Tuesday, August 28, 2012

lawak tak lawak la : Manusia kurang ajar pada pandangan mereka

Hai,
Guwa balik kampung dua minggu.
Bosan. asal balik kampung je tengok muke kazen guwa.balik kampung je kazen guwa. takda kelainan.
mohon tahun depan sara ali, izara aisha dengan neelofa jadi kazen guwa.
Dalam kebosanan tu sempatla guwa lepak dengan ayam dgn lembu atok guwa.

Banyak yang dorang tak puas hati kat kite. salah satunye mereka mengatakan yang kita kuang jaq

Ayam : Manusia ni memang kuang jaq, jilake sungguh.
Lembu: laaaa, awat hang kalut ni kak oi?

Ayam : Guwa ni tiap-tiap minggu beteloq.cadangnye naklah dapat 2-3 ekor anak. waris. senang, harta aku nanti adelah pewarisnye. tp tula. hari2 pulak manusia makan teloq guwa. guana nak dapat anak.haih
Lembu : Alah kak oi, stendart la manusia. jilake, pastu tak kenang budi.sedeh.

Ayam  : apesal?ko pon ade tak puas hati gak ke babe?
Lembu: Ade la kak oi, tiap2 hari la pulak manusia2 tu minum susu aku.

Ayam : so what?salah ke?
Lembu : Salah la. xde sorang pon panggil aku mak ke, mama ke, mummy ke. aku rassa tak dihargai. sob

Ayam : pulak. WTH


p/s : lawak ke? sikit la.

Thursday, August 16, 2012

Separa Lawak : Anak yang cilaka.


Aiman, Salleh, Pijol dan Alias buat reunion di sebuah restoran.Dia orang berborak-borak pasal anak-anak dia orang. Masa tu Aiman pergi ke toilet.


*****

Salleh: Bisnes anak ko camne Lias?

Alias: Superb. Tapi yang cilake sikit tu, aku ni bapak die, tapi tak pernah di beli apa2. haih. yang tambah cilake nye, boleh bpulak dia bagi BMW sebijik kat awek dia semalam. besday awek dia katenye.

Salleh: Sama la jugak degan anak aku. die dah jadi pemaju perumahan yang hebak la. Tapi tula, rumah aku yang dah nak roboh tu tak nak pulak dia baiki.. yang tambah cilake tu, semalam besday awek dia, ade ke patut dia belikan banglo mewah 3 tingkat siap perabut sekali kat Seremban. Geram pulak hati kite ni.

Pijol: Ish3, kesian gila kat korang. Anak aku pon lebih kurang je. Broker saham paling berjaya dalam dua dekat. Tapi tula, kat abah dia ni dia hulur Rm100 je bulan-bulan.Semalam pulak aku dapat tahu dia bagi RM100k kat bakal bini dia. hadiah besday la konon.

Alias: Kesian jugak kat kita ni. haih . haa!, anak ko Man peciter? (Aiman baru balik toilet)

*****

Aiman: Anak aku sebenarnya seorang lelaki, tapi apabila besar sifat dan wataknya menjadi lembut. Puas aku marah tetapi dia degil sehingga dia berpakaian wanita dan membuka sebuah salon. ni ha gambar dia *sambil menghulurkan gambar*



Alias : fuh, jijik jijk. lagi teruk dari anak kitorang bertiga *sambil disambut hilai tawa salleh dan pijol*

Aiman : Sabaq la, aku tak habis story lagi ni. tapi tu la dia ni anak yang baik.selalu sangat hulur kat aku kalau ada rezeki lebih.
.
Semalam hari jadi dia, mungkin dah rezeki dia dan aku sekali.  Ada jantan belikan dia kereta BMW baru, tu yang aku drive tadi tu

Lagi seorang jantan belikan dia sebuah banglo di Seremban siap perabot sekali,gile2. esok kalau takda aral aku pindah masuk la
.
Dan ada lagi sorang.bagi dia duit RM100,000. Dia bagi la aku separuh, jadi apa korang nak makan hari ni, order jer aku belanja!

"gulp".

p/s : selamat hari raya :)

Monday, August 6, 2012

Bodohnya kita : Shopping

Semalam guwa sempat menjamah ais krim pujaan rakyat malaysia. baskin robin
takda la spesial mana. harapkan harga je mahal. rase lebih kurang je dengan aiskrim yang bhai bawak motor dengan hon tu jual.

Semalam jugak guwa pergi tesco.beli barang-barang peribadi.
minyak rambut loreal,
deordoren playboy
perfume playboy
bedak johnson baby kaler biru.
Seluar dalam brand renoma 4 helai
dll
Total : rm47.30 <--untuk 3 bulan pakai.

nak dijadi cerita, odw ke kereta, terserempak pulak dengan member guwa.

"buat apekat sini der" - soalan pertama beliau

"beli barang la bro. takkan guwa tido pulak" - jawapan pertama guwa

"barang ape der?" - soalan kedua beliau

"barang peribadi ni ha" - jawapan kedua guwa

"ceh, ape standard ingineer shopping kat tesco? beli la kat mid ke, pavilion ke" - statement bodoh beliau

bodohkan? bukan beliau je, ramai lagi malaysian yang jenis begitu.
pelik. kalau boleh beli seluar dalam harga rm15 4 helai kat tesco, buat pe nak membazir beli rm100 2helai kt pavilion?



pakai kat dalam je pon.


stop being malaysian yang bodoh.

p/s : shopping kat shopping mall pon, beli barang time sale gak.kecoh
 

Designed by #