Tuesday, July 26, 2011

aku benci *****

Tepat jam 8.43 malam :

kereta saga r3 kaler purple guwa memasuki anjung rumah, dengan lemah longlai, konon penat bekerja,guwa masuk ke rumah dan terus landing di atas sofa empuk yang mak guwa beli time "sale" kat ikea. satu set rm1500 kot. made in italy


dengan lahap dan gelojoh, keropok double decker yang sememangnya terhidang di dalam balang di atas meja ala2 jepun guwa telan, pada masa yang sama guwa terlihat adik guwa sedang rajin kononnya membuat ulang kaji di satu sudut yang lain


"dasar hipokrit, toksah la nak buat2 rajin" peli guwa sambil terus mengunyah dengan lahap

"eh,abg,da balik? sorry la, adik tak sedar" jawab adik guwa dengan sopan


giler, terpaku guwa seketika mendengar jawapan adik lelaki guwa itu. biasenye punye la kurang ajar. derm mata


" takla, belum balik lagi " jawab guwa menganjing


***************


" tak tau nak jawab tanye la" soal guwa bila melihat adik guwa dok menggaru2 kepala beliau

" aahla, lupe plak, ade abg ingiyer kot. hahaha, tolong bang,jawabkan soalan ni, da seminggu adik fikir ni "



"seminggu?ko ni jawab soalan ke buat soalan?", "bak meh, takde soalan yang abg ko ni takleh jawab"

"tapi, ni soalan add math bang, boleh ker?"



"add math ke, minus math ke, times math ke ape ade hal" jawab guwa dengan lagak bak ayam jantan yang sedang bersedia ke gelanggang sabung

"nah, soalan die "

please show, by using any method :

4cos(2x)+3cosh sin x = cos^2x + 6 sinh x cos x


"cilake! guwa paling anti soalan2 camni ni kot " bisik guwa pelahan

" ko nanti abes blaja nak jadi ape?" soal guwa kat adik guwa



"ingineer la bang! pehal? ape kaitan dengan soalan tu?"

"bagus, tak tau buat soalan camni pon boleh jadi ingineer gak" jawab guwa selamba meninggalkan beliau terpinga2


p/s : guwa memang dari skolah menengah, matrikulasi, membawa ke UM, memang guwa paling menyampah soalan yang macam tu. kalau add math tak dapat 100, sebabnya xde lain, sbb soalan tu la.wakakaka


motif : xde pon.

Monday, July 18, 2011

alkisah tidur, romen dan taik

Ujang, seorang budak nakal berusia 9 tahun.beliau mempunyai seorang adik perempuan yang bernama peah yang kini berusia setahun. beliau mempunyai sepasang ibu dan ayah yang bernama ayeem dan ibu yang bernama puan ayeem. Mereka mempunyai seorang pembantu rumah filipina yang bernama kristin samosa.




gambar : kristen hermosa, akaknye kristen samosa


Satu malam ketika sedang mereka makan malam sambil menonton berita mengenai laporan perhimpunan bersih di tv1 :


"ujang selalu nampak kt tv tu cakap pasal politik tau ayah,ape politik tu ayah" tanya ujang



Si ayah yang sememangnye ahli lembaga pengarah parti " Nationalis Que" tersedak mendengar soalan kritis dan kreatif yang tidak sama sekali beliau sangka muncul dari mulut anak beliau



"err, ujang anakku, politik tu macam, err macam macam keluarga kite je, contohnye camni la:

1.Ayah dapatkan wang untuk keluarga kita, ayah adalah kapitalis,
2.Mama gunakan wang itu untuk menguruskan keluarga kita, jadi mama adalah kerajaan.
3.Kakak pembantu rumah kita adalah golongan pekerja.
4.Kamu adalah rakyat
5.adik kamu adalah generasi masa depan.

faham tak ujang? tanye encik ayeem kepada anak kesayangan beliau sambil mengusap2 kepala anaknye itu



biol kepala otak si ujang cube memahamkan ape yang ayah beliau kate.


dengan pantas si ibu nye puan ayeem mencelah : "takpe sayang, malam time nak tidur, ujang pikirla apa yang ayah cakap dan cuba faham okay daling?"



Nak dijadikan cerita, semalaman si ujang tidak dapat lelapkan mate. konon belagak bijak tahap aistotle la nak berfikir tentang politik. tapi, kalau udah namenye melayu, pasti usaha mengikut melayu, hangat2 taik anjing, tepat jam 3 pagi beliau terlelap akibat kepenatan.



tibe2, time tu la pulak, si peah buat perangai. meraung tengah2 malam bak disampuk hantu.akibat dari kegagalan sistem otak mengawal tekanan akibat tangisan peah, ujang pon pergi ke bilik ibu dan ayahnya hendak memberitahu bahawa adiknya yang bernama peah itu sedang meraung kerana pampersnya sudah penuh najis.

Sampai di bilik dia lihat si ibu sedang lena tidur.

Walau berkali-kali dipanggil, si ibu tetap tidur. Di lihat si ayah pula tiada di sebelah ibu. Jemu mengejutkan ibu yang tak bangun-bangun, dia mengambil keputusan ke bilik pembantu rumah. Bila dibuka bilik pembantu rumah, dia lihat

si ayah sedang ****** dengan si pembantu Filipina itu.


Akhir sekali dengan rasa paksa rela beliau menyalin pampers adiknya sendiri.


Sewaktu bersarapan esok pagi, si ayah bertanya, "Dah faham apa itu politik?"


Si ujang yang sedang lahap meratah ayam masak kicap selamba menjawab, "Dah!". Si ayah dan ibu terkejut dengan jawapan selamba itu. Lantas si ibu mencelah, "Jadi menatang ape politik tu?".



ujang menarik nafas dalam2 dan dengan tenang menjawab.

"Sewaktu kerajaan sedang asyik tidur, golongan kapitalis menodai golongan pekerja. Akibatnya rakyat diabaikan dan masa depan bergelumang najis! Itulah politik".


p/s : entry ubah suai :DD

Friday, July 15, 2011

OMG!! gambar skirt emma watson(pelakon harry porter) terselak, seksi wooo!

soalan 1 : siapakah nama gadis yang memegang watak hermoine dalam filem ahli sihir harry potter?

kompem dengan pantas " emma watson" jawab kalian semua. soalan mudah.sapa yang tak tahu kan?kan?


soalan 2 : sape nak tengok gambar seksi emma watson??

saya!!!!

jom tengok.sila komen:) comel kan??kan??


"oooo, patutla orang panggil pussy" kata guwa di dalam hati secara berhati2.ngeh3



p/s : wordless wednesday gabung dengan sponteneous thursday.

Monday, July 11, 2011

hukum makan kepak ayam!


"uncle!!bile nak banje makan kFC? ayi tu kate nak banje" ayat yang setiap hari guwa dengar dari nia, anak buah guwa


"pakcik nash!jom la kite mam key ep ci! jom la!" <--ni plak ayat anak sedara guwa yang terpengaruh ngan nia


"untel,te ep ci (KFC bahasa telor) nak" <---haaa, yang ni tica, budak 3 tahun punye bahasa, kecik2 da demand.


*************


disebabkan ketidak mampuan guwa menahan serangan dari anak2 sedara guwa,guwa mengambil keputusan membawa mereka ke KFC nilai, guwa pedulik ape KFC tapak kasut ke hape, kang tak bawak kang cair pulak taik telinga guwa dengan momokkan dari bebudak kecik tu.



tiba di KFC,guwa terus membawa mereka duduk di port biasa guwa. meja hujung sekali, tibe2


"bagi kepsi dua, air milo catu!" nia dengan selamba menjerit order makan


"woi! ingat ni kodai mamak ke?" dengan pantas guwa mencekup mulut beliau yang sememangnya laju dari cahaya bila berkata2


"oooo, takleh ea uncle?ayah clalu buat camtu, nia buat la, cowii "


"memang dasar ayah kencing berdiri, anak kencing berjoget sungguh" jawab guwa dalam hati


"tunggu sini, uncle p beli"



*************

10 minit kemudian,


"jom makannnn!!" jempot guwa

"jooooommmmmmmmm!!" mereka berlapan menyahut



"uncle cop bahagian kepak!jangan amik!!" arah guwa dengan tegas

tiba2,

"eeeeeeeeeeeeee, uncle makan kepak, gelinye" ujar adam, adik si nia

"eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" sahut si tujuh yang lainnye


"pehal eeeeeee pulak?kepak la sedap" tanya guwa kepelikan sambil mengaru kepala guwa yang tidak gatal


"uncle, kepak tu kan dekat engan ketiak ayam! eeeee, geli la makan ketiak, maccam!!!" balas si nia


"err, celake" dengan pelahan, kepak yang guwa makan guwa keluarkan balik


p/s : malas nak layan budak2 lagi.


suke?jom la like:)

Thursday, July 7, 2011

Hentam Drama Tahajjud Cinta : Apa Yang Tahajjud Ntah

semenjak ke tiga menjak ni,aktif sangat guwa tengok iklan drama baru tahajjud cinta kat tv3,kejap2 iklan menatang tu


"pesal banyak sgt iklan menatang ni dik oi,serabut pulak abg tengok" soal guwa kpd adik guwa sambil mulut tak henti2 mengunyah twisties keju


"kate blogger retis,takkan xtau kot jumaat ni cite tu stat main"


"derhaka punye adik,mengata aku"


oooo,patutla pon bukan main lg promosi, jumaat ni start tayang rupenye


"eh,pehal berpurdah2 plak ni?"


laaa,si fazura rupenye berpurdah,dulu date ngan guwa kat mid bukan men pakai skirt je.da berubah minah ni,bagus2


ni kes nak tiru nur kasih la ni,guwa memang semak perut bile tengok cite macam ni,bile satu genre filem da berjaya menambat hati,mule la semua pengarah pon sebuk nak buat bende yg same,dem yu,tak tiru x boleh?



lagi satu,dari dulu guwa kurang minat filem/drama2 konon islamik ni,bukan sbb jalan cerita,tp kat pelakon2 sengal tak pakai otak,guwa rase nak shoot je muke semua pelakon yg belakon watak2 konon insaf,



lu orang belakon bukan main,ayat2 quran pakai memang guwa respek,ckp pasal dosa pahala,ckp pasal halal haram,tp lepas abes drama,pakai skirt paras lutut,pergi clubbing,ape tu?bodoh ke takde otak?



same la kes tahajjud cinta ni nanti,pasni bukan main byk la ayat-ayat islamik pelakon2 drama ni sampaikan,tp ape pon tak boleh



guwa kompiden,sure ramai tak setuju ngan guwa,sure ramai bekup pelakon punye,wording2 seperti :

dorang belakon je la
dorang just ikut arahan la,
xkan belakon baik pon salah la ke?
dem lame punye pemikiran=.=


guwa bukan xtau,tu sume alasan2 untuk bekup artis la tu,pesan guwa pada yg nak membackup,jgn butakan mata bila membackup,jgn sbb sayang artis,lu orang jadi bodo.noktah


sebelum nak backup,pikir2 mana salah mane betol dulu,guwa tak kate salahnya drama2 begitu,bagus la dari aksi2 cium2,drama rogol2,drama sumbang mahram,tp yg guwa pertikaikan,kesedaran artis yg terbabit


kpd artis2 yang baca blog ni,guwa tau tasha shilla bace,lisa,fasha sandha nora danish dan jai adi putra,bukan guwa nak hentam korang mem"piq blind".tp nak lu orang,gune watak lakonan lu sbg batu loncatan utk lu orang berubah menjadi manusia yang baik


xde istilah rezeki halal dalam bidang lakonan kalau udah proses pencarian rezeki tu pon mengunakan method/cara yang ditegah agama


penss off

p/s :

orang slalu bg alasan,hidayah tak smpi

cmner hidayah nak sampai kalau korang cari pon takmo,ingat hidayah tu suke2 nak dtg?

Wednesday, July 6, 2011

#retis tak? : aku top 10 blogger malaysia

semalam, sedang sedap guwa melayan drama ana lulu sambil mengunyah kopok lekor losong , tibe2 notification muka buku (fesbuk) guwa blinking


"adeh, sape plak yang bikin notification fesbuk guwa blink2 ni, demla, tak kusyuk nak makan"


*mohd ariff latif share link on your wall*


"fuh, link mende plak ni,? err, suh guwa like kontes ker? bla bla bla " macam2 persoalan berlegar2 di sudut serebrum guwa


waahhhh, kenangan ni kenangan, wakakaka segala jenis perasaan mula bercampur baur ibaratnya bercampur baurnya kandungan bahan2 bubur asyura di dalam periuk pada tanggal 10 muharram


keputusan akhir undian peringkat pertama blog pilihan malaysia(blog lelaki bujang) :


sumber dari suffer8zine

retiss tak entry ni??wakakaka ape pon, result tu mmg kenangan agung guwa sepanjang guwa berblog, tersenarai antara 10 blog pilihan bukan satu kerja mudah, bersaing dengan lagenda2 agung blog satu penghormatan bagi guwa,


tahun ni tak tau tercalon ag ke tak,pedulik la,guwa pon tak segah dulu kot, hahah ujang lagi mantop kot


tetiba teringat nak ckp thanks kat 2 blogger agung yang turut sama pernah menyenaraikan guwa sebagai salah seorang dari 10 blogger hot dan agung di entry ini :




p/s : sengaja buat entry #retiss.hehe ape motif entry ni yer? sesaje la, blog guwa, guwa punye suke la, boleh tak gini?hee

Tuesday, July 5, 2011

kenapa guwa tak suke perempuan tayang2 gambar kat blog dan FB

"abang naz, saya teringin la nak tau, ape yer yang orang lelaki selalu fikir?" soal seorang gadis bawah umur pada guwa


" err, cube search kat google ape die cakap " jawab guwa endah tak endah


hasil pencarian google :






see, simple kan pemikiran lelaki, tak sekalut pemikiran wanita, semua bende nak fikir, ape dapat? tak dapat ape pon, still gak tumbang di tangan lelaki2 jongos yang macam sampah


guwa berani potong kuku la, hampir 85 peratus jejaka secara surenye akan berfikir pasal seks dow, so, if korang nak jadi bahan seks/modal seks, tayang la gambar bebanyak kt FB ngan blog tu, korang kan suke orang tengok gondolan2 dan muke cun u all.hehe * fuh, mesti ramai butthurt*


err, tp kan, guwa rase pompuan skang pon banyak pk pasal seks la.


"pehal plak!! kitorang tak layan la seks2 ni " jawab irine zalika


"abes tu asal entry lucah kat blog ujang ngan blog hamzam ian, pompuan yang ramai komen,boleh tolong jawab untuk guwa plak?"


wakakakaka


pens off~


p/s : eh, macam pernah buat entry ala-ala camni.hee ~

Monday, July 4, 2011

HANGAT :koleksi BRA WANITA yang awesome (PG13)

melihatkan tajuk tetek di blog erti seks dalam kehidupan si ujang, guwa dengan kompidennya ingin mewujudkan entry baru yang juga berkenaan perkataan itu.wakakaka


begini kisahnya, semalam, dalam kekecewaan kegagalan mendapatkan tiket filem transformers kegelapan bulan baru, berkesempatan mengunjungi pameran bra yang diadakan di ****** (maaf, tempat adelah rahsia) takut2 seks2 maniac pergi pulak,


fuyyooo!!giler banyak tu bra yang pelik dan mantop ditayangkan kat situ, hahaha best2!


berikut adelah gambar2 yang sempat di snap sepanjang pameran tersebut. hehe

********

1. bra ketam

2. Bra ramasan

3. usb thumdrive bra


4. bra tumbesaran saiz (yang ni paling laku)
5. ipod bra : keluaran khas apple



6 bra kunci dan anak kunci : untuk penjagaan kesucianisteri ketika suami pergi berjuang di offshore

7. bra led lip lap : untuk mengelakkan isteri sembunyi2 di bilik gelap


8. bra dryer

9. Bra kepala babi, dem


10. bra papermint : err buleh kunyah cam cwingum papermint kot



11. Bra makanan jepon

12. bra tanpa tali,bukan tali lutsinar okey : mengunakan kuasa elektrostatik untuk melekat


13 : bra untuk pencinta ikan


14 : bra belon udara : kt putrajaya hari tu ade tak?


15 : bra spotlight : untuk mencari suami dalam bilik gelap

16 : bra lampu perhiasan
ape pon, bra yang terakhir ni the best, kalau nak tengok yang real punye, mintak suh mamat bengong ni tunjuk, die ade, tak caya tanya yana

V
V
V
V
V
V
V
V

p/s : entry sekadar hiburan:)


meh la klik like:)

Friday, July 1, 2011

kalau bercakap, otak dan akal jangan kasi tinggal belakang

kalau korang nak tahu, tuhan jadikan manusia tak sama dengan lembu
tuhan da kata manusia ni adelah sebaik2 ciptaan
tapi, ade jugak manusia nak menyamakan diri sendiri dengan lembu
ape ntah yang best sangat dengan lembu tu.hurm
mungkin tula padah minum susu lembu. kan da tindakan dan perangai saling tak tumpah macam lembu




pesanan untuk semua, bila nak berkata-kata, nak bertindak, atau ape sekalipon, gunakan serebrum, serebelum serta medula oblongata (komponen otak) anda
jangan selalu sangat biakan mereka bertiga berehat, kang bebal jadinya:)
bukan susah, senang aje


pepatah ada mengatakan :

"jangan nak menegakkan alat sulit yang da mati pucuk"


err ape motif aku mengarut ni? motif die sila bace tajuk.hehe:P lembu, susu semua tu sekadar pelambangan penceritaan:DD


pens off^^

video live BERSIH 2.0 | video terkini BERSIH 2.0 | perhimpunan BERSIH 2.0 | gambar BERSIH 2.0






gambar sekitar bersih 2.0




















gambar mereka2 yang ditahan polis




p/s :sekali skala buat entry SEO.hehe

kredit to utube, fb bersih, malaysiakini.com, andy howt dan amal garang
 

Designed by #