Thursday, September 26, 2013

Orang kaya berlagak

Banyak sangat sangat orang kaya yang jenis sombong.
Tak semua, tapi banyak.
Yang paling jilaka, anak orang kaya.
Lagi sombong dari mak dengan bapak.


Masa minyak naik, barang naik dengan jilakanya mereka mengkondem orang biasa-biasa
"alah naik 20sen je"
"siapa suruh kerja malas, tak kaya "
"Hidup mengharapkan orang subsidi je"


Awak semua,
Kami tau mak bapak awak kaya, CEO, MD, orang besar-besar syarikat.
Tapi awak tak tau mak bapak awak kaya sebab orang-orang yang mengharapkan subsidi ni lah.
Cube awak suruh mak bapak awak buat semua kerja yang ada. kerja finance,admin, HR, kerja repair-repair.cuba la,
kompom mak ayah awak mati darah tinggi.


Jangan sombong,
Yang kaya mak bapak awak.
Awak, kalau dicampak sorang diri. survive tanpa bantuan mak bapak awak. confirm, awak pun akan jadi salah seorang pengharap subsidi.pengemis subsidi mungkin




10 comments:

Ayuni on September 26, 2013 at 12:28 PM said...

setuju sgt2, org yg ckp 20sen je tu org kaya-raya, x pnh rasa susah, cuba klau rasa susah sekali...

Pn. Sheila on September 26, 2013 at 12:33 PM said...

sabar je la dik... harta dunia sombong dgn pangkat byk wang tak kemana krn itu sifat Allah swt.. rugi klu mereka sombong dan tak rugi kalu kita merendah diri. kdg kala rendah diri bkn beerti ditindas tapi mengelakkan dr sifat sakit hati kita kpd org... :)

misz sheyla on September 26, 2013 at 2:49 PM said...

minyak baru naik 20sen..ayam goreng kat kampung aku dah naik 50sen... belum kire bahan2 lain.... pfffftttttt....

Anonymous said...

Love your blog :)

SyAmSuL AnUaR on September 26, 2013 at 7:24 PM said...

itu sememangnya btl..org kaya jd kaya cz mngunakan subsidi utk berjaya...

Anne Nurain on September 26, 2013 at 9:07 PM said...

yup, betul tu..
menyampah betul dengan orang sombong blagak macam tu..
hihi..

PADLE on September 26, 2013 at 9:09 PM said...

deep. post ini sangat deep.

AzyAdnan on September 29, 2013 at 11:25 AM said...

SETUJU sangat-sangat. T.T

Cik Nathrah on October 3, 2013 at 9:04 PM said...

best best best! suara hati aku pon berbunyik sedemikian

Sheila Salim on January 16, 2014 at 5:37 PM said...

Assalamualaikum. aku ikut stress baca entri ni. huwaaaa emosi wehh emosi :(

 

Designed by #