Friday, September 21, 2012

bahaya make up..make up boleh buat bercerai laki bini

Hai.

Ekceli guwa serabut tengok awek-awek yang make up dengan over.
Plastik sangat.
Untuk info, make up adalah salah satu faktor kenapa pasangan muda bercerai awal. 

Serius.
Tak percaya?
Meh guwa explain.


Amat bohong kalau lelaki tak pilih awek berdasarkan paras rupe. paling tidak mesti beliau pilih yang sedap mata memandang. rupa salah satu aspek penting dalam pemilihan awek dan bini selain dari kebaikkan, tingkah laku yang sopan, agama dan lain lain lagi. 
Begitu jugaklah dengan wanita. tak hensem takpe.yang penting sedap mata memandang, 


Bayangkan kapel yang berkapel selama 5 tahun.
Selama 5 tahun tu si pakwe menyayangi dan mencintai awek seperti dalam gambar sebelah kanan
Tiba2, pagi selepas malam pertama dan hari-hari berikutnya si pakwe disajikan dengan muka bini dengan wajah disebelah kiri. mau tak sakit hati?
Sakit woi, 5 tahun di tipu.mau tak sakit. tu kapel yang 5 tahun.kalau 10 tahun kapel?
Sayang pon akan berkurangan.satu hari turun 0.38%
Pastu bini buat hal.
Ape lagi. cerai!





perempuan akan kata.
sapa suruh mencintai sebab paras rupa.

guwa kata.
tak salah pun.tapi biarlah dia mencintai rupa kita yang asli.bukan yang plastik. takkan ada hal.

29 comments:

Puteri Iqa Izyan on September 20, 2012 at 7:50 PM said...

tak paham dengan perempuan yang suke sangat mekap tebal2. tak rase berat ke muka? :O

lelaki pasni kalau dpt bakal wife yg suke mekap tebal, kene paksa jugak tak pakai mekap untuk satu hari ke...test natural beauty. gitew~ hehehe

eddy syrol on September 20, 2012 at 8:59 PM said...

setuju... tp kagum dgn gambar yg ditepek... tranformasi yg hebat!

Anonymous said...

tapi bodoh jugak dua2 kalo 5 tahun kapel tak penah tgk muke tanpe make up....
hahahaa

Haris Khairuddin on September 20, 2012 at 9:56 PM said...

betul tu. kadang2 yg make up tebal ni sampai naik rimas pulak tengok. better serlahkan natural beauty.. xpon pakai make up ala kadar je.

Ima Salsuzaima on September 20, 2012 at 11:00 PM said...

tertakluk pada terma & syarat.hahaha.xde lah.sbnrnya, smua tu tergantung pada niat.malas nak ulas panjang.fikir lah sendiri.ngehngehngeh.

ainraus on September 21, 2012 at 12:11 AM said...

so boleh tak kata i bernasib baik sebab tak reti make up?
okay. netry ni buat i rasa selamat. kehkehkehkeh.

misz aisya on September 21, 2012 at 12:13 AM said...

nasib baik aku tak pandai mekap. even tak cantik, tp konfiden je ngan muke sndiri..huhu

Cikgu Jaja™ on September 21, 2012 at 12:36 AM said...

paling plastik hat yg nombor 3.

haha

err..jaja xpndai makeup. sekali makeup ms kawen teruih alergi gatai2 kat muka..Allahuakbar..kasihannya aku!

izfanora on September 21, 2012 at 8:57 AM said...

kahkahkah.. lawak giler !

makanya, silalah datang rumah awek secara mengejut. :P

Rai Ourkizuna on September 21, 2012 at 11:56 AM said...

sebab tu aku tak suka nak mekap.. (alasan paling baik malas nak berbedak :P)

Namee Roslan on September 21, 2012 at 12:22 PM said...

buat apa makeup lawa lawa sampai tuutp wajah asal :/

cawanmerah on September 21, 2012 at 3:45 PM said...

@Haris Khairuddin natural beauty? tak semua orang cantik naturally cik khairudin uii..

cawanmerah on September 21, 2012 at 3:48 PM said...

@Namee Roslancik namee da cantik, takperlu mekap. baru bangun tidur pun muka maintain ayu.

Yatt Yann on September 21, 2012 at 7:16 PM said...

dulu saya suka sangat mekap tebal* nak cover imperfection laa tu :D . sekarang , rasa malas da nak mekap . nak tacap-2 kalau jalan-2 pun dah malas . hee ~

Wawa Mohamad on September 21, 2012 at 8:37 PM said...

speechless tengok gambar tu, same thing goes to me pakai mekap tebal sangat memang agak fake. Lebih2 lagi kalau nak pergi kuliah pun pakai mekap, sedangkan mekap yang tebal boleh merosakkan kulit muka :)

Farah O Speare on September 22, 2012 at 12:48 AM said...

the magic of make up. kikikiki

Anonymous said...

pempuan kalo da minat tak leh nak kata ape..tegor cara makeup tebal 2 g opis pown tak guna jugak...last-last ak yg kena saun muka aku suka hati aku la bukan pakai duit mak bapak kaw..kulit ak yg rosak bukan kulit ko!!tu kira cm ne?terkedu aku last-last close frend hanya tgur pasal makeup jea...

najihahfara on September 22, 2012 at 1:37 AM said...

mekap tebal tapi serupa plastik nak buat apa

♥♥szumika sakni♥♥ on September 22, 2012 at 9:34 AM said...

sbb tu la org tua dlu2 ckp jgn suka pkai make up tbl2 sbb hlg seri...now, bru ak tw npa mak ak pn dlu bsg2 cm tu, jd as a girl tkt hlg seri xpkai make up tp skrg ni generasi muda la huhu ak muda lg cuma matang da...for them make up tu ptg sbb nk jd perhatian..

lelaki jgk mainkn pranan dh ko tw dia pkai make up npe g usha kn...so pndai2 la fkr...crik pompuan yg make up simple n ringan jer huhu

EZAN IDMA on September 22, 2012 at 10:00 AM said...

nasib baik kite jenis tak mekap pon come. bahahhaaa

Anonymous said...

alah..lelaki pon same dah tahu perempuan tu suka mekap tebal lagi nye suka perempuan tu....lelaki ngan perempuan same je............benci................

BEIYTAHANNY BEAUTY GALLERY on September 22, 2012 at 2:55 PM said...

Dari muda remaja sampai dah dewasa remaja tak pernah nak make up tebal malah tak reti pun.....kadang tu bedak pun tak pakai .....time kerja dulu selalu gak kena tegur ngan member2 suh make up tp buat dek je...

AHMAD AFIQ on September 22, 2012 at 7:15 PM said...

org penah kata aku pakai make up dulu. sejak bila aku jadi ppuan ni

Sheeda Minhaj on September 23, 2012 at 12:31 AM said...

sekali sekala bolehlah nak make up, ni kalau hari2 make up, lame2 muka pon rosak...takpe org pumpuan, jadi natural tu 100 kali lagi cantik...huhuhu, biar manusia pandang hodoh, janji Tuhan pandang kita cantik sudahlah

Dilla Ady on September 24, 2012 at 4:27 PM said...

eh ai pun mekap tebal dik..tpi takde la 24 jam..time kat umah, ape kes nak pakai 12 inci mekap..tak logik dik malam pertama baru nk tgk wajah sebenar bini kite..

sbb kite cari suami yg terima kite bile kite pakai mekap atau tak pakai mekap tawww...kikiki..

yg penting pada akak, cantik dalam..mekap tu sekadar penambah keyakinan jek..

*eh, terbebel panjang pulak..*

Zyra Roxx on September 25, 2012 at 4:49 PM said...

faktor yg sama kepada artis, dlm tabloid, dlm blog dlm paper cantik, tp bila dh kawen bila dh belek, tilik semua.. homaihhhh!!

"kami dh tak bersefahaman"

pftttt..

Myera Nyera on September 26, 2012 at 2:48 PM said...

jemput bace ^^

http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2012/09/cerpen-cinta-hanya-kita.html

uncHa on September 27, 2012 at 2:36 PM said...

wow hehe :)

kak mah on October 6, 2012 at 11:14 AM said...

Make over dgn make up...akak percaya

 

Designed by #