Sunday, December 2, 2012

nak kurus punya hal

Hai.
Pagi tadi guwa jogging.
Penat. Tapi tula.pagi sabtu ahad ni mmg best jogging.
Time ni la buleh carik calon bini.
Pompuan yang jog pepagi sabtu ahad ni menandakan die jenis bangun pagi.
Takda la korang kebulur hari sabtu ahad sampai tengah hari.
Tapi jgn carik gadis yang jog pakai legging je
Azab.


Ekceli.Guwa jog sebab nak kurus.
Takda kerje la nak jadikan jog tu hobi kan.
Mana mampu nak beli alpha lipid sd2
Tak perlu beli pon sebenarnya.
Cube try tanya pengedar alpha lipid.
Ape maksud diet tak belapar die.
Betol tak belapar.tapi takleh ambik karbohidrat. Nasik.pizza.mee.kuew tiaw dll.


Ceh.kalau gitu guwa dah lama buat.makan ape saje tp tak ambik karbohidrat.
Cume tukar alpha lipid jadik jogging.
Kurang la 7kg 2 bulan
Lambat la sikit dari alpha lipid.
Tapi dapat la save 100++ sebulan


Entry ni saje2.
Bukan nak troll or bash alpha lipid.
Bagi option dekat orang takda duit.
Kesian. Dahla gemok.takda duit pulak. Macam guwa.heh
Plilihan di duit anda.
Yang ade duit tu.beli la.bukan guwa nak marah pon.


Peace.





22 comments:

Fendy on December 1, 2012 at 8:28 PM said...

calon bini yg berjogging..idea yg bagus2...

misz aisya on December 1, 2012 at 8:32 PM said...

dah dua minggu aku joging. hari2 ok. makan pon control. tp kdg2 lahap jugak lah kalau nmpk lauk sedap.

aku nk turunkn ag 3 kilo. doakan aku. aku harap ko pon berjaya. berjaya kurus dan berjaya dpt calon bini. :)

azlizaASRI on December 1, 2012 at 8:59 PM said...

btol btol , baikla beratkins diet . sendiri punya diet sambil exercise , mesti kurus . biar lambat pun asal ada usaha kan ^^

izfanora on December 1, 2012 at 9:14 PM said...

kuikuikui.. mcm kn pksa kurus je kau ni.. :P

luqman zakaria on December 1, 2012 at 9:52 PM said...

sangat2 betul..x perlu alpha2 semua tuh..cakap jer x berlpar tp semua x leh mkn..

missleana on December 1, 2012 at 10:56 PM said...

tu la, ko penah dgr diet atkins? xpyh bazir2 duit beli supplmnt beribu riban.. sama je kekdah dgn alpha lipid sd2 tu. aku cuma sokong apa ko tulis je, nak kurus x payah membazir. cuma kena ada disiplin kan..

nazirulhazwan~ on December 1, 2012 at 11:07 PM said...

Xpenah la pulak. Atkins tu name org ke?

AzyAdnan on December 1, 2012 at 11:13 PM said...

"katakan tidak pada kegemukan." takpe2,kita boleh share untuk jimat. :P HAHA

missleana on December 2, 2012 at 12:36 AM said...

lol, nama org ke? aku pun x sure, aku pon baru taw coz rumet aku wat diet ni. gugel je la kot tgk atkins tu sape. hehe

Anne Nurain on December 2, 2012 at 12:42 AM said...

selamat mencari calon bini dan selamat mnguruskan badan jgk eh?? kekeke...

Rapunzeel Cikilolo on December 2, 2012 at 12:19 PM said...

betul.

sebab kita kurus ada dua je, tak makan dengan exercise.

pilih...

✖BossKucing✖ on December 2, 2012 at 12:29 PM said...

balanced diet. .cari la kt google. .hekhek :D

LelakiSemalam on December 2, 2012 at 9:22 PM said...

ni dah turun badan....89kg ke 75kg...boleh!

Miss A on December 3, 2012 at 1:51 AM said...

hahaha, same geng lah kita awak! pagi-pagi jog tapi kadang-kadang terbabas jugak tidur sampai tengah hari. k fineee ._. tak boleh buat calon is3 :P

Alynn Nyzaa on December 3, 2012 at 4:02 PM said...

bijak2..save budget :D

Amanda Suria on December 3, 2012 at 5:28 PM said...

yea la....yg penting disiplin kena jaga..x semua org mampu beli alpha lipid tu kan...mahal tu..belanja i seminggu tuh... RM100++....

pia zahari said...

terbaikk..

feyza on December 5, 2012 at 2:05 AM said...

gua nak kurus juga ni
tpi whylaa mkn skrg cmpur ng karbohidrat..lemak aish

SAYANGKU RAIHANA on December 11, 2012 at 10:21 PM said...

hahah..ni mesti azam nak kurus sebab nak kawen kan? kan??

MIMIE AIZA on December 15, 2012 at 11:32 AM said...

byk product sekarang. tp jaminan bagus tu belum tentu

syafiqa belle on December 31, 2012 at 3:46 PM said...

makan dalam betol entri ni. kesian alpha lipid, herba life and etc..haha

btw, abg naz bile nak kawen ni? hee

careno on January 3, 2013 at 11:59 AM said...

mkn alpha lipid pastu kena diet... ape kes... kalau nak kurus byr mahal2 biar ambk produk yg boleh melantak byk mane pun tp tetap bdn akan susut... tu br btul...

 

Designed by #