Friday, December 30, 2011

kawan yg cilake

Hai,

Guwa ade satu celita,
Dulu guwa blaja UM,manyak bagus.
Mula2 guwa ingat UM punya budak skema,buku ulat,tapi rupanya guwa silap banyak
budak UM banyak gila.


Satu hali,
guwa punya wallet hilang, wallet tu guwa punye awek kasi mase guwa punye besday
brand renoma,sama brand dengan guwa punya boxer.
Gila, cuak wo ilang wallet
bukan cuak pasal ilang itu ic atau itu duit ka,
tapi cuak sama guwa punya awek.gila,garang wo die



bukan guwa punya

****

Dengan rasa cuak yang amat,
Habis semua barang dalam itu bilik guwa selongkar
Wadefuk, tak jumpe.
Guwa tanya guwa punye roomate yg tengah syiok main komputer

"wey,lu ade nampak wallet guwa x?hilang dow..taik la,sape curik ni"

Member guwa senyap

"wey,guwa tanye ni,nampak tak?"

Sekali lagi beliau senyap,tangan ligat menaip

"kuang jaq, cakap ngan spenda lagi baik,lu nampak tak wallet aku?"

"aku tgh cari la ni bro" - akhirnye beliau bersuala

"fuk, ape yg ko cari?"

"wallet lu la" - jawab beliau lagi

"kejadahnye, guwa x nampak ko cari pon"

"ni ha,guwa tgh cari kat google" - sambil menunjukkan kt skrin komputer beliau yang tertulis "wallet renoma naz" kat google search

"pundek!"


P/s : setiap.perkataan yg berbunyi carutan bermakna comel dalM entry ini.sekian


Intro.cm takde kaitan.dem

Monday, December 26, 2011

bila manusia jadi bongok

Hai

Semalam guwa makan pizza hut.
Macam biasa,guwa jenis orang yg suke usha keliling,
Mane la tau kot2 ade gadis hot pakai singlet ngan sluar pendek je
Tapi sayang,takde.
Kalau ade pon jenis2 wong me kim dengan arunasindarajah

***

Tapi guwa dapat tengok satu bende yg bagi guwa adelah satu kecelakaan
Meje sebelah guwa family cine,ade 5 orang
si bapak main ipad,mak temenung,anak 2 orang main psp,lagi sorang main ipod touch

meje depan guwa plak family melayu
4 orang,anak pompuan boleh tahan cun.
si bapak men bbm, mak duk temenung sebab bute it
anak dua ekor duk sengih2 sms pakwe.

Meje sebelah tengara ngan timur laut guwa pon samr
masing2 layan blackberry,iphone,ipad,psp
bongok kan?makan malam keluarga da tak bermakna macam dulu
masing2 buat hal memasing.baik tak payah ade family

ni namenye teknologi membongokkan manusia
Adios~

p/s : kasar betol entry i yang ni.

Wednesday, December 21, 2011

mak bapak ke sendiri2?



Guwa perasan,mak ayah zaman skarang amat suke menentukan kerjaya anak2. sejak dari anak tu keluar dari perot mak lagi mereka da tetapkan anak ni guwa nak jadikan doktor,jadikan cikgu dan macam2 lagi

reason dan alasan?
1.mak bapak nak tumpang bangge.

mau taknye,bile sembang dgn kawan2,sure la rase proud bile anak keje doktor.
Cube bygkan kalau anak tu keje executive biase je.

2.susah nak dapat kerja sekarang.

Ni alasan yg BANYAK mak bapak gune bile mengarahkan anak2 jadi ape yg mereke nak.lagi2 bile si anak minat dlam bidang berkaitan komputer yang amat dituduh susah dpt kerje.
Biasebye makbapak suh jadi cikgu.senang katenye.dipakse nye anak jadi cikgu biarpon anak takmo.kesannye?banyak wujudnye cikgu yg tak serius dan malas mengajar.


*****


Salah ke mak bapak camtu?
Salah dan tak.

tak salah sebab they all concern dgn masa depan anak2.kang tak amik tau kang da dikire makbapak derhaka.

Salah bile they all act like semua bende dorg tau padahal bukan semua tanggapan they all betol.

Untuk makbapak, hentikanla menentukan kerjaya anak2.u all boleh advise.tapi jangan jadi pembuat keputusan.believe me,u all akan merosakkan anak2.

Untuk anak2, please,jadi org yang u all nak jadi.pilih kerjaya yg u all betol2 minat.then jadi the best dalam course yg u all pilih,then,xkan ade issue susah nak kerje. BUT jgn menderhaka! =p

******

Mak ayah guwa pernah kate,bebudak engineering susah dpt kerje.bukan makayah guwa je la.ramai yang ckp gitu. makayah guwa siap pakse guwa amik medic.tapi sayang,guwa org yg berprinsip.alhamdulilah,berkat usaha dan juga doa mereka guwa berjaya dalam bidang yg guwa pilih dan minat dan yang penting guwa enjoy dengan kerja guwa.

guwa mungkin boleh grad sebagai student medic,TAPI guwa sure tak happy

Dan untuk info,semua student engineering batch guwa da dapat keje.termasuk lah mereka yang extend setahun.so mane die "fact" yang kate budak engineering susah dpt kerje?dan member guwa yg amik sains computer pon da kerje.


*****


"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life" - Confucius

"Every day I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I'm not there, I go to work." ~Robert Orben

"When people go to work, they shouldn't have to leave their hearts at home" - Betty Bender

"You know you are on the road to success if you would do your job, and not be paid for it" - Oprah Winfrey

Wednesday, December 14, 2011

Agak huduh perangai wanita sekarang


Dalam dunia ni ade 73 perkara yang aku aku benci
Perkara ke 27 dalam list kebencian aku adelah naik komuter

kalau aku jadi PM,memang menatang komuter ni aku kasi upgrade cukup2. nak harapkan pak najib?die ape tau.die bukan pegi kerje naik komuter.die hidup senang dari kecik. #demitstrue

Ni kesah lame.saja ungkit, kisah aku,makcik dan komuter


****

hari jumaat aku nak balik rumah
transport termudah mase tu komuter.
Naik kt midvalley
nampak je lampu komuter dari jauh org da mule main tolak2.cilake
tu blom amik kire mase komuter tu bukak pintu.lagi la kecelakaan. tp aku kuat.so.dengan mudah aku dapat menyelinap masuk.

Dalam komuter,
bau toksah cakap.mmg terbaik.lagi terbaik kalau lu berdiri betul2 bawah ketiak bangla.
Lagi indah kalau aircond komuter tu rosak.
Kurang sikit je bau dari indah water
kesesakan?ikan sardin pon boleh give up brader.tapi time tu la best kalau u all nak raba,mengorek awek.


****

Aku usha keliling,
dalam hati da mula nak mencarut
cilake ape ramai gadis, makcik2 dalam gerabak ni?da bagi coach gegurl, mengada pulak masuk port jantan. "dasar gatal".
eh?ke aku yang kat gerabak gadis ni?
tak tak.kompem aku betol.



Seat depan aku berdiri, ade sorang makcik.
tua da, baya2 makcik aku. pakai baju kurung kaler hijau.
"mesti penyokong PAS ni" ~
aku try borak2 ngan makcik tu.peramah kan?
sebab aku rakyat malaysia yang spastik.duk sebelah2, tapi masing2 buat bisu, buat pekak, konon rajin bace buku.dasar maliesia.


aku try cucuk satu soalan ang mengundang jawapan maut dari makcik tu.

"makcik, kenape makcik duk gerabak ni?bukan gerabak gadis2?"

"makcik tak tau ker ade gerabak gadis tu?"


jawapan makcik berbaju hijau:

"kalau 10 kali makcik naik gerabak gadis2, 10 kali la makcik kene berdiri sampai la makcik sampai. gadis2 tu kedekut.buat tak tau jer, buat2 tak nampak je"

"lelaki baik sikit. selalu makcik dapat seat bile kat gerabak ni"


p/s : HAHAHA~ cerita ni betul.aku tak tipu. nak lagi bukti teruknya wanita? KLIK SINI

Tuesday, December 6, 2011

jenis-jenis jantan

hai

fakta, ade bejenis2 lelaki yg hidup di muka bumi - tamil nelsen

1.lelaki romantis/mat munge

Suka pakai baju trend romeo yg biasenye dibeli di kedai ROMP dan MATSUDA
rambut : style leanardo di caprio tahun 98 mase belakon filem titanic
hobi : duduk di katil pada hujung minggu, mendengar lagu2 cintan leleh sambil merenung luar jendela.
gemar akan makan malam lilingadis adelah priority.kalau putus cinta bertukar watak menjadi lelaki emo.
Status fesbuk :

"cinta itu air mata.aku ingi menjadi air mata mu.lahir dimata,mati dipipimu"

2.lelaki sempoi

Jenis cool,pakai baju bundle,seluar jeans harga tak pernah lebih 50 ringgit
fesyen rambut menyerupai nazmi faiz mansor
jenis tak serius dalam percintaan dan bersifat malas nak amik tahu

status fesbuk :
"malam ni lepak mamak jom,bosan dow"

3. lelaki kerjaya

Tak ramai kat malaysia.lagi2 melayu.kuantiti amat sedikit
Gemar berpakaian kemas,kedai pilihan sudah pasti polo haus,padini,PDI,metrojaya. jusco?sorry brader, not to my standard
Rambut : disikat kemas ala-ala Jalaluddin Hassan

Status fesbuk
"tomorow gonna have meeting with dato roy on issue lembu feedlot and having dinner with datin shahrijat

4.Lelaki metroseksual

Lelaki yang suka baca ruangan seks paper harian metro



p/s : guwa?semua pon boleh
 

Designed by #