Tuesday, June 12, 2012

Tips untuk gadis : gadis murahan ke mahalan?

Guwa ada tips untuk gadis
pakcik guwa bagi.

Macam mana nak tau u all adalah gadis yang direspek dan tinggi levelnya dimata lelaki?

Try nih :

Try keluar makan dengan kawan-kawan. pastikan ada 3-4 lelaki. yang smoker.
kalau sepanjang masa melepak tu si smoker dengan selamba smoke depan u all, maknanya u all bukan jenis yang they all respect. murah bagi they all

kalau kawan u all yang smoker tu tak merokok depan u all (beliau pergi tempat lain untuk smoke) tu tanda dia respek u all.

kalau semua lelaki steady je smoke depan u all tu maknanya semua lelaki tak respect u all


*****

Serius.

Guwa ada pengalaman yang membenarkan statement pakcik guwa tuh

Masa dekat U. guwa join satu program.yang perempuan ramai jenis yang baik-baik. jenis tudung labuh. yang lelaki pulak, jenis setan.


gambar curi kat google.
Habis program tu we all buat makan-makan. yang datang masa tu, 3 orang gadis. jenis yang baik. lelaki dalam 6 orang. semua smoker kecuali guwa.

sepanjang majlis membuang masa tu, tak ada sorang pon yang smoke depan gadis-gadis tu. padahal kebiasaanya setiap 13 minit sure dorang akan hisap sebatang rokok.

pelikkan?tak pelik pon.

p/s : kalau pakwe u all smoke dengan selamba depan u all, tuh maknenya die tak respek u all pon. hehe


belajarlah menjadi gadis yang dihormati ^^

25 comments:

qasehraihan on June 11, 2012 at 6:56 PM said...

Naz..kalau dh kapel 3,4 thn..xkanla klu jumpa dia thn dr smoke kot..sbb kegetaran tu dh kurang..kita dh imun dgn dia..lainla klu br kenal..malu2 kucing..sume nk sorok2 ag..hehe

tp bf i xsmoke tau..bbr pink je..sukerr!!!hehe..

SA on June 11, 2012 at 7:04 PM said...

macam tu eh? baru tahu =.=

LittleSunshine on June 11, 2012 at 7:31 PM said...

true.
kalau saya keluar dengan classmate lelaki reramai, dorang akan tanya dulu if dorang boleh smoke dpn kami or not.. or dorang juga mungkin akan cakap, excuse me.. nak smoke dulu..

mean, dorang still respect us.. thanks of the entry!

always yang terbaik :)

fya zainal on June 11, 2012 at 8:21 PM said...

classmates sy yang budak lelaki pown akan merokok tempat lain..and memang kebiasaan dorang x merokok secara suka hati kot :)

MIMIE AIZA on June 11, 2012 at 8:25 PM said...

kalau yang mintak izin dulu mcm mana pulak?

nazirulhazwan~ on June 11, 2012 at 8:30 PM said...

@MIMIE AIZA:

tu boleh dikira masih respek.hee

Umie Naziera on June 11, 2012 at 8:38 PM said...

mcm tu pulak?owhh,tp bole pkai gak tips niyh

OrenLimau on June 11, 2012 at 9:17 PM said...

Heheh.nice one ah naz.

Rara Nasiha on June 11, 2012 at 9:23 PM said...

kebanyakkan laki yang kawan dengan sy tak smoke depan. mesti mintak diri smoke jauh2. syukur, dorang respek kita :)

Sery Suryani on June 11, 2012 at 9:28 PM said...

haha pulak dah..
bagi aku laki yang slumber2 jew smoke depan pmpuan tu xrespect hak seseorang yang tak smoking..
even dah gitaw pun xthan dgn asap rokok tp still slumber..
nampak sgt guwa xdirespect kan..
hahahahaha

hana on June 11, 2012 at 10:28 PM said...

agak setuju jugak..
hihihi..
=D

❀Hanim_RosLan❀ on June 12, 2012 at 5:53 AM said...

ooo..prnah trjd padaku..haha
ade sorg mamat ni,trsasul ckp 'awek cntik' psl dia nmpak awek depan dia..lepas nampak aku,dia terus sbut 'astaghfirullah'..hahaha

misz aisya on June 12, 2012 at 8:20 AM said...

salam

ade betulnye pe yg ko ckp. tp kdg2, ade laki yg tak reti hormat org lgsung. selamba badak je smoke dpn kite tnpe malu dan segan.

Aya Ariel on June 12, 2012 at 9:12 AM said...

dulu laki aku isap rokok blakang2..pastu ada anak..pegi jauh sikit..sekarang depan guwa..depan anak2..selamba dek jek isap rokok..so..laki aku tak respek kami anak beranak ke?? haahh sudahh..

MizzTina on June 12, 2012 at 10:40 AM said...

dh kenapa ber uols bagai ni.. geli pulak aku..

mynameismy on June 12, 2012 at 11:12 AM said...

laki gua dah berhenti smoke pas kawen... :D

cik najihah on June 12, 2012 at 1:21 PM said...

semat ah entry ni haha

Taha on June 12, 2012 at 1:29 PM said...

If hisap shisha dpn mereka?

Eera Shera on June 12, 2012 at 4:52 PM said...

oh mcm tu ek..kiranye yg dok merokok dpn org rmi tu terutama kt kdi mkn mesti pesen x respek org kan..sggup mrokok dpn org

[wani_mn] on June 13, 2012 at 12:35 AM said...

oh really? tak pernah kaji pulak. nice info! haha XD

Anonymous said...

kadang2 ngan mak pak dorg pon selamba je merokok... lelaki itu mmg tak ade rase hormat pon bro... masalh jgk tuh.. tapi pe yang ko ckp tu betol.. aku baru perasan la... aku nye ex dulu nak merokok bukan ngan aku.. even baru pas makan then die g jauh2 baru smokes... aah la wei!! aku baru perasan!! hahahah,,,

THE LEKAT LEKIT STORY on June 14, 2012 at 3:14 PM said...

betul2.. kalaupun dia tak sayang diri dia kalau dia x smoke dpn makwe dia bermakna dia syg makwe dia lbh dr dia sendiri.. kekekekeke

suzie rahman on June 15, 2012 at 9:23 PM said...

salam naz, nice tips

EZAN IDMA on June 16, 2012 at 10:48 AM said...

aku siapa smoke depan aku, aku terajang je

ezrylna on June 19, 2012 at 12:04 PM said...

setuju sngat!!!!

 

Designed by #