Friday, February 10, 2012

Episod Akhir Doraemon, (Last Episode)

Satu fakta klasik.
Guwa sangat suke bace doraemon.
Lagi best layan doraemon dari baca novel melayu/tengok drama melayu yang really predictable.


Ayah guwa selalu marah, kate beliau doraemon ni langsung takde pekdah bacenye.
buang mase.
tapi ade guwa kesah? guwa punye hobi. dan guwa percaya. ade alat2/ciptaan doraemon yang satu hari nanti boleh direalitikan. macam tak logik kan. tapi mane logiknye handfon dan kapal terbang 1000 tahun dulu?sebab ade orang yang berpikiran macam guwa ni la wujudnye teknologi. nak harapkan minded orang2 tue yang semua tak logik?sampai bile2 la everyone can't fly.HAHA


nah. sebagai tribute ketagihan guwa pada doraemon, guwa persembahkan, episod akhir doraemon bagi yang tak pernah tau camne endingnye



p/s : paham? mesti ramai tak paham.hehe sebenarnye byk sgt pusing2 cerite doraemon ni.

Act die mengisahkan nobita si budak yg lembab mase kecik yg selalu mintak tolong doraemon
pastu 1 hari doraemon rosak.
Sejak tu nobita berubah.jadik rajin dan pandai.lagi pandai dari deisuke(budak pandai skolah die)
Semata2 untuk hidupkan semula doraemon dan hantar doraemon kembali kezaman beliau kecik.
Faham x?ade unsur2 cite terminator.hehe

40 comments:

Rtp Farra Arisha on February 9, 2012 at 9:50 PM said...

doraemon! inilah satu2nya cartoon yang boleh buatkan arisha gelak,ketawa dan tersengih2 seorang diri bila depan tibi! :D it's never final perhaps...

erysweetie on February 9, 2012 at 9:51 PM said...

ok, tetibe aku rase sebak bace komik ni.. takde versi mlysia ke? pening aku baca version endon.

cik miera on February 9, 2012 at 9:58 PM said...

bila la manusia nk buat pintu suka hati nih.. eh hang M&E kan? bila nk cipta ni?

NiGhTiNaNgLe_FARA on February 9, 2012 at 9:58 PM said...

memang aku tak paham..

but, mane kau dapat ni weh??

umie naziera on February 9, 2012 at 10:08 PM said...

xberapa nk faham,heee..tp cita melayu mmg xbest,yo yo oooooooo jer

misscha on February 9, 2012 at 10:21 PM said...

paham..walaupon berbelit2....akhirnya dapat baca jugak ending doremon.trima kasih ya nazirul..tq soo mash! :)

bella YOYO on February 9, 2012 at 10:22 PM said...

wa..sedihnye aku.

nazirulhazwan~ on February 9, 2012 at 10:26 PM said...

@NiGhTiNaNgLe_FARA:

pegi indon.jumpe buku.scan.hahaha

pikah W on February 9, 2012 at 10:26 PM said...

uuuu,, seronok,, mane dapat yg versi indon nie???

kinn on February 9, 2012 at 10:31 PM said...

kenapa bila dah dewasa nobita makin x ensem. huehehe

anis.farhana on February 9, 2012 at 10:51 PM said...

ni mmg official punya ending ke?? sedih betul but dalam masa yang sama happy ending TT

nazirulhazwan~ on February 9, 2012 at 10:54 PM said...

@anis.farhana:

aah.official.disahkan oleh fujiko fujio.pelukis doraemon :p

Nini Mohd on February 9, 2012 at 11:19 PM said...

owhh...sebabtu la Nobita jadi pandai ea.
tu la, dulu2 pelik jugak. macam mana Nobita yang pemalas & selalu dapat markah 0 tu boleh jadi pandai.
ini sebabnye ea.
huhuu~

♥NuR SyAFiQah♥ on February 10, 2012 at 12:08 AM said...

skip je baca komik tu..banyak sangat..haha

dah lama x singgah blog ko naz :)

Maya Mayana on February 10, 2012 at 12:16 AM said...

tp versi INdon la//mesti kat umah kemain banyak koleksi dia...komik ni inspire naz utk jd engineer jugak ke?
hehe...satu lagi komik akak suka Conan...akak suka novel penyiasat..dulu2 peminat lima sekawan enid blyton :)

kay_are on February 10, 2012 at 7:55 AM said...

tak pernah aku tau doraemon ade ending camni.. tapi memang touching ending die..

Adylia Qarissa on February 10, 2012 at 10:20 AM said...

wah!! doremon,,dah lama tak tengok..tertiba rasa diri dah makin tua ;p

Ain Norainsyah on February 10, 2012 at 11:33 AM said...

Terharu dengan episod ni... :')

tieha ismail on February 10, 2012 at 1:57 PM said...

eceh..tableh blah toi...

"ada org macam aku ni lah, wujudnya teknologi"

ok.terima kasih..hahah

S H I T E Q on February 10, 2012 at 2:41 PM said...

memang x paham. xtau plak fullname nobita nobi. hoooo~ ngeh2 :)

S H I T E Q on February 10, 2012 at 2:41 PM said...

memang x paham. xtau plak fullname nobita nobi. hoooo~ ngeh2 :)

Nys Zairee on February 10, 2012 at 2:50 PM said...

so maksudnye doraemon abad 22 tu ciptaan nobita

Hansyitake on February 10, 2012 at 5:43 PM said...

err.. sumpah aku tak habis bce. rupa2ny camtu eh. haha. nasib baik ko bg conclusion. aku minat gak doremon tp versi indon tak paham sgt. haha

nazirulhazwan~ on February 10, 2012 at 8:58 PM said...

@Nys Zairee:
pandai.u

nazirulhazwan~ on February 10, 2012 at 8:59 PM said...

@Nys Zairee:
pandai.u got that point.nobita cipta n hantar ke zaman die kecik.

MIMIE AIZA on February 11, 2012 at 11:29 AM said...

hahaha.... saya paham.. saya paham.. baru ku tahu kesudahan cite doremon ni

fRaMe+LenSeS on February 12, 2012 at 6:29 PM said...

nadh pnh tgk. dalam versi youtube. huu. sedih plak masa tgk y ni. T.T

Shamimiey on February 12, 2012 at 10:25 PM said...

ohhh.. My Doremonnn!!!!

*SiRibenMerah on February 14, 2012 at 5:26 PM said...

feninnnnn..
tp x comey da doraemon ada telinga.. kan?

A retarded kitty on February 14, 2012 at 9:41 PM said...

bahasa melayu takde ke?

Anonymous said...

fujio mati be4 ending.
ni fans yg buat.
yg ni bkn official punye.

Penggemar Coklat on February 17, 2012 at 4:26 PM said...

faham2x..hehe best cerita doremon ni.. dulu2x aku kumpul komic dgn cd dia sekali..hee

Juno on February 22, 2012 at 11:34 AM said...

Mind-blown.

Gila ah. sebijik terminator.

Doraemon tu sebenarnya Nobita yang cipta.

Jiwaku... on February 27, 2012 at 1:43 AM said...

masa cikgu jepun ajar kakak sy ms sekolah dl, kakak ade ckp cikgu tu bgtau ending crt doraemon..

nobita+sizuka berkahwin.. nobita jd engineer sbb nk tolong pulihkan doraemon..

raihana on February 27, 2012 at 8:53 AM said...

panjang nyer x larat nak baca...

Raja Hensem on November 30, 2012 at 1:44 AM said...

sedih macam nak nangis

Raja Hensem on November 30, 2012 at 1:46 AM said...

Sedih, Macam nak nangis............... first time mcm nak nagis bile tengok diter doraemon........................

fyna on June 1, 2013 at 3:56 PM said...

hahaha.... fyna baca sambil garu-garu kepala ^_^

Toji on October 30, 2013 at 6:17 PM said...

Oh Doremon.. boleh tahan touching ending..

Azahqual Osman on June 4, 2014 at 10:59 PM said...

Mmg fhm crta ni tpi y htr doremon ke zmn nobita ialah cucu nobita la bkn nobita sndria....cek episod mcm mna doremon dicipta....ceta ini sgt mudah dfhami la.....aduiii hahaha

 

Designed by #