Wednesday, February 6, 2013

Tips pilih calon suami

Guwa jogging setiap hari ahad.
Tak pernah miss. Power kan? Ekceli.Setiap ahad tu la ada sorg awek sabah rambut blonde jogging sekali. Tu yang semangat lebih.


Guwa nak kongsi satu tips carik laki/suami untuk gadis-gadis2.
Tips turun temurun.tapi satu ni je
Mohon guna untuk dapat laki yang baik.
Bagi yang dah bekapel tu,nilai semula pakwe korang.klu korang nak reject beliau lepas ni pon guwa tak kesah.

****

1.Ajak lelaki yang korang berkenan makan kat kedai makan
McD dan KFc tak diterima pakai. Hanya kedai makan yang menggunakan waiter shj yang applicable.

2.seterusnya, tengok cara lelaki yang korang berkenan tu panggil waiter di kedai tersebut.

3.Kalau die panggil macam cencurut sangap nak mengawan "crut2" takpon "oi oi" ataupon "siul" . Reject!

4.Lelaki awesome akan panggil waiter tu dengan panggilan yang baik seperti "abang" "adik""akak" dan sebagainya


Ini dinamakan respect.if mereka boleh respect orang yang mereka tak kenal.then mereka akan respect korang more than that.

Sekian buat waktu ini.


p/s : perenggan 1 tu rekaan semata2. Harap maklum

24 comments:

Farah Zahid on February 5, 2013 at 10:22 PM said...

tips yg mantop yg boleh diaplikasi! :D

ps :
si dia panggil dgn berhemah, so, selamat tak kena reject, muahahahah..

ammelia yusoff on February 5, 2013 at 10:36 PM said...

tu salah satu cara ye, 7 tahun lagi boleh la try ni. haha

xila dot on February 5, 2013 at 10:45 PM said...

how sweett...baiklah ^^

Ana Yaafi on February 5, 2013 at 10:54 PM said...

haha^^ tips yg sangat awesome.

FarhanahAdzlan on February 6, 2013 at 12:15 AM said...

tau dah rekaan smata2 perenggan satu tu ceyy.
thankz for the tips. nanti boleh pakai time nak cari bakal laki nanti hahaha=P

n.a.najwa m.bakhari on February 6, 2013 at 12:50 AM said...

haha..sengal..my bf pngl kak or abg..but me nmpk lelaki tua sket trus pngl pakcik..mau pakcik 2 xbengang..hehe

shacky minhyuk on February 6, 2013 at 1:26 AM said...

ini semua poyo , hahaha . terbaek (Y)

Rempeyek Bahulu on February 6, 2013 at 10:18 AM said...

guwe pun aWEK SABAH
LOL

Sunah Sakura on February 6, 2013 at 11:05 AM said...

ni mesti sebab ang baru lepas tengok lelaki lain panggil waiter macam tu kat fast food ni kan??

Amanda Suria on February 6, 2013 at 11:53 AM said...

cik abg SA so far lulus semua tuh..hehehe

najihahfara on February 6, 2013 at 10:02 PM said...

setuju dengan kak sunah :)

Adam Haiqal on February 6, 2013 at 11:04 PM said...

bagaimana pula dengan memilih calon awek?harap boleh di share juga. HAHAH

misz aisya on February 7, 2013 at 6:27 PM said...

abg aku suka pggil bunyik2 camtu. itu pon sbb bila pnggil 'dik' waiter tu xdgr. tp, abg aku baik je n hormat org.

sejujurnya, aku mmg xsuke pon laki pnggil camtu. :)

nur emilya on February 7, 2013 at 9:18 PM said...

Tips yang berguna! Thanks :)

Anonymous said...

hehehe........

NIA SI DRUMSTICK on February 8, 2013 at 8:27 PM said...

Klau dia buat no 3 n 4 tu sm2?

Hansyirah Takezur on February 9, 2013 at 8:55 AM said...

hoho. nice tips!

nazirulhazwan~ on February 10, 2013 at 10:54 AM said...

Nia. Kalau dia buat dua2 buat gini.
Time die crut2 reject.
Pastu time dia panggil adik,kapel balik.
Begitula seterusnya.
Hehe

Hanida Moss on February 13, 2013 at 11:48 PM said...

Ya Allah, Alhamdulillah boifren aku suka panggil waiter abang,adik,kakak. haha.. even bukan kedai mahal pun la. Thanks bg tips yg sgt menggembirakan ni :D

najihah sahami on February 14, 2013 at 10:41 PM said...

Ececece...padahal perenggan satu tu yg betul. Tp ko cover tkut fizah marahhh kannnnnn.

Cik Tia on February 15, 2013 at 9:02 PM said...

yeaa .. salah satu yang perlu dititikberatkan ..

tyka on February 21, 2013 at 8:03 PM said...

ok nanti nak cuba..
nice tips

Anonymous said...

Ramai lelaki yang menyimpan sikap sebenar semasa awal perkenalan. Seperti suamiku Nazarudin bin Jalal bekerja sebagai seorang pemandu teksi LIMO Lcct. Sebelum berkahwin sikapnya masih disimpan, setelah kawin aku mula merasakan kebiadapan, sikap tak bertanggungjawab dan panas baran nya. Namun aku banyak bersabar dengan sikapnya kerana memikirkan anak anak.

Langit bertambah mendung, tahun lepas aku telah disahkan mengidap kanser servik tahap 4, seperti dijangka dia menyalahkan aku dan ahirnya melarikan diri. Awas, pada lelaki seperti ini untuk di buat suami. Jika anda mungkin bakal isterinya...

SALEHHA

Nurul Nad on May 21, 2013 at 11:10 AM said...

haa tak pernah terpikir pon. nice tips! boleh cuba...

 

Designed by #