Tuesday, June 4, 2013

fake friendship perempuan

Hai.
Friendship perempuan ni banyak yang fake.
Dia ada sifat balas2 dendam
Banyak.
Tapi tak semua. Tak semua.

Contoh.
Bulan lepas Minah tak pergi wedding Munah sebab busy.
Semalam Minah kawin,
Munah taknak datang. Malas katanya
Bila ditanya
Jawapan Munah simple.
"Alaaaah.dia bukan datang pon wedding aku bulan lepas "

Nampak-nampak?
Jauh beza dengan lelaki.


p/s : bukan tuduh.tapi perempuan yang sampaikan. Guwa tulis je.lalala





23 comments:

Teena Tna on June 4, 2013 at 8:54 PM said...

Betul la tuh, ada jugak org mcm ni..

NARDtheNERD on June 4, 2013 at 8:54 PM said...

kalau aku jadi munah pun aku tak pergi. ehehe.

munah pergi atau tak pergi minah tetap kahwin dengan bahagia.

menda kecik je. :)

Abenawe MacNeil on June 4, 2013 at 9:05 PM said...

setuju setakat pemerhatian aku.

well, kwn2 pasangan ak dpn2 ckp "u deserve a better man" smpai awek aku stress..

pastu pair up awek ak dgn kaki botol

pastu ketawa & make fun kat kengkawan lain.

Cik Jelly Chan on June 4, 2013 at 9:17 PM said...

memang ponnn..hahaha

Marzatul Alia on June 5, 2013 at 1:00 AM said...

yeahhh..ramai org yg macam tuh..

Cik Eka on June 5, 2013 at 10:34 AM said...

Ada betul juga.

tapi kalau saya, pergi mana sempat :)

Shafina Othman on June 5, 2013 at 11:15 AM said...

Hmm..ada betulnya. Ada yang sayang sangat kat kawan dia sampai takleh berenggang. Tapi dalam masa yang sama dia tak suka kawan lebih dari dia. Nak dia je dominan.

Yang kesiannya, bila ada pulak orang ketiga yang seronok tengok si kawan baik berdua ni bermasam muka. Ada je menda nak dicucuknya (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Rapunzeel Cikilolo on June 5, 2013 at 1:52 PM said...

setuju...

tunang (lelaki) aku pun perasan benda ni

die ckp perempuan dendam lama...

bile aku fikir panjang sikit...

adelah sikit tempiasnya kena

haha!

Aku Ibu Muda on June 5, 2013 at 2:39 PM said...

ye la tu. betul sgt dah.

Giorgio Izas on June 5, 2013 at 11:32 PM said...

Ha3....
Btul sesangat tu Bro... (^_^)
Tapi xsmue cm2 kot... (ayat cover)

Nurul Nad on June 6, 2013 at 12:48 AM said...

haaa. betol2... lagi xley blah , ada pulak yg mengapi-apikan... x jadi ape lah kan, hehehe :)

ctzulaiha ismail. on June 6, 2013 at 3:57 PM said...

yes betul. saya setuju! friendship perempuan mmg difficult. i wonder..

Lydia Miza on June 6, 2013 at 4:20 PM said...

Ada jugak jenis gini. Dendam x kena tempat

Miss A on June 10, 2013 at 2:31 AM said...

hamboihh, tak semua gegurl macam tu, nazirul! masih ada yang baik, lol

xila xotmy on June 14, 2013 at 5:53 PM said...

betul tu...semua kata2 lelaki semuanya tepat belaka kennn

najihah sahami on June 17, 2013 at 12:05 PM said...

ahaha..mcm ni eh perempuan. ooo.. :P

Ain Dzaya on June 20, 2013 at 3:43 PM said...

macam ain je -.-'

Ain Dzaya on June 20, 2013 at 3:43 PM said...

macam ain je -.-'

syErAh on June 23, 2013 at 3:36 AM said...

perempuan complicated. kalau gaduh, mane boleh setel dalam sehari.

paling kurang dalam 3hari, pastu nangis mintak maaf peluk erat-erat. haha.

touching sane sini. emosi. dendam itu manis. XD

C O P said...

Pernah juga terkena dulu dengan situasi macam ni.

*sigh*

Heartbeat on July 26, 2013 at 2:31 PM said...

kenyataan

missswafea on August 20, 2013 at 9:55 AM said...

ni certain case ja kotttt :P

Sheila Salim on January 16, 2014 at 5:44 PM said...

Assalamualaikum. ahhaa tak terasa tapi aku mmg susah nak dtg majlis org. aku ni busy mengalahkan menteri kot. hihihi

 

Designed by #