Monday, August 6, 2012

Bodohnya kita : Shopping

Semalam guwa sempat menjamah ais krim pujaan rakyat malaysia. baskin robin
takda la spesial mana. harapkan harga je mahal. rase lebih kurang je dengan aiskrim yang bhai bawak motor dengan hon tu jual.

Semalam jugak guwa pergi tesco.beli barang-barang peribadi.
minyak rambut loreal,
deordoren playboy
perfume playboy
bedak johnson baby kaler biru.
Seluar dalam brand renoma 4 helai
dll
Total : rm47.30 <--untuk 3 bulan pakai.

nak dijadi cerita, odw ke kereta, terserempak pulak dengan member guwa.

"buat apekat sini der" - soalan pertama beliau

"beli barang la bro. takkan guwa tido pulak" - jawapan pertama guwa

"barang ape der?" - soalan kedua beliau

"barang peribadi ni ha" - jawapan kedua guwa

"ceh, ape standard ingineer shopping kat tesco? beli la kat mid ke, pavilion ke" - statement bodoh beliau

bodohkan? bukan beliau je, ramai lagi malaysian yang jenis begitu.
pelik. kalau boleh beli seluar dalam harga rm15 4 helai kat tesco, buat pe nak membazir beli rm100 2helai kt pavilion?



pakai kat dalam je pon.


stop being malaysian yang bodoh.

p/s : shopping kat shopping mall pon, beli barang time sale gak.kecoh

36 comments:

ainraus on August 6, 2012 at 12:36 AM said...

saya tak pernah merasa shopping kat pavi. sebab barang sama je, tapi sebab dijual kat pavi, harga die kena mahal? rasa macam bodoh jugak kalau beli.

[k]o{q}i[n] on August 6, 2012 at 1:15 AM said...

hahaha...style~~

Fyfy Liew on August 6, 2012 at 1:21 AM said...

Setuju sangat!

Rara Nasiha on August 6, 2012 at 1:53 AM said...

ada jugak orang pikir macam tu? tak semestinya barang murah tak berkualiti.

hazanis on August 6, 2012 at 2:08 AM said...

shopping kat mana2 pun sama jer....ehem kalau pavi memang tak berani la..mahal tuh..huhu

qasehraihan on August 6, 2012 at 5:17 AM said...

alah abang xde kelas la tesco..mydinla bang..kahkahkahkahkahkahkah..larikkk..

Puteri Iqa Izyan on August 6, 2012 at 6:03 AM said...

kite beli kat pasaraya kat rumah ni je. tu pon dah rase mahal gilos!

nikan pulak nak pegi beli brg2 mcm tu kat shopping complex yg ade kelasssss ^_^

Fazleen said...

muahahaha.. yer la.. totally agreed with u.. statement yg x leh blah.. xceli ramai dh juper org yg cm nih.. buat aper nk mmbazir.. tp bcoz of nama shopping complex tuh.. so dengan bangganya diwar2kan shoping kat bla bla bla...

miss fatihah on August 6, 2012 at 11:40 AM said...

bahaha kecohhhh

Mastuera on August 6, 2012 at 12:40 PM said...

Hak3..

bukankosong on August 6, 2012 at 12:45 PM said...

selagi bule jimat, jimat jela...kita lebihkan part lain

Umie Naziera on August 6, 2012 at 2:06 PM said...

contoh barang shopping yg xleh blah tuh..hahaha

0nenanina Vanilla on August 6, 2012 at 2:55 PM said...

Maybe dye pon nak beli tggu sales.. xperlu tnjuk sangat.. yang pnting kite slesa

Istana Balon on August 6, 2012 at 3:44 PM said...

pilih pilih lah barang buat kebutuhan saja

najihah sahami on August 7, 2012 at 11:15 AM said...

Xpenah pegi pavi weh.bila nk bawak aku?

najihahfara on August 7, 2012 at 1:26 PM said...

beli kat giant pon ok ape. beli kat pavi ke mid ke tetap koyak jugak..

kay_are on August 7, 2012 at 4:46 PM said...

setuju! watpe habis duit free2 camtu je.. pavi tempat aku tengok movie je rase nye.. shoping kat pavi? memang tak r

♥Miss Yaanaako♥ on August 7, 2012 at 10:23 PM said...

betul. pakai kat dalam bukan org nampak. koyak pun org tak nampak =="

THE LEKAT LEKIT STORY on August 7, 2012 at 10:25 PM said...

konon beli kat tesco cerita kat blog & FB x gempak sangat. nak scan resit pun tak berapa best. Kalau Pavi.. bagai tu tayang kembang skit bontot org tau pakai spender mahal..! org bodoh memang sanggup abis duit semata2 nak menunjuk.. itu kenyataan

Abe Mirul on August 7, 2012 at 10:41 PM said...

Kalau beli seluar dalam sekalipun, aku pilih yang paling murah. Buat apa mahal2? Pakai kat dalam pun. Janji tahan 2 3 tahun. Hahhaha!

" orang kaya awal bulan...mesti la pi tempat mahal.. "

Hehe!

Hidayah Bach on August 8, 2012 at 10:18 AM said...

haha..
(pernah keluarkan ayat bodoh itu , :P)

Namee Roslan on August 9, 2012 at 5:43 PM said...

aku tergolong dalam golongan bodoh la nampaknya.

faiz helmi saja=3 on August 9, 2012 at 11:32 PM said...

betol..
semua bajet kaya shopping kat mall..
padahal pegi jalan2 ja..
bkn beli barang sgt pon...

EZAN IDMA on August 10, 2012 at 11:28 AM said...

Pakai kat dalam je pon kan kan kan? Kahkah

cimOt on August 12, 2012 at 4:02 PM said...

org yg dok suka pi pavi ni cam belagak lebih je...cehhhhh

Sue Unnie.. on August 14, 2012 at 2:25 PM said...

bgus tu ade org mcm kwn ko tu. bak cni no dia.. HAHA..~

SURIA AMANDA on August 16, 2012 at 3:23 PM said...

akak setuju dik..abah akak beli seluar dalam kat pasaraya ten ten je dik...ok jer..

seterawberry itam on August 16, 2012 at 3:45 PM said...

hahaha.. betol sgt tue..^^

eyjalukman on August 16, 2012 at 10:23 PM said...

haha tahu tkpe . relaks jela tesco ok apa . klu dpt brg yg lebih kurg sma dgn pavi tp jauh lebih murh , ap slhnye kan ? bergaya jgk kot.

Area Infoku on August 25, 2012 at 11:13 AM said...

Lebih baik membuat nota untuk membeli barangan yang diperlukan

Ida Firdausi on August 27, 2012 at 8:02 AM said...

Betol... Betol... Mentality sebagian orang kita ni.. Beli nak kat tempat mahal baru nampak Gah. Even harus berhutang keliling pinggang.. Adoyay!

Ida Firdausi on August 27, 2012 at 8:04 AM said...

Mentality sebagian orang kita.. Biar papa asal bergaya.. :)

Sayidah Nafisah Ruslan on August 30, 2012 at 11:46 PM said...

diorang semua kaki branded.. memang lah macam itew.. huhu

zEri sAfEerA on September 3, 2012 at 10:03 PM said...

mentaliti. hehe :D

Ain Dzaya on September 6, 2012 at 12:13 AM said...

thumbs up la..beli la kat mne pun..barng pasar malam lagi tahan lama dari barang pavillion..heh!

sepet a.k.a zack_u on October 16, 2012 at 2:17 PM said...

Sabaq na...aku pun tak pernah lagi pegi pavillion. eja pun tak tau betul ke tak ni. Tapi kalau shopping jj tesco selalu la. Kuikui! =P

 

Designed by #