Wednesday, January 16, 2013

kawin part 1

Semalam guwa lepak tengok telebisyen.
Cerita malayu. Tak sedap langsung.makin parah idea orang melayu buat cerite nih.
Tetibe mak guwa bersuara.

"Bang.katering kawin ko mak sponsor la ye"

Guwa jawab

"Tak payah mengade la.abg pakai duit sendirik je"

Mak guwa jawab balik

"Serius?cukup ke duit?duit hantaran lagi,lain lain lagi"

Guwa jawab balik semula

"Cukup.tak payah kawin kalau duit tak cukup"

Selang dua saat lepas tu.

"Cilakak.sengalnye pulak rase tolak offer" - dalam hati


Tapi serius.
Memang guwa dah set. kawin.guwa nak pakai duit sendiri. Secara total.
Kalau mak ayah nak sponsor pon biarla takat2 rm100-200.
Malu la.
Mase baby mak ayah tanggung
Masuk tadika mak ayah tanggung
Masuk u mak ayah tanggung
Takkan dah ade kerja bagai.kawin nak mak ayah tanggung.

Pasni.dah kawin pon mintak la mak ayah tanggung bini pulak.hehe

Sekian


22 comments:

Namee Roslan on January 16, 2013 at 9:47 PM said...

insyaAllah cukup rezeki kau tu. jangan risau. lagipun rezeki nak kahwin, mesti Allah permudahkan. benda baik. biar sederhana.

Myera Nyera on January 16, 2013 at 9:48 PM said...

hehe comel

Hanida Moss on January 16, 2013 at 9:52 PM said...

Bagus hang ni!

Ini tak, dah kawen duk dgn mak bapak, siap pakej tak kerja, bapak tanggung makan minum minyak kereta. Dah ada anak, tinggal anak suruh mak jaga smpi ke malam baru balik. Damn #trueexperience

dee on January 16, 2013 at 9:56 PM said...

bini pon ? adehhh

Farah Zahid on January 16, 2013 at 10:04 PM said...

ya, betol!!!
sila guna duit sendirian berhad, baru la dapat pengalaman dan rasa susah senang hidup ni, kan?

ps :
aku eksaited je bab kawen2 nih, haha

Langit Tinggi on January 17, 2013 at 12:21 AM said...

niceee..semoga dipermudah urusan

Miss A on January 17, 2013 at 12:33 AM said...

wuiyoo, nak kawemm dah ke abang nazirul kita ni?? hehe, btw tahniahh :) semoga berkekalan, in shaa ALLAH :)

najihahfara on January 17, 2013 at 12:50 AM said...

insha allah makin nak kawin makin murah rezeki

♥♥szumika sakni♥♥ on January 17, 2013 at 11:07 AM said...

ciri-ciri bakal suami yang dicari2 huhu....insyaALLAH semua akn brjln dgn lncr :)

Noura Qifays on January 17, 2013 at 12:47 PM said...

hahahahaaha.... berdikari... nk kawen mmg kne gne duit sndri..tu mlmbgkn bakal2 suami yg bertanggungjawab kelak..

zila manaf on January 17, 2013 at 4:42 PM said...

kalau boleh jgn berhutang ye hehe

misz aisya on January 17, 2013 at 7:31 PM said...

aku yg pompuan ni, tak boleh gak ke mak ayah nak tanggung. hmm. start keje pon umor 24. xkan nak kawen lmbt2. :(

hehe.

najihah sahami on January 17, 2013 at 9:14 PM said...

Wahhh...ko dah nak kawen naz?nyam2..sedappp bau nasik minyak.hahaha..ko suh mak ko sponsor aku je la nanti eh.huahuahua

Alynn Nyzaa on January 18, 2013 at 8:55 AM said...

wah..dah nak kahwin dah bang? tahniah2...:) mmg sempoi la part 'takyah kahwin kalau duit x cukup'..huhu~

Anonymous said...

baguss-2 i loike your entry...

zulhilmi tempoyak on January 20, 2013 at 12:20 AM said...

btol bro.. lu mmg jiwa lelaki...

InsyaAllah aku doakan semua sempurna nnt.. :)

NIA SI DRUMSTICK on January 20, 2013 at 1:47 AM said...

nak kawin xyah grand2 sangat..mesti ckup punye..lain la kalau xkeja kan..In shaa Allah..Allah permudah kan..

nur emilya on January 21, 2013 at 7:07 PM said...

Haa, bagus2. Asyik sponsor je, apa cer kan, padahal gaji besar, adeyy.

Puteri Iqa Izyan on January 22, 2013 at 8:06 AM said...

kite pn nak gune duit sendiri jugak. even org ckp perempuan tak byk gune duit sangat :P

hihihi

onie on January 26, 2013 at 8:13 PM said...

onie selalu pegang prinsip onie, kita nak kawen kita guna duit sendiri... even onie perempuan,patut juga tahu kumpul duit kawen sendiri... tape ingineer hensem, yang penting kumpul duit untuk lepas kawen :D

chenta hatie on January 31, 2013 at 9:22 PM said...

1.untung follower dah ghamai ,
2. Ko dah nak kawen ke ? Hantaran perfume bukan free ke ? Tgu sajo tepi conveyor tuh . Lol
3. Tgu kad aku okeh . Datang dgn geng -geng pakcik pakcik tu .

zila on July 17, 2014 at 10:35 AM said...

MOHON SHARE..SBB TERBAEK SGT..BUAT INGATAN ADIK2 YG DH DUK BRANGAN NAK KAWIN MAK BAPAK TGUNG..:)

 

Designed by #