Thursday, August 16, 2012

Separa Lawak : Anak yang cilaka.


Aiman, Salleh, Pijol dan Alias buat reunion di sebuah restoran.Dia orang berborak-borak pasal anak-anak dia orang. Masa tu Aiman pergi ke toilet.


*****

Salleh: Bisnes anak ko camne Lias?

Alias: Superb. Tapi yang cilake sikit tu, aku ni bapak die, tapi tak pernah di beli apa2. haih. yang tambah cilake nye, boleh bpulak dia bagi BMW sebijik kat awek dia semalam. besday awek dia katenye.

Salleh: Sama la jugak degan anak aku. die dah jadi pemaju perumahan yang hebak la. Tapi tula, rumah aku yang dah nak roboh tu tak nak pulak dia baiki.. yang tambah cilake tu, semalam besday awek dia, ade ke patut dia belikan banglo mewah 3 tingkat siap perabut sekali kat Seremban. Geram pulak hati kite ni.

Pijol: Ish3, kesian gila kat korang. Anak aku pon lebih kurang je. Broker saham paling berjaya dalam dua dekat. Tapi tula, kat abah dia ni dia hulur Rm100 je bulan-bulan.Semalam pulak aku dapat tahu dia bagi RM100k kat bakal bini dia. hadiah besday la konon.

Alias: Kesian jugak kat kita ni. haih . haa!, anak ko Man peciter? (Aiman baru balik toilet)

*****

Aiman: Anak aku sebenarnya seorang lelaki, tapi apabila besar sifat dan wataknya menjadi lembut. Puas aku marah tetapi dia degil sehingga dia berpakaian wanita dan membuka sebuah salon. ni ha gambar dia *sambil menghulurkan gambar*



Alias : fuh, jijik jijk. lagi teruk dari anak kitorang bertiga *sambil disambut hilai tawa salleh dan pijol*

Aiman : Sabaq la, aku tak habis story lagi ni. tapi tu la dia ni anak yang baik.selalu sangat hulur kat aku kalau ada rezeki lebih.
.
Semalam hari jadi dia, mungkin dah rezeki dia dan aku sekali.  Ada jantan belikan dia kereta BMW baru, tu yang aku drive tadi tu

Lagi seorang jantan belikan dia sebuah banglo di Seremban siap perabot sekali,gile2. esok kalau takda aral aku pindah masuk la
.
Dan ada lagi sorang.bagi dia duit RM100,000. Dia bagi la aku separuh, jadi apa korang nak makan hari ni, order jer aku belanja!

"gulp".

p/s : selamat hari raya :)

18 comments:

SURIA AMANDA on August 16, 2012 at 3:22 PM said...

cilaka sungguh citer ni...wakakakakaka....

[k]o{q}i[n] on August 16, 2012 at 3:27 PM said...

jilaka... hahahaha

~Budak Merah~ on August 16, 2012 at 4:12 PM said...

Jijik tapi kelakar....hoho

Ujang9897 on August 16, 2012 at 5:15 PM said...

ni spesis lu ni..

hana on August 16, 2012 at 6:38 PM said...

hahahha
sunggh cilake nye cte..

LelakiSemalam on August 16, 2012 at 7:01 PM said...

moral of the story...aku macam rasa hebat dan pening...hehe

luqman zakaria on August 16, 2012 at 9:44 PM said...

pui...hahha~

eyjalukman on August 16, 2012 at 10:21 PM said...

haha sumpah lawak . yg untung man lah kn , sbb ank kwn2 dy td tu da dprmainkan oleh ank man. hehh

Nur Hayati @ nur.. on August 16, 2012 at 10:31 PM said...

hahahah..lawaks!

Cendol on August 16, 2012 at 10:44 PM said...

hahaha gile mmg mintak kaki ni.punye la ci****!haha opss!geli ah tngok gmbo tu.

ashamami on August 17, 2012 at 8:12 AM said...

Idea ni sungguh kelakar dan dalam kelakar tu terselit ilmu yang amat berguna untuk kita...

obat kuat on August 18, 2012 at 11:30 PM said...

hahahah...sungguh cilaka dia,,, :D
peninggi badan

qasehraihan on August 26, 2012 at 11:54 PM said...

kahkahkahkah..
mesti anak c aiman tu kena HIV dah tu..har har har

muda je ase nama bapak aiman..hak

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/arwah-ni-model-facebook.html

Area infoku on August 28, 2012 at 1:46 PM said...

Anak laki menyamar perempuan tak seronok

Sayidah Nafisah Ruslan on August 30, 2012 at 11:45 PM said...

hahaha.. memang jilake.

zEri sAfEerA on September 3, 2012 at 10:02 PM said...

hahahahaha amek kaw. x ke sakit ati. kwang3

Ain Dzaya on September 6, 2012 at 12:10 AM said...

kuangg..kuangg...kuang....untung pulak anak aiman tu kan...

Cik Adieb on September 14, 2012 at 2:59 PM said...

wakakakaka,lucu...

 

Designed by #