Tuesday, November 29, 2011

Kesian awek saye

Perhatian : ini adelah kisah benar

Hai

Guwa kekadang kesian tgk awek guwa
Dapat pakwe yang macam guwa
tiap-tiap hari busy *kononnye*
tak hemsem tapi baik

Guwa tetibe teringat
Ade satu hari,mood jiwang beliau datang secara tiba2 tanpa di duga
tengah2 guwa ber"sms" ,beliau send sms yg berbunyi

"cube abg tgk kt luar,cantik sangat bulan malam ni" - lebih kurang cmtu la bunyi die

dengan hemsem guwa membalas :

"jaga2 by,ade transformers kat bulan tu" - merujuk kepada filem transformers dark of the moon.

Terus terspoil mood jiwang beliau.kesian =(

****

Guwa jugak jenis lelaki yg suke memuji gadis2 lain
Jenis lelaki yg degil
jenis yg suke menjawab dan menganjing
guwa tau die tensen dgn guwa
kesian die.huu

Kepada beliau,selamat hari selasa esok hari.
Maaf sbb jadi pakwe yg nakal.hehe tp hemsem :p
terima kasih sbb sudi melayani kerenah saye.
Saya #%-&-&+@ awak *blushing*

Babaii

p/s : gambar?tak elok pompuan tayang2 gmbr.prone to dosa.hehe

p/s : giler.terase mcm budak form 3 plak buat entry cmni

Monday, November 21, 2011

Adik yang cilake : Awek

Hai
Semalam guwa jalan jalan dengan adik2 guwa
tak payah nak tekejut
semua pon tahu yang guwa memang seorang abg yang soleh


Odw
Dalam kerete we all borak2 pasal perempuan
like tipikal lelaki melayu.kalau tak bola,sure borak pasal perempuan
sehinggalah sampai satu ketika ;


"Abang,ko xde ke gadis2 yg single yang boleh di kenalkan kat kitorang?" - mulut2 nakal adik guwa mule berbunyi memulakan provokasi


"Aah.aku usha, ramai je bebudak blogger yang hot.takpayah nak kedekut sangat la.adik beradik kot" - disokong pule oleh adik jantan aku yang ke 4


Aku diam je.malas layan provokasi.
Takkan awek pon nak harapkan ihsan abang.taik.
ni la kesan dari dasar ekonomi baru.menjadikan melayu malas.


*****

5 saat suasana sunyi sebelum..


"nak no awek ke?Azan ade no phone awek ni.chantek,sopan,berbudi bahasa.kalau nak azan boleh bagi.nak tak? - adik bongsu guwa, azan

"serius?gile la.advan giler budak ni.dasar playboy macam abang.hahaha ape name die?"


"Ntah.name pendek die nur.name panjang tak ingat, tapi serius hot, body macam neelofa weh.melelehair liur lu orang.haha"

"mendengar namenye saje aku sudah jatuh cinta.ade no phone die tak?bak meh la no die"


"Argh, ingat free?hulur sket la duit"

"pundek kedekut,bagila,nanti we all belikan azan helikopter kontrol,peliss!" - jijik plak guwa tgk adik2 guwa mengemis nak no phone gadis.


"camnila, kite adik beradik, malas la berkire la,nak sgt kan? tu ha.amek la" - mulut dijuihkan ke satu papan tande besar di seberang jalan.


3 saat kemudian melalui cermin pandang belakang, guwa tengok adik bongsu guwa lunyai di belasah abang2 beliau.


sekian.

p/s : cilake bermakne comel dalam entry ini

Thursday, November 10, 2011

boboi vs gegurl : kasih sayang

Tande kasih sayang perempuan pada kawan perempuannye :

1. Main pegang2 tgn odw pegi kantin skolah
2. Takde.tu je.


Tanda kasih sayang lelaki pada sahabatnye :


1. Kongsi Sabun
2. Kongsi towel
3. Kongsi ubat gigi dan berusnye
4. Stokin pon boleh men kongsi2
5. Nak pinjam boxer?pon boleh.gadis ade bagi pinjam bra?
6. Banyak lagi.malas nak senaraikan


Gadis ade jugak bg kongsi2.tp dalam hati mengumpat mengeji. contoh umpatan :

"ih,tak reti beli sendiri ke" "selalu sgt pinjam2.benci"

Lelaki?memberi seikhlas hati.

kesimpulannye : lelaki lebih menyayangi sahabatnye dari seorang gadis menyayangi sahabatnye.

Monday, November 7, 2011

butthurt : korban kasih aidiladha

Hai

Letih.habis kudrat guwa bertarung dengan 4 ekor lembu
nampak sopan,tp pandai lembu2 tu berpura2 dalam kelembutan.

Separuh hari suntuk guwa kt surau
konon baik tolong settle kan kerje korban
Padahal niat sebenar nak usha kut2 ade gadis comel same2 tolong
tapi kuciwa.
Yang ade sume baye2 mak guwa,yang muke kedut2 tak pakai SKII.
Yang lelaki pon lebih kurang
yang baye guwa just 3-4 org
yang lain?

Sibuk duk rumah tgk melodi yg bodoh
tengok tv cite cine
sambung tido
mengumpat mengata kat twitter ngan fesbuk

Haih
kalau aku jadi gadis,nescaye aku jadi anak dara tue
taknak aku menikah ngan jantan konon hemsem tp penakuit pemalas
org sibuk bergolok berparang dengan lembu
die bersembunyi dalam rumah tak ubah mcm zaman perang


Yang gadis pon lebih kurang jugak
klu terus macam ni
guwa kompiden, lepas sume makcik2 tue pergi menyahut seruan ilahi
maka ________ *sambung sendiri* (sambungan terbaik akan menerima hadiah)

Sekian

p/s : tapi time makan lepas zohor ramai la pulak bebudak mude ni.dasar tak malu.

Friday, November 4, 2011

twitter punye tweet



Muke sirius
Aku tak suke bkk twitter sebenarnye
byk sgt luahan perasaan kt situ.
Semak.tak ubah mcm fesbuk pon.ntah ape uang spesial sgt smpi ade octtwitfest
aku rase kalau fesbuk buat festival lagi meletop kut.


Tp semalam ade satu tweet yg bila aku bace
rase macam macam-macam
pelik,jarang ade kate2 yang bisa meruntun jiwa halus aku
tapi yang ni lain.sirius lain :


dakwah paling dekat adalah untuk mengajak ahli keluarga kita sendiri ke arah kebaikan..dan kita selalu terlepas pandang akan mereka


Sirius
Habis ade bace statement tu
aku usha situasi dan suasana sekeliling
byk orang yg sibuk duk mendakwah
Bukan main
yang mendakwah mendakwah la
yang menegur menegur
yang mengkritik mengkritik

stylo la ustad. tak payah buat muncung itik pon nampak stylo

segala macam medium di pakai
blog,fesbuk,twiter,linkdn,myspace dan tidak lupe juga circle99
segala macam salah org dicarik
segala segala lah
konon dakwah la katenye
Ade pule yg siap dgn maki hamun,carut carutan, sindir-sindiran
dakwah katenye.
Klu nak cover,tegur katenye
tapi sendiri punye keluarga? lupe nak jage


Tak kesah la baik dakwah,kritik mahupon teguran,
better stat dgn yang dekat2.
lagi baik kalau dakwah kan diri sendiri dulu.kot?
Tapi serius
wut to do.itula malaies islam malaiesia

Kalau tak,takkanla wujud peribahasa

Semut dekat kelantan boleh nampak,gajah depan mate buat2 buta.

dan

Ibarat gadis pakai seluar nmpak spenda di marah,adik terang2 beromen tak nampak


p/s : entry tembak diri sendiri.ade org berani buat?
 

Designed by #