Monday, February 18, 2013

Kenapa guwa tak melancong.

Lepak adalah budaya tak sihat.
Semalam tengok bola kat kedai leha janda.
Tengok bola sambil lepak.sebab rumah takda astro. Dalam kes ni lepak dibenarkan.
Sambil melepak member bukak cerita pasal melancong

Best!
Ada yang dah pergi london.hongkong.LA.california.amsterdam.paris.tokyo.tomyam.barcalona.rome.milan.paling cikai singapore.
Sampai part guwa.

Sorry la brader.guwa tak pernah pergi melancong luar malaysia pon

Lol!selekeh gile.gaji banyak.bujang. tapi tak melancong.rugi dow - ahmad ariffin.30. Kerja bank

Gile kesian dow - alif redza. 27.kerje swasta.

Yang lain tumpang gelak.


Guwa tarik napas.pandang muka sorang sorang lantas berkata :

Ustad aku cakap.kalau duit banyak pegi haji dulu.tak pon umrah.kalau dah sempurna kedua duanya barula pergi melancong.kalau Allah tanya kenapa tak pergi haji.takkan nak jawab duit habis shopping kat paris. - jawapan padu guwa yang mensunyisepikan kedai leha janda buat seketika.

Korang dah daftar haji ke? - saja tambah kasi lagi panas


Sekian.


30 comments:

najihahfara on February 17, 2013 at 8:41 PM said...

memang terasa gila lah siapa yang lebih mengutamakan melancong tu dari buat haji atau umrah huhu

n.a.najwa m.bakhari on February 17, 2013 at 10:11 PM said...

great answer!!!ohsem!!!

Langit Tinggi on February 17, 2013 at 10:36 PM said...

banyak bebenor spaces..bahahaha

Nour Adieb on February 17, 2013 at 11:01 PM said...

nah, ini kali lah. jwpn smart :)

Haryz Khairuddin on February 17, 2013 at 11:17 PM said...

memang sangat padu jawapan tuan.. haha~

apapon utamakan yang jadi keutamaan dulu.. baru sibuk2 pikir hal lain kan?

Miss Tembikai Bulat on February 17, 2013 at 11:26 PM said...

susah nya nak jadi macam empunya blog , boleh berfikiran macam tu. save everything utk kawin w/out guna duit mak bapak. so proud to be like u. kalau lah semua org berfikiran macam ni, mmg senang lah :D

FazLeeN said...

hehehe.. memang sangat bernas kata-kata itu.. saya pun sedang kumpul duit untuk ke arah itu.. melancong memang tak pernah masuk dalam schedule :) Insyaallah.. Kalau kita berusaha ke arah itu pasti akan dipermudahkan..

Aya Ariel on February 18, 2013 at 10:22 AM said...

guwa pasti dlm hati brader2 tu mau nyee ditunjal2 dahi lu laju2..muahahah..tepat dan jitu ke ulu hempedu..

hatigembiraberkata-kata on February 18, 2013 at 12:18 PM said...

hahahaha salut la..

hatigembiraberkata-kata on February 18, 2013 at 12:19 PM said...

hahahaha salut giler

lovelywa on February 18, 2013 at 2:06 PM said...

gulp!!..haa betul lah tu jawapan sihat lg bernas..ahaks

Asyik Izas on February 18, 2013 at 4:28 PM said...

hahaha..terbaik statement..:)

Anonymous said...

aku takde duit langsung nak gi luar negara...spm pon blum pass lagi.. hahaa

misz aisya on February 18, 2013 at 4:54 PM said...

aku dah dftr haji. trikh jangkaan 2053 kot xsilap. mse tu umut aku 63 tahun. alahaaiiiiii

aziekz on February 18, 2013 at 6:52 PM said...

ha hahhaa...
Setuju ssgt....


Haha..nk kata tak mmpu.. Tp keje..jwpn selamat dan menyentapkan...

Tp bgus jgk...ckp ada duit,simpan utk nak melancong sambil beribadah..g haji...:-)

Cikgu Jaja™ on February 18, 2013 at 11:08 PM said...

haha

guwa sokong lu ;p

onie on February 18, 2013 at 11:35 PM said...

tomyam?apakah apakah? hihi.......

Ida Firdausi on February 19, 2013 at 10:18 AM said...

jawaban yang sama dengan suami saya. baik pergi Umrah daripada melancong tak tentu hala. Even saya nak sangat pergi Korea. Eh.

Alhamdulilah kami berdua dah daftar Haji. Lagi 30 tahun baru boleh pergi. kalau hidup lagi la. hehehe. Nice Entry!

diana on February 19, 2013 at 3:25 PM said...

muda2 ni elok pi buat haji dulu.tunggu tua2 nanti susahkan orang je nk kena usung kerusi roda kita.

nur emilya on February 19, 2013 at 8:19 PM said...

Mantopp jawapannya hahaha.

NIA SI DRUMSTICK on February 21, 2013 at 1:32 AM said...

muahahah!!!meletoppp kedai janda dgr jwpn tuh.haha..
sebok je nk pegi holiday tmpt lain.haia!!

xila dot on February 23, 2013 at 3:00 PM said...

tomyam tu thailand la tak??? huhu

THE LEKAT LEKIT STORY on February 26, 2013 at 8:33 PM said...

kalau ada rezeki nak jugak kesana.. tp rezeki blh takat jenjalan makan angin obersi jiran2 M'sia jer

Juno on March 2, 2013 at 3:51 PM said...

amboi aku rasa kau dah fefeeling leha janda kat situ. laser u olls.

shacky minhyuk on March 2, 2013 at 7:42 PM said...

terbaik dari ladang ....

Anonymous said...

Gulp!haha :P

♥ Nana BamBam ♥ on March 9, 2013 at 9:52 PM said...

Assalamualaikum

singgah komen ye saudara :)

Subhanallah, gi umrah la impian seluruh umat islam :)

good answer.

Rempeyek Bahulu on March 13, 2013 at 3:40 PM said...

MEMANG PANAS DER
HAKHAKHAK

Suspek Utama on April 15, 2013 at 3:21 PM said...

hadoiyai..sebab ko kelakar sgt, so aku folo lah.. kelakar + ayat padu tu mmg bisa..tepat lagi jitu..heheh..insaf semua kengkawan ko mana yang suka sgt melancong obesi tu..

Teena Tna on May 9, 2013 at 11:59 PM said...

Memang sentap abis la member2 tu kannn...

 

Designed by #