Sunday, July 1, 2012

fakta awesome : Putus cinta

1.Menurut kajian dan stalking wall fesbuk, 93% kawan-kawan dalam list fesbuk guwa pernah melalui pengalaman putus cinta.

2.Alasan standard yang sering di guna pakai untuk memutuskan hubungan (mengikut urutan menurun):

i. 56% : Maaf, i rasa kita tak serasi
ii. 22% : Makin lama makin serabut i tengok muka u
iii.17% : i dah tak tahan dengan bau ketiak u
Iv. 9.7% : Terus terang i cakap, mak i tak suka u
v. 0.2& : I nak bertaubat.kapel ni haram

3. Lagu mahligaimu dari airmataku nyanyian lestari menjadi lagu putus cinta pilihan bagi lelaki manakala lagu putus cinta pilihan perempuan adalah pelamin anganku musnah nyanyian azie





4. Jumlah kali putus cinta bagi seorang perempuan boleh dikira dengan cara membilang berapa banyak kali mereka tuka phone number. 5 kali tuka no phone = 8 kali putus cinta (plus minus)

5. 3 daripada 4 wanita pernah kapel balik dengan ex-bf meraka.dengan alasan "everybody deserved 2nd chances" biarpon terang-terang ex-bf mereka main kayu tiga dan kemudian putus balik dengan sebab yang sama. bodoh kan?

6.Bila putus cinta, atau diputuskan cinta, ayat standard yang selalu digunapakai oleh 87% pempuan selalu pakai di minggu-minggu awal keputusan adalah

"Saya tak boleh hidup tanpa dia"

Tahap bangang : 4.9 bintang dari 5
Ko hidup dari baby sampai ke tadika, terus ke sekolah rendah. lulus UPSR dengan cemerlang.menyambung pula pengajian ke sekolah menengah sebelum mengenali si dia boleh pulak ko hidup??






p/s : guwa dah 83 kali putus cinta.

19 comments:

dee on July 1, 2012 at 10:55 AM said...

:p

fya zainal on July 1, 2012 at 11:15 AM said...

Sebab hati pompuan lembut kot :D

Tp sy mmg xblk ngan ex-bf lah haha..

qasehraihan on July 1, 2012 at 11:19 AM said...

83 x dh encek suratan dh putus cinta..kena tinggal eh..sbb xensem la tu..hihihihi

sy xpernah tukar no fon..sejak dr thn 1999 guna no sama..lalalala

nazirulhazwan~ on July 1, 2012 at 11:24 AM said...

Meninggalkan.bukan ditinggalkan.kah3

emieysandra on July 1, 2012 at 12:24 PM said...

lupe dh cmne rase putus cinta..err, 1x je kot..xnak daaa..

Kira Kekuri on July 1, 2012 at 12:36 PM said...

kalau aku ada bf, main kayu tiga, aku tak nak lah dia balik. buang masa~ hikhik

Umie Naziera on July 1, 2012 at 2:15 PM said...

ayat putus cinta tu cam kena je dgn aku..woooot

xila riston on July 1, 2012 at 2:26 PM said...

prmpuan ni lemah dan lembut #fakta

Hansyitake on July 1, 2012 at 2:52 PM said...

xprnh berchenta. kui3

♥NuR SyAFiQah♥ on July 1, 2012 at 9:38 PM said...

pergh ramai tu..ade tak yg terlekat sampai sekarang?wkaka

Alynn Nyzaa on July 1, 2012 at 11:52 PM said...

haa?? 83 kali da putus cinta? dahsyat~~

buatbest on July 2, 2012 at 7:56 AM said...

teringat zaman bercintan dlu2..huu

Anonymous said...

Skrg ni En.Naz blum putus chintakan....hehehhe...

Selamat meneruskan percintaan :)

Azham Vosovic on July 3, 2012 at 4:35 PM said...

huhu....

lagu popular tu....

S H I T E Q on July 4, 2012 at 9:52 AM said...

ohhh. tak penah becinta. tak tahu. kuikuikui

ain dzaya on July 4, 2012 at 4:52 PM said...

wa 65 kali putus chenta tak kecoh pun.
#gilak simpati.

ct cheery on July 5, 2012 at 12:10 PM said...

ko bior betoi...83 kali???bnyknya experiences ko..urmm..aku pinjam ko punya pic.thankz...

Natasha on July 5, 2012 at 11:46 PM said...

pergh..83 kali? hehe

Muaz Faris on September 9, 2012 at 9:16 PM said...

saya cadangkan nak puas bercinta, bercinta la lps nikah.. alhamdulillah semua ok..

Muaz Faris

 

Designed by #