Tuesday, February 7, 2012

Only Bitches Marry Smokers

Ade 83 sebab kenape perempuan harus tidak mengahwini jantan smoker dalam buku "only bitches marry smokers" *kuranghajargilertajuk*

Sebab ke 33

Harge sekotak rokok.dunhill kaler merah ialah RM 9.70
bundar kepada ringgit terdekat = RM10

Fact : seorang perokok menghisap at least sekotak dalam mase dua hari
sebulan = 15 kotak

Seorang yg tidak merokok boleh save ; 15 kotak x RM10 = RM 150
Bersamaan ; RM150 x 12 = RM1800

Sekiranya dilaburkan dalam ASB;
Dengan mengambil kire dividen dan bonus tahunan sbyk 8%
Jumlah saving setahun : RM1800 x 8% = RM1944

saving sepuluh tahun = 19444 *anggaran kasar*


So, berkahwin dgn bukan perokok anda akan jadi RM20k lebih kaya dalam mase 10 tahun.
Ape yang bagusnye?

1. TV lcd 50 inch = RM 3000
2. Microwave = RM 200
3. Set sofa kulit lorenzo = RM2500
4. Peti Ais siap skrin TV = RM 5000
5. Mesin basuh 10kg = RM900
6. Baju Esprit, Dress Cotton On, handbag bonia, Kasut Sketchers = RM1000

banyak lagi barang yg boleh beli dengan RM 20k

jadi?hanya gadis yang tak fikir panjang dan kurang menggunakan otak akan mengahwini si perokok

ni baru 1. ade lagi 82 sebab mengikut kate buku only bitches marry smokers.

adios

p/s : jgn cari buku ni kat kedai.

25 comments:

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ on February 7, 2012 at 6:58 AM said...

wahh..tajuk buku agak kuang ajar di situw..huhu..tpi bgus jgk info die..

cik miera on February 7, 2012 at 7:11 AM said...

haha... nk buat macam mana..laki skrg susah nk carik yg xmerokok kan.. Alhamdulillah si dia xmerokok.. huhu

Aya Ariel on February 7, 2012 at 8:55 AM said...

muahahaha..ye keee??

malangnyee laki aku smoker..cemaner?patot laa tak kaya2..lalala..

tapi..Alhamdulillah atas kurniaan Allah ini.. :)

haniamira on February 7, 2012 at 9:29 AM said...

kalau kaye gile ape pon bolee beli. haha

umie naziera on February 7, 2012 at 11:01 AM said...

aku xsuke math,heee...tima kaseh tlong kira

Adylia Qarissa on February 7, 2012 at 11:52 AM said...

tapi kalau dah ditetapkan olehnya jodoh ngn perokok macam mana?? hehee

nazirulhazwan~ on February 7, 2012 at 11:56 AM said...

@Adylia Qarissa:

suh berenti dulu b4 kawin.as simple as that.nyawa sendiri pon x syg inikan pule org lain?HAHA

Aini Azman on February 7, 2012 at 1:10 PM said...

urmm,.
kalau aku putus dgn BF aku ni sume sbb kan entry kau ni naz,.hahaha

hana on February 7, 2012 at 1:11 PM said...

pergh...
tajuk nye betol x leh bla..
siot je..

Syara Mohammad on February 7, 2012 at 2:03 PM said...

Gonna find this book...

Alang-alang ada baucar buku. =)

onie on February 7, 2012 at 3:02 PM said...

sikit je yang tak merokok...

bact. on February 7, 2012 at 4:14 PM said...

kahkahkah
berapa simpanan asb lu ha mat?

ikhlas dari
ex smoker.

NiGhTiNaNgLe_FARA on February 7, 2012 at 4:39 PM said...

pergh!
title taknak whore lagi ke??

sara pedrosa on February 7, 2012 at 6:09 PM said...

trpaksa la aku tinggalkn boifren skang ni..muahaha

miss inna on February 7, 2012 at 7:27 PM said...

tajuknya memang gila la. tp inna sokong. sbb inna pn xboleh stand dgn smoker nie. inna alah sangat dgn segala hal yg berkaitan dgn rokok...

Namee Roslan on February 7, 2012 at 8:25 PM said...

aku tak boleh bau rokok langsung.serius.

misz aisya on February 7, 2012 at 10:52 PM said...

kerek dow title buku tu..sentap akak2 yg dah brpuluh tahun kwen ngan smokers..

kalau boleh mmg xnak kawen ngan smokers sbb ak xleh bau asap rokok

.izzati liyana. on February 8, 2012 at 9:17 AM said...

haha. dah selalu terfikir. tapi tak faham kenapa perokok tak reti nak berfikir. banyak kali ckp pun tak masuk otak. kalau da ketagih tu, buat ape pon sanggup untuk sebatang rokok. tp tajuk buku tu mmg kuangajaq la. haha.

Hansyirah Takezur on February 8, 2012 at 5:36 PM said...

wah2... semua pompuan weh komen. :p

well, aku suka. kaitkan dengan elaun sara hidup vs. duit rokok memang gempak.

so,lelaki.. kalau tanak kawen ngan bitches, benti la merokok.. :p

Pendekar Berkuda on February 8, 2012 at 11:13 PM said...

aku nak gak tanya kau... kau tak smoking.... dah lebih 20 tahun umur kau...kau dah berjaya beli semua tu ke?? haha....

nazirulhazwan~ on February 8, 2012 at 11:16 PM said...

@Pendekar Berkuda:

tv lcd ngan microwave je dulu.lain simpan buat kawin.HAHA

iszieylyanziy on February 9, 2012 at 4:40 PM said...

abes kat rokok saje dah berapa,,kalau berkhasiat xpa gak,,

Asrul "iLham" Sany on February 9, 2012 at 5:19 PM said...

hahaha agak setuju tak suka dengan perokok

Scarlett O'Hara on February 9, 2012 at 9:24 PM said...

Mmg menyampah dgn org hisap rokok.

fRaMe+LenSeS on February 12, 2012 at 6:30 PM said...

depa kaya kan? tapi kalau nak mati dlu kita la yang terhidu ni ha..

 

Designed by #