Wednesday, March 21, 2012

Entry Jilake : keputusan SPM Guwa

gambar ni satu suratan ke kebetolan?



Actually guwa nak cakap SPM bukanlah segale-segalanya.Mase guwa dapat slip tu guwa happy selama 3 minit je.sebab guwa tau,banyak lagi cabaran,ranjau,onak berduri yang guwa harus tempuh untuk menjadi insan yang benar-benar berjaya.
#AyatCerekarama

Guwa ingat lagi mase guwa blaja kat UM.ade senior guwa, CGPA die 3.99. SPM die 5A je. guwa yang 9A SPM tak cecah pon 3.00. #serius

Guwa ingat lagi ayat die mase we all berborak kat kantin fakulti engineering.hari selase kalau tak silap :

"buat ape aku struggle mcm nak mati skor A paper BM dengan sejarah.bukan pakai pon bile aku kerje nanti"

"result aku sekarang (kt UM) lagi bagus dari budak2 yg dapat 10A SPM pon"

*****

pada yang skor straight A tahniah buat mase ni untuk u all.keep it up.

bagi yang tak straight A, tahniah jugak sebab Allah telah merancang sesuatu yang lain untuk u all yang lain dari ape yang u all rancang sebelum ni :)


motif :Sempena result SPM dan wordless wednesday.HAHA~

43 comments:

d_tieah on March 20, 2012 at 9:26 PM said...

Perghhhhhhhhhhhhh.. Hebat!!! SM Sains.. Padanlah.. Bebudak SM Sains mmg ramai yg bijak pandai.. Wei, 1st time kot aku puji ang!!! Hahaha.. Tahniah lerrrrrrrrrr.. Untunglah masuk UM.. Kirim salam sama budak master kebudayaan nama dia Syafizal-Syazlee.. Kalo kenal tu, amik gambor dia ye.. Ngee :)

capt. keon alhan on March 20, 2012 at 9:27 PM said...

budak saser....

Rozuan Ismail on March 20, 2012 at 9:30 PM said...

pergh terror sgt ko.

misz aisya on March 20, 2012 at 9:38 PM said...

salam.
bnyk nak ckp ni..sudi x bce? huhu sudi lah ye :)

1. gua tabik spring sama lu sbb lu skor kimia. gua mmg xmmpu bwk kimia.

2. untungla spe yg skor A tuk EST. gua b4 je kot even time gua kitorg blaja math sc in english.

3. gua down sbb result SPM gua xmcm kwn, tp skunk gua tau ALLAH dah rncg sesuatu yg lbh baik dri ape yg gua mintak.

4. bro, sej ngan BM tu brgune lah! *geram ni* mmg xgune kat kos lu tp dlm life lu sgt2 brgune. tu pon kalau lu sedar lah.

ehem, gua cikgu BM so sensitif cket kalu spe yg ckp BM mcm xpntg untuk di skor.

ape2 pon tahniah bro! semoga terus berjaya tau :)

nazirulhazwan~ on March 20, 2012 at 9:41 PM said...

eh.bukan guwa cakap la.member guwa yang cakap. kah kah guwa sayang bahase melayu ngan sejarah o_O

Umie Naziera on March 20, 2012 at 9:50 PM said...

gila la awak punya result..gempak!!
err,sejarah STPM sya dpt D..heee,lupa daratn tol

CikAnyss' :O on March 20, 2012 at 9:52 PM said...

anys betul2 takut besok , pndai la senior nazirul ni ,,. tulah kan , tp spm ni sbgai lngkah nak pilih u dan kos , tu ja ;D n g luar ngra , yayy !

[k]o{q}i[n] on March 20, 2012 at 9:53 PM said...

perghh....terbaekk la.. xpe, at least dpt gak merasa antara top2 result walaupun spm... :)

yuna icha on March 20, 2012 at 9:57 PM said...

aku setuju gile weh... dapat 10 a dulu xmenjamin ape2 sekarang! hancusss kat UTP neh. haish. kalo tahu aku amek je kulinary jek xpayah nak bajet engineering bagai.
dulu cerdik, sekarang macam ayat ko kat atas tu lah. sebijik! haha

Solihin Zubir on March 20, 2012 at 10:06 PM said...

woi! riak! kah3....

giler.. budak pndai.. jeles..

misyamissyou on March 20, 2012 at 10:31 PM said...

perghh hebatt..
agak blagak jugak senior anda tu..haha tp rezeki masing2 kan..alhamdulillah

Cik Bulat on March 20, 2012 at 10:47 PM said...

terbaiklah kau naz ! dan rupanya kau sebaya along aku (laki)_ HAHAHA

nazirulhazwan~ on March 20, 2012 at 10:48 PM said...

@Cik Bulat:

ko kene panggil aku along.wakaka

Pai Mawar on March 20, 2012 at 10:49 PM said...

Wordless wednesday? hahah

♥NuR SyAFiQah♥ on March 20, 2012 at 10:49 PM said...

terer giler result ko..jeless dowh..haha

nazirulhazwan~ on March 20, 2012 at 10:57 PM said...

@Pai Mawar:

asalnye nak wordless.tapi terbyk plak taip.kah kah

ipa faiza~ on March 20, 2012 at 11:22 PM said...

peh hebat2.. sy dulu spm 2A je. siap ade E8 lagik. kui3

#naseb dapat masok U~ huhu

Anisa Hang Tuah on March 20, 2012 at 11:28 PM said...

ouh lebih kurang sama dgn saya~cumanya fizik saya kantoi!kahkahkah

Najib Shawall said...

Nasib result SPM aq lagi terror dari ko!! hahaha

kay_are on March 21, 2012 at 7:55 AM said...

Riak gile lu bro!! LOL! ape pun ko memang power r weh!

mizzkechique on March 21, 2012 at 9:54 AM said...

ni dh kategori riak dh ni...

izfanora on March 21, 2012 at 9:59 AM said...

hebat r ko nie.. huhu.. nangis tgk result ko..

betul r.. result spm xjanjikan result kt u.. :)

Haris Khairuddin on March 21, 2012 at 11:45 AM said...

9A tu.. gile gempak!!

cgpa 3.99? boleh ke? sem berapa je yg dia x dpt 4flat?? dah macam tahap dewa je result camtu kat um ni.. ;p

Aryana Qaseh on March 21, 2012 at 11:56 AM said...

pehhh.. result gempak siot.. aku dlu masa spm amik sume skor kecuali 8e dgn 9G.. huhuhu..
tp btul kata kawn ko tu, nk tgk btul2 gempak msa zaman U nnt.. Alhamdulilah cgpa aku dlu pn lps 3.00 gak walaupun result spm carca merba..

EZAN IDMA on March 21, 2012 at 12:13 PM said...

ok. pape hal pon awk lagi tua dr saya. k sy menang. kahkahkah

Ujang9897 on March 21, 2012 at 12:16 PM said...

Wei kenapa kau tak bgtau dlm entri tu yang senior kau tu adalah aku..

hurm..takpala aku redha
(ayat cerekarama)

Jemari MonteL on March 21, 2012 at 12:57 PM said...

huihuihui.... kelah result spm mu awe wehh..... ni raso nok masuk form 5 mula ni...

eyjalukman on March 21, 2012 at 4:48 PM said...

perghhhhh uncle , cayalahh sama uncle , ni orang ke apa? *over pulak hahah sekarang ni lau dak saser amek result ,mst nma skola da jd tunku munawir , kan3? haha

ishh , kalau uncle tak amek EST tu mst result cantik kan . tu lahh , spm ni bkn sgalanya . time kita kt asasi ni pun org straight A's pun ad je tak score .

FarhanahAdzlan on March 21, 2012 at 6:15 PM said...

ini kena amik aura orang yg add math A1 ni..jap2 nak sedut aura2 yg baik kt sini..mana tau nnti saya pon dpat A+ jgak nnti~hahahaha~

frogos on March 21, 2012 at 8:11 PM said...

.betul tu...sekolah pandai pon x gune jgk,peluang perkerjaan sekarng sngt sengit,dulu sy spm 4a jer,alhamdulillah sekarng dapt keje da kat oil n gas lg.
syer bloger baru,,singgahlah blog sy guys,,page baru..huhuhuh

peruz on March 21, 2012 at 8:30 PM said...

setuju ngan ko...
tahniah utk result spm...

MIMIE AIZA on March 21, 2012 at 9:15 PM said...

tersangatlah sokongggg !!sebab spm mimie pun teruk. tp still ada peluang nk sambung belajar..

Cik Yatt on March 22, 2012 at 2:44 AM said...

perghh ! SPM die..mantop.. gler ar

CikAnyss' :O on March 22, 2012 at 6:21 PM said...

bila nak update ??? hehe
nys nak minta tunjuk ajar sikit boleh ? atau pendek kata tips , huhuhu .. boleh x boleh x?

nazirulhazwan~ on March 22, 2012 at 6:58 PM said...

@CikAnyss' :O:

nak tanye ape budak 9A?haha
ape2 contact tru FB la ea.hee

Eera Shera on March 23, 2012 at 1:42 AM said...

wah pandainye..

roq on March 23, 2012 at 4:01 AM said...

ape yg ko cakap memang betol! aku mengalami bende yg same......

singgah2 la sini :)

Anonymous said...

Assalamualaikum. Sekolah sains seremban ek? sekarang dah tukar jadi tunku munawer kan? Hm saya punya kawan ada sekolah sana. Dia down sgt sbb tak dapat straight A. So saya harap ni dapat membantu dia lah..

Scarlett O'Hara on March 23, 2012 at 7:59 PM said...

kalau akak lah, SPM nak bagus, universiti lagilah nak bagus.Tak betul cara kawan wan fikir tu.

Namee Roslan on March 24, 2012 at 4:40 AM said...

gila result kau. aku 4b... sian aku. kau ptt bg aku A lagi sikit.

Cik Syazz on March 24, 2012 at 12:04 PM said...

Pengsan laa nak dapat addmath A1.huhuhu

AlyNn NyzAa on March 26, 2012 at 11:31 AM said...

wah! hebatnyer result SPM die...:D
spm 2004? agy tua dr alynn la ni ^^

Rakan Blog on March 26, 2012 at 8:44 PM said...

N3 bro ni jadi smangat kat adik2 ...share laa....pepe pun belated congrats bro...hahaha

jemputan khas:Para bloggers yg kiut miut n encem2 semua....apa kata share N3 u olls kat web ni RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog u olls.Rangkaian bloggers Malaysia.TERHANGAT DAN SEGAR DARI LADANG....hehehehe

 

Designed by #