Thursday, March 31, 2011

PANAS HATI : LELAKI TIKAM PEREMPUAN

semalam punye semalam, on the way guwa ke tempat kerja guwa di kota landon, menyusuri highway bertingkat cheras klang lama, sayup2 kedengaran di speaker altec lensing kereta BMWfacelift guwa suara rakan2 guwa fafau, wak AG dan pejal mail tengah bertekak mengenai isu yang timbul dari kelancangan mulut abang ipar shahiezy sam, datuk bung mukhtar yang mengatakan bahawasanya majoriti wanita membawa kereta secara membahaya.


Ape lagi, cam biasela, da namenya orang melayu, meletop2 la minah2 melayu,bak lirik kata lagu jamal abdillah pernah ngetop satu ketika dahulu

"sapa bilang gadis melayu tak baran, tak garang dan tak marah2"

Maka bermulalah sebuah kisah panggilan2 panas dan dari gadis melayu yang sopan kononnya menyuarakan dan mempertahankan hak mereka kononya. ada yang membantai sampai terkedu membisu rakan guwa si AG ngan pejal toyol tu, tiba2 sedang guwa melayan mereka bergadoh2:

AG dan Pejal : diam farah2, kite ade pemanggil,hello, sape sane cakap?

caller : name i jeng, abg AG, i x shuke la bung mukhtar tu kutuk2 gegurl, i menci die,menci2 *baca dengan nada bapok*

AG : laa, kenape pulak? bukan pompuan suke bwk kete merbahaya kan?

caller : ish xde la bang AG, we all bawak selow2 aje, mane ade we all bawak bahaya2, orang laki2 yang bwk laju*baca dengan nada bapok*

Pejal : tapi laju belom tentu bahaya kan?kami bawak laju tapi berhati2.hahaha

caller : bluek!i menci lelaki menci3! suke amik kesempatan kat gugurl*baca dengan nada bapok*

AG : eh jap2, sape name sekali lagi yer?lupe da.hehe

caller : dulu name i azfar roslan, skang ni name i hafizah roslan, tapi kawan2 i panggil i ujeng, i ade blog tau bang AG, bace la bace la yer*baca dengan nada bapok*

AG ngan pejal : hahuauhauahu bapok rupenye, hahaha

caller : isk3, kak fafaw, tolong kite, dorg gelakkan kite

fafaw : allala, shian ujeng, ok, ujang p keje baik2, jangan layan dorg, bai ujeng. tuuuuuuuut~ dem,


jijik guwa dengar bapok tu kol, haha~ rase cam nak tampar je, da la guwa kenal plak tu. untuk bapok2 kat luar sane,ni ha gambar beliau, pemilik blog erti seks dan kehidupan



udah2la, balik la ke sifat asalmu, toksah la menggatal nak jadi bapok, kalau tak suke jadi jantan, bunuh je diri tu, ape susah, sodap2 hati je tukar sifat asal yang Allah da jadikan.

erkk?terlari topik plak, hahaha isu perselisihan faham lelaki dan pompuan ni isu lama, da jenuh guwa mendengarnye, bila ade je satu pihak cube mewujudkan isu baru, maka mulalah pertempuran seketika. masing2 mana nak kalah, mesti mau menang punye. masing ego, kecoh. sebok kate satu pihat tu ego, padahal tak nampak keegoan diri sendiri.


guwa da mati akal untuk berkata-kata, sebenarnya da memang sikap kita, pantang ditegur sebenarnya, tegur sket melenting, da panas, chilex la, guwa tau skang ni mmg kecoh ngan isu pemanasan global, we all toksah la ikot same jadi panas dan juga emoticon.


seharusnya, let say, ape yang dikatakan oleh datuk bung itu tidak benar sekalipon, anggap itu sebagai pandangan peribadi beliau, dan kita cube selidik dari aspek mana "bahaya" yang dikata. bukannye terus2 hot!fm


sebenarnya guwa tengok orang kita ni, lagi2 melayu, mmg ade masalah kritikal bab2 ni, so let do the changes, toksah la berada di takok lama, andai kita di tegur di kritik anggap itu satu nasihat dan pandangan, tidak semestinya teguran harus disampaikan dalam nada yang lembut,memang tak dapat la kalau asyik2 nak lembut2, naik lemak pulak nanti.


pesanan penaja : selalulah melihat teguran dan nsihat yang panas2 tu dari sudut positifnya terlebih dulu, baru sibuk2 mencari yang negatifnya,


melayu gagal bukan sebab ramai orang dengki tp sikap kite yang tak pernah nak positif, orang tegur/kritik ganas sket kita da anggap die dengki, podah! haha


lelaki dan pompuan, kalau gadoh tak yah cerita la, memang hebat, sampai boleh men tikam2 lagi atas katil.hahaha * ayat ujang seks boy *

Monday, March 21, 2011

TRILOGI AKU DAN NIA : kahwin dan lembu

seperti minggu2 sebelumnya, gua diberi tugasan khas untuk membawa anak buah gua yang tersayang *kononnye* kaisara dunnia duwaijah a.k.a nia berjalan2. minggu ni, lokasi yang kami tuju adelah ke pameran belon udara panas di putrajaya.

sepanjang perjalanan, dari kediaman kami di salak tinggi ke putrajaya gua diam seribu bahasa, tanda protes atas kritikan nia terhadap kerjaya seorang en-ji-yer. tidak lame kemudian, si kecil molek, mula mengajukan soalan2 beliau.

*********************************


"err, uncle naz, kenape uncle naz diam ni? uncle mara nia ke?"

"hurm, tak marah, uncle merajuk je ngn nia" jawab gua acuh tak acuh


"alaaaaa, uncle jgn la marah nia, nia kan tecik lagi, kesian nia, xkan la cbb en-ji-yer uncle nak majuk lame2" nia memulakan godaan memujuk gua dengan menggunakan muke cebik beliau

"xmo,uncle nak merajuk jugak"


"alaaa, uncle, kalau uncle merajuk, nia xde kawan la, kesian nia"

"xmo jugak" balas gua sambil mengeleng2kan kepale


"okey2, kite men teka teki yer, kalau uncle tak dapat jawab uncle kene kawan ngn nia, xleh merajuk2, boleh?" tanye si nia

"eleh, kalau soalan nia, uncle takyah gune otak pon boleh jawab, haa, cepatla soal" ujar gua dengan belagak emsemnye


"pomish dulu kalau uncle tak dapat jawab uncle takleh majuk" soal nia yang inginkan kepastian

"dem yu la, soal jela" ujar gua dalam ati

"baiklah intan payung, uncle pooomish"


"yeaa!okey, soalannye, kenape kite takleh tawen ngan lembu" nia mengajukan soalan cepuemas beliau

"tawen2, kawen la..! pelat.haha"

iklan seketika : gambar dibawah merupakan gambar lembu gua dulu yang bernama UJANG.
disyakki mengalami sakit mental, kini, lembu ini sudah mempunyai belog beliau sendiri
bersambung..

"tgk, uncle da kate, xyah gune otak pon uncle leh jawab, mestilah sebab kite orang, die lembu"

"hahaha, senang gile soalan, betolkan?kan??" jawab gua dengan belagaknye


"haha, uncle salah! yea2!" nia bersuara dengan girangnyer

"erk!salah kenape pulak betol la" soal gua kebingungan "xkan jawapan die uncle manusia nia lembu pulak,huh"

"eh, da nia kate salah, salah la uncle, wek!!" jawab nia lagi dengan muke provokasi terhadap gua

"haaa, abes tu ape jawapan die?" soal gua lagi

"jawapan die, kite takleh kawen ngn lembu cebab kite dengan lembu adik beradi susuan, uncle kan minum cucu lembu, jadi lembu adelah ibu cucuan uncle, uncle takleh kawen ngn anak die, hehehe" jawab nia keriangan sambil terlompat2 dalam kete BMW siri ke-7 gua


"gulp, mane pulak die blaja ni, mesti didikan kurang sihat bapak ngn omak beliau la ni, dem" getus ati gua

"yeaaa2! uncle da takleh majuk!yeaaa!!" sayup2 kedengaran suara kaisara dunnia duwaijah


to be continued

p/s : adekah anda menggemari kisah trilogi aku dan nia?sekiranya suke, sila tinggalkan komen, kalau tak suke pon bgtau, xdolah den nak buat lagi cite ni.hehe


gambar : nia yang nakal(kanan) ; nia ketika berusia 8 bulan didukung oleh pakcik beliau nazirulhazwan(kiri)

Wednesday, March 16, 2011

Rosemah Mansor. Cakap tak pakai ilmu geografi II Rosmah Mansor CNN


Gambar diciplak dari blog pendekar berkeldai
News Update : link ke CNN : http://ireport.cnn.com/docs/DOC-571969


Rosmah yang mendakwa kejadian tsunami di Jepun sebagai pengajaran kepada kerajaan Jepun yang tidak menitikberatkan faktor alam sekitar dan perubahan iklim dalam pembangunannya


kenyataan Rosmah yang dilaporkan kepada Awani, menjadi tajuk utama berita antarabangsa CNN, dan kini menjadi pendebatan hangat di laman sosial Facebook dan twitter - sumber berita

Ulasan :

1)err, agak2 malaysia banjir selalu tu kenape yer?bukan sebab bende yang same ker?

2)tahniah, sekali lagi nama negara diangkat tinggi selepas kejayaan kartun ultraman dan lee chong wei dalam pertandingan badminton All England.

3)udah semamangnyer menjadi ketentuan Allah yang mana Jepon letaknya didalam klinkaran api pasifik, bersama2 negara2 lain yang menyebabkan mereka amat2 terdedah pada gempa bumi. adekah beliau tak mengaji bende ni kat skolah dulu?

4) err, jap, datin rosmah ni grad university mane yer??


5) kenyataan yang beliau keluarkan langsung tidak bersandakan fakta dan dilepaskan sewenang2nya ibarat cube menunjukkan beliau baguih.


6) kesilapan beliau kita harus jadikan iktibar.lain kali berfikir dulu sebelom melepaskan kata2, kalau idak masakan wujud kata peribahasa yang berbunyi,


"terlajak kereta boleh reverse. terlajak kate jangan dok sibuk mintak maap"



Tuesday, March 15, 2011

PANAS HATI : engineer kerje kelas bawahan

semalam gua memandu kereta BMW siri ke-5 bewarna putih kepunyaan gua ke one utama. tujuan? bejalan2 menghabiskan masa. untuk pengetahuan u all, den membawa bersama anak2 buah gua yang comel.

salah seorangnyer seorang budak tecik yang sangat byk soalnye yang bername nia.sedang asyik gua melayan lagu anuar zain diradio, tiba2,suara si kecil nia memecah kesunyian.

"uncle naz, nia nak tanye uncle sikit boleh kan?? soalan nia memecah kesunyian siang

"boleh nia, tanye la nia, banyak2 pon boleh" jawab gua dgn konon2 gentlemannye

"uncle2, uncle kejer ape ye?"

"uncle keje engineer la nia comel" jawab gua dengan gah nye

"haaa, engine engine ape uncle?" soal mia lagi dengan muke berkerot2

"en-jee-ni-yer" jawab gua bersungguh2 dengan niat murni mengajar anak buah kesayangan gua

"o0oo0o0, engiyer tu buat ape yer uncle?" soal beliau lagi yang tak pernah2 benti menyoal

"dem, byk soal pulak minah ni, nasib baik comel, klu tak gua da humban kat lua" getus hati gua

"en-jee-ni-yer la nia, bukan engiyer" gua membetolkan beliau

"haa, yang tu la nia sebut tadi, die buat ape uncle?

"buat2 rumah, bangunan2 ni sume engineer buat la nia, buat2 kete yang nia naik ni pon engineer buat" jawab gua secara sempoi.

"yeker uncle?maknenyer uncle ni orang tak pandai la ea uncle?" soal nia lagi dengan lancang dan lajunyer

"eh?pesal pulak uncle tak pandai nia?" soal gua semula kehairanan dengan soalan panas beliau

" sebab ayah nia ckp, nia kene blaja betol2, klu tak blaja betol2,ayah cakap nati nia mcm orang2 indon ngn bangla yang tak pandai tu, keje buat2 rumah ngn bangunan tu, keje panas2.
haaaa, macam tuu, yang kat atas2 bumbung tinggi2 tu" sambil menunjuk kepada beberape orang buruh indon yang sedang membina sebuah bangunan




Gambar satu : ujang dan pendekar berkeldai


"dorg tu engi-giyer macam uncle la yer??" soal beliau lagi muke innocent tak reti2 nak sebot engineer
"dem, nasib bek ko comel, kalau tak gua da humban kelaut" ati gua berkato.


p/s : nah, gambar anak buah gua tu.mane la sampai ati nak humban :


motif cerite : err, takde motif, sekadar nak bercerite. dan nak menunjukkan betape kerjaya engineer adelah kerjaya yang tidak popular. kesian engineer, padahal, kata punjangga pernah mengatakan,

"without engineer, the world is nothing"











Monday, March 14, 2011

KUTIPAN TERKINI HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (UPDATE)

news update (khamis, 7.00pm): dikhabarkan, dari sumber yang den percayai, kutipan sehingga 6 april telah mencecah 6.37 juta





daily update : setakat hari ini, jumaat 11/3/2011 blog suratan kebetolan masih gagal mendapatkan angka rasmi kutipan filem hikayat merong mahawangsa. usaha sedang dijalankan


sumber2 rasmi memberitahu, kutipan hari permulaan filem ini di anggarkan lebih baik dari kutipan filem khurafat.



rata-rata penonton yang dihubungi menyatakan rasa puas hati dengan filem tersebot. anda bila lagi?? xkan nak tungg u omputeh tengok cite ni dulu baru angpa sume nak p.


rating : dari 5 popcorn sebagai yang terbaik. den bagi 4 popcorn..!!



sebagai info, tayangan filem ini di 72 negara(katenyer) hanya akan bermula pada 15 march. dan bukan serentak pada 10 march.


untuk membaca sinopsis filem ini, sila lawati :


sinopsis/review : HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (THE MALAY CHRONICLES)

Friday, March 11, 2011

JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !


1)kenapa berblog?


jawapan haram : lah, kompem2 la sebab nak duit, trafik, name, popularity dan sebagainyer, tak syiok la berblog tp yang bace stakat gua, mak ayah, adik kakakjer.hahaha dengan duit 2 boleh la gua beli iphone 4.


jawapan sopan : blog merupakan medium terbaik untuk saya melepaskan tekanan. umum tidak mengetahui, melalui penulisan kita mampu melepaskan tekanan/stress.blog juga menjadi tempah luahan rasa saya terhadap apa jua perkara, terasa bagai idak kena sekiranya pandangan terhadap sesuatu isi tidak diluahkan:)

2) Beri pendapat anda .. Kenapakah blogger lelaki lebih kreatif dan blog lelaki lebih mudah dapat perhatian dari blog wanita.


jawapan haram : ade ke blog pompuan yang bestdan kreatif? balik2 cite pasal g shopping, gadoh ngn pakwe, pastu cite pasal emosi hari2, baik ngan pakwe,tayang baju baru, tayang gambar baru, post gambar berkelah tepi pantai, esoknye gmbr p zoo, lusa gambar ngan pakwe dengan ayat "die saye punyer, sile jangan ambik die dari saye"


jawapan sopan : jawapan mudah untuk soalan yang mudah, udah semamangnya diciptakan kaum adam itu dengan kelebihan di bahagian kreativiti. jangan la nak dinafikan fakta tersebot.berapa ramai wanita yang menang ANUGERAH NOBEL?NOBEL keamanan tak kire la.namun, tidak pula saya nafikan yang ada wanita yang di anugerahkan dengan kreativiti yang melampau.


kite boleh lihat blog2 blogger2 agung. kite tidak nampak kreativiti entry pada entry blogger2 agung wanita. entry2 wanita lebih bersifat santai sebagaimana yang di berikan pada jawapan haram diatas.

kenape blog lelaki mudah dapat perhatian, tak jugak, depeand pada situasi, kualiti, entry dan promosi:)


3) blog wanita yang saya suka bace : yang paling suka : SHADAWENTZ.COM <---wanita yang kreatif. sape boleh lawan bagitau.haha
p/s : nak join? cekidout

GAMBAR : CIPANzee MAIN dengan rimau

kata-kata CEO suratan kebetolan :

mereka berlainan jenis, berbeza warna namun tetap mampu bergurau bermesra. terlihat keikhlasan di dalam gurau dan senda, tidak sedikitpon kelihatan mereka dipaksa dan terpaksa merakamkan adegan2 kemesraan tersebot.

namun, kita?sejenis, sesama manusia, malahan seagama dan sebangsa, lebih buruk lagi, sedarah sedaging, bertelagah tak tentu pasal, mengeji mencaci, bertumbuk dan ditumbuk, didengki dan mendengki,mengebom dan dibom.

hipotesis dan kesimpulan :
adakah sikap kita sebahagian dari kita manusia hari ni lebih menjijikkan dan hina dari binatang? renung2kan dan selamat beramal:)


















p/s : bile tengokkan berok/orang utan tu den terkonang kan berok den yang namenyer UJANG. ujang, pekabo ko skang??

Tuesday, March 8, 2011

ENTRY KHAS : SEKOLAH MENENGAH SAINS SEREMBAN ll SEKOLAH MENENGAH SAINS TUANKU MUNAWIR (SASER)

SEREMBAN: SM Sains Seremban, which has been the country’s top residential school for Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) results, has been renamed SM Sains Tuanku Munawir.

It is named after the ninth ruler of Negri Sembilan, Tuanku Munawir Tuanku Abdul Rahman, who reigned from April 5, 1960 to April 14, 1967, and is the father of the present ruler Tuanku Muhriz.

Tuanku Muhriz made the declaration before signing a plaque at the school’s Dewan Putera here yesterday.

Also present was his consort Tuanku Aishah Rohani Tengku Besar Mahmud.


The school, which also has the distinction of being the country’s top overall achiever for SPM in 2009, has a string of other achievements, including winning the Prime Minister’s Trophy in an English debate for residential schools in 2006.

Mentri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan said that despite being set up only in 2002, the school had made the state proud.

“You have excelled both in the academic field and in co-curricular activities.

“It is our hope that with this recognition, all of you will aspire to do even better,” he said.

Mohamad said the school was renamed after Tuanku Munawir for his contributions to the academic field during his reign.

The school, which took its first batch of Form Four students in February 2002, started operating from premises previously belonging to Sek Dato’ Abdul Razak, which had moved to a new location.

Education Ministry deputy secretary-general Dr Zahri Aziz said the school created history in 2009 when 131 students scored straight As in their SPM with an average grade of 0.97.

“It was the only fully-residential school which scored an average grade of less than one,” he said.


err, camner nak stat ni. okeyh, ini adelah entry dedikasi khas den kepada sekolah den, sekolah teragung yang pernah wujud di malaysia.hahaha

SEKOLAH MENENGAH SAINS SEREMBAN (SASER)


dem!! sibuk sangat dengan kerja(konon2) dan aktiviti2 harian menyebabkan gua terlopas satu berite penting. naseb baik ade fesbuk. klu tak sampai kesudah gua tak tau.

berite ni amat membuatkan semua perasaan2 negativity bergelumang di dalam diri gua. sedih, bengang , marah , tensen, ketidakfahaman dan sebangainya

berita penamatan penggunaan name SASER dan penukaran nama sekolah agung itu ke satu name yang lain amat membuatkan gua bingung. mengapakah dan kenapa..!!

berikut petikan berita :

Hari ni, 7.3.2011 bersamaan isnin merupakan hari yang membawa 1001 makna terutama kepada bekas-bekas pelajar, para pelajar dan guru-guru SM Sains Seremban (SASER). Hari ni juga merupakan hari terakhir para pelajar akan menyanyikan lagu 'Putera Harapan'.


Nama sekolah berasrama penuh (SBP) yang hanya terdiri daripada putera-putera harapan ini akan digantikan dengan SM Sains Tunku Munawir.


mengimbau semula kenangan

SASER, mase mule2 gua dapat tau gua dapat melanjutkan pengajian ke SASER, gua termenung kat depan laptop selama 30 minit. mau taknyer, sape tak blur bile dapat tawaran ke SASER mase tu, bayangkan la, search kat google pon habok tade,info sgt sket pasal skolah tu website time tu pon cikai. mmg lo0ser la. ikot hati mmg xnak la gua.

"tapi takpe, kite try test cube tgk dulu" kate akal fikiran waras gua saat itu.

tibe iphone gua berdering di saat itu menandakan ade 1 new mesej

"wei, skolah sains seremban tu skola baru la bhai" - nisa <--member gua yang dpt offer ke SBPI sabak bernam

"fuh, skolah baru rupenyer, mesti best!komepm chantek la.hahahaha camni boleh la gua p" senyuman kembali terukir di wajah tampan gua

******************

6 mei 2003, gua mendaftarkan diri.

"dem!baru hape ni..! macam nak roboh jer" getus hati gua saat melepasi pintu sekolah gua buat kali pertama


"kate skolah baru, tp bangunan buruk giler, tak phm2" ngomel gua seorang diri sebaik sahaja turun dari kete.


" brader, ni skolah baru ker??" soal gua penuh kehairanan kepada seorang brader pengawas kat situ.

sambil melemparkan senyuman brader tersebut mengexplain :


"skola ni mmg skolah baru, baru aje bukak tahun lepas(2002) tp bangunan ni tinggalan Sekolah dato abdul razak(SDAR) kirenyer bangunan lame la ni dik. dalam 30-35 tahun da"


"err, lagu satu, skolah ni sume jantan tau" sambung brader tersebot lagi


"wade***! jantan sume..??!! arghh, mmg paling kuciwa la, baru bajet nak meneruskan ke"romeo"an gua. tak best la gini. haih" ati gua berbicara lagi smbl gua meneruskan perjalanan ke
dewan utama utk urusan pendaftaran.<--ni gua yakin, majoriti bebudak saser mesti rase la.hahaha


*****************

dua tahun kemudian

segala tohmahan serta kritikan2 ganas awal gua pada SASER terpesong same skali, di bangunan usang itu gua mencipta dan meninggalkan jutaan kenangan yang sgt superb yang gua pasti takkan gua lupe sampai ke hari tua.

dari bangunan admin ke dewan makan, semuanyer menggamit berjuta2 lemon kenangan.

dorm c104, perang bantal, futsal dalam dorm, kene sebat dengan selipar cikgu kahar <--bikin gua tersenyum setiap kali gua teringat


geng c104

cikgu2 yang sgt best, member2 yang gile2.. sumenyer tersemat erat kat kepala dan hati

kelas gua, 4 Iota 2003,5 delta 2004 mmg best. haha


geng2 romeo

slipar mmg takkan sampai sebulan la, sure pas sebulan ilang, betukar2.

dua2 kelas gua ni ade bilik kecik kat blakang, boleh kate stor la. tp kemas bertikar berbantal, pantang je time tukor cikgu, hape lagi, tido2 kat blakang.
terbaiklah!!, bile masuk je cikgu, baru la mengelimbit kelam kelibut nak kuar. hee

g skola tak sterika baju pon xp, ape ade hal, bukan ade awek pon.

semangat utk menjadi yang terbaik ditanam dalam diri sejak dari hari mule2 mendaftar diri. kalau ade ape exam jer, saat yang paling dinantikan mestila perbandingan keputusan exam dengan skolah2 sbp yang lain. nice2!!


fuh, mmg kebanyakan la kenangan2 best dan dabo0m kat saser. tak mampu gua nak taip semua, byk sgt aih, sape nak tambah cite sile la tambah~


******************

keagungan SASER

ape yang agung? err, untuk sebuah sekolah yang baru, dari 7 keputusan SPM yang diumumkan dari 2003-2010,

4 atau 5 daripadanya, SASER no.1

skolah korang ade?hahaha klu skolah korang tu MCKK, skolah alam shah, or KISAS gua takde nak heran, skolah da grand, logik la. ni nak cite skolah baru di bangunan usang punyer cite. alumni pon tade. tang paling tua pon baru umur 25.



alumni2 berpengaruh/popular :

takde lagi la pulak yang jadi menteri. haha
zackzukhairi jer la kot.


***********************

penutupan :

P/s: Terlalu banyak nak dikata tentang SM Sains Seremban kerana terlalu banyak memori...Apapun, SASER bukan hanya sekadar sebuah sekolah, ianya sebuah keluarga.

petikan kata dari blog akal emosi, udah cukup menggambarkan segalanye.SASER = KELUARGA.

SASER namamu teratas. kamilah putera harapan!!

Sunday, March 6, 2011

hangat : GADIS-GADIS YANG SUKE TAYANG2 GAMBAR KAT FB DAN BLOG BEWARE!!

entry ni khas untuk mereka2 yang suke menayang muke di mane2 sahaje tidak kire dengan ape shj niat sekalipon sama ade suke2 ataupon dengan niat menayangkan kechantikan diri sendiri.

sebelom tu, Assalamualaikum :) pe habaq semua?

penayangan gambar ala2 gedix dan juga tidak gedix dikalangan remaja terutamanya bagi kaum wanita kian mencapai tahap membimbangkan gua, gua tau, mungkin ade yang melakukannya atas dasar hobi semata, suke2, takde niat nak bajet howt mahupon bajet cun.

namun yang demikian, sadarkan anda semua yang perkara yang buruk dan jijik yang mungkin berlaku dengan penayangan gambar2 u all secara tidak terkawal itu.

contoh gambar :


gambar : jesicca alba sedang bercuti bersama teman lelaki beliau naz
p/s :gmbr naz di crop kerana beliau tidak gemar gmbr beliau di tayang dikhalayak ramai

1) pemwujudan fake profile facebo0k

gua percayo, ramai gadis2 udah terkene tempias fake profile facebo0k ni. sape yang u all nak salahkan? yup, mereka yang bikin, tp u all puncanye.noktah

p/s : taktau la u all suke sebab terasa diri hot bile orang buat fake profile:P


2) stalker gile seks

antara stalker2 nye adelah ujang dan hamzah ian<---haha, maap la kawan, pakai name ang sat.hehe mereka2 mungkin memuat turun gambar anda dan kemudiannyer menjadikan gambar anda sebagai bahan SEKS.
gua pernah kato dalam entry gua b4 ni.

LELAKI BOLEH JADIKAN ANDA BAHAN LANCAP/ONANI DENGAN HANYA MENG"SCAN" MUKE U ALL BEDASARKAN GAMBAR2 YANG U ALL BANGGA2KAN.

p/s : u all suke ke jadi bahan seks??tak tau la kalau u all memang suke jadi bahan.


3) pem"BOMOH"an

yang part ni u all jangan anggap tak mungkin berlaku, dalam dunia yang semakin giler, segala2nye mungkin. u all toksah la heran tibe2 u all jadi gile dan angau.
takpon tibe2 kene santau dengan mereka2 yang dongki kan u all. nak bomohkan orang ni bukan susah, hanye sekeping gambar yang diperlukan.

reaksi spontan gadis2 :

gadis2 baik : eee, camtu yer naz? tatotnyer kite, cmni kite kene buang la gmbr2 kite kat blog ngn facebo0k, seram la pulak kalau ujang jadikan bahan.

gadis2 degil : eleh, lantakla, ko ape kesah, gambar aku aku punyer suke la,blog aku, facebo0k aku, bukan ko punyer, blah la


kesimpulan ; gua sekadar menasihati kerana sayangnyer gua kepada gadis2. terpulang kepada u all utk bertindak sekiranya u all sygkan diri u all. tu baru
3 akibat, ado lagi tu, gua malas nak taip jer.hehe;p


p/s : maaf kepada semua pembaca dan pengunjung suratan kebetolan, den sangat kebusian sekarang dengan tugasan di ofis. den akan cube sedaya upaya mereply semua jejak dan komen2 u all.

sekian
CEO suratan kebetolan



Saturday, March 5, 2011

INFO : 10 bibir paling seksi selebriti dunia

Berikot merupakan senarai 10 selebriti yang mempunyai bibir terseksi mengikut undian dan juga survey yang dijalankan di ofis den ( sbb buat survey ni la den tak menyempat nak buat entry baru.hehe)

ade ape2 bantahan dari pihak wanita??hehe den raso yang jantan2 sume setuju kot dengan list ni;p

err, kenape enjelina bukan no.1(gua baru ubah tadi)? sbb den lagi suke jesicca alba dari enjelina.hahaha



10. Nina Moric


9. Eva Mendes


8. Christina Aguilera


7. Scarlett Johansson


6. Rachel Bilson


5. Rihanna


4. Jessica Biel


3. Megan Fox


2. Angelina Jolie


1. Jessica Alba

Tuesday, March 1, 2011

boleh ker nak islam kan seekor babi..?

entry sumbangan seorang rakan saya yang mengalami masalah mental. sila la kunjungi blog beliau :

blogger mental

alkisah bermula

terjumpa satu kisah menarik..cerita ni pasal couple dalam islam sebenarnye..yepp..tajuk biase ramai orang dengar..tapi ramai buat tak taw..same macam aku..lame giler terleka..found this story,and make myself clear..yang haram itu tetap haram..jom bace


Kisahnya mengenai 3 org, Syafiq, Safura dan Muhammad. Syafiq dan Safura sama-sama belajar di SAM Bestari. Beberapa lama kemudian, Syafiq jatuh hati pada keayuan Safura. Matanya mengalahkan Zinnirah. Wajahnya berseri-seri dengan cahaya keimanan. Pergh!! Cantik sangatlah jika nak diceritakan. Tetapi, Syafiq cuba tahan. Dia tidak boleh meluahkan perasaan dia pada Safura sebab nanti takut kena tangkap dengan ajk pencegah maksiat sekolah.

beberapa tahun berlalu…Akhirnya, apabila Syafiq berada di Tingkatan 5, dia sudah tidak mampu bertahan. Dia mengatur langkah dan akhirnya, Safura tewas pada pujuk rayunya. Walaubagaimanapun, mereka ini sedar yang mereka orang Islam. Islam tidak membenarkan umatnya ber’couple’. Jadi mereka berpakat yang mereka ini hendak membuat satu revolusi dalam couple. “COUPLE ISLAMIC”. Asal keluar, pergi tempat terbuka. Tak mainlah tempat gelap-gelap ni. Bukan itu sahaja, Safura kena pakai tudung labuh. Syafiq pula pakai serban dan jubah. Lepas itu mereka keluar bukan membuang masa, keluar bawa Al-Quran. Berhenti di kedai makan, tadarrus lagi. Jalan pula, mana ada pegang-pegang tangan, mereka ikut cara Nabi Musa. Lelaki di depan, perempuan di belakang. Bila balik rumah, missed call pagi-pagi. Suruh qiamullail. Hah! kan Islamic punya couple tu.

Setelah setahun mengamalkan taktik sedemikian, Syafiq ditakdirkan bertemu dengan Muhammad. Ketika itu Syafiq dan Safura sedang bertadarrus di RFC. Muhammad tiba-tiba datang menghampiri mereka kerana tiada tempat duduk. Bila duduk, Muhammad bertanya, “Have you married?”. “No.”, jawab Safura. “So, why you sit together with this ajnabi alone here”, tanya Muhammad. “Kami couple, tapi Islamic way” jawab Syafiq. Muhammad hanya tersenyum mendengar jawapan itu. Muhammad pun memulakan ceritanya.

“Aku ni muallaf. Asal dulu aku kristian. Tinggal kat Singapore. Dulu, aku suka sangat makan babi. Kalau sehari tak makan, pengsan aku. Pernah sekali mak aku terlupa beli babi, aku masuk wad malam tu. Tetapi, Alhamdulillah, Allah buka pintu hati aku untuk terima hidayah-Nya. Bila aku masuk Islam, aku dapat tahu, dalam Islam tak boleh makan babi. Aduh, pening kepala aku. Macam mana aku nak buat ni??? Seminggu aku masuk hospital lepas masuk Islam. Kalau zaman Rasulullah dulu ada peringkat-peringkat dia. Tapi aku…mana ada. Jadi, time kat hospital tu aku fikir. Akhirnya, aku jumpa satu jalan keluar. Aku nak Islamkan babi tu. Aku beli seekor anak babi. Dari kecik aku jaga dia. Seekor lalat pun aku tak bagi dekat. Setiap jam aku mandikan dia. Lepas 3 hari, aku bisikkan kat telinga dia dua kalimah syahadah. Lepas tu, tiap-tiap hari aku bagi tazkirah kat babi tu. Asal dia berak aku vacuum terus. Camnilah kehidupan aku dan babi tu buat 2 tahun. Lepas dua tahun, masa yang ditunggu-tunggu tiba. Masa untuk sembelih babi ni. Tengok-tengok babi ni takde leher. Tapi, lantaklah. Aku tibai je sebab dah 2 tahun tak makan babi ni. Lepas tu, aku pun masak la bakut teh. Tengah-tengah makan, nampak seorang ustaz tengah jalan-jalan. Muka macam lapar je. Aku pun ajak la dia makan. Ustaz!!! jom makan. Babi Islam nih.”

Bila terdengar kisah itu, Syafiq dan Safura pun sedar. Kalau benda itu haram, ia tetap haram. Yang halal itu jelas dan yang haram itu jelas.


TARIKH KEPUTUSAN SPM 2010 : 23 MAC 2011

KUALA LUMPUR : The Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) examination results will be out on March 23 . Education director-general Datuk Abdul Ghafar Mahmud confirmed the date yesterday with the News Straits Times . Between Nov 23 and Dec 20 last year, some 467,970 candidates sat the SPM examination at 3,594 centres nationwide . There has been much speculation on various online channels such as blogs and social networking sites about the date the results will be released .
sumber NST : link
p/s: semoga calon2 SPM 2010 mendapat keputusan yang cemerlang:)
p/s :SASER sure no.1 lagi. sape nak bet?:P
 

Designed by #