Monday, January 6, 2014

Sebelum kawin Vs Selepas kawin

Hai

Seriusly, kalau seseorang itu tau nikmatnya berkahwin, nescaya masa umur 13 tahun lagi mereka dah kahwin. lol


Setelah sebulan berkahwin, ada beberapa perkara yang totally berubah.


1. Pakaian Kerja
Sebelum kawin : pakai tshirt roundneck, tak bersterika, tak tug in, stokin asal boleh (sebelah lain), rambut malas sikat (free style)
Selepas kawin : pakai kemeja, siap je mandi sut lengkap baju dari atas kebawah dah ready, rambut belah tepi.


2. Pakaian Harian
Sebelum kawin : 1 baju tahan seminggu. seluar jeans pakai 2 bulan baru basuh.
Selepas kawin : 1 baju 1 hari, kadang2 setengah hari je pakai. seluar jeans pun kalau boleh tiap2 hari nak dibasuh


3. Balik kerja
Sebelum kawin : kalau balik pukul 7 petang pun takda hal, sampai rumah takada orang pun.
Selepas kawin : baru pukul 4.30 petang dah siap-siap nak balik, sampai rumah bini dah siap tunggu.


4. Handfon , fesbuk
Sebelum kawin : Handfon siap bawak dalam toilet, viber tiap-tiap malam, bukak fesbuk setiap 15 minit untuk tau update-update terkini.
selepas kawin : handfon main tinggal je kat rumah kalau keluar, bateri tinggal 5% pun takda nak rush charge, viber dah uninstalled, fesbuk bukak dalam 3-4 hari sekali.


lain lain : sambung nanti. kalau semua bagitau sekarang, takda benda dah nak ditaip nanti.
sekian


p/s : klise gile buat entry pasal kawin lepas kawin.

14 comments:

[k]o{q}i[n] on January 6, 2014 at 2:51 PM said...

ko mcm ni ke?

fndrocka on January 6, 2014 at 4:41 PM said...

sebelum kahwin mandi sorang2.

AMMAR YASIR on January 6, 2014 at 9:03 PM said...

Ni rasa nak kahwin cepat ni

najihah sahami on January 7, 2014 at 10:32 AM said...

haha..yang bab tepon tu aku setuju naz. skang ni tak bawak henpon tak rasa pape. buat berat handbag je. haha. bawak pun sebab nak amek gambo. tu je la kot.

MIMIE AIZA on January 12, 2014 at 5:28 PM said...

abang naz.. mana gambar kawin? nak jugak tgok isteri abg naz. hahaha

Sheila Salim on January 16, 2014 at 5:25 PM said...

Assalamualaikum nazirul. haha lawak je sheila baca. tapi betullah lepas kawin 100% berubah. hihihi Salam perkenalan, sheila follow sini ;p

Muhammad Taufiq on January 17, 2014 at 10:25 AM said...

Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

♥ Nana BamBam ♥ on February 25, 2014 at 9:24 PM said...

sebelum kahwin slim.
lepas kahiwn bam :D

fatimah mohammad ali on March 7, 2014 at 11:18 PM said...

saya setuju sangt kawin muda...tetapi ada kebaikan dan keburukan dia....apa2 pon sentiasa berusaha untuk mnjadi baik untuk diri sendri dan org lain....

Anonymous said...

Hukaloh! Lma tak baca blog ne, post la banyak2, :-)

Intan Saffyna on April 17, 2014 at 11:44 PM said...

hii,singgah follow awak :)

Juno on April 22, 2014 at 7:24 PM said...

Kau pun dah kahwin?
Tahniah!

Lama aku tak jenguk dunia blog. Semua orang dah kahwin. -.-

Alynn Nyzaa on May 27, 2014 at 7:00 AM said...

Dah lama menunggu entry baru abg blogger yang ni.. ^^

Mummy-Ann on June 18, 2014 at 11:22 PM said...

Lamernya x singgah.. :)

 

Designed by #