Wednesday, January 30, 2013

kawin part 2 : kumpul duit

Hai.
Cerita banyak tak guna.
Cinta semata2 tanpa duit tak boleh bawak korang ke jinjang pelamin.
Kalau pon nak tolak tepi adat istiadat semua bagai.korang masih perlukan duit. Kos katering aje paling cikai 8000 (rm8 X 1000 orang). Lainlah kalau korang jenis jemput 100 orang je.

Berikut sedikit sebanyak cara mengumpul duit untuk kawin berdasar pengalaman.

1.Pergi kerja naik moto
Dengan jarak sejauh 40kilo. Guwa mampu save kira2 rm100 sebulan. Tu pakai saga BLM tu.jalau yang pakai inspira.mungkin boleh save rm200 ratus sebulan.

2.Makan sekali sehari.
Ni kira paling hardcore. Dahla sekali sehari.breakfes pulak tu. Kuew tiaw gorang tambah telur air kosong. Kos rm 1.50
Boleh save dalam rm200 sebulan kalau jenis makan biasanya rm10 sehari.

3.Gunting rambut botak
Save 19.50 gel rambut loreal yang biasa guwa beli. Syampu mantain.biarpon botak syampu wajib.jangan syampu pon cutcost. Berkerak kepala koramg nanti

4.Deodoren spray kurang sikit
Dari sebotol sebulan jadi sebotol dua bulan. Save la rm16.50 kalau korang pon pakai deodoren brand playboy

Cukup la 4. Total boleh save dengan 4 benda ni kira2 350 sebulan. Setahun? Dapatlah dalam rm4000. Boleh la buat beli barang dalam dulang hantaran tuh.

Ada orang yang kate, bodoh saving macam orang gila sebab nak kawin. Takda hal.korang buat bodoh je,die mak bapak sponsor.ape die tahu. Semua yang korang buat tu tanda usaha betol2 serius nak jadikan si dia isteri. Bukti jelas yang korang awal2 lagi sanggup berkorban dan jenis betanggungjawab.


Sekian :)

Wednesday, January 16, 2013

kawin part 1

Semalam guwa lepak tengok telebisyen.
Cerita malayu. Tak sedap langsung.makin parah idea orang melayu buat cerite nih.
Tetibe mak guwa bersuara.

"Bang.katering kawin ko mak sponsor la ye"

Guwa jawab

"Tak payah mengade la.abg pakai duit sendirik je"

Mak guwa jawab balik

"Serius?cukup ke duit?duit hantaran lagi,lain lain lagi"

Guwa jawab balik semula

"Cukup.tak payah kawin kalau duit tak cukup"

Selang dua saat lepas tu.

"Cilakak.sengalnye pulak rase tolak offer" - dalam hati


Tapi serius.
Memang guwa dah set. kawin.guwa nak pakai duit sendiri. Secara total.
Kalau mak ayah nak sponsor pon biarla takat2 rm100-200.
Malu la.
Mase baby mak ayah tanggung
Masuk tadika mak ayah tanggung
Masuk u mak ayah tanggung
Takkan dah ade kerja bagai.kawin nak mak ayah tanggung.

Pasni.dah kawin pon mintak la mak ayah tanggung bini pulak.hehe

Sekian


Saturday, January 5, 2013

Bila budak gila dengan seks

Sikit pon guwa tak heran kalau budak2 sekarang gila seks.
Kita kan makin moden.
Seks dengan maksiat depan mata. Benda sedap. Sapa yang taknak try.
Bukak tv seks. cium mulut.
Jalan pegi midvalley jumpa maksiat.
Bukak fesbuk jumpa maksiat
Beli paper jumpa seks
Nak salahkan sapa?


Tunggula lagi 10-20 tahun.
Masa tu tak payah buat2 terkejut la kalau bebudak umur 12 dah pandai main cium2.


Time to change.
Yang ada anak.jaga la baik2.
Minimizekan access pada seks2 maksiat2 ni. Garang sikit. Takpayah nak konon sporting sangat.
Semart phone.tab anak tu jaga. Tu access paling mudah untuk dapatkan bebenda seks. Mak ayah ada hak cek henpon anak.kalau malas nak cek.takyah belikan. Bia anak menangis.jangan korang menangis anak termengandung sebelum nikah.

Sekian.

p/s : Apa guna ada bangunan tinggi2 tapi akhlak sama level dengan lubang taik.



 

Designed by #