Monday, April 16, 2012

Petua carik bini part 1.

Ni entry matang.
Entry untuk orang yang nak kawin.

Ada 10 teknik dan cara nak cari bini yang baik dalam buku 10 ways how to find a gud wife karangan prof madya Nik Asiah aka mak aku.

Harini aku bagitau satu je.kalau bagitau semua terus aku taktau nak tulis apa esok lusa.

1. Mak aku cakap Carik bakal bini kat pasar minggu.hari sabtu/ahad. pagi. sebelum pukul 10.

Sebab :
Bini yang baik adalah bini yang bangun pagi. Kenape sabtu/ahad? Sebab weekdays semua orang bangun pagi.sebab terpaksa. Kerja punya pasal.awal2 kawin boleh la bangun lambat

Bini yang bagus adalah bini yang kenal nama dan bentuk ikan dan sayur. Kalau awek u all setakat tau ikan lumba2 dan ikan paus,sila nilai semula hasrat nak berbinikan mereka.

Bini yang best adelah mereka yang jenis tak kesah nak pegi pasar.saving duit u all.cube bayangkan kalau bini u all anti pergi pasar.takkan nak beli ikan kat times square.gile.


Sekian~

17 comments:

Eera Shera on April 15, 2012 at 10:15 PM said...

tips seterusnye bila pulak?

Camy Alya on April 15, 2012 at 10:25 PM said...

hahahaha. tak sabar nak tau yang no 2 ^^

Rozuan Ismail on April 15, 2012 at 10:26 PM said...

haha. betol tuh.titik noktah.setuju.

steffany daph on April 15, 2012 at 10:30 PM said...

hoho. XD nanti suggest utk abg aku suruh mcm ni pula.

eyjalukman on April 15, 2012 at 10:42 PM said...

bole take notes ni. haha

Ayuni on April 15, 2012 at 10:42 PM said...

lagi2!

Umie Naziera on April 15, 2012 at 10:43 PM said...

gud2,bagus petua nie..
*aku kena bngun awal la tiap2 weekend,lorrr*

qurratu.kushairi on April 15, 2012 at 11:09 PM said...

nak carik suami pun kene jugak pakai petua ni :P

cik miera on April 15, 2012 at 11:20 PM said...

ihik.. pasni nak menggedik bgn awl setiap weekend la.. duduk kt pasar tani pagi2.. tunggu pkwe kacak, then buat2 la beli ikan..

(hipokrit lah)haha

hana on April 15, 2012 at 11:58 PM said...

wah..
terbaik punye tip..
mmg kene ikut mak g pasar la pasni..
hihih

ir yien 9897 on April 16, 2012 at 8:45 AM said...

alar no 1 saya dah failed...

takper boleh di perbaiki sikap nie :)

mizzkechique on April 16, 2012 at 9:37 AM said...

betul la tu..

Syaby on April 16, 2012 at 3:12 PM said...

Haha apesal kena Times Square? Kah kah.

SURIA AMANDA on April 16, 2012 at 5:07 PM said...

copek2..akak nak hebahkan ni..hahahaha....ada jer adik2 sepupu akak yg bujang lagi kan...tgh mencari2 tu..makanya apa next petua...

Maria Menado~ on September 30, 2012 at 5:40 PM said...

haha. tapi mslhnya di times square ade jual ikan patin tak? hehe.

Zyra Roxx on October 1, 2012 at 11:06 AM said...

argh stress gua kasik satu je tips, kuhkuh tapi sgt bagus ini tip

Dee on October 2, 2012 at 9:50 PM said...

baru jmpe blog kamu. :)

hamboi! marketing sgt header 2.. klo mak gua jumpe blog ni,jgn tpanjat klo ade bus skola kuneng anto rombgn tau..haha

oh btw, gua berhajat nk ke pasar hujg minggu ni.sile tayang muke anda di pasar seni ye.hahaha

 

Designed by #