Monday, July 15, 2013

lelaki VS perempuan : berkira

Lelaki adalah makhluk jenis tak kisah.
Kurang berkira.
Jenis pedulik lah.

Perempuan pulak jenis berkisah
Berkira
Jenis ambik pedulik semua benda.

Ada certain kes. Sifat berkisah, ambik pedulik semua benda tu bagus.
Contohnya part kerja.
Sebab tu kerja perempuan kemas.
Cikgu puji
Tak macam lelaki.selekeh.
Jenis tangkap muat.

Tapi part friendship. Sifat lelaki way off better.

Contoh;
Makan kat kedai mamak.
5 orang
Total harga 33.20
Kes lelaki ;
Ada yang dengan tenangnya keluarkan duit rm10
Ada yang keluarkan semua yang ada dalam poket. Kalau 7.10 dalam poket tula yang keluar.
Maybe ada yang takpayah keluar duit sesen pon
Lelaki tak kisah keluar duit lebih.
Kawan2.Ape ade hal.


Tapi.
Kalau perempuan.sorry la
Dorg akan bahagi 33.20 tu dgn 5 orang
Siap pakai kalkulator.
Bayar kene tepat.
Siap dengan sen.
Berkira kan.


Bye


24 comments:

misz sheyla on July 15, 2013 at 7:59 AM said...

yg ni setuju sgt2...kalau husband ajk g mkn dengan kawan2 dia+ bini2 diorang sekali...time byr semua hulur duit.. xkisah la berape2 pun rege makanan yg ko dah mkn... tapi kalau perempuan..insyaallah setiap sen akan dikira...

Cik Nadz on July 15, 2013 at 9:25 AM said...

BUKAN BERKIRA TAPI ADIL DAN TAKNAK SUSAHKAN SAPE2. TAPI SUKA MAKAN DGN KWN2 LELAKI SEBAB DIORANG MESTI TLG BYRKAN, MACHO LA KATAKAN.HEHE

Cik Cammy Lia on July 15, 2013 at 9:38 AM said...

hahahahahahaha..maybe kot.lelaki memang mcm tu kan..

NiNa ZizaN on July 15, 2013 at 11:38 AM said...

hahaa... nampak kbenarannya disitu.. =_=

diana on July 16, 2013 at 3:31 PM said...

memang la gitu..
perempuan kan..
kena jaga diri baik2..hahahhah

Anne Nurain on July 17, 2013 at 3:39 PM said...

betul tu.. sy jenis yang x berkira tapi kalau kwn perempuan sy berkira, sy pun terpaksalah berkira jugak.. hehehe..

Puteri Iqa Izyan on July 17, 2013 at 6:32 PM said...

Muahahahaha. time study dulu selalu sangat buat mcm ni :P

MIMIE AIZA on July 17, 2013 at 11:56 PM said...

hahaha.. bab kira duit tu betul

Anonymous said...

lol. betul. tp pmpuan, takut nnt ada yg xhalalkn ke, tak ke susah. termakan makanan orang, jdk darah daging. aiyooo. hehe

Anonymous said...

Nice, :)

hidayah on July 25, 2013 at 11:53 AM said...

biasa la. perempuan kena hati2 sikit tu yang berkira. hehe

Faiz Zakaria on July 26, 2013 at 2:22 AM said...

setuju.. stakat member-member, apedehal.. kira halal je..

Zyra Roxx on July 26, 2013 at 9:29 AM said...

itu satu sifat lelaki yg gua kagumi.

Heartbeat on July 26, 2013 at 2:30 PM said...

perempuan kan jimat ore nye . hehehe duit tu bole belanja bnde laen :3

ilham haikal on July 30, 2013 at 10:11 AM said...

memang tepat... haha

Ain Dzaya on August 2, 2013 at 2:10 PM said...

untung untuk orang perempuan, lelaki akan keluarkan duit semua :)

♥ Nana BamBam ♥ on August 7, 2013 at 1:19 AM said...

lumrah.
ada kelebihan dan kekurangannya.

[k]o{q}i[n] on August 15, 2013 at 10:18 PM said...

hahahaha...
kbai

missswafea on August 20, 2013 at 9:54 AM said...

As salam. betullah pompuan cmtu tp xtau plk lelaki jenis tak perkira duit. hehhe

athirah on August 29, 2013 at 8:24 AM said...

naz... jom kuar mkn.... hahhahaha...

AzyAdnan on August 29, 2013 at 9:45 PM said...

ok part yg nak bayar kena bahagi 5 org tu betul. wakakakakak :D

sam on November 14, 2013 at 12:13 AM said...

betul.. betul.. betul.. setuju..
sebab saya pun jenis orang macam tue klu ada 5 org bahagi sama rata.. biar adil.. sebab ada setengah yang jenis sempit duit.. ada setengah hidup cukup2 makan.. jadi adil utk smua.. klu yg ada lebih nak belanja tue lain kira... tapi klu ad duit lebih insyallah kita belanja juga.. bukan lokek sgt..

Sheila Salim on January 16, 2014 at 5:42 PM said...

Assalamualaikum. ahha sama lah kes kalau aku keluar dengan 5 kawan perempuan. hahaha semua siap bahagikan. hahaha lawak gila

Tho Ha on February 19, 2014 at 3:54 PM said...

Yeah ...

Pok Amai Amai Belalang Kupu-Kupu
Makan Ramai-Ramai Bayar Suku-Suku

 

Designed by #