Wednesday, October 17, 2012

Perempuan dan friendSHIT.

Hari ahad normally hari yang bosan.
Kalau tak keluar datim. Guwa suka lepak dekat playground
suka tengok budak2 main jongkang jongkit
Tapi lagi suka tengok kakak-kakak budak yang datang teman adik main.
Lagi-lagi yang pakai singlet+lengging aje. hoi!


Sebenarnya
Perempuan ni makhluk yang unik
susah nak predik. Even perempuan sendiri tak faham perempuan
lelaki easy to go.sempoi.
Perempuan bila berkawan nampak suwit.
Main pegang2 tangan. Makan main suap2.Alolololo
Guwa pernah try pegi kantin pegang tangan member guwa.lelaki
Sampai sekarang we all kene cop gay.
ketidak adilan. Yang perempuan takde sapa pon cop lesbian.


 
gambar hiasan: hai suri cruise, muke u macam muka budak yg main jongkang jongkit tu.


Tapi member guwa penah cakap.
Perempuan punye frenship banyak yang fake.
Nampak suwit. tapi dalam penuh dendam.
Pantang nampak kawan lebih sikit. sure dengki
lagi2 kalau pakwe punya hal
tambah pulak kalau lelaki yang di admired sangat jatuh hati kat best friend sendirik
Mula la adengan busuk membusuk,tikam menikam macam dalam senetron anugerah bermula
ape adehal dengan 20 tahun punya friendship.

jijik kan kan?
Bukan semua.tapi adelah dalam 20 orang bagi setiap 35 orang.
Lelaki?ada. tapi sikit. mungkin 1 dari 1000

p/s : sure.ramai perempuan yang geram dengan entry ni.tapi dalam hati mengiakan.kepala mengangguk.

34 comments:

Zyra Roxx on October 16, 2012 at 1:17 PM said...

hahahhaha gua selaku pmpuan sgt bersetuju sbb gua sering dicemburui teman baik gua dulu, kehkeh

ct cheery on October 16, 2012 at 1:20 PM said...

haha..aku nak gelak jer

EZAN IDMA on October 16, 2012 at 1:24 PM said...

gua ikhlas , takde dendamdendam ni. tapi dgn lu gua berdendam/ wahhaa

Pai Mawar on October 16, 2012 at 1:39 PM said...

Whoahhh ratio laki dgn perempuan jauh gila beza...

♥ Nana BamBam ♥ on October 16, 2012 at 2:03 PM said...

alah biase. teman aku suka cemburu gak buta tuli x tentu pasal even aku ckp via phone..masalah apa die ntah..


haha

Maria Menado~ on October 16, 2012 at 2:04 PM said...

haha. pelik bila laki boleh predik hati perempuan.

obvious sangat ke? hehe.

sepet a.k.a zack_u on October 16, 2012 at 2:05 PM said...

Haha! Iye lah sangat. Sebab tu iolls takde kawan baik. Tatuitttt...

Anne Nurain on October 16, 2012 at 2:16 PM said...

betul la tu kot.. sy tak tau sebab sy xde kawan pompuan.. hihi

nur amalina athman on October 16, 2012 at 2:19 PM said...

memang betul laa tuu..:)

NIA SI DRUMSTICK on October 16, 2012 at 4:41 PM said...

ohh..suka cuci mate ek..haha
hmm..psl frenship pempuan tu..nak nafikan..mmg pnh jadi kat kite..ape boleh buat laaa..huhu

unsecretostory on October 16, 2012 at 4:57 PM said...

uishh xsemua cemtu . macam waa nie baik hati giler -,-

Lizzie Yasmin on October 16, 2012 at 5:20 PM said...

Perempuan kalau dia suka, memang dia layan baik. mamca tue lar dia layan kawan dia. Tapi aku tak der pun dendam ngan kawan aku. Sweeet kan aku. hahaha

faiz helmi saja=3 on October 16, 2012 at 5:45 PM said...

setuju banyak2..
laki selalu dengki bila member sedniri main game lg power...

Anonymous said...

kite pon takde kawan baik

Shasha Yacob on October 16, 2012 at 6:30 PM said...

saya selaku perempuan yang dalam golongan 15/35 tu yerr

unguisme on October 16, 2012 at 11:14 PM said...

betuuuul sgt2..
tapi ade juga friendship y okeh.
:)

Aalia Shahira on October 17, 2012 at 3:12 PM said...

haha , serioulsy agree . girl sama girl even bestfriend mana pon tetap ada jeles jugak . kalau ckp xdak tu mcm susah nak percaya . err... tapi mmg xpon .

Jna marcello on October 17, 2012 at 3:48 PM said...

hye awk! sy nk sokong entry awk ni.. mmg btul ppuan perempuan mmg banyak bff (best fake frwn) tapi klau ada yg btul2 ikhlas means beruntung laaa ;))

LelakiSemalam on October 17, 2012 at 8:41 PM said...

setuju dgn jna marcellolololo!

zila manaf on October 17, 2012 at 8:45 PM said...

betol sesangat ahh rata2 ppn je yg komen nih? plygal eh ;p

syakirah izwanie on October 17, 2012 at 11:02 PM said...

Well, you are right. Susah nak cari kawan yg baik. Apatah lagi nak jadi sahabat yg baik. Sebab tu ramai permpuuan suka berkawan dengan lelaki. Tetapi, di cop gedik pulak -,-

AHMAD AFIQ on October 18, 2012 at 9:44 AM said...

ada jugak orang macam ni yer. nice info. leh api2 kan lagi

SURIA AMANDA on October 18, 2012 at 10:52 AM said...

amboi entry....xper2..think positif sebab akak mengalami situasi yg sama sepanjang hidup akak ni ha...x semua la tp kebanyakkan mcm tu..susah nak jumpa kawan perempuan yang betul2 honest dalam friendship...

Yanie on October 18, 2012 at 4:29 PM said...

selalu nya mmg mcm tu... kekadang boleh jadi musuh dalam selimut.

najihahfara on October 19, 2012 at 4:18 PM said...

sangat betul..perempuan nampak je rapat sgt tapi pada hakikatnya lgi banyak makan hati.

shacky minhyuk on October 20, 2012 at 2:58 PM said...

betul2. erm , encik engineer yang hensem . saya nak jadi engineer jugak , i mean my ambition . please guide me what i have to do . sekarang saya form 5 , dan saya still bingung untuk buat apa lepas ni . bantu saya please ? my email - shacky_voguedevilguy@yahoo.com -----> if sudi menolong

Rhea on October 21, 2012 at 11:47 AM said...

Apa yang lu cakap tu betul.

farrah hayati on October 24, 2012 at 3:05 PM said...

mampu senyum je baca entry ni...
ada kebenarannya di situ :)

Miss A on October 25, 2012 at 7:23 AM said...

tak semua gegirl macam tu. I love Suri Cruise,btw >w<

izfanora on October 31, 2012 at 4:56 PM said...

setuju sgt.. perempuan byk main dgn emosi..

Ain Dzaya on November 5, 2012 at 4:35 PM said...

tipikal situation...well perempuan...

eykabum shahadan on November 23, 2012 at 1:22 AM said...

seriesly betol bhaii sume yang lu cakap nihhh .

Anonymous said...

btol tuu bro nmpak luar gitu tpi dalam ati pnuh kejelesan.. tpi mmg puang ni ade prasaan lmh lmbut kan so x peliklah nak pgg2 each others .. mmg fitrah.huhu.

kekunang on April 25, 2013 at 5:49 PM said...

bab menikam tu memang sangatlah betul. lagi bagus berkawan dengan yang straightforward dari yang sopan tutur kata di depan tapi di belakang longkang.

 

Designed by #