Friday, September 30, 2011

Aku amat kurang gemar wanita-wanita yang bekerjaya

tajuk panjang : aku amat kurang gemar wanita yang bekerjaya sehingga terpaksa menghatar anak ke pusat jagaan.


hari ni punye paper ade kes budak koma, suspek akibat dari hentakan atau gegaran kuat. kecuaian pengasuh.


guwa, dari dulu tak gemar if budak2 dihantar ke rumah pengasuh.mak sendiri ade.sendiri jage la. tangan ade kaki ade. kenape nak kasi orang lain jage?


1.gaji suami kecik, kene kerja nak tampung keluarga.

tampung keluarge or nak cari duit lebih supaye boleh shopping bulan2. if bergaji kecik, kontrol perbelanjaan.bile jadi 3000, jgn la nak hidup macam keluarge yang bergaji 18000. ni tidak, guwa tgk tren skang, gaji 3000 da sebuk nak pakai honda.

if nak jugak kerje.kerje sampingan pon boleh, contoh?blogging la weyh.rm1k sebulan pon boleh dapat.

tak payah keluar rumah dan u all boleh luangkan masa lebih dengan anak u all.



2. belaja tinggi2, sampai master. takkan nak bazirkan

u all nak bazirkan degree ke nak bazirkan kasih sayang kat anak? anak ngan degree, mane u all sayang lebih?bile anak da mati, boleh tebus balik dengan degree or master korang tu?



3. Kami kerje untuk anak2 jugak. nak bagi kesenangan hidup kat die.

soalan guwa. bile u all da tua. u all nak duit dorang ke nak kasih sayang dari anak2 u all tu?nak ke dorang hantar u all ke rumah orang2 tua? jangan salahkan dorang la if dorang buat bende yang same kat u all.

baby dan budak2 kecik ni, kalau suruh dipilih duit dan ibu bapa mereka surely, dorang akan pilih ibu bapa.



*****

guwa bukan against wanita untuk bekerjaya. tapi tapi..

bagi guwa, girl boleh bekerjaya, no prob, tp biarlah bile da beranak nanti, orang yang jage anak tu yang rapat ngan kite dan die hanye jage anak kite.baru la terjamin sikit. contoh, mak kite ke, makcik kite yang da taktau nak buat ape ke.

anak sedara guwa bersama ayahnya, tom cruise

hantar nak ke rumah penjage ni risky. serius. bukan sorang dua budak dorang jage, berpuluh. korang jage anak sorang pon da letih, tension, inikan pule jage berpuluh, pastu bukan anak sendiri plak tu.tak percaye?try la jage anak sedara korang dalam seminggu.


tak payah la nak praktikkan hidup dalam kemewahan. kat opis guwa ni ramai je yang gaji kecik, isteri tak kerje.boleh je handle. anak ade yang sampai 9 orang pon.its all about pengurusan. belajar sampai degree biar pandai gune akal.


memang betul orang kate kalau da ajal tak boleh buat ape. well at least, kalau anak tu u all jage sendiri. u all bersyukur, sekurang2nye u all sempat korbankan masa dan bagi kasih sayang sepenuhnya pada mereka.takde la rase terkilan.



p/s : surely ramai gadis akan hentam guwa, tp ape guwa peduli. yang guwa tak suke guwa suarakan,nk setuju atau tak itu hak memasing. negara kite negara demokrasi:)


tajuk diubah sebab diserang beribu anonnymous~

Thursday, September 29, 2011

LOL : Baru Kahwin ( bukan lucah)

Ujang dan Yana.Sepasang pengantin baru yang mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks yang terlalu kerap.


"Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja.Untuk memudahkan mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubunganini hanya pada hari yang bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu," saran doktor.


Maklum sajalah baru berkahwin. Pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, si Ujang tidak dapat lagi menahan nafsunya lalu mencumbui isterinya yang sedang tidur sehingga isterinya terjaga.

"Hari ini hari apa bang?" tanya si Yana
" Sumaat "
"Sedang eloklah tu bang..."


Wednesday, September 28, 2011

Apa itu SEKS ? (bagaimana mengelakkan Zina)

~entry ni memang panjang, tp kalau entry zack zukhairi yang panjang u all boleh bace, ape salahnye bace entry ni~

18-SX, entry ini mengandungi unsur-unsur yang keterlaluan dan mungkin menyinggung sesetengah pihak, ada unsur kelucahan yang melampau, korang di nasihati tidak membaca seorang diri kerana di kuatiri akan terlanjur dengan tangan kiri, juga tidak boleh membaca bersama bukan muhrim kerana akan menggalakkan kepada penghampiran zina(janganlah korang menghampiri zina), juga hanya mereka yang berfikiran terbuka sahaja layak membaca-harap maklum!)

18-SX, serius, entry ini betul-betul lucah. Tidak di galakkan membaca kepada mereka yang cepat terangsang!!

*****

Baiklah, kita mulakan sekarang sebuah entry yang bercerita tentang SEKS...

Suatu hari dalam perjalanan dari Kuantan ke Terengganu, sebuah kereta bergerak dengan lajunya seolah-olah, "sekarang, sayalah yang terpantas.."

Kereta itu bukanlah ambulance, juga bukan kerata bomba, apatah lagi kereta polis, kereta mayat pun bukan..

Kereta itu adalah kereta hak milik persendirian, sebuah proton satria kuning yang di bawa oleh anak Pak Taib dengan nafsu gelora jiwa remaja, aku yang dah berkahwin menasihatinya..

"jangan bawak laju-laju, aku belum pergi haji lagi"

Semantara itu si jo yang masih bujang pula menasihati anak Pak Taib supaya bawak perlahan dengan alasan;

"aku belum kahwin lagi.."

Atau hakikat sebenar..

"aku tak nak mati lagi kerana aku belum rasa nikmat berset....,!!"

*****

Seks! Satu dari nikmat hidup..., banyak manusia jadi gila kerananya, ada yang bergaduh, berbunuhan, malahan berperang kerana seks!!!

Dan tak kurang juga yang di campakkan ke dalam neraka kerananya.. oh!

Hari ni jika korang rajin(banyak masa) cubalah semak akhbar dan berita, begitu banyak sekali kes zina, sumbang mahram, gangguan seks, seks oral, liwat, bersekedudukkan, buang anak, rogol-bunuh-bakar!!

Sehingga tak tercapai akalku..isk...

Daripada yang suka sama suka hinggalah kepada yang suka suka, yang mula mula tak suka sehingga jadi sukarela, yang agak suka sehingga yang suka setia, apa dah jadi?,

Masyarakat jadi huru hara, anak tak tahu nak berbin dan berbinti kan siapa, penyakit kelamin dan doctor sakit puan semakin kaya, HIV positif, Siflis, maruah tergadai, keturunan tercemar, lahir anak anak yang cenderung kepada maksiat, dosa dan noda sehingga kawan aiman yang umur 5 tahun tapi dia kecik sajer, bila main dia cepat letih, tapi aiman cakap: "dia tak kisah.." (iklan radio dulu)


*****

Namun, dewasa ini, kita orang islam mengaku benci zina, tapi tidak dapat tidak, kita tak dapat mengelak dari zina...., di jalanan kita terdedah kepada segalam macam bentuk pra zina.., malahan di mana sahaja!!!

Kes zina telah menular ke seluruh cerok kampong, ke gugusan felda, ke celah celah bangunan sekolah, ke ITP, ke balai polis, ke kem tentera, ke Universti, malahan sampai ke masjid!!!

Naduzubillah?
Kenapa semua ini terjadi?

Adakah kerana masyarakat hari ini kurang pendidikan seks?
Tahukkah korang tentang pendidikan seks?

Dah lama aku dengar desas desus dan ura ura untuk mewujudkan pendidikan seks di sekolah, tapi apa sudah jadi pada cadangan itu?
Telah wujudkan?
Serius, aku tak tahu, jika sudah wujud, apakah silibusnya?
Adakah titik inzal juga akan di masukkan ke dalam silibus?

Baru baru ni masa aku ‘jalan-jalan pergi makan' kat KL aku nampak ada anak-anak gadis yang pakai T-shirt yang bertulis ‘I'm seks education".

Dahsyat..., dan dahsat juga untuk mata aku yang sempat membaca tulisan di baju anak dara..oh!

Hmm, betulkah anak dara? Zaman sekarang nak cari anak gadis yang betul betul berdara, bagaimana?


Akupun tak tahu, kalau korang baik! insyaAllah korang akan dapat pasangan yang baik...

Maka kali ni, aku yang dah berkahwin, nak nasihat sikit kat orang perempuan terutamanya, kerana secara amnya merekalah punca segala zina...
Al maklumlah, wanita itu adalah senjata syaitan..


*****

Maka korang orang perempuan, kena beringat, jangan sampai setan jadikan korang sebagai ‘senjata'..
Aku bila terpandang wanita yang cantik dan seksi, yang memakai baju yang nampak ‘lurah neraka' di jalanan berkata "oh! Kasihan kepada senjata setan ini..., lalu tundukkan pandangan dan membaca doa terlihat perempuan"
(jauhilah aku dari fitnah wanita dan azab kubur)

Nampak beriman dan baik aku kan? Huh, cuba wanita cantik macam Sonale bandre goda aku di tempat tertutup, kat luar hujan lebat, bini pulak datang bulan, huh! meremang bulu janggutku, tercabut kopiah, dan masuk neraka aku agaknya.. naduzubillah.

Aku berlindung dari ujian godaan seks..oh!

Aku sekarang ni pun dah dapat anak perempuan, bila besar jadi senjata syaitan jika aku tak didik betul betul.., bahaya-bahaya.. (kepada Allah aku memohon pertolongan)

Untuk pengetahuan korang wahai orang perempuan sekalian, orang lelaki boleh naik nafsu untuk seks adalah pada bila bila masa dan mampu stim dengan alasan yang simple sahaja, so korang kena jaga betul betul bila berurusan dengan orang lelaki, mereka orang lelaki ni, dengar suara orang perempuan dah naik stim, belum lagi bab tengok, tak tengok, just imagine pun boleh stim, kalau korang bagi peluang pada lelaki untuk pegang korang, bersedialah untuk masuk neraka dunia dan neraka jahanam!!


Dan ada orang lelaki yang boleh inzal just dengar suara perempuan dalam telepon.., so korang orang perempuan bila dah bergayut lama lama dengan lelaki apa akan jadi? Huh bila masuk cerita bab dalam kain, jadi senjata setanlah korang-naduzubillah..


Aku tahu kerana aku lelaki dan hidup dengan lelaki lelaki gila meroyan...oh!, dan lelaki bila dah stim, anu menegang, dalam masa yang agak lama, jika tak di pancutkan air mani, maka testis (DELETED) akan rasa ‘senak', dan pada waktu ini keinginan untuk mencari (DELETED) untuk di pancutkan air mani meningkat dengan dahsyatnya..., masa tu otak lelaki jadi tak waras, tak boleh tidur (aku sendiri pernah alami-tak boleh tidur kerana teringin nak (DELETED)..oh!),


Masa tu jika ada iman, masih boleh buat buat sibuk dengan berzikir atau baca Al-quran atau buat-buat sibuk..., bagus jugak perasan sibuk ni..


Masa aku bujang dulu, jika aku stim malam malam, aku akan start motor keliling kampong, (nasib baik tak jumpa bohsia- tak caripun-Allah masih sayangkan aku)
Kemudian cari kawan, atau lepak minum teh' tarik, lepak di jalan tengok orang atau tengok mat remp-it buat aksi yang cemas dan mendebarkan... mak aku selalu membebel bila aku keluar malam-malam, tahukah mak yang saya waktu tu "air mani dah penuh (DELETED) hingga naik ke kepala dan meleleh kat telinga", tak boleh tidur, tak boleh tengok TV, nak baca Al-quran waktu tu langsung takde kekuatan iman..oh!!


*****

Tahukah korang?
MAT REMP-IT SEKARANG INI SEDANG BERGERAK DENGAN KEINGINAN SEKS YANG DAHSYAT..
Awas, perempuan-perempuan yang tak pandai jaga diri, jika ada peluang mat rempit ini akan rogol korang beramai-ramai-naduzubullah!

Perasan tak korang akan hadiah yang jadi rebutan mat rempit dalam kejohanan lumba haram mereka? Ya! Seorang bohsia yang dapatlah si remaja ini lepaskan segala nafsu ZINA & ROGOL yang memuncak sepuas-puasnya, dan mereka mat rempit rela mati kerana itu!!!

Tahukah korang?

ANAK ANAK PEREMPUAN ZAMAN INI KELUAR RUMAH DENGAN KEINGINAN SEKS YANG DAHSYAT.. Yang mana jika di belai, maka sangguplah anak dara ini membiarkan dadanya di ramas, buat oral seks dan akhiranya berzinalah anak dara yang dah tak de dara ini,..oh!

Kalau mamat Bangladesh atau pendatang asing yang bulu kening iras shahrukh khan datang belaipun boleh.., akan hanyutlah ke dasar neraka anak remaja kita ..kesian...kesihan.., adakah ‘bukan aiman' semua tak kisah???

Tahukah korang?
REMAJA -REMAJA YANG SEDANG BELAJAR DI IPT SEKARANG SEDANG BERGERAK DENGAN KEINGINAN SEKS YANG DAHSYAT..
Banyak mana kes zina telah di tangkap di ITP, bakal ustaz dan ustazahpun ada! Naduzubillah..
Jagalah pendidikan iman anak kita, jika anak kita tersilap dapat pakwe, kena rogollah dia di rumah sewa pakwenya beramai-ramai,

Dan ada juga yang kena ‘rogol' secara terhormat, tak nak sebenarnya, tapi bila di belai dengan kasih sayang, mulalah ketagih untuk inzal.., akhirnya masuk neraka..

Mula mula pegang tangan.., dapat pegang tangan nak peluk-peluk, dapat peluk peluk, nak cium pipi, dahi, lepas ( DELETED)......., lepas tu hari hari berzina, kemudian boring, sedar sedar dah mengandung, cari awek lain dan cerita kat member yang kau tu sudah jadi bekas orang, beranak buang anak, bunuh diri, masuk neraka!!!

Nota: aku bukan doa korang yang dah terlanjur untuk masuk neraka, aku Cuma cakap amalan dosa itu yang boleh buat korang masuk neraka, aku sayang korang, sebelum korang jadi mayat, korang bertaubatlah, dan zahirkanlah taubat korang melalui kahwin!!!!

Zaman sekarang anak-anak muda kita mudah dapat ‘pendidikkan seks', zaman pakcik muda-muda dulu nak bawak pita video lucah bukan senang, letak dalam poket nampak, kena bungkus dengan surat khabar, tapi remaja sekarang ‘bahan melancap' itu hanya dalam bentuk CD, dan lebih haru lagi sekarang boleh simpan dalam handphone, rasa nak melancap boleh bukak handphone dalam tandas, itu yang takde awek lagi, yang dah ada awek apa jadi?

Huh siap buat filem sendiri guna kamera handphone.., itu yang dah depan mata, apa akan berlaku pada anak anak kita yang baru lahir untuk tempoh sepuluh tahun akan datang?
Hanya imanlah penyelamat sepanjang zaman, sehingga jadi mayat, sehingga ke negeri akhirat...

Nasihat seorang alim:
BUATLAH USAHA ATAS IMAN (BERAMAL IBADAT)
SAMPAI KAMU PENAT DAN LETIH SEHINGGA KAMU TIDAK BERUPAYA LAGI UNTUK BUAT MAKSIAT..

Tapi apa jadi pada aku yang hina ini?
Aku telah buat maksiat sampai penat dan letih sehinggalah aku tidak berupaya lagi untuk buat usaha atas iman...isk..isk...

Sahabat sahabat nabi SAW telah berpeluh kerana ugama, tapi aku hari ini berbeluh kerana berbuat dosa... isk.. isk..

Nabi SAW solat sampai bengak kaki, tapi aku bergerak ke arah maksiat setiap hari sampai lenguh tumit kakiku ini.., kepada Allah aku memohon keampunan dan pertolongan..oh!


entry di ambil dari : ustaz zahiruddin

Steve Job Died Today | Steve Job Founder Apple Mati 5 Oktober 2011 (Sumber Sahih)

Steve Jobs, the mastermind behind Apple's iPhone, iPad, iPod, iMac and iTunes, has died, Apple said. Jobs was 56.

"We are deeply saddened to announce that Steve Jobs passed away today," read a statement by Apple's board of directors. "Steve's brilliance, passion and energy were the source of countless innovations that enrich and improve all of our lives. The world is immeasurably better because of Steve. His greatest love was for his wife, Laurene, and his family. Our hearts go out to them and to all who were touched by his extraordinary gifts."

sumber - reuters
Ulasan : We all di Malaysia mungkin tak rase ape feel dengan kehilangan beliau, tp guwa rase dunia kehilangan seorang manusia yang amat kreatif di dunia moden.

idea penghasilan IOS merupakan idea yang guwa rase membawa perubahan yang nyata dalam industri pengkomputeran dan hempon.

maybe ramai yang tak tahu, steve job takde degree pon, beliau keluar dari college bile beliau rase subjek yang belaiu belajar di college is bukan something yang die minat.

Right after leaving college, beliau started apple computer dengan kawan beliau wozniak pada 1970 yang kemudiannye menhasilkan komputer apple 1 dan kemudiannya apple 2 yang menjadikan Apple.co mula dikenali.

Satu lagi info yang u all maybe tak tau, die pernah diSINGKIRkan dari apple.co . tapi, sebab kekreatifan beliau, beliau menubukahkan pula satu lagi company yang sama hebatnya dengan apple.co iaitula PIXAR. produksi yang menghasilkan kartun toy story:)


Hebat bukan beliau?

Steve job pada mereka :


“Steve Jobs was the greatest inventor since Thomas Edison. He put the world at our fingertips.” - Steven Spielberg


“Steve, thank you for being a mentor and a friend. Thanks for showing that what you build can change the world. I will miss you.” - Mark Zukenberg _ facebook founder


"Jobs are such original " - Disney CEO


qoutes yang best dari beliau :

“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking until you find it. Don’t settle.”

Tuesday, September 27, 2011

Naik Bas : Beza DS Najib Razak dan TG Nik Aziz Nik Mat



Mane lebih baik?:)

p/s : guwa pelik la dengan puak2 yang kate nik aziz sesat. eh?orang yang kate tu, lu bace quran bape kali sehari, pastu solat jemaah setahun berapa kali?


Monday, September 26, 2011

Sex Education : Sperma

Pendidikan seks dan reproduksi

Bacaan untuk semua. tidak hanya limited kepada lelaki. gadis2 juga harus tahu. sekian. enjoy

Memandangkan pendidikan seks di sekolah telah dimulakan, jadi tak salah guwa rase guwa nak mulakan pendidikan seks di blog. pendidikan punye.info yang bernas, bukan melucah okey:)


fakta paling awesome : pancutan paling jauh : 18 kaki. giler, sperma tu takyah berenang. terus2 sampai kat ovul.



so, sapa kate sperma takde rasa? makan la banyak buah buahan bagi menghasilkan sperma yang manis (bagi yang gemar melakukan oral seks) hamzah ian dan Azfar maybe

lagi entry pasal sperma? KLIK SINI

p/s : i do not own this. credit to google.

Sunday, September 25, 2011

ko huduh?so what?baik huduh dari chantik

Ramai gegadis yang rase sedih,keciwa dan rase teramat rendah diri sebab rase diri mereka huduh. guwa pelik,kenape nak rase sedih pulak kalau muke huduh? kadang tu siap menangis-menangis menangisi kehuduhan diri.memang dasar perempuan dan dasar kemelayuan


Meh sini gadis2 yang perasan huduh.dengar guwa nak cakap :

1.posibilty u all yg huduh di rogol,dicabul,di raba,di stalk amatla rendah berbanding gadis2 yg hot.betol ke tidak?

2.if u all ketemu pasangan hidup u all, insyaAllah..mereka yg memilih kamu memilih kerana keperibadianmu dan jugak sikapmu.bukan kerana paras rupamu.jadi ape yg bestnye?


if seorang gadis yg cantik berkahwin dgn jantan yg menikahinya kerana paras rupanya..tetibe rupanya disimbah asid waktu sedang shopping membeli tudung dijalan TAR..u all rase laki die tu akan terus menyayanginya sepertimana ketika die masih cantik dulu ker?surely nope.ade chances yg besar laki die nak kawin lain.kompem.

Klu u all da mmg huduh?nak takut ape.da mmg kite huduh :)

3.Orang yg huduh ni actually kuramg chances sket nak buat dosa tayang2.tayang dada..tayang betis..tayang gambar kat blog or fb dan tayang bende2 lain.am i rite?

4.guwa tak pernah lagi dengar yang Allah menilai diri seseorang berdasarkan paras rupa.pastu xde plak guwa dengar yang cantik dapat pahala lebih sbb die chantik.klu si chantik dapat pahala lebih,surely sbb amal yg die buat.

5.so,kepada yg huduh,biarlah u all sekadar huduh di pandangan mata mereka yang tidak tahu menilai.jgn pulak u all jadi huduh di mate manusia dan juga huduh dipandangan Allah.maka huduh benar la u all kalau gitu.

6.kepada si huduh yg selalu rase rendah diri..guwa rase dengan sebab di atas..u all boleh guna akal fikiran uall (kalau ade) untuk berfikir sebaiknya dan buang segala rase rendah diri,sedih, keciwa yang tak sepatutnye tu.gunekan rase sedih,keciwa dam rendah diri tu ditempat yg sepatutnye.

7. Jadila insan yang bersyukur

p/s : camne sebenarnye huduh tu?guwa ni huduh ke comel?ade org kate guwa comel..ade yg kate huduh?jadi?beauty is in d eyes of the beholder.

Saturday, September 24, 2011

Serius tapi LOL : Tips untuk membahagiakan wanita. #wajib baca

Today is saturday. saturday is my english day, so my post on saturday will be in english. if u all cannot understand my english post, please google translate it. thank you


How to Make a Woman Happy


It's not difficult to make a woman happy. A man only needs to be:






1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a carpenter
10. a plumber
11. a mechanic
12. a decorator
13. a stylist
14. a sexologist
15. a gynaecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer
22. a good father
23. very clean
24. sympathetic
25. athletic
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
44. compassionate

WITHOUT FORGETTING TO:

45. give her compliments regularly
46. love shopping
47. be honest
48. be very rich
49. not stress her out
50. not look at other girls

AND AT THE SAME TIME, YOU MUST ALSO:

51. give her lots of attention, but expect little yourself
52. give her lots of time, especially time for herself
53. give her lots of space, never worrying about where she goes

IT IS VERY IMPORTANT:

54. Never to forget:
* birthdays
* anniversaries
* arrangements she makes


ok then, how to make MAN happy?








just naked.hahaha (gurls only okey)

Friday, September 23, 2011

LOL funny : ganti tajuk filem dengan Rosmah (twitter trending)

sebab bukan semua orang ade twitter. jadi guwa Update versi @obefiend pemilik blog serius.kasi dorang update sikit ape terjadi di twitter semalam.

Ape yang hangat semalam di twitter?

#GantiTajukFilemDenganRosmah

******


AidaSue The AidaSue
#GantiTajukFilemDenganRosmah The Lord of the 24M Rings: The Return of Rosmah.


__dona Dona ♕
RT @kushazwani: Harry Potter and the Deathly Rosmah#gantitajukfilemdenganrosmah


khairilafzal kerel
#gantitajukfilemdenganrosmah Hantu Rosmah Balik Kampung


AslannAs Aslann As
#GantiTajukFilemDenganRosmah The Chronicles of Cincin 24 Juta : The Rosmah, The Witch and The Husband.


MoezGhani Moez Ghani
RT @khairulazkar: #GantiTajukFilemDenganRosmah Bini-Biniku Rosmah


azizul_rahman azizul rahman
#GantiTajukFilemDenganRosmah rosmah menjerit (kl menjerit)


mhkhairulnizam Mohd Khairulnizam
#gantitajukfilemdenganrosmah Jangan Pandang Belakang Rosmah via @yauhui


syamielo Syamiel nizam
#gantitajukfilemdenganrosmah karipap karipap rosmah


NazmiAzman ⓃⒶⓏⓂⒾ ⒶⓏⓂⒶⓃ ✌☢☣
#gantitajukfilemdenganrosmah Rosmah Masih Dara


diansyairah Dian Syairah
#gantitajukfilemdenganrosmah pontianak rosmah sundal malam


nik_norrasiq Nik Mohd Norrasiq
#GantiTajukFilemDenganRosmah "Ketika Rosmah Bertasbih"


Qashyy AfiqahSyahirah
#gantitajukfilemdenganrosmah Tolong ! Awek aku ROSMAH . ------>@ZahirilAdzim


faizalkhalid Faizal Khalid
#gantitajukfilemdenganrosmah - Rosmah Wears Prada


nik_norrasiq Nik Mohd Norrasiq
#GantiTajukFilemDenganRosmah "Jin Rosmah" before "Jin Notti"


ambarabdul Ambar Abdul
#gantitajukfilemdenganrosmah - Rosmah Bonceng.


#GantiTajukFilemDenganRosmah " tragedi bukit ROSMAH" a.k.a tragedi bukit kepong


ubaimusa Ubai Musa
The Lord of the Rings: The Return of the Rosmah #GantiTajukFilemDenganRosmah



mistycheazChe'Az
#gantitajukfilemdenganrosmah - Rosmah Cukur



mi
akmalhilmiakmalhilmi
#gantitajukfilemdenganrosmah rosmah dan 40 penyamun


akmalhilmiakmalhilmi
#gantitajukfilemdenganrosmah rosmah not single



AslannAsAslann As
#GantiTajukFilemDenganRosmah Pengembaraan Doraesmah dan Najibta : Pencarian Cincin 24 Juta.



sharifahsofiaSharifah Sofia
There's something about Rosmah.. RT @Feris_Othman: #GantiTajukFilemDenganRosmah Star Wars Episode 1: The Phantom Rosmah.



miss_yonNurul Suaidah Othman
#GantiTajukFilemDenganRosmah gila gila rosmah


Hna_ZaplyHna Zaply ♛
#gantitajukfilemdenganrosmah "Ayat-ayat Rosmah." Ayat-ayat cinta.



p/s : entry tidak mencerminkan pandangan peribadi pemilik blog.sekdar mengumpul koleksi tweet.nak saman saman pentweet.har har

Biodata Izara Aishah | Gambar Izara Aishah | Siapa Izara Aishah

Seriusly, guwa memang kurang minat part2 artis ni, biapon guwa dulu hampir terjebak dalam dunia perfileman. nasib baik guwa tak termakan ajakan asyraf muslim untuk join drama sunsilk ape kebende ntah dulu.

Tapi tula, semenjak dua menjak ni guwa banyak menerima panggilan telefon da email yang memohon agar guwa terbitkan biodata artis2.salah satu email yang guwa terima time guwa kerje berbunyi :

Salam

hye abg suratan kebetolan.saye minat sangat blog abg. abg2, boleh tak abang buat entry pasal biodata izara aishah. die comey la.kite suke tengok die.plz!

thanks
peminat no 1 suratan kebetolan

takpela, untuk tidak menghampakan beliau, guwa terbitkan jugak la entry ni.nasib baik izara tu member guwa , senang cerita.ehe lagi pon gadis ni mmg hot.hehe

(intro cam taik)

Biodata Profil Izara Aishah

Nama Komersial: Izara Aishah
Tarikh Lahir: 28 September 1992
Usia: 19 tahun
Asal: Bakar Batu, Johor Bahru
Pencapaian: Tempat kedua Dewi Remaja 2009/2010
Drama: Keranamu Laila, Kasih Najihah,Masih membara cintaku,cikaro, Sofiya dan Jiwa Lara
Telefilem: Hantu Gigi

Sekolah : SK Seafield 3, Sk Bukit Indah, SMK Cochrane, SMK Seri Hartamas

Twitter : @izaraAishah

Blogger kegemaran : Hanis Zalikha and Nazirul Hazwan

Sifat dan Sikap :
  • Izara hanya mengamalkan makan nasi sehari sekali
  • mengikut petua neneknya yang gemar meminum air teh untuk kesihatan badan.
  • Membersihkan muka sebelum tidur
  • Memakai produk Clean & Clear
  • gemar memakai kasut tumit tinggi seperti “stiletto” dan “wedges” (Rasa Comfiden bile pakai kasut tumit tinggi)
  • Kasut tumit tinggi yang biasa dipakai adalah 6 inci




*****

Gambar Izara Aishah

Biodata Izara Aishah,Gambar Izara Aishah

Biodata Izara Aishah,Gambar Izara Aishah

Gambar Izara Aishah



















































































































































































































)
 

Designed by #