Wednesday, December 26, 2012

khalwat, zina, romen dan jabatan agama

Hai.
Semalam ada berita orang kene tangkap khalwat.
khalwat dengan berzina adelah dua entiti yang berbeza. biarpon khalwat boleh menjadi pencetus zina
contoh : aku lepak berdua-dua dengan anzalna nasir dalam kereta kat tepi pagar rumah dia, tengah bercerita pasal masalah pakwe dia, tetiba kene tangkap dengan jabatan agama, kira kene tangkap khalwat walaupon langsung aku tak sentuh anzalna. sentuh pon tidak.takkan berzina pulak. zina tanpa sentuhan adalah perkara mustahil


Serius. kadang-kadang kesian dengan orang yang kene tangkap khalwat.
tak kesah la yang tak buat apa-apa atau pon yang tengah cium mulut.
sekurang-kurangnya yang berkhalwat ni ada usaha untuk menyembunyikan maksiat mereka.
kadang-kadang tu tak beromen pon.
baru main belai-belai rambut.


ada pulak jenis manusia yang lain.
biapon  secara open pelok-pelok.cium-cium tayang dalam cerekarama, samarinda, akasia dan slot raudhah tv3 , jabatan agama tak berani nak sentuh
pelik.
artis2 tu dah dapat permission dari tuhan ke untuk pelok-pelok sampai jabatan agama senyap je?
ke syarat nak buat maksiat kene buat secara open?ke sebab guna alasan karier?
seronok la camtu. lepas ni boleh la budak-budak pegi kat shopping mall, gesek-gesek ape bagai. bila kene tangkap cakap je " maaf bang, saya buat secara open ni.lagipon memang karier saya main gesel-gesel ni"


mohon jangan double standard. bukan guwa sokong orang main gesel-gesel. tapi biar adil. serbu yang buat maksiat secara open dulu baru sibuk nak mengendap orang beromen.
takda beza pon gesel-gesel artis dengan gesel-gesel orang biase.dua-dua pon dosa. dua-dua pon tuhan marah

p/s : kalau dah tangkap orang yang bermaksiat tu, tak payah la nak masuk tv dengan youtube. islam tak ajar mengaibkan orang.



28 comments:

Yuyu Zulaikha on December 26, 2012 at 12:31 PM said...

geng!

hana on December 26, 2012 at 12:48 PM said...

betol2..
sgt sokong ini entry..
=D

misz aisya on December 26, 2012 at 12:51 PM said...

aku selalu terfikir, kalau diorang peluk2, cium2 ngan partner dlm drama tu, tak rase laen ke? mak ayah kat umah tak marah ke? nenek atuk kat kampung camne?

kalau ada perasaan malu, semua ni takkan jadi. semoga aku, kau, dan keturunan kita terhindar dari mendekati zina. :)

Maria Menado~ on December 26, 2012 at 12:51 PM said...

betul. xperlu aibkan mereka.

Eazy Izzuddin on December 26, 2012 at 1:10 PM said...

Kan
Hihi setuju

NIA SI DRUMSTICK on December 26, 2012 at 1:18 PM said...

betul jugak ea..juz..selama ni org anggap semua tu untuk pengajaran..tapi..untuk yg buat tu..hmm..ntah la..ahaha

najihahfara on December 26, 2012 at 1:41 PM said...

mohon jabatan agama tangkap khalwat para retis tu pulak

Aya Ariel on December 26, 2012 at 1:46 PM said...

thumb up bro ~~

InViSiBle IzZy on December 26, 2012 at 1:57 PM said...

setuju..^^,

Amanda Suria on December 26, 2012 at 2:19 PM said...

hurm..no komen..tp setuju bila bab mcm ni jadi..tak perlu nak diwar2kan sebab islam x ajar utk aibkan org..

dee on December 26, 2012 at 2:51 PM said...

betul tu.

nad gee on December 26, 2012 at 3:32 PM said...

assalamualaikum, you are right but hurmm........nice blog,just like 'sinis' sikit.

ammelia yusoff on December 26, 2012 at 6:25 PM said...

tindakan. pelik manusia sekarang ni. nak cari yang tersembunyi, depan mata buat donno.

Anonymous said...

bukan ke yang dalam drama ngn filem adegan sebegitu dilakukan menggunakan camera trick ?

Hansyirah Takezur on December 27, 2012 at 5:02 PM said...

dari satu sudut, yep, kesian sebab diorang mungkin tak buat pape..

tp situasi tu mencurigakan dan mungkin boleh bawak jd pape. yelah, bila dah berdua, laki pompuan. adalah yang ketiga.. sebab tu kena bendung.

kerjaya artis ni adoyai. ntahlah. blank nak cakap kalo pasal ni. aku sokong point ko yg tu. bukannya dapat permission daripada Allah pon. --"


~Budak Merah~ on December 28, 2012 at 2:31 AM said...

Really like! Setuju...sebok dok cari org yg buat senyap2, tapi secara open...mcm tutup mata je.

Hanida Moss on December 30, 2012 at 10:56 AM said...

yeah true that!

Anis Farhana on December 30, 2012 at 4:08 PM said...

Betul tu . sokong sangat2

edda(",) on December 31, 2012 at 9:47 AM said...

like..

Haris Khairuddin on December 31, 2012 at 2:27 PM said...

kalau open tak jadi la hot story.. sebab ramai orang dah tau. tapi kalau yang senyap2 tu baru la hot gilak story tu nanti.

umat Islam dilarang mengintip untuk cari kesalahan orang. yang disuruh untuk cegah kemungkaran yang berlaku depan mata (secara terang-terangan).

Miss A on December 31, 2012 at 3:15 PM said...

haha, dorang dah biasa cakap, tu kerjaya dorang, dorang kena obey rules bila berlakon sebab tu periuk nasi dorang, tapi for me lah kan, better dorang ambik movie yang bertutup sket, or macam jaga penampilan ke. nak sexy2 ambiklah amoi. tapi kadang2 artis kita ni dah semula jadi sexy, or artis yang baru nak up tu, kena pakai sexy2, baru orang kenal, baru orang tengok. eleh, tengoklah mostly producer banyak lelaki kan? kalau dorang nak guna pelakon dalam movie dorang, mestilah sexy bagai, takkan nak pilih yang bertutup, takut movie tak laku. even producer pun macam bangang+artis pun macam bangang jugak sebab terpaksa ikut. so, yang kita-kita ni tutup mata, tutup mulut, tutup telinga je lah.

nak cakap salah, ermmm kalau tak cakap pun rasa salah jugak kan. hurmmm berdoa mana yang terbaik je lah :)

Asyik Izas on December 31, 2012 at 4:37 PM said...

realitinya mmg byk ketidakadilan..:)

diana on January 1, 2013 at 1:39 AM said...

perasan tak sekarang ni kalau hero2 dan heroin2 yang filem romantik ada peluk2 tu mesti laki orang dan biniorang..

careno on January 3, 2013 at 11:58 AM said...

hahaha... btul tu.. sokong sgt...

Anonymous said...

sokong isi kandungan,tapi tajuk bro nampak bodoh..maaf ckp

Anonymous said...

sokong isi kandungan,tapi tajuk bro nampak bodoh..maaf ckp

Mashitah Saidin on January 14, 2013 at 1:36 AM said...

sokong!

Alynn Nyzaa on January 22, 2013 at 3:58 PM said...

betul3...xperlu aibkan org sgt la~~

 

Designed by #