Friday, April 29, 2011

LU ORANG TAK PERNAH NAK AMEK KESAH DAN PIKIR KAN??

Assalamualaikum

Guwa nak tny la kat u all beberapa soklan yang seterusnye membuatkan u all berfikir.

Tiap2 hari makan pizza, tiap2 minggu g shopping, tiap2 hari tgk maharaja lawak, tp kenapa hati kita still rase tak happy?

U all tiap2 hari solat, doa pon tiap2 hari,

Tapi..kenapa susah sangat doa kita nak makbul? Sedangkan Allah ada berfirman. "Berdoalah pada Ku, nescaya akan Ku kabulkan...,"

So apo masalahnye? Pelik kan?

"aahla, pelik la naz, i tiap2 hari berdoa, tp tak makbul2" - kate tiz zaqyah


Tu la, u all tak pernah nak amek tau, tau nak men Farmville kt fb jer, blogwalking samping lenguh kaki kejar duit nuffnang.

Guana hati nak gembira kalau hati asyik nak rase tak cukup, tak pernah nak hargai nikmat yang ade, ade kasut bata nak kasut adidas, ade handbag pasar malam, nak yang shopping kompleks punye, haih, buruknye hati kite kan?

Kita berdoa, tapi kenapa payah sangat doa kita Allah nak makbulkan?

Lah, u all dok mintak nak lulus xm, jadi blogger popular, nak kawen, nak baju baru la, tp pernah lu orang kasi mintak ampun?kasi hilang sume dosa?


tambah pulak, doa2 jugak, tp solat takmau, pakai legging tayang buntut, rambut kasi dye, pakai suar pendek tahap boxer, maunye nak dapat makbul doa.

analogi mudah : u all nak mintak duit kat u all punye mak, mak u all kate, kalau nak duit, p basuh pinggan, tp u all kate xmo, u all ingat mak u all nak kasi duit tu??maap kate la, ntah2 penampor die bagi.hee

kan mudah jer analogi tu, xkn la u all tak leh nak pikir


Pulak tu Mintak pon time2 terdesak jer, time cukup sume, da dapat ape yang nak, perkataan doa pon tak tau ape, camner cara tadah tangan nak berdoa pon haram da lupe kot.

di tambah pulak bile da dapat plak ape yang u all doakan, cakap thank kat Allah pon xde, buat lupe jer, haih, malu wei, tak rase malu ker kalau kite bersikap sebegitu.

Guwa nak tanye lagi la, bape kali la agaknye dalam sehari, kite mengucapkan syukur pada Allah, bape kali? Haa, tak tau lettew, kompem

Jom kite buat kire yang lagi best, berapa peratus la agak2, peratusan solat tahajud+solat taubat+solat hajat kalau dibahagikan dengan usia kite (mengikut kiraan hari) nak kite ikot tahun x aci la kan?? 5 peratus sampai?

Kalau yang ade peratus tu, tu upon mesti zaman2 skolah kan?time2 kalau tak solat warden hemtam lu punye buntut kan??kan??hehe kalau yang buat tu, tahniah laJ

U all agak2 pernah tak rase malu? Semua makhluk di arahkan sujud pada kite sewaktu kejadian kita, mulianya kita, tp skang??, kite memalukan diri, tunjuk sume bende yang ade kat body, dedah sane sini, tekinja2 macam berok tengok Justin bibir ngn super junior, ape bende tu sume tu?sampah!!

“ eleh, lu macam bagus sgt bro ”

Sebab guwa tak bagus la guwa buat entry ni, untuk sama2 kita tgk balik, buat kira2, musahabah semula, bagus sgt ker diri kite ni, kadang2 serius guwa kate, nasihat bek2 mane best, die kene kasi peril baru syiok, sbb manusia skang da degil sgt da, tak makan punye nasihat secara baikJ

Suka guwa memetik kata2 rakan guwa :

Sebelum engko nak p jelajah keluar, cari ape punce masalah hidup engko, nak cari salah orang, engko tgk la balik diri engko, percayola, semua masalah yang engko rase haram tu, boleh settle hanye dengan engko perbaiki dan muhasabah diri.


chiao, pens off

Assalamualaikum

Monday, April 25, 2011

TOLONG LA BACA ENTRY BAJET KREATIF AKU NI.SOB SOB:(

apa yang ingin gua kisahkan di sini merupakan sebuah kisah tragik yang benar2 menyayat hati. kisahnya bermula kira2 20 tahun lepas.

ayuh, kita same2 imbas semula kisah tragik menyayat hati..


***********************

kisah bermula bila sepasang pasangan kekasih, ujang dan yana mengambil keputusan untuk mendirikan rumah tangga

gambar 1 : giler huduh ujang, perghh, yana cam tak ikhlas jer


kehidupan mereka di awal perkahwinan sure la best, maklumla first time mengenal erti dan NIKMATnya berumah tangga

gambar 2 : aksi ala2 romantik titanic yana dan ujang


akibat terlalu nikmat di setiap malam jumaat, lahirlah zuriat pertama yang menjadi orang pertama memakai nama BIN UJANG, anak yang sungguh tidak bertuah itu dinamakan shafiq sandiwara.


gambar 3 : alahai fiq, chumelnye ko, nak tampar je rase.hahaha



belom sompat shafiq putus susu, sebab sangap sangat dan gersang, maka terberanakla lagi seorang baby baru dalam keluarga mereka. dinamakan pulak bayi yang sangat tidak bertuah itu qasehdalia sengal


gambar 4 : nyenyak bersama tidurnya qaseh dan shafiq


hidup mereka terus bahagia, kelak selepas beberapa purnama, shafiq sandiwara dan qaseh sengal udah mula pandai bertatih:) bahgianyaaaa melihat telatah mereka aku pon boleh tersenyum. dem! best la plak dapat anak kucing


gambar 5 : cu teka mane qaseh mane shafiq??



namun, ibarat lagunya SLAM, mentari muncul lagi *err apeke hell nye* bahagia yang dikecap tidak tahan lamenyer, ujang mula berubah, di biarkan yana berkerja
seorang menyara anak-anak, tengok sket yana kat opis :

gambar 6 : yana di pejabat, tingkat 5 bangunan PKNS bersama laptop jenama aser dell 5050



sedang si ujang, bermain2 wanita, abes semua gadis2 genit dihemtamnya, sebot je sape, sume penah ditiduri ujang, kerja nya lain tidak beromen bergadoh, beromen bergadoh. ujang2, bile la ko nak insap ni..rumah pon da tak balik


gambar 7 : saat pertarungan klasik ujang dan iqbal tahir ( man u lawan arsenal)


berbalik kepada qaseh dan shafiq, akibat kurangnya kasih sayang, shafiq dan qaseh mula jadi liar, udah pandai masuk pub dan merokok ketika di sekolah,


gambar 8 : saat terkantoi dengan cikgu disiplin


tahun demi tahun, bile mencecah dewasa, shafiq yang kurang belai dan manja mengambil keputusan menyertai team al-qaeda dan menjadi orang kanan OBAMA LADEN.


gambar 9 : shafiq ketika mengetuai peperangan menentang muamar gadaffi



qaseh? udah jadi pelacur dan penyanyi di sebuah kelab malam terkemuka KL.kelab bitchy kepunyaan guwa. hahaha


gambar 10 : qaseh sewaktu mendendangkan lagu what the hell nyanyian avril laving


akibat tekanan hidup, shafiq dan qaseh, mengambil keputusan membunuh diri.bodo

gambar 10 : saat2 terakhir



tut tut tut tut (bunyi telepon si yana)

"hello"

"ye saye ibuye"

"ape?? haaaa, anak2 ku, erk erk""


lalu matila yana kerana terkejutnyer akibat serangan jantung mendengar perkhabaran pembunuhan diri anaknya


gambar 11 : yana, yana, yana


si ayah??? terus meroyannn:



gambar 12 : rase nak tampar jer ko jang, dem!!

p/s : entry hadiah guwa kat ujang dan yana sempene perkahwinan mereka, sile jgn jadi seperti kisah diatas.hee jadi guwa takyah da la bawak hadiah p kendiri engko isnin ni depan kan ujang??hahaha

Friday, April 22, 2011

DERM..!! GAMBAR TIZ ZAQYAH SEKSI / GAMBAR HOT TIZ ZAQYAH!

err, sebelom guwa kate ape2, meh guwa tunjuk gambar beliau yang guwa ambik ketika kami same2 menghadiri malam glam majalah ape ntah di mane ntah,hehe da lupo, maklumla, da tua:)

chekidout :





da tengok?bace plak, jangan da tengok blah plak.hee


kenape gambar guwa takde? maapla, guwa tak minat nak glamer2 ni, stakat amik gambar ngan artis memang guwa tak bape nak heran sangat. hahaha


motif kenape guwa show off gambar ni??

jawapan nakal : derm, trafik kot babe, gile lu, sure ramai la orang nak search2 gmabar artis2 hot berbikini, seksi dan sebagainye. toksah nak bohong la. korang pon cari kan?kalau tak xde nye korang masuk blog ni.hahaha


jawapan baik : err, dari saat pertama kali u all tengok gambar tu, guwa sure, pelbagai reaksi berbeza yang wujud di kotak pikiran u all, m i rite? tak caye, tinggalkan komen u all, kite tengok, ape reaksi yang pertama u all kuarkan:)

ade yang akan kate :
1. OMG, tiz chantek sangat..!! suke3
2. huh, xdola chantek mane pon
3. so lame, nak tarik trafik gune gambar seksi
4. rosak si tiz ni, makin singkat baju haa


so, ape u all kate? memang kite akan ade sifat dan pandangan brbeza, so kene gado la kalau pendirian berbeza??tak kan?:) duk bincang, n cari jalan penyelesaian secara berhemah, u all da tua, bukan kanak2 rebina:DD


kepada mereka2 yang agak baik2 cam woot-woot, maapla kalau ko tertengok gambar ni, hehe err, tp ko pon kadang2 search kan gambar camni ni kan kan.hahaah


Wednesday, April 20, 2011

SILA JANGAN BACA KALAU RASE NAK EMO2 OR NAK TEMBAK BALIK

pagi2 lagi, sesudah subuh lagi guwa da bukak blog nak tgk2 perkembangan terbaru dunia blog, jgn ingat guwa busy sebagai ingiyer guwa tak tau ape yang jadi,


ade sorang member guwa ni, menanges2 meluahkan perasaan beliau yang merasakan dunia blog tidak lagi aman seperti dulu.


salam...eyka bukan nak hentam sesuka hati je tapi eyka rasa dunia blogging sekarang tak besttttt...sini sana gaduh..pasal buat gathering gaduh..tak buat gathering gaduh...eyka tak paham la manusia manusia ini...semua nak tegak ego masing-masing je...amal ntah ke mana tapi asyik nak berperang sesama korang je..macam tak besh tau dunia blog sekarang.tak aman..kompem ada je caci maki tak suka orang ini..tak suka orang itu.. penuh dengan orang tak puas hati je dalam blogging ini..perghh~ sedihhhh.. T.T

eyka tak paham langsung dunia blog sekarang..semakin konfius dan semakin tak selesa..mood eyka pon mati nak blogging bila eyka dengar perang-perang entri sekarang ini....semua nak tunjuk ego masing-masing... tak pahammm.. =.="



yup, memang, dunia blog ni sampah sekarang, goatshit dan segala2nya, masing2 nak menembak, melepaskan peluru yang ditujukan tepat pada satu2 pihak.


yang otai pon tak kecuali nak men tembak2, kemon la, perlu ke satu entry taik di balas dengan satu lagi entry taik menyebabkan taik tu kemudiannya taik itu terkumpul lalu membusukkan dunia blogging yang yang yang erm, tak tau nak cakap ape.hee~



guwa lepas ni nak bercampur dengan blogger2 yang tak otai jer,guwa da malas da layan kerenah blogger2 follower 1K ke atas yang masing2 kini ibaratnye cube menunjukkan ego dan taring yang kononye tajam.dulu mase follower 10 jer takmo plak tunjuk taring, wadefak ops, lupe, memangla kan yang biasenyer men perang2 ni orang yang kononnye otai, bajet otai dan otai kot:P blogger biasain mane mampu nak men tembak2:P

kepada blogger2 yang tak otai dan tak pernah nak amek tau ape itu otai, ayuh kita same biarkan dunia otai yang karot marut tu, lets blogging dengan hepi2, bia tak otai tapi hati baik, tak busuk, kan kan kan?:)


kate rakan guwa eyka lagi:

blogger sejati lain..diorang cuma pikir nak bagi kesedaran dekat orang ramai..kira kalau orang sedar dan orang gembira dengan entri itu..secara otomatik akan bagi kepuasan berganda-ganda bagi pemilik blog itu..:)


sahabat guwa yang lain pula berkata :

aku, berblog, entry aku, untuk menghiburkan perbaca, lain dari itu? tak ada

pemilik blog **


pada yang konon2 terasa mereka otai, yang rase tertembak dengan entry ni, dengarla, luahan dari kami, blogger2 yang tak otai yang selama ni mengkagumi u all tp kini, kalau camni la keadaannye, heh,tak tau la nak cakap.


pens off~



Monday, April 18, 2011

kalau dah huduh takpayah mimpi nak jadi blogger popular!

Bismillahirrahmanirahim :)


malang sungguh bagi mereka2 yang kononnye berbakat kerana dilahirkan kat malaysia.betol tak?


guwa sangat jijik melihat cara bagaimana sebahagian besar rakyat malaysia menilai bakat seseorang. sampah benar pemikiran, macam nak shoot jer rase.


yu all tengok yer, berapa ramai, penyanyi yang ade suare sedap, tapi sebab huduh dan gemok, body tak ade six pac tak pegi mane sangat pon. paling jauh boleh pergi pon jadi penyanyi kenduri kawen ujang jer.


adibah nor, siti sarah, dina antara mangsa kekejaman dan kebutaan mata majoriti rakyat malaysia yang mendambakan mereka2 yang cun dan sexy


lu orang agak kenapa si aizat tu beriya sangat nak kuruskan badan? lu orang tengok, mase gemok punyela die di tolak, bute2 je kalah AF, tengok skang, liyana jasmey pon angau ngan die. hahaha


masalah yang melanda industri hiburan tanah air kini ibaratnyer sedang menyerang industri blog, di khabarkan, kalau muke huduh, mmg takkan berjaya la, maka ramaila gadis yang tak sechantik irine dan hanis menanges2, da malas nak berblog, keciwa katenye. seperti email yang guwa terima petang tadi


kalau ikot hati guwa, hari ni guwa cam malas2 je nak buat entry, letih wo, baru balik dari landon, namun, bile guwa check FB guwa, ade la satu msg dari seorang gadis, msg nyer berbunyi :

kehadapan CEO suratan kebetolan
CC : penolong pengarah bahagian motivasi suratan kebetolan.
saya *****, owner blog erti sampah

encik naz, saya kini sudah patah semangat untuk berblog, trafik tak sampai seratus pon, saye keciwa encik

mungkin benar kata orang, kalau wajah tidak secantik siti nurhaliza, mmg kita susah nak diterima

terima kasih atas tunjuk ajar selama ni, sekian



dem!! sape yang nak guwa bantai ni?? si blogger ker si pembaca??

jadik guwa buat keputusan nak hemtam dua2.adil dan saksama

kepada si penulis, ape punye minded ni beb, da ramai sangat da guwa jumpe kes dan alasan macam ni, bile tak berjaya jer, mula carik alasan dan salahkan orang, salahkan orang sebab taknak p kat blog lu kononye sbb lu huduh, x chantek, tp lu? ape yang lu buat? ade lu tngok masalah ni dari sudut yang berbeza?

camner u all punye promosi?
entry tu?da abes best ker?
camner hubungan lu ngan blogger2 lain?


guwa berani cakap la, bukan semua blogger yang kononnye popular tu cantik2, hemsem2, malah ade antara dorang tak pernah pon tayang muke. pendekar berkuda, penah u all penah tengok muke die? ntah2 muke macam kude. ujang?hemsem ke? yana je yang bute kate die hemsem. guwa? hemsem sikit jer.


came on la, pada orang2 yang rase u all huduh dan tak chantek, toksah la nak keciwa, gunakan dan exploit kelebihan lain yang u all ada untuk menutupi kelemahan u all:) n never ever cari alasan dan salah orang lain tanpa terlebih dulu melihat kesilapan diri.


mulai hari ni, guwa taknak dengar cite yang kate kalau muke huduh takleh berjaya sebagai blogger, sampah la alasan tu, ni blogging, bukan nyanyi2, orang bukan nak tengok lu orang punye muke pon, orang nak membace:)

sekian

p/s : guwa tengok ade je blogger cun yang tak popular.hehe

nazirulhazwan
CEO suratan kebetolan corp




Sunday, April 17, 2011

aku benci ENTRY SEO

haha, tajuk entry kali ni memang nak kasi pendekar berkeldai tempang panas hati, camner pendekar?ade rase cam sakit buntut tak ngan tajuk gua??


" kenape guwa tibe2 bikin tajuk ni?"


sebab gua da nampak sume blogger pon nak cite pasal pilihan raya serawak kan?dem, sakit mate guwa tengok, bukan guwa takleh bace kat bharian or malaysiakini pon, awat la yang hampa nak kejar2 sangat buat entry pasal tu.hahahaha


guwa tak nafikan entry SEO boleh bikin trafik jadi sgt kencang, guwa pon main, tapi tak selalu la, contohnye part kutipan filem hikayat merong mahawangsa, sumbangan trafik dari entry tu memamng bikin hati leleh, tp secara totalnya mmg guwa kurang minat SEO2 ni.


ape yang entry seo buat sampai guwa kenape benci?


1. benci kat sini bukanlah guwa nak kate guwa anti dengan blogger2 yang men entry SEO cam pendekar tu, korang boleh terus men kejar trafik care tu, no prob la.


2. cume tak best bile sume pon nak cerite bende yang same, contohnye cam pilihanraya ni la, bas tegolek masuk longkang ker, haih satu hari tu boleh kate majoriti la men entry tu.

contoh lain : entry pasal telur tiruan, pengetua AF9 la bla bla bla (thank gaban bagi contoh) <--kecoh la, dalam kosmo pon guwa boleh bace kot, ni sampai seratus blog nak cite pasal bende same, wadefak(kate hamzah ian)


3. key-mon babe, takkan la u all nak kasi u all punye follower da pembace naik mesampah dengan entry SEO yang u all mainkan


4. naik mesampah camner tu?


contoh :

u all blogger yang best, contoh macam yuyu zulaikha la kononnye, u all da lame tak buat entry mungkin sbb busy la, fans u all mesti cam
"argghhhh, kenape yuyu tak update ni"
"please kak yuyu, update la blog" <--hati peminat2 u bersuara


sekali sebab nak kasi blog u update je,untuk trafik punye pasal, nuffnang punye duit nak kutip u all buat entry yang bertajuk " semakan kemasukkan ke UITM sesi 2014"

gile! mau tak tensen u punye fans. hahaha tunggu punye lame, u all kasi entry SEO jer, dem!! sekali mungkin boleh tahan la, kalau 8 kali, memang guwa bako je blog tu.


kesimpulan penutupan :

see, u all nampak kenape guwa benci entry SEO? bukan guwa kate tak boleh, kalau da memang u all punye objektif pemwujudan blog untuk entry2 SEO cam pendekar tu xpela,mmg orang da tau, orang da faham, tp kalau sebaliknye, tak payah la nak main sangat.

carila trafik dengan care lain, guwa tak men entry SEO sgt pon boleh je hidup, si sampah GAY tu, men entry seks je pon boleh jer hidup, xde pon nak men SEO2 ni


kate2 seorang blogger agung sekitar tahun 80an pernah mengatakan ;

"guwa rela trafik satu hari tu kosong sbb xde entry daripada guwa buat entry yang tak mampu menghiburkan pembaca blog guwa"

nazirulhazwan

Saturday, April 16, 2011

DERM!! SELAPUT DARA PALSU

kurang hajar, macam mane orang yang up to-date macam guwa baru tau kewujudan selaput dara palsu kat pasaran ni. huh


cam biase la, malam2, guwa menghabiskan la mase melepak, inginiyer inginiyer gak, member tetap member. guwa da biase bekawan ngan orang pelik2 ni, ngan nyah, gay, lesbian, sume guwa kawan, ntah camner terlanjur mulut guwa bertanye kat member gadiz guwa yang ala2 bohsia pasal seks bebas ni, camni la lebih kurang perbualan guwa :


*********************

"wes peah, lu men jantan, jolok sane sini, men tikam2 ni lu x risau ker?" soal guwa

"lah, nak risau mende plak bro, layan kot, hahaha" jawab peah dengan poyonye

"yela, ko xkan xnk kawen nati, mau plak laki ko kalau die tau ko xdo dara da"

"hahaha, chilex la bro, nak kawen nati gua pakai la dara palsu wei, ape la lu mat, lambat la derr, kate blogger feymes, hahaha" balas peah dengan kompiden nya

"dare palsu?dem, sejak bile plak ade mende tu, dem, patutla lu syiok je layan men tikam2, huh"

" tu la mat, update la sket rom/ram kot tu, pakai due gig punye DDR3, baru la cepat sket update, hahahahah" provok beliau lagi


**********************

patutla semejak dua menjak ni guwa tengok bukan main lagi gadiz2 panas serta bitches2 tu xde hal pon men tuka2 jantan, beromen bagai nak gile skang ni. steady je xdo nak risau da pasal dara, rupenyer da ade backup baik. dem!!


pasni kepada rakan guwa yg jantan2, abes la korang, bek korang cari bakal isteri yang tak pernah sosial2 klu bagi korang dara tu penting, jangan sampai u all tertipu la ngan dare palsu ni. huh




Gambar : dara palsu, fuh siap berdarah lagi tu, sape nak beli tinggalkan order anda kat ruangan komen.hahahaa

p/s : ada kebaikkan nye jugak kan, boleh jadikan malam2 anda bagaikan malam pertama.hahaha kan best tu. ujang, ko nak??

p/s : gambar diciplak dari encik borak kosong:)

Wednesday, April 13, 2011

Nak Jugak Aku Tampar Punggung Perempuan Yang Pakai Legging..!!

Malam ni guwa malas nak taip entry, yang guwa rajin copy paste sahaja, jadi jom bace entry mangsa copy paste:P

Salam Pembaca Izamir Ridzwan,

Pernah tak korang jumpa perempuan yang memakai seluar ketat atau bahasa lain yang selalu digunakan, LEGGING..?? Apa perasaan anda apabila selisih dengan korang..?? Tergiur..??

Pemakaian LEGGING adalah bertentangan dengan konsep aurat wanita Islam..

LEGGING tidak sesuai dipakai di tempat awam kerana:
1) Fabrik yang nipis, lembut atau jarang.
2) Terlalu ketat mengikut alur bentuk kaki dan punggung.

Dunia hampir kiamat.. Dulu, Wanita Kafir saja yang berani berSEKSI di tempat awam, sekarang ini Wanita-wanita Islam yang berpakaian seksi dan ketat pula senang dijumpai di tempat-tempat awam Malaysia, malah di bulan Ramadhan pun mereka tidak malu.. Apa nak dikata.. Baju dan seluar yang tak cukup size di lebih murah, kat pasar malam sehelai RM20 pon boleh dapat dah..

Apa yang sangat memalukan kita ialah golongan Wanita Islam ini menganggap TUDUNG adalah FESYEN bukannya perintah Allah.. Maka, dengan sesuka hati, mereka menggabungkan TUDUNG dan pakaian yang HARAM kerana mahu kelihatan anggun, cantik, seksi dan bergaya.. Seriously IR tak sokong pekaian shawl sekarang ni.. Kebanyakkannya menampakkan dada..

Contohnya:
Tudung/shawl + Baju Sendat + Jeans Ketat
Tudung/shawl + Legging
Tudung/shawl + Kebaya Ketat
Tudung/shawl + Tshirt lengan pendek

Pemakaian legging di tempat awam dengan sengaja boleh mencetuskan imaginasi seksual dan mengghairahkan nafsu seks lelaki-lelaki awam yang melihat secara lansung atau tidak lansung.. Sebab itulah, pakaian longgar dan labuh bertindak sebagai pelindung maruah.. Pernah dengar wanita islam bertudung labuh kena rogol..?? Tak kan.. Kebanyakkannya yang pakai legging, ketat ni yang kena rogol.

Wanita-wanita ini sering memberi alasan “Kalau tak suka jangan pandang”, tapi kalau dah dihidangkan dan di tayang di hadapan mata, adakah si lelaki tidak akan memandang..?? Mereka sendiri yang menjadikan diri mereka sebagai ‘objek seks’ di tempat awam.. Boleh mengundang dosa untuk dii sendiri dan orang di sekeliling tahu.. Tayang body tuh kat suami dah ler, tak perlu lah sampai kat tempat awam nak tayang betis kecik peha besar awak tuh.. Tak sopan dan menyalahi hukum Allah..

Jadi pada pandangan korang semua, apakah punca gadis2, dan wanita islam memakai legging..?? Adakah kurang pendidikan agama..?? Berfesyen..?? Ataupon tiada teguran daripada suami dan ahli keluarga..?? Ingatlah suami kat luar sana, tegurlah isteri untuk memakai pakaian yang mengikut piawaian islam, kalau tak, anda dikategorikan sebagai LELAKI DAYUS..!!

Mulai hari ni marilah sama-sama mengurangkan pemakaian legging ni..?? Senang jer caranya, lafazkan “ASTAGHFIRULLAHALA’ZIM” apabila berselisih atau terjumpa Wanita Islam yang berpakaian KETAT dan LEGGING di tempat awam untuk membuatkan mereka terasa dan terfikir akan cara pemakaian mereka.. Biarkan mereka terasa.. Dakwah yang berani.


p/s : entry copy paste tanpa izin dari izamir, kredit untuk beliau:)

kami kan team2 si mulut lepas dan pedas.hahaha

Tuesday, April 12, 2011

TOLONG UNDI UNTUK HEADER PILIHAN MALAYSIA

Salam sayang dari den kepada semua rakan Blogger...('',)

Cewah..manjakan aku...hahahaha,

Nie nak mintak tolong korang UNDI den DI Header Blog Lelaki Pilihan..,


Sila la VOTE SURATAN KEBETOLAN ok.


Klik SINI untuk undi



" Banyak2 sekian Terima Kasih"

LOVE YOU ALL


P/S : lawan musuh ketat
P/S : sape undi ujang maknanya menyokong industri seks, haram wo0oo

ENTRY COPYPASTE SBB TONGAH KERJE. MASEH U ALL, MAJULAH SURATAN KEBETOLAN UNTUK SEMUA

EMOSI : FOLLOWER PUNYE HAL

ehem2, Dengan bongkak dan sombong serta sikit2 rase takbur den mengumumkan yang follower blog den udah mencecah 3333, hahaha *gelak jahat*

Dengan rasa rendah dirinye den ngucapkan sekian terima kasih kepada mereka2 yang sudi mempolow lagi2 follower2 tegar den. sekian terima kasih banyak2 den ucapkan.


namun, langit tidak selalunya cerah, maka gerimis pon mengundang..
tibe2 ade suara anjing2 menyalak dari balakang yang guwa dapat tangkap maksud nyalakkan itu, gini bunyinye :

"ape ade kalau follower byk?bukan ade ape pon"
"alah, stakat follower yang folo sebab nak die folo balik"
"eleh, folo stakat klik pastu tak datang2 da"

jawapan guwa pada mereka2 yang mempunyai pandangn spastik terhadap follower, sila remove widget follower u all, hehe senang cite kan?kan kan??

jawapan nazirul hazwan terhadap kespastikan itu :

ikhlas tak ikhlas follower memfolow, tu blakang kire, yang kene depan kire, kualiti dan pengisian blog u all yang akan membuatkan follower yang pada asalnya folow u all just sbb nak u all follow dey all balik mengikuti perkembangan blog u all dengan rela hatinya dan dey all pulak yang semangat suruh u all update blog.

ini idak, balik2 buat entry pasal seks ( ujang, ko jangan "sakit buntut") entry pasal make up,entry tempek muke besar2,entry2 plastik, sape nak tertarik wei.

akhir tetapi tidak sedikit (last but not least) , macam la u all ikot sangat perkembangan blog yang kononnye korang folow tu.


**************************


err, disamping ucapan sekian terima kasih, den, nazirulhazwan, seorang pacal yang hina tapi emsem, ingin dari jauh ku mohon maaf andai kata, wujud dalam hati u all kata2 sebegini dalam semenjak ke dua menjak ini :

-naz ni sombong..komen kat blog pon xreply
-naz ni asyik org je follow..tapi naz xfollow pon org lain
-naz ni buat derk je ngn org2 yang selalu komen kat blog naz
-naz pilih kasih sbb naz xpandang blog die yang xglamer and xramai followers
-dulu time followers naz sikit..naz boleh je balas komen2 and follow blog org lain..bile dah ramai followers..naz dah lupa diri
-and last sekali..u all dah xnak dtg belog naz lagik sbb katanya sia2 je komen dekat naz tp naz xpernah layan..


surat jawapan kepada mereka2 yang terdetik dihati ayat2 begitu


nazirul hazwan
lot 2133, kampung tok bali
35600, Los Angeles

saudara/saudari/mereka,

1.andai kata ada mereka2 yang terdetik dihatinya begitu, den mohon maaf dari ujung rambut ke cagu kaki, sob3

2.den xterniat untuk sombong..demi Tuhan den cuba untuk melayan orang sama rata..termasuk pembaca blog den..tapi maaf mungkin den terlepas pandang (maklumla, power spek da 400) sesetengah orang..

3.komen2 semua den memang xmampu nak reply satu2..kalu mcm 50 komen..memang xmampu nak reply..maafkan den yo..

4.follower pon begitu..den xmampu nak follow semua orang..den xmampu sebab masa den sgt terhad..den kan ingiyer bekerja dan busy sgt2, nak layan si nia lagi..kadang2 sehari ade 80 juta followers..so macammana den nak follow semua orang..?

5.sumpah demi Tuhan..tidak terniat den untuk tidak follow mana2 blog hanya kerana blog tu tidak glamer..den kalau ade masa..den on9 blog..den follow je mana2 blog even blog tu xfollow den pon..sob3

6.memang masa follower den sikit den mampu reply komen semua orang..sebab satu entry den..hanya 3 orang komen..mase tu 4 hari baru ade 2 orang follow..den memang mampu follow balik ..now den memang xsempat..den bukan lupa diri atau bajet diva(walaupon memang den diva)..maafkan den..bile ade yang kata den sombong..it's hurt me so bad(pergh, ayat dalam hati ade taman guwa bagi)..den cuba untuk puaskan hati semua orang..tapi den xmampu..

7.kalau korang xnak datang dah blog den hanya kerana den xreply komen2 korang atau follow korang..terserah(jangan wes)..den mohom maaf banyak2..harap korang semua memahami den..

akhir kata, sekian~

yang jauh diperantauan

surat cetakan komputer
TT tidak diperlukan

p/s : isi2 untuk ucapan maaf den ciplak dari kawan den konal mase follower we all baru ratus2 jer, skang beliau da letop2, hee thanks nurul badiah.hee

Monday, April 11, 2011

TIPS BLOGGING : cara tarik pembaca..!

Assalamualaikum
salam hormat

ada satu persoalan yang ditujukan kepada den dari seorang sahabat. soalannya berbunyi
"macam mana nak buat entry yang berkualiti yang macam mana den selalu sebot dalam blog ni"

latipah, benghazi libya.

jawapan untuk soalan tersebot dari sudut pandangan dato CEO :

1. entry yang berkualiti adelah entry yang mampu menghiburkan serta meninggalkan kesan dihati pembaca

2. entry yang berkualiti pada den adelah entry yang mempunyai nilai2 murni, perkongsian ilmu dan bukan sekadar merapu meraban,

berikut di lampirkan cth entry merapu meraban :

"semalam kite pg shopping, kite beli lipstik,eye shadow, eye brow, eye love you, macam2 lagi, kite suke2. tamat~"

"kite ade pakwe, kite sayang sangat die, sila jgn amek die dari kite, kite takleh hidup tanpe die"

"err, harini kite taktau nak tulis ape, tp nak jugak tulis, nak tulis hai sume.bye.hik hik"

pastu ulang2 3 entry tu selama setahun. cm haram kan??

p/s : den tak kate tak boleh nak buat entry sebegitu, tetapi, berpada2 la:)


3. entry juga harus tidak spastik dan plastik. selitkan sikit2 kekreativitian dalam proses pemwujudan entry. elemen2 tambahan seperti dialog, soal jawab boleh
digunakan sebaiknya untuk memberikan kesan umpphh!! pada pembaca.

pendekar berkuda : laaa, cam mane contoh dialog dan soal jawab tu naz??

nazirul hemsem : jangan jadi sengal la perdekar berkeldai, macam ni la. macam mane lagi. sengal (PB, klu ko rase aku aibkan ko buat la entry kutuk aku.hahaha~)

4. harus di ingat, entry berkualiti tidak semestinye entry yang ditulis dengan tahap ke"skema"an dan ke"baku"an bahasa seperti entry ini.


5. entry yang berkualiti lazimnya mampu menarik pembaca untuk meninggalkan komen setelah selesai proses pembacaan. jadi, tidak rugi untuk anda berusaha sebaiknya
mewujudkan entry2 berkualiti instead of balik2 entry artis bercerai dan balik2 entry SEO <-- PB den tak mengata ko ni, serius, den nak bagi contoh je.hehe


itu sahaja dari den, diharap pada mereka yang mempunyai sebarang kemusykilan, bolehla terus mengutarakan soalan di ruangan komen entry ini

sekian

berkhidmat untuk negara

salinan cetakan komputer, TT tidah diperlukan

dato nazirulhazwan

Wednesday, April 6, 2011

KAU MEMANG TAK PERNAH PUAS KAN??

sesungguhnya pada kali ni den nak mengutarakan sebuah yang ideanya guwa ciplak sikit ala-ala islamik untuk renungan kita bersama

"alaa, entry islamik ke hari ni, hurmm, bosan nya" getus beberapa hati2 itam sehitam hati ujang

haaa, tak suke la tu, kalau entry islamik2 sket je malas nak bace kan kan kan?nak guwa pukul ?bace bagi abes, xkan tiap2 hari guwa nak sogok ngan entry gelak ketawa dan mengkritik ujang sengal. sape tak bace taknak kawan.

*********************

"bahagia belum tentu tersimpan di dalam istana nan megah"


begitula kata-kata pujangga dari nenek belah emak den yang lahirnye di kuala pilah(nampak sangat bohongnye) yang sering terngiang2 di benak kepala den sejak dari dulu lagi.


"jadi mane letaknya bahagia kalau takdo di istana?" soal ustaz nazirul kepada pelajar2 nya

"bahagia tu bile kite mengadakan hubungan kelamin dengan pompuan sexy..!!" jerit satu suara kat blakang.

i guess u all boleh agak sape punye jawapan tu kan?klik sini bagi yang belum kenal beliau


berbalik kepada soalan mengenai kebahagian, kebahagia pada den bukan la satu perkara yang subjektif sebagaimana subjektif nya kecantikan. kebahagian mampu dikecapi dan dimiliki segenap insan andai kita tahu methodnya.


"kebahagian adalah satu kepuasan"


Den yakin bebenorla, majoriti dari kita, makhluk yang bergelar manusia, tidak pernahnya puas dengan apa yang kita miliki, setiap perkara pasti dirasakan adanya kekurangan, kureng chantik, kureng popular, kureng duit serta kureng ajar.


andai begitula sikap yang sering kita zahirkan, percayalah yang kita tidak akan pernah bahagia, selamanya. bak kata nenek den, selamilah dasar hati andam yakin serta percayalah yang kebahagian itu dizahirkan atas sifat REDHA, ianya bagaikan KOOLfever yang menyejukkan kepala kanak yang demam, umpamanya payung dikala teriknya mentari dan sepertinya aircond hitachi yang mendamaikan disaat isu pemanasan global.


kalau irine sebok dok jual minyak kelapa dara, guwa pulak jual k0ol fever, sape nak order sila tinggalkan komen:)


"REDHA"

"macam mana nak redha tu ustaz" soal sunah aweknye si ujang

"yakinila, segala apa yang anda miliki, adalah sebaik-baiknya untuk anda kerana Allah maha mengetahui segala apa yang tersirat dan telah ditentukan apa yang terbaik bagi kita. Dia yang memilih yang Maha sempurna aturanNya, yang suci dari cacat cela atas segala pentadbirannya"


"ketiadaan sifat redha dalam diri mengundang kesengsaraan. hidup penuh ketidak tenangan, di selubungi rasa takut, benci, amarah"


kesimpulan : kebahagiaan itu kepuasan, kepuasan membawa kepada kebahagian, kepuasan dicapai dari keredhaan, dan kebahagian itu tercapai jika dan hanya jika kita mula redha dengan segala yang capai dan perolehi



Bahagia itu dari dalam diri
Kesannya zahir rupanya maknawi
Terpendam bagai permata di dasar hati

Bahagia itu ada pada hati
Bertakhta di kerajaan diri
Terbenam bagai mutiara di lautan nurani

Bahagia itu ada di jiwa
Mahkota di singgahsana rasa
Bahagia itu adalah suatu ketenangan

Bila susah tiada gelisah
Bila miskin syukur pada Tuhan
Bila sakit tiada resah di jiwa
Bukankah Tuhan telah berfirman
Ketahuilah dengan mengingati Allah
Jiwa kan menjadi tenang


p/s : idea diciplak dan dimodified dari luvelia

silala kita same2 like dan share :)

Friday, April 1, 2011

SIAPA HAZAMA / HAZAMA AF9 / HAZAMA MUH

err, guwa dengar cite hazama di terima masuk af9, yeahhh!! guwa semenagnye peminat hazama sejak dari die direject di af4,dem yu juri mase tu. kalau tak, maaf cakap la, memang pejal ganu takkan menang la af mase tu


kali ni, guwa yakin, bergoncang emosi student AF lain, mau taknye, suare hazama memang kelas, sorry tu say, mmg hazama champion tahun ni KECUALI ade konspirasi jahat untuk mengalahkan beliau. hehe


yes, hazama ini adelah hazama yang same yang menyanyikan lagu drama king untuk meet uncle hussain:) so, u all pon tau guane suare die


guwa ingin konsikan video lagu saleem nyanyian hazama semasa AF4 dulu, ape komen u all.hehe
ade ke agak2 student AF skang boleh lawan??





err, skali skala men SEO boleh kan??:P


p/s : tweet liyana jasmay :Wait hazama masuk balik AF? Tapi dia dah hebat, suara dia sedap. So yg lain sure nangis la..kesian laa dorang!
 

Designed by #