Monday, October 1, 2012

Petua cari bini 2 : fesbuk+twitter

Petua kedua mencarik bini yang awesome mengikut petua mak aku.

"Nilai perempuan yang nak dijadikan bini di fesbuk dan twitter" - kata mak guwa dengan selamba.

Mak guwa kata :

1. Jangan jadikan perempuan yang selalu buat status macam perusuh,emo, marah2 sebagai bini.
Contoh :
wei pompuan bodoh.ko ingat ko bagus.apa yang kau dengki sangat dengan aku? (ini fail)
argh!bodoh la maxis ni.selaluw angat pobelem. (ini fail)


2.Jangan jadikan perempuan yang banyak sangat amik gambar sendiri sebagai bini. serius. jenis pompuan macam ni jenis yang perasan cantik.


3.Jangan jadikan perempuan jenis meroyan update twitter/fesbuk sejam 18 kali sebagai bini. Yang jenis setiap saat bgtau dia buat apa kt fesbuk/twitter. jangan. nescaya bakal terbongkarla segala cerita rumah tangga kalau kawin dengan perempuan jenis ni


4.Cari gadis yang update status yang berjenis nasihat,tazkirah, yang ni awesome.boleh buat bini.


Untuk pakcik makcik, anda juga boleh mempraktikkan petua di atas. mulai hari ni, sila stalk fesbuk atau twitter bakal menantu anda.

Terima kasih fesbuk dan twitter

KLIK SINI untuk petua cari bini part 1


P/s : bende ni applicable untuk cari suami jugak.

14 comments:

Ammelia Yusoff on September 30, 2012 at 3:08 PM said...

haha..betul2. the best way

Maria Menado~ on September 30, 2012 at 5:38 PM said...

saya nak share boleh? di blog.. saya kredit kan to ur blog. ok?

MizzTina on October 1, 2012 at 9:46 AM said...

let say pempuan yg update tazkirah or what so ever tu cuma fake, acane? senang kata, ssh nk cri yg real wanita sejati kt laman sosial.. lbh baik cri pempuan yg xbrape sosial.. :)

Zyra Roxx on October 1, 2012 at 11:00 AM said...

harap bakal mertua tatau gua ada blog, ehh.

cik miera on October 1, 2012 at 1:21 PM said...

ahaks.. aku stuju. nak carik laki lak??cmne?

Anonymous said...

first..haha..
naseb baik aku takde fesbuk ngn twitter...

MIMIE AIZA on October 1, 2012 at 3:40 PM said...

jap adakah sy selalu upload gamba? erkkk

Sanji Ngatmi on October 1, 2012 at 6:58 PM said...

ambik gambar byk2 .. upload ..

kena curik .. melenting .. hahahah

LOL

Dilla Ady on October 2, 2012 at 12:45 PM said...

eh..btul jugak petua ni..

ok, nnti anak akak besar, akak stalk fb pakwe die..muahahahahha

Cik Jannah on October 6, 2012 at 4:00 AM said...

hahahaha. habislaa saya. saya gila twitter.

kak mah on October 6, 2012 at 11:14 AM said...

Bini-bini...fb dan tweet...kena hati-hati buat pilihan

Yanie on October 18, 2012 at 4:31 PM said...

hahaahahhaa... betul jugak.

umi fafa ~ on October 25, 2012 at 10:16 AM said...

hehehee.. panduan yg sgt berguna... (^_^)

Ain Dzaya on November 5, 2012 at 4:20 PM said...

alhamdulillah..dari 4 tu..yang ke-4 je ada pada diri sendiri..heheh

 

Designed by #