Wednesday, December 5, 2012

Digimon

Dulu masa guwa kecik-kecik damily guwa jenis tak kaya sangat.
masa tu pakai kereta toyota corrola je.
balik kampung, dari KL ke kelantan, 7 orang naik kerete tu.
Gile.
sampai ada terpaksa duduk kat lantai kereta.dengan air cond rosaknye. mmg azab
tapi tu dulu.

Dulu jugak.masa kurang duit tu jugaklah.
game digimon keluar.
masa tu guwa darjah 6.


Memang tak dapat la nak beli.
70 ringgit. mane mampu.
Menangis woi, tengok semua orang ada.
Siap buat mogok lapar.
tapi mak ayah guwa orang yang hebat. tak makan dengan mogok-mogok ni. diorang buat kering je.
"taknak makan setahun lagi bagus.save duit beras mak" - mak guwa cakap.

Tapi tula.
tuhan itu maha mendengar.
berkat doa tiap-tiap hari nak beli digimon 12 tahun dulu.
Allah kabulkan sekarang. nampak nampak?
Allah tak kata "tidak" sekiranya Dia menangguhkan doa kita. tapi Dia kata "tunggu dulu"
Skang dengan keagungan teknologi.
Guwa dapat menikmati saat budak kecik guwa.
Dapat main digimon kat phone.
dan guwa dapat meracun seorang dua budak opis untuk main benda ni.
wakakakaka.



p/s : sape nak main, boleh la download app vpet dekat playstore.boleh battle. ade bran?

19 comments:

fendy abu on December 5, 2012 at 1:26 PM said...

lama dah tak main bende ni...

annie on December 5, 2012 at 1:29 PM said...

haha, alhamdullilah. akhirnya dapat jugak. ;)

Rapunzeel Cikilolo on December 5, 2012 at 1:54 PM said...

ada dalam komputer pulak da?

Sunah Sakura on December 5, 2012 at 2:08 PM said...

gua takdak smakpong macam ang...

nazirulhazwan~ on December 5, 2012 at 2:19 PM said...

@Rapunzeel Cikilolo

dalam phone.bukan komputer:P

faiz helmi saja=3 on December 5, 2012 at 3:44 PM said...

woaaahh naz..sama lar digimon kita...
jom battle...hahahahXD

Haris Khairuddin on December 5, 2012 at 4:13 PM said...

haha.. gigih kau mendonlod. siap racun lagi opismet ko.

tapi, kenangan masa budak kecik dulu memang sangat ohsem.

ammelia yusoff on December 5, 2012 at 7:28 PM said...

mainan idaman masa kecik pun ingat lagi ye. :)

misz aisya on December 5, 2012 at 9:19 PM said...

hahahha aku berulang kali naek bus dari melaka ke kelantan dah dekat 5 tahun. azab kemain. sabor jelah.

hara on December 5, 2012 at 10:14 PM said...

samala..tp smpai skrg tak dpt main lg. dedulu pnjam kwan pnya je, bwk balik umah, bela utk seminggu.pastu pulang balik sedih nk brpisah stlah seminggu bela digimon tu aku bsrkan. nostalgic betul

Miss A on December 6, 2012 at 10:43 AM said...

comelll! dulu kita pun minat dengan benda alah ni,tapi sekarang dah jadi girls yang comel(eh) dah tak minat dah dengan digimon. more to make up dah :P

محمد رازيق on December 6, 2012 at 10:45 AM said...

haha. aku pun minat gak benda alah ni. tapi nak beli mahal. hehe

Syazana Zainn on December 6, 2012 at 11:14 AM said...

dulu ade cyberpet, mcm digimon gak tp die tak leh battle
just kene bela, bg mkn minum tidur p skolah bagai (dah mcm org bunyiknya)haha
beli sorak2, kalo mak gwa tau mampus r..haha

Anne Nurain on December 7, 2012 at 12:59 PM said...

x pnah main benda ni, mahal kan.. mampu yg cyber pet tu je.. murah tp kejap je rosak.. T__T

SAYANGKU RAIHANA on December 11, 2012 at 10:18 PM said...

kepingin yer bro? da bosa pun cam bodak kocik yo..hahha

apa yg guwa dapat dr entri nih: Allah pasti akan mengabulkan doa hambanya cuma lambat atau cepat jek..

contohnyer ekau ler..he3

~atieput3~ on December 14, 2012 at 3:32 PM said...

hahahaha..digimon!

teha on December 15, 2012 at 10:14 PM said...

oh zmn dulu2 !

♥ Nana BamBam ♥ on December 19, 2012 at 6:55 PM said...

best yg dulu punya...baru real :)

Aujinz on August 15, 2013 at 2:48 PM said...

aku dari kecik tak pernah dapat.. sekarang dah kurang keterujaan dia kot... XD

 

Designed by #