Sunday, February 27, 2011

Pelacur blogger : mamat tu mmg suke melacurkan blogger2

petang ahad time guwa nak merehatkan minda ni la gua dikejutkan dengan satu panggilan telepon meminta guwa melihant dan mengulas entry di blog "ape ntah".

"ape ntah"?apekah, macam guwa pernah dengar name tu. tolong2 ingatkan guwa siapakahmamat ni. oh, baru guwa hingat, si mamat farin liyana tu rupenyer.

ape pulak mamat ni buat plak ni (getus guwa dalam hati sambil mencapai samsung galaxy tab gua) eh??

"lah, pehal tak leh tgk pulak ni blog die, dem yu" sambil membelek2 serta menghantak2 gadget kesayangan guwa tu di atas katil.

"dem, batery takde, patutla,ngeh3"

guwa pon terus sahaja membuka blog berkenaan. (mane link?link tade, gua taknak kasi trafik kat die dan mengelinkkan beliau. maseh mama murai.hehe)

dem, mamat ni cite pasal pelacur la pulak, ujang sure suka la entry bab pelacur ni.

err aih pehal die men sebut name member guwa si yuyu plak ni. "watdefak" <--kate hamzah ian

"lah, mamat ni mmg tak pernahnye nak berubah la, otak nak men gile jer. suke men bangsat la die ni" getus hati kecil guwa sambil membaca keseluruhan entry beliau

ulasan :

1) mamat ni guwa respek care penulisan beliau, beliau ni mmg superb dalam penyampaian entry beliau. mmg berbakat besar

2) Malangnye, bakat yang tuhan kurniakan kepada beliau sekali lagi diguna pakai untuk tujuan mengeji seseorang

3) secara keseluruhan, entry beliau ni mmg nicer, ade kebenaranye, point yang jitu dan tepat. guwa tak pernah nak pertikaikan isi dalaman entry beliau, namun, tindakan beliau menamakan yuyu zulaikha sebagai salah seorang pelacur blogger amat bikin guwa bengkek.

4) pelacur tu bhai, bukan men2 tu, pelacur tu guwa boleh kate antara tahap2 terhina manusia la.

5) haih, guwa da tak tau nak kate guane da, mati akal da, manusia cm mamat ni, mane nak makan saman, tegur 88 kali sekalipon camtu la jugak die.

6) err, aku sebenarnyer tibe2 rase mamat ni sebenarnye pelacur blogger, mau taknyer, mane ade lagi manusia yang paling suke mengaibkan manusia secara terang terangan selain dari beliau

7) betape jijiknye hati seorang manusia yang sanggup melacurkan dan seterusnya mengaibkan manusia lain ( seagama pulak tu)

8) As ape yang guwa ckp b4 ni, entry beliau takde yang salah,tp again, cara nye salah, matlamat tak pernah menghalalkan cara. if beliau tidak me"mention" kan name yuyu. guwa mungkin akan jadi orang yang menyokong entry tersebot.

9) kepada encik yang berkenaan, udah2la melacurkan rakan2 blogger, jangan sampai pasni ade orang lacurkan mak, akak dan adik lu.

10) kepada yang lain, daripada entry tersebut, dari entry kontrolbesi tu, sila amek point2 yang betol, jgn plak lepas ni u all yang dilacurkan.

sekian.

Saturday, February 26, 2011

PANAS : GADOH, BENCI SEBAB ENTRY YANG NI JER??

Bloggers 'muda-muda' sekarang ni ramai yang mengejar populariti berbanding dengan kualiti post mereka.. Penting yer disini, biar entry nampak ringkas, tapi isinya mantap.. Panjang sangat pon reader takde masa nak baca.. Kalau gua baca blog, gua suka baca point utama ja.. Pastu kalau gua ada pandangan, gua akan komen entry tuh.. Biarlah kejar popularity melalui post/entry yang memang mantap.!

Mengenai Gathering pulak.. Setiap kali pegi gathering mesti upload gambar kat blog.. Bukan tak suka.. Tapi, sana sini dok menayang gambar mereka.. Entah apa-apa.. Gathering mini ke besar ke sama ja.. Tak percaya tengok lah.. Contohnya esok ada satu group buat gathering kan, 50 orang blogger hadir.. For sure kebanyakkannya akan update pasal gahering tuh.. Sekali update sudah la.. Ini tak.. petang nak update, malam pon nak update.. Ehh bosan lah baca topik sama..

Kemudian pasal sekarang yang kecoh-kecoh pasal VLOG kan.. Semua nak buat.. Adoiyaiii.. Ko nak kejar glamour ke apa dik..?? Ntah ape-ape yang ko cakap dalam video tuh.. Tak de mesej langsung.. Bila sorang buat, maka yang blogger kecil-kecilan ni mula la nak buat jugak.. Jangan tiru 'diorang'.. Diorang cakap semuanya berisi.. Bila buat sebab nak popularity tanpa memikir isu yang nak diketengahkan memang hampeh vlog ko.. takpe lah kan nak buat tak kesah, tapi yang gua kesah, makan bandwidth broadband owh.. Mana nak tengok video kosong ko lagi, nak blogwalking lagi.. Kesian la kat orang yang inginkan isi dalam video ko tuh..

Update: Semalam gua tengok vlog 'orang tuh' ntah apa2.. dah lah tak smpai seminit.. pastu bergelak-gelak je dengan member sorang lagi.. eh mna isi..?? tak jumpa pon.. tu yang sedihnya.. paling tak pon ade 1 isi dan 1 nasihat dalam vlog tuh pon dah memadai.. berbaloi tengok


ulasan guwa :

1)Gua bukan nak backup sape2 or pertahankan sape2 mahupon gado ngan sape2. pada yang terase ngn entry diatas, u all mungkin boleh konsider dan cube fhmkan entry tu dari sudut berbeza pulak kot:)

2)Gua da bace 83 kali entry ni and gua tak rase dan tak dapat nak rase pon entry ni sepatutnyer menjadi satu offense kepada mereka2 yang buat perkara2 di atas.

3)Yups, mungkin ade sikit sebanyak gaye penyampaian serta bahasanye agak2 kasau, tp biase la tu bhai n babe. mak ayah pon kadang2 merotan anak.

4)Ape yang cube beliau sampaikan pada gua secara overall adelah kepentingan mewujudkan entry2 yang berkualiti dari sibuk2 buat2 perkare yang agak sia2. tu haje.

ulasan perenggan 1 :

yes betol ayat terakhir " Biarlah kejar popularity melalui post/entry yang memang mantap.!" biarpon ade sikit menghemtam kat permulaan ayat<--tp ape adehal, sume org pon kejar populariti, gua pon kejar sket2;p

ulasan perenggan 2: gathering

pon ade kebenarannya lagi untuk ayat "Sekali update sudah la.. Ini tak.. petang nak update, malam pon nak update.." takkan seminggu nak update pasal gath lagi?:) walaupon ade jugak sikit tajam pada ayat "Ehh bosan lah baca topik sama.." dan "Entah apa-apa.. " ( yang ni gua pon terasa, kuang ajaq, tp leks la, ade betolnyer jugak.hurmm)



ulasan perengaan 3 : vlog

yang ni gua setuju. vlog biarlah berpoint. toksah la ckp 10 saat gelak 80 saat kemudian. cube la berisi sket.
ni memang perenggan menasihati, so try la terima, bukan die nak menghancurkan karier korg pon. jgn la bengkek
kitorang buat suke2 her, xkan takleh?? : laaaa, ade kate takleh ker??cube cari perkataan takleh dalam perenggan tu??takde kan??:) tu sekadar pandangan dan nasihat beliau, u all nak terima utk jadi lebih bagus terima la, klu tak, abaikan, tak perlu panas2:)

ulasan penggeng 4 : penutup

tak perlu ulas kot:P


kesimpulan : see, sume point point nasihat jer, klu gua buat sume bende yang die kate tu gua akan terima jer, chillex la, xkan kite nak jadi manusia yang takbleh menerima pandangan dan nasihat??gile bongkak dan ego namenyer tu.

mungkin ade kasarnyer teguran tu, but then the point is die tidak menamekan spesific person, so entry ni wajar diterima umum sbg entry bersifat nasihat

p/s : cube klu ben ashaari yang buat entry cmtu, sure korg tadah je kan?takde nak marah2.kan?/:)

p/s : sekadar cube memperbetolkan keadaan, maafin gue andai ade yang nak marah gue pulak:)

p/s lagi : kepada yang terlibat, ayuh la maafin bermaafin, steady dude.nothing la bende ni.

sodarlah dunia blogging ni kocik jer, takkan nak begado2 plak.mamat tu da pon mengambil keputusan behenti berblog.haih

Thursday, February 24, 2011

pergh!! berbakat rupenyer minah ni, dem yu


chantek tak gmbr2 diatas? kisahnya dibawah..cekidout

lokasi : opis
masa : 8.30pg waktu libya, 6.33 ptg waktu cristchurch new zealand

pengkisahan keceritaan

cam biasa, gua mermarkir kereta BMW siri ke 4 den di hadapan pejabat. dengan langkah seorang jejaka tampan persis jacob twillight gua melangkah masuk ke opis gua. tibe2..

chenta : samat pagi bos!!(menjerit tidak tentu hala)
naz : kuang jaq, salam mane salam, ni bos ni, dem yu

chenta : fuh, garang bos hari ni yer?
naz : gayangla, attitude2. (muke kontrol kacak) haa ape bendenye ciken?

chenta : err err err bos.(sambil buat gaye gedik gentel2 jari)
naz : ko toksah nak gode2 gua, gua layan tasha silla jer skang ni, len tak layan (pergh, mati kene emtam ngn datin ni)

chenta : takde sape nak la bos, ari ni kan bos janji nak pomot blog saye. cepat la pomotnyer
naz : erk?ade ea gua ckp? (dengan muke penuh bingung)

chenta : ade la, takde, nak jugak pomot.
naz : best sgt ker blog ko smpi gua kene pomot?

chenta : tgk la sendiri : CHENTA-HATIE (smbil berlalu pergi dengan belagaknyer)
"kuang ajaq, gua kasi fail lu punye praktikal baru tau "(getus gua dalam ati)

dengan panas gua duduk dihadapan pc intel core 2 duo gua. terus dengan pantas serta kompiden gua membuka blog tersebut mengunakan interet explorer 7 (opis tak bagi gune browser lain)
tibe2..

"dem mit, berbakat jugak minah ni, gambar2 nice, fuh siap ade kraft tangan(buat tekejut, padahal da pernah order) " getus gua dalam ati
u all tgk ke hasil kerja beliau? nah usha :










nak tgk lebih lagi sila klik --> CHENTA HATIE

gua tak tipu, hasil tgn beliau mmg superb, mmg nice la, kad, keychain, hape kebende lagi sume die boleh buat la. sila2 la ke blog belian. order skali wes(dgn harapan dpt komisyen 10%)
p/s : dialog bukan rekaan, sebaliknya adalah dialog sebenar yang terjadik (sila jangan percaya)

Wednesday, February 23, 2011

Menyampah pulak guwa dengan beloger yang tayang pakwe-makwe over-over

"honestly, gua paling menyampah tengok orang dok tayang gambar pakwe/makwe kat blog lebey2 sangat, agak2 la nak menayang pon, belom tentu lu orang kawen dengan mamat or minah tu pon.sikit2 sudah"
Demikianlah ulasan dari hati yang tulus mulus CEO Blog Suratan Kebetolan, Encik Nazirul Hazwan. Ulasan beliau telah mendapat beberapa pandangan daripada Majlis Pemilik Blog Malaysia di laman Sahabat Blogger di Facebook.
Aku malas nak ulas panjang lah.Sudah sedia maklum, blog ini tempat untuk apa? Jual buah hati kah? Jual maruah kah? Sendiri mahu ingat ok. Tayang gambar satu dua boleh terima lah. Tapi kalau 1 sidebar penuh gambar pakwe or makwe ape cer? ce citer ce citer. Sekali kena kebas orang baru tahu! huhu [Perlu diingatkan, tak tayang lagi bagus, kalau dah halal lain citer lah der!]

Entry tulisan sahabar blogger gua : CIK FASIHAH SUPIAN <-- KLIK utk sambungan entry


Ulasan Dato CEO :

sebelum ulas gua nak tayang gambar awek baru gua : tasha silla

1) Serius bhai, gua mmg sgt menyampah, terlalu menyampah la. geli pon ade..!

2) Eleh lu jeles kan naz? JELES?takde mase a gua nak jeles bhai?ni bukan masalah jeles, gua pon ade awek, ujang siap ade tunang, ben siap ade bini, irine pon ade pakwe, zack zukhairi pon ade tunang(katenyer la), ade u all nampak mereka2 sume ni buat cmtu? pendekar berkuda pon bercinta dgn puteri berkeldai katenyer

3) Eleh, klu tak suke pangkah je la..!! mmg gua pangkah la derr, ingat gua nak bace ker? klu u all klu tak blaja nak menerima pandangan danpendapat blogger2 lain, sila private kan je la blog u all tu, tak pegi mane pon blog tu.(kot2 la u all ade hasrat nak memterkenalkan blog u all tu)gua kompem la, yang masuk sure menyampah, kecuali yang same2 buat mende yang same. masuk blog u all pon kerana termasuk dan nak cari trafik semata2.( iyerker?pandai2 jo ko kan naz?)


4) Gua bagi teguran sebagai seorang abg, sbb gua mmg da tua, da 25 thn da pon. bile u all menayang gmbr2 cmtu, byk bende yang tak baik dari yang baiknyer babe dan bhai2 sume. semuanya mendatangkan kemudharatan jer. gua tak shoot entry ni kat sape2 secara personal, tp secara umum. sape yang makan cuke rase la masamnyer kan??


5) U all tu baru kapel kot, blom tentu kawen pon, toksah nak loving2 mengalahkan orang da kawen. duckshit la.yang jantan plak, duit pon mak ayah bagi.!! bile da break baru la sebok2 nak delete sume gambar, kan da susah.
6) lagi satu!byk gmbr berat w0oo nak loading, derm, da habis limit broadband kengkawan. dala pakai yang paling murah punyer.hahaha gua takpela sbb gua pakai UNIFI <--ni kak sarah najwan punyer point



Kesimpulan : macam biase, u all simpulkanla sendiri. ade koje nak buat ni:) Assalamualaikum..!!
sape2 yang setuju sila2 la komen dan like.hehe
nak gak tau ade sape2 yang nak benci gua sbb buat entry cmni.

Tuesday, February 22, 2011

HANGAT : SAYA NAK JADI SUPERHERO!!

Entry re-post memandangkan den busy takde entry hari ni.hehe
AMARAN

ENTRY INI MERUPAKAN GABUNGAN KERJASAMA DUA BLOGGER TERKREATIF MALAYSIA.
MEMPERKENALKAN RAKAN KONGSI BLOG SURATAN KEBETOLAN :


Entry ini sekadar untuk suka-suka dan cuma gurauan semata. Saya tak bertanggungjawab kalau ada daripada anda yang ditimpa masalah kalau tiru kandungan entry di bawah. Harap maklum. lalala. Peace :P

*************************************************

adakah anda dah lama mengidam nak jadi superhero? tapi malu kerana takot diejek rakan-rakan? nak tahu cara-caranya? Haa! jangan khuatir. ikut saja langkah-langkah dibawah! dijamin "menjadi"!

1. Oke! LANGKAH PERTAMA! perkara PALING WAJIB kalau nak jadi seorang superhero ialah mencipta NAMA merangkap identiti korang. kalau boleh, cuba reka nama paling KOMER-SIAL dan sedap di dengar. tapi awas! jangan cilok nama superhero laen. (-.-") em. blank? sini saya tunjuk contoh:



example: naz+man= NAZHEMSEMAN

omg. sedap gilaa nama! (-.-")

2. Kemudian kita teruskan dengan perkara keDUA terpenting untuk menjadi seorang superhero iaitu COSTUME! anda tak perlu beli kain satin tambah labuci segala. dan saya tak sarankan anda pakai seluar dalam dekat luar. HAROM! wakaka. korang hanya perlukan;




ye coklat ni! mesti korang semua familiar kan? guna je cokelat ni untuk buat topeng!



TADAA! perfect! sekarang takde sape cam!

3. kemudian kita beralih pula kepada villain. setiap superhero mesti ada musuh. kalau takde musuh, tak guna la jadi superhero, ye dak? ok! dalam pencarian musuh ni kita kena berhati-hati. korang boleh refer akan kriteria-kriteria di bawah.

  • musuh tu mesti orang yang kita selalu jumpa.
  • kalau dia nampak kita, dia mesti kejar kita bermati-matian.
  • kita berhutang sesuatu dengan dia. sbb tu dia berdendam dgn kita.
for instance:



minggu seterusnya..


dan sekali lagi..





SAYANGI LAH GURU ANDA.


ini hanya contoh. janji kriteria dia cukup kan? hee (-.-")

"villains make superheros famous!"



4. seterusnya ialah TRANSPORT! setiap superhero mesti kena ada kenderaan yang kool. (untuk superhero yang tak boleh terbang atau lari laju). takkan nak jalan kali je kehulu-kehilir? malu sama AWEKS-AWEKS wei. haha. jadi, korang perlu la menabung sket untuk beli kenderaan macam ni:



err.. tak cukup duit? sokey. macam ni pun boleh kot =..=


5. kalau Superman ada Lois Lane, Spiderman ada Mary Jane, Popai ada Olive, korang ada sape plak? haha. yeah! dalam erti kata laen, setiap superhero mesti ada heroin ataupun love interest masing-masing. ye saya tahu. semua dah senyum dah ni. gatal ye korang! tapi la kan.. saya cadangkan apa kata korang jadi superhero single. sangat rare. amacam? hee XD


kesimpulan: sebenarnya, kalau nak jadi superhero tak semestinya kita nak kena ada nama glamer, kostume gempak, dan kereta canggih. tu semua permainan orang barat je tu. yang penting dalam hati ni ha. konteks superhero ni sangat luas. kita boleh jadi superhero dalam keluarga, dalam agama, dan kalau mampu dalam negara. pergh. hebat tu! so, sapa nak jadi superhero!?

SILA JOGET SEKARANG! haha

sila-sila la tekan button like sekiranya anda terhibur dgn entry ni:)

SAYA NAK ! SAYA NAK !

motif : motif bersifat peribadi dan tidak beberapa peribadi

tak paham? chekidout
beng ashaari tak emsem

p/s : ayuh bersama2 menyokong aktiviti besama2 blogger

err, bile la gua nak buat segmen pulak ni.haih

Monday, February 21, 2011

HANCING : KEPANASAN PILIHARAYA KAMPUS UM (UPDATE)

news update : Pro-M menang di UM

kumpulan pro-Mahasiswa Universiti Malaya memenangi pilihan raya kampus universiti itu hari ini.

izzuddin hilmi leading the crowd of 200Mereka menyapu bersih semua 9 kerusi umum dan mendapat 14 kerusi fakulti.

Lawan mereka hanya berjaya mendapat 16 kerusi fakulti.

Manakala calon bebas menang dua kerusi fakulti.

Dengan kemenangan itu, calon pro-M Masturah Abu Bakar yang dilaporkan hilang sebelum ini turut menang.


Calon kerusi umum itu mendapat undi keenam tertinggi.

Keputusan itu diumumkan pada jam 6 petang tadi. Manakala tempoh bantahan ditetapkan sehingga jam 8 malam ini.

Bantahan tersebut akan diteliti esok dan keputusannya akan diumumkan lusa.

ulasan : BN, u all better watchup, mahasiswa sudah kembali menyatakan pendirian mereka ( UM jela, U lain takleh amik kire, sobab kompom kerajaan mng, HEP kontrol Pilihanraya)


Motif : Saje nak cerita2 pasal Pilihanraya Kampus (PRK) UM

Pengkisahan :

Kalau cerita bab pilihanraya kampus, takde da Uni lain yang boleh lawan UM punyer PRK, mmg terbaik, terhangat dan terdeb0om kebab00m..!!
Setiap tahun mesti ade isu2 best yang kuar kat paper, tp kenapa UM jer yer?mungkin sbb UM punyer student mantop sgt kot. mau taknyer, majoriti pimpinan agung kerajaan dan pembangkang kini adalah produk UM, cthnye : Tun M dan Nuar Bahim ( 2 cukup la )

klu u all nak tau, PRK UM sama hebatnyer dengan pilihan raya umum, bakar2 bendera, demonstrasi jalanan, simbah2 cat kat kereta, pancit2kan tayar kenderaan calon tu bende biase.

jom kite tgk isu2 besau yang melibatkan PRK UM.

1) Kepala babi diletak di surau UM <--tahun lepas punyer citer

Pelajar Universiti Malaya (UM) gempar awal pagi ini apabila kepala babi yang dibelah dua, ditemui diletakkan di atas bendera parti politik pembangkang, di dalam surau Akademi Pengajian Islam, UM
Ulasan : ni kes paling agung kat UM, terbaik wo0o. ade U lain sampai cmni?mesti tade punyer.



2) Calon Hilang : Men Culik2


Calon Umum Pro-Mahasiswa (pro-M), Masturah Abu Bakar yang dilaporkan hilang petang kelmarin, telah ditemui di sebuah masjid di Bangi kira-kira jam 12.30 malam tadi - beberapa jam selepas kumpulan itu mengadakan sidang media.Menurut seorang calon umum, Mohd Syahid Mohd Zaini, ketika Masturah ditemui, dia dalam "keadaan lemah dan tidak mampu untuk berbicara panjang"
Ulasan : haaa, yang ni mangsa mungkin disembunyikan oleh hantu kopek yang dalam cite hantu kak limah tu. haih




3) Usung mayat : pengaruh cite Khurafat

Penyokong pro-Mahasiswa (pro-M) mengusung 'mayat' ketika berkumpul di hadapan bangunan pejabat timbalan naib canselor (TNC) Hal Ehwal Pelajar (HEP) kerana membantah penolakan pencalonan empat calon pro-M dalam pilihan raya kampus universiti tersebut.

Ulasan : Udah2 la tayang cite hantu kat pawagam. remaja2 terpengaruh w0o0o. derm

4) Ulasan Dato Nazirul Hazwan

da, cukup la 3 jer, nak cite memang tersangat banyakla lagi, den pernah satu ketika menjadi orang2 yang terlibat secara tidak langsung dengan PRK UM, den boleh kate, mmg PRK mmg sampah..! kenape? PRK la mengaja budak2 ni belajar politik kotor, ugut mengugut, fitnah, penipuan, pemalsuan tanda tangan, sume berlaku di PRK.

final word : ape pon gua nak pembangkang handle UM, baru la HEP tak leh buat sesuka hati jer. HIDUP pro-M

Nazirul Hazwan

Alumni Agung UM

Friday, February 18, 2011

POSTMORTEM : HANIS ZALIKHA BUKAN CANTIK MANE PON

Entry gua semalam mencetuskan fenomena bagi blog den, mau taknyer, entry tersebut berjaya mengumpulkan 60 komen dlm mase 2jam, ngeh3. thanks semua:)


entry itu juge berjaye menarik minat anon yang menyatakan rase tidak puas hati kerana beranggapan gua memalukan hanis. dem yu anon. celah mane gua malukan hanis?cer ceghite..!
tidak ade langsung dalam entry tersebot gua malukan beliau, takde pon gua kate beliau tu buruk dan huduh, gedix ke, sombong ker, bajet cun, muke je cantek tp perangai cm setan.takde..!! betol tak?gua just cakap die takdela cun mane pon, nampat hot sebab free hair jer, haih?salah ker ayat tu?kalau salah mohon di ajarin gue:)

nama hanis zalikha hanya gua gune sebagai contoh untuk mennyampaikan ape yang gua nak sampaikan.


Motif Entry Semalam:
ade certain2 isu yang melibatkan perbezaan pendapat dalam beberapa perkara yang mmg kite takleh nak debatkan, klu nak berdebat pon sampai kiamat takleh settle.


salah satu contohnyer tu la..bab cantik. usha sat gambar hanis:)

gambar 1 : hanis tak marah pon, yang u all nak marah2 kawan i si naz ni kenape??

yang ni gua cilok kat hanis zalikha.


da klu gua kate lisa surihani tu tak chantek, cubelah yakinkan macam mane pon, mmg gua tetap kate tak chantek, da mmg bukan gua punyer taste, same goes as blogging, ade isu2 yang tak boleh nak didebatkan,
contohnyer, bab follower!so, ape nak buat, diam2 sudahla, toksah nak bajet kite selalu betol, klu sekadar nyatakan pandangan nyatakanla, tp jgn sampai menghemtam dan marah2. kesian blogger baru. baru masuk jer da kene penampau maut dari blogger2 bajet otai. pendekar berkuda pon tak pernah sound bab folo memolow ni, u all plak lebeh2.

kenape nak gune hanis?lah, klu gua gune name irine pon same jugak kes nyer, gune name lisa pon same gak kes nyer, mesti kene gune name jugak bhai, klu tak mane jadi entry tu.dan name yang pastinyer menarik minat surela hanis zalikha, top ten google search kot.hehe

p/s :modus oprendai gua tak same macam kes fatin liyana, haaa,yang tu mmg malukan dan hemtam.
p/s : suratan kebetolan memohon maaf andai hanis zalikha teraso yer.maafin gue:) gua respek hanis as a blogger, kagum dengan pencapaian die stakat ni.hehe tp still die tak chantek di mate gua


keputusan undian melalui komen : mmg hanis tu chantek bak kate majoriti blogger:)

Thursday, February 17, 2011

Ekceli Hanis Zalikha takda la cantik mana pon

ini adalah statement peribadi dato nazirulhazwan :


"fuh, hanis zalikha tu bukan cantek pon, langsung tak chantek kot. nampak konon2
hot sebab free hair jer, biasela, budak2 lani, asal free hair, kurus, putih je
terus chop minah tu chantek"

sure, bile dengar/terbace je statement den tu, macam2 reaksi akan timbol dan wujud. sure ade kate den ni bajet bagus, sure ade yang kate den ni jeles dengan hanis zalikha dan sebagainyer. bushit!hahaha


takdenyer den bajet bagus or ape2 derr, cumenyer den nak sampaikan kat sini, andai kate ade 10 jenis manusia, pastinyer sepuluh-sepuluh mempunyai taste yang berbeda2.percayola, bukan sume orang kato hanis tu lawa, den antara salah seorang yang mengatakan hanis tu tak lawa. biase2 jer. lawa lagi awek no.2 den si asmirandah.




so, ape pengajaran dan motif entry ringkas pendek hari ni??sila hormati dan belajar menerima pandangan orang lain bagi KES2 YANG TIDAK BOLEH DIBINCANGKAN..!! jgn nak bajet u all tu selalu betol dan bebar2 shj.jgn sampai nak bertumbuk pertahankan pendapat dan pandangan u all tu.
p/s : sape kate hanis zalikha chantek?sapa kate tak?sila tinggalkan komen. kite kire bape ramai kate chantek, bape ramai kate tak.hehe~

Wednesday, February 16, 2011

SEJARAH RINGKAS RASULULLAH SAW

JANGAN SEKADAR BIBIR MENYATAKAN CINTA, TP HAPE PON TAK TAU PASAL BAGINDA RASULULLAH SAW

BIODATA RASULULLAH SAW
  1. Nama: Muhammad bin ‘Abdullah bin ‘Abdul Muttalib bin Hashim
  2. Tarikh lahir: Subuh Isnin, 12 Rabiulawal / 20 April 571M (dikenali sebagai tahun
  3. gajah; sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang menyerang kota Ka’abah)
  4. Tempat lahir: Di rumah Abu Talib, Makkah Al-Mukarramah
  5. Nama bapa: ‘Abdullah bin ‘Abdul Muttalib bin Hashim
  6. Nama ibu: Aminah binti Wahab bin ‘Abdul Manaf
  7. Pengasuh pertama: Barakah Al-Habsyiyyah (digelar Ummu Aiman. Hamba perempuan bapa Rasulullah SAW)
  8. Ibu susu pertama: Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab)
  9. Ibu susu kedua: Halimah binti Abu Zuaib As-Sa’diah (lebih dikenali Halimah As-Sa’diah. Suaminya bernama Abu Kabsyah)
USIA 5 TAHUN
  • Peristiwa pembelahan dada Rasulullah SAW yang dilakukan oleh dua malaikat untuk mengeluarkan bahagian syaitan yang wujud di dalamnya.
USIA 6 TAHUN
  • Ibunya Aminah binti Wahab ditimpa sakit dan meninggal dunia di Al-Abwa’ (sebuah kampung yang terletak di antara Mekah dan Madinah)
  • Baginda dipelihara oleh Ummu Aiman (hamba perempuan bapa Rasulullah SAW) dan dibiayai oleh datuknya ‘Abdul Muttalib.
USIA 8 TAHUN
  • Datuknya, ‘Abdul Muttalib pula meninggal dunia.
  • Baginda dipelihara pula oleh bapa saudaranya, Abu Talib.
USIA 9 TAHUN (Setengah riwayat mengatakan pada usia 12 tahun)
  • Bersama bapa saudaranya, Abu Talib bermusafir ke Syam atas urusan perniagaan.
  • Dikota Busra, negeri Syam, seorang pendita Nasrani bernama Bahira (Buhaira) telah bertemu ketua-ketua rombongan untuk menceritakan tentang pengutusan seorang nabi di kalangan bangsa Arab yang akan lahir pada masa itu.
USIA 20 TAHUN
  • Terlibat dalam peperangan Fijar. Ibnu Hisyam di dalam kitab ‘Sirah’ ,jilid 1, halaman 184-187 menyatakan pada ketika itu usia Muhammad SAW ialah14 atau 15 tahun.
  • Baginda menyertai peperangan itu beberapa hari dan berperanan mengumpulkan anak-anak panah sahaja.
  • Menyaksikan ‘ perjanjian Al-Fudhul’; perjanjian damai untuk memberi pertolongan kepada orang yang dizalimi di Mekah..
USIA 25 TAHUN
  • Bermusafir kali kedua ke Syam atas urusan perniagaan barangan Khadijah binti Khuwailid Al-Asadiyah.
  • Perjalanan ke Syam ditemani oleh Maisarah; lelaki suruhan Khadijah..
  • Baginda SAW bersama-sama Abu Talib dan beberapa orang bapa saudaranya yang lain pergi berjumpa Amru bin Asad (bapa saudara Khadijah) untuk meminang Khadijah yang berusia 40 tahun ketika itu.
  • Mas kahwin baginda kepada Khadijah adalah sebanyak 500 dirham.
USIA 35 TAHUN
  • Banjir besar melanda Mekah dan meruntuhkan dinding Ka’abah.
  • Pembinaan semula Ka’abah dilakukan oleh pembesar-pembesar dan penduduk Mekah.
  • Rasulullah SAW diberi kemuliaan untuk meletakkan ‘Hajarul-Aswad’ ke tempat asal dan sekaligus meredakan pertelingkahan berhubung perletakan batu tersebut.
USIA 40 TAHUN
  • Menerima wahyu di gua Hira’ sebagai perlantikan menjadi Nabi dan Rasul akhir zaman.
USIA 53 TAHUN
  • Berhijrah ke Madinah Al-Munawwarah dengan ditemanioleh Saidina Abu Bakar Al-Siddiq.
  • Sampai ke Madinah pada tanggal 12 Rabiulawal/ 24 September 622M.
USIA 63 TAHUN
  • Kewafatan Rasulullah SAW di Madinah Al-Munawwarah pada hari Isnin, 12 Rabiulawal tahun 11H/ 8 Jun 632M.
ISTERI-ISTERI RASULULLAH SAW.
  1. Khadijah Binti Khuwailid
  2. Saudah Binti Zam’ah
  3. ‘Aisyah Binti Abu Bakar (anak Saidina Abu Bakar)
  4. Hafsah binti ‘Umar (anak Saidina ‘Umar bin Al-Khattab)
  5. Ummi Habibah Binti Abu Sufyan
  6. Hindun Binti Umaiyah (digelar Ummi Salamah)
  7. Zainab Binti Jahsy
  8. Maimunah Binti Harith
  9. Safiyah Binti Huyai bin Akhtab
  10. Zainab Binti Khuzaimah (digelar ‘Ummu Al-Masakin’; Ibu Orang Miskin)
ANAK-ANAK RASULULLAH SAW
  1. Qasim
  2. Abdullah
  3. Ibrahim
  4. Zainab
  5. Ruqaiyah
  6. Ummi Kalthum
  7. Fatimah Al-Zahra’
ANAK TIRI RASULULLAH SAW
Halah bin Hind bin Habbasy bin Zurarah al-Tamimi (anak kepada Saidatina Khadijah bersama Hind bin Habbasy.Ketika berkahwin dengan Rasulullah, Khadijah adalah seorang janda).

SAUDARA SESUSU RASULULLAH SAW
  1. Thuwaibah
  2. Hamzah
  3. Abu Salamah Abdullah bin Abdul Asad
  4. Halimah Al-Saidiyyah
  5. Abu Sufyan bin Harith bin Abdul Mutallib
  6. Abdullah bin Harith bin Abdul ‘Uzza
  7. Syaima’ binti Harith bin Abdul ‘Uzza
  8. ‘Aisyah binti Harith bin abdul ‘Uzza

BAPA DAN IBU SAUDARA RASULULLAH SAW (ANAK-ANAK KEPADA ABDUL MUTTALIB)
  1. Al-Harith
  2. Muqawwam
  3. Zubair
  4. Hamzah ***
  5. Al-’Abbas ***
  6. Abu Talib
  7. Abu Lahab (nama asalnya ‘Abdul ‘Uzza)
  8. Abdul Ka’bah
  9. Hijl
  10. Dhirar
  11. Umaimah
  12. Al-Bidha (Ummu Hakim)
  13. ‘Atiqah ##
  14. Arwa ##
  15. Umaimah
  16. Barrah
  17. Safiyah (ibu kepada Zubair Al-’Awwam) ***
*** Sempat masuk Islam. ## Ulama’ berselisih pendapat tentang Islamnya.

Sabda Rasulullah SAW:
“Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintai aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam syurga.” (Riwayat Al-Sajary daripada Anas)

p/s : entry ni den copy dari seorg blogger.tp link die hilang la pulak, kepada blogger berkenaan, andai saudara/saudari membaca, sila komen yer.hehe tq:)

Tuesday, February 15, 2011

Keputusan STPM 2010/2011 diumum 21 februari 2011

Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia 2010 akan diumumkan 21 Febuari ini.

Calon boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah masing-masing bermula jam 12 tengah hari.

Bagi calon persendirian, mereka boleh menyemak keputusan melalui S-M-S dengan menaip STPM DAN HANTARKAN KE 15888

Serta secara talian dengan melayari laman web majlis peperiksaan malaysia di http://www.mpm.edu.my

Lebih 53 ribu calon menduduki S-T-P-M, tahun lalu.



SUAM : AKU NAK POPULAR!!!

pendedahan sehelai akhbar, megenai pendapatan sesetengah blogger yang boleh mencecah ribuan ringgit sebulan udah pasti menggalakkan dan meramaikan lagi jumlah blogger di alam blogger ni*fuh, gile lambat den response pasal ni*
selamat datang dan selamat maju jaya den ucapkan.

satu persolan yang kini timbul dikepala sesetengah blogger mungkin, bagaimana pendapatan ribuan ringgit boleh dijana?logik ke. siap sampai rm12k. masyukkk wooo!


bagi yang belom merasai, mmg jumlah ribuan ringgit tu agak2 tak logic, tp itula kebenarannya bagi blogger2 bertaraf bintang. klu UV sampai 5000 sehari, ape adehal. betol tak?


so, hape masalahnya sekarang? masalah kini timbul, mereka2 yang mendapat pendapatan ribuan ribu ringgit ni tergolong daripada mereka2 yang dikenali dengan istilah blogger2 popular.yola, kalau tak popular mane nak dapat viewer tinggi sehari. den takmo sebot name, kerana u all tau sape yang tergolong dalam ketegori tersebot. blog suratan kebetolan?belom lagi kot*wink*

kini wujud pulak masalah baru, ade aduan dan juga keluhan dari mereka2 yang kurang popularnya atau tidak popular langsung yang mengatakan blog2 mereka2 yang popular ni, bukan best mane pon. entry kosong, tade makne. balik2 tempek gampak. satu entry besepah gambar, gmbr beg baru la, make up la, gmbr p photoshoot la, tak best. ntah mcm mane boleh popular ntah. nonscence!

1)popular kerana kejadian semula jadi yang chantek



gambar 1 : perkenalkan awek baru den, yang ni orang lain jgn nak rebut, korang rebot la lisa surihani ngn heliza tu * firzah sila jgn marah yer, gurau2 jer*

meh den gelak besar hahahaha! betol3(gaya upon ipon), byk yang begitu, lagi2 blogger gadez,okeyla, yang ni kite boleh akui, mmg ade yang popular kerana kechantikan wajah mereka.
kite idak boleh nafikan. tapi wajar ker kite dengki dengan kejayaan yang they all kecapi??nope3, perasaan hasad dengki sewajarnya dijauhi dalam apa jua keaadaan biarponkadang kala kite rase mereka2 wajar DIDENGKINI.haha
tapi nak buat guane, mmg ada pembaca yang gemarkan entry cmtu, lagi2 gadez, kerana gadez mmg tertarik dengan bende2 yang chantek.nak salahkan sape, even orang yang dengki dengan they all yang bukak blog they all.betol tak?? tp apepon, KEBANYAKKAN mereka adelah blogger2 yang udah lame bertapak di dunia blog ni sebenarnyer.

2)popular kerana terbaik/keunikan


gambar 2 : tafsirkan sendiri

walaubagaimanapon, utk mereka2 yang tidak mampu berbuat demikian, chillex! bukan semua blogger popular kerana mempertaruhkan wajah2 yang chumel dan cute.ade blogger2 popular lahir dari keunikan entry dan kretiviti mereka. yang ni den boleh sebot.

den bagi due cth jela ea. enchek zackzukairi dan hamzah seks. zack, dengan entry sempoi jiwang karat yang kreatif telah mengoncangkan dunia blogging. begitu juge dengan blogger lucah seks no 1 malaysia, encek ahmad hamzah ian dengan blog nya terbang rendah2 juga berjaya mengoncangan nafsu pembaca2 blog beliau.haahah u all ade terpikir nak buat entry2 cmtu??takkan??so mmg unik la mereka ni. tp amek mase jugakla, mereka berdua ni pon da lame berblog.

3)popular kerana kesenioran


gambar 3 : pendekar berkuda. itam kan beliau, sbb tu die taknak tunjuk muke

yang part ni takde pertikaian,KEBANYAKAN nama2 besar yang popular adalah mereka2 udah lama bertapak dalam dunia blog. yang ni jangan nak dengki, sape suh u all buat blog lambat.yang part ni u all nampak tak guane.
den amek ben ashaari sebagai contoh, sbb die tak men amek2 gambar n blog die mmg biase aje, akhir2 ni je die buang tebiat sket men tiru2 awek blogger.die da lame dalam dunia blog, let say,setahun yang lepas, if ade org baru nak buat blog, mereka akan cari blog utk dijadikan guide. then die kenal ben. begitula seterusnya, blogger baru akan cari blogger yang lame sbg guide, dan kemudian sebarkan info pasal ben kat bloger2 baru lain. smpila ben popular. begitula jadinya pada blogger2 popular yang lain.

ayat2 penutupan :
sepanjang pemerhatian dan pengalaman den hanya ade 3 jenis blogger ini ajela la wujud dan menjadi popular,

ade care lain, susah sketla, u all kene la jadi awek seorang penjaga gol.hehe so, based pada 3 jenis ni, u all pilih la u all nak tergolong dari ketegori mana. for me, den pilih utk jadi yang kedua, beri yang terbaik, jadi yang terbaik, sure, populariti akan datang seiring dengan teknik dan juga promosi yang baik la:) usah nak dikejar populariti tu, tak lari kemanenyer die, chillex babe

tp kalau u all tenung2 dan renung2kan bebetol,ketiga2 jenis blogger tu ada persamaan yang jelas yes!!"mereka telah berblog dlm tempoh yang lama" so u all nampak tak ape yang tersiratkat situ??klu tak nampak sile p mengaji balik kat tadika...!!

ane ade orang boleh popular dengan sekelip mata, mawi je yang naik cepat, jatuhnya?cepat jugak kan?? pelan2 kayuh babe, mula2 kene la susah sikit, den nak sampai tahap ni pon susah, apetah lagi nak smpi tahap they all. kalau idak masakan orang tua2 buat pepatah yang berbunyi :

berakit2 ke hulu, bernaik motobot ketepian,
bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian.
am i rite?:P

Sunday, February 13, 2011

JIWANG : HANYA UNTUK KAMU

motif : err, err, guane nak cakap yer, tibe2 jer den jadi pemalu*blushing*hehe

Udah lame sebenarnye den nak mewujudkan entry ni, sebagai tanda penghargaan dan kasih sayang den pade seseorang, seseorang yang menjadi pendokong serta penyokong utama blog suratan kebetolan.

Method : Dedikasi lagu yang den raso liriknyer den raso same dengan ape yang den nak sampaikan kat beliau.hehe haa??kenape tak nyanyikan??maapla yer, klu u all nak tau, suare den same je cam orang2 yang kene reject audition AF plak.jadi dedicate lagu ajo la:P


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu


Ucapan : err, ucapan nati bagi *** sms yer.hehe <---gile tak romantik wo0o0 bf kamo0o ni.ngee

penutup : tamat!!maaf kerana entry kali ni takde sebarang informasi2 sebagaimane entry2 sebelom ni:)

p/s : entry ni takde kene mengena dengan hari velentine okey.

Saturday, February 12, 2011

UPON IPON COMEBACK SPECIAL : KEMPEN ANTI HARI VALENTINE!!

satu kisah di pagi14 february, kelihatan abang upon dan ipon sedang bersiap siaga untuk merendek bersama kekasihnya

abang : lalaalalal, bercanda di tepian pantai, lalala
upon : abg2! abg emsem2 ni abg nak pegi mane bang?? (bersemangat)

abang : err, upon sila jangan sibok yer, lalala kasih, mengapa membisu, jeng jeng jeng, membuat atiku..lalala
upon : kedekot!!bukan upon mintak duit pon, tny pegi mane jer, huh xmo kawan abg (mncebikkan bibir)
abang : yela2, abg nak pegi dating ngan kak elfira lui ni. hari ni kan velentine day.
upon : o0oooooooooo0o0, hari ape abg?oveltine?yang air tu??
abang : velentine day la botak!hehehe
upon : wo0ooo, upon tau upon tau hari ape tu!!vevelentine day tu hari kekasih kan?
abang : aah, bijak jugak adik abg ni.hehe
upon : abang tunggu jap yer!(sambil berlari kebiliknye menyelongka beg sekolahnya mencari sesuatu)

ketetak ketung keletang keletung (bunyik barang yang dicampakkan upon)

upon : haaaaaaaaaaaaaa, jumpe pon, abang!!!!
abang : ape die jerit2 ni!

upon : ni haa, kertas ni ustazah lica suruh bagi kat abg, tengok la.hehehe(gelak nakal)

sejarah sambutan valentine :

Salah satu versi terkuat menyatakan asal usul sejarah Valentine’s Day
bermula di sekitar tahun 270M, di zaman pemerintahan Maharaja Rom iaitu Maharaja
Claudius II yang zalim. Rom ketika itu terlibat di dalam beberapa peperangan
yang berdarah dalam usaha untuk meluaskan empayarnya.Claudius menghadapi
kesukaran untuk mendapatkan tentera.

Pada pandangan beliau sebab utama pemuda-pemuda Rom tidak berminat menjadi
tentera ialah kerana mereka sukar meninggalkan kekasih dan keluarga mereka.
Untuk mengatasi masalah ini, Claudius telah mengharamkan semua perkahwinan dan
pertunangan di kalangan masyarakat Rom.

Saint Valentine merupakan salah seorang paderi Rom ketika itu. Beliau
bersama seorang paderi lain bernama Saint Marius secara rahsia telah membantu
mengahwinkan pasangan-pasangan yang ingin berkahwin. Akibatnya beliau telah
ditangkap, dipenjara, dan dijatuhkan hukuman bunuh pada tanggal 14 Februari
tahun 270 M.

Beliau dianggap ‘syahid’ oleh para penganut Kristian ketika itu.Sebelum
dijatuhkan hukuman bunuh, ramai golongan muda menziarahi Saint Valentine semasa
beliau di dalam penjara sebagai tanda sokongan dan simpati. Salah seorang yang
kerap mengunjungi beliau ialah anak gadis kepada seorang pengawal penjara yang
akhirnya membibitkan perasaan kasih sayang di antara mereka.

Pada hari Saint Valentine dijatuhkan hukuman bunuh, beliau telah
meninggalkan sekeping nota kepada gadis tersebut dengan menulis ucapan terima
kasih dan diakhiri dengan perkataan "Love from your Valentine". Menurut sejarah,
nota inilah yang memulakan budaya Valentine’s Day. [Sumber dari SINI]


abang : errr, errr
upon : eh?sejak bile abg upon jadi bisu ni??abg abg!!hehe bisu yer? abg nak g sambut lagi ker hari vevelentine tu?;P upon takmo la, upon sayang agama upon, abg sayang tak??

abang : abg pon sayang juga..(pelan2) kuang asam punye adik (dalam ati) tp bagus jugak ade adik cmni.lalala~
upon : abg jangan terasa2 yer, upon kan sayang abg, nati abg p sambut hari vevelentine tu tak pasal2 ipon jadi pakcik luar nikah pulak.ki3 (sambil memelok abgnyer)
abang : iyola botak. hahaha tp kan sebenarnyer abg bukan nak p sambut hari tu pon, abg nak g bandar, nak beli boxer vaentine limited edition. hahaha
upon : haaa, ape tu?
abang : ni haaa kt gambr ni.nah tgk(sambil menghulurkan katalog kepada upon)

upon : cesh!hahaha

p/s : gua anti sambutan valentine, sape nak p sambut tu, gua pesan awal2, klu terlajak sampai termengandung, anak jangan buang, kontek gua kt FB, nairulhazwanws. gua nak jage anak tu. sekian~

p/s : ketika pengambaran, ipon sedang membantu nenek beliua memasak di dapur.sebab tu hanya upon yang wujud dalam dialog.ngeh3

kempem ini ditaja oleh sahabat blogger cik sunah sakuragi

SIAPA HANA TAJIMA / BIODATA HANA TAJIMA

err, kira2 jam 3,12 petang waktu kaherah,mesir den dikejutkan dengan bunyi ringtone dari samsung galaxy tab den.haih, den baru nak tido da ade pulak orang kol.

nazirul : hello, sobahul khair (speaking arab)
angelina jolie : hai naz, my faveret blogger, ingat i lagi?
nazirul : laaa, angie, ape mimpi tibe2 kol i ni, u kat mane?
angelina : i kat mesir ni, tgh shooting filem hosni mubarak the movie.
nazirul : laaa, really, nice, abg pitt sehat?
angelina : abg pitt?die okey, die tanyer bile u nak dtg umah
nazirul : nantila angie, fulus tade, jap ape motif utama u call ni?
angelina jolie : i nak some inf tentang a girl named HANA TAJIMA
nazirul : hana who??hana taji ayam??
angilina : hahaha, kiut la u ni naz, hana tajima. girl yang suke pakai hijab style2 tu.
nazirul : hurm, i tak pernah kenal pon die, ape yang best nye dgn die??
angelina : adela, u just blog je pasal die. kla naz, my daughter da bgn ni. nak menyususu la kot.
nazirul : okey, try my best.hehe see u

haih, pagi2 lagi da dapat task dari kawan bek den, tp takpe, den taknak hampakan angie. sorie ye angie, i blog in malay yer,u gune la g0ogle translate yer.hehe

HANA TAJIMA, seriusly den tak ponah kenal minah ni, sampaila den mengoogle name minah ni menggunakan samsung galaxy tab den dan terjumper gambar beliau.hurm, awek aku lagi cun rasenyer(getus den dlm hati) tapi takpe, den tetap review pasal hana tajima ni.
kite mulakan dengan biodata hana tajima
-err, pencarian di g0ogle gagal mendapatkan biodata penuh beliau.cume ini yang den dapat
  1. nama : hana tajima simpson
  2. kerjaya : fashion designer
  3. twitter : @hana_tajimastatus : SUDAH BERKAHWIN TO Nibras Hassan <-- betol ker??
  4. hobi : mengenakan fesyen2 tudung yang ummphh!!
  5. kawan baik : yunalis zarai
  6. blogger paling diminati : nazirulhazwan
  7. lain2 : fasih berbahasa ingeris,
  8. Mempunyai blog -->sila klik untuk ke blog beliau<--
hana tajima ni boleh dikatekan sebagai ikon bagi remaja bertudung sekarang kerana beliau berjaya mempengaruhi ramai remaja dengan trend tudung beliau. berikot adalah 2-3 gambar beliau yang den berjaya go0gle dan curi :



p/s : sorry la angie, ni je yang den dapat, takdo da bende len pasal die ni.haih lagi pon den tak minat aweks muke jepon. sape minat die sila nyatakan diruangan komen.hehehe;p
p/s : thanks piqa diaries bagi idea utk entry ni.haha

Friday, February 11, 2011

PENING : BILA MANUSIA LEBIH BODOH DARI BINATANG

motif : err, den tak berapa nak tau la motif sebenar entry hari ni. ade dua objektif utama. u all cari la sendiri motifnyer nanti.

pengkisahan penceritaan :

pengkisahannya bermula apabile den pulang dari tempat kerja.seperti biase, den memaking kereta den di halaman rumah bunglo 3 tingkat den. den melangkah penuh bergaya ke dalam rumah.

nazirul : Assalamualaikum
omak : waalaikummusalam, lambat balik hari ni?

nazirul : biasola omak, meeting sket tadi.
omak : oh, bang (omak den panggil den abg) nak tau satu cerite tak?

nazirul : haa, ape die?ade orang datang meminang saye ke mak?cakap saye takmau la.
omak : haih, sape la nak kat abg tu.

nazirul : jgn cakap sebarangan mak, ramai gadis2 beratur menanti den ni, naseb bek den da ado awek.
omak : udah2, toksah nak mengarot, ni omak nak ckp, yang abg dapat adik baru lagi

nazirul : hah!!(sambil memusing2 di keliling omak) bile mak beranak??mengandung pon den tak tau.hhahaha
omak : ceit, ke situ pulak, adik kucing sekor lagi la, ade kat atas tu,

nazirul : uh?hebat jugak si WOK(name mak kucing) tu yer?lepas seminggu boleh beranak lagi, hebat2!!(sambil mengeleng2kan kepala)
omak : bukan die beranak la, camni citenye..

pada padi yang dingin, mak sodang menyiapkan masakan di dapur, tibo2 mak terdengar tangisan si anak kucing ni kat blakang rumah, mak pon ape lagi, usha2 linela, sekali mak jumpe anak kucing tu menanges2 keseorangan. mak pon dengan tidak sampaian hati dan penuh rase simpati, try2 la panggil kucing tu, last die dtg. ape lagi, mak bawak masuk la,wok pon bile dgr jer suare anak kucing tu, belari turun dari atas. mak letak la die dengan anak2 kucing sedia ade tu, okey jer, siap isapsusu wok lagi.begitula kisahnye.


nazirul : iyer mak?wok bagi susu die yer mak yer? menerima anak kucing tu sebagai anak angkat beliau yer??teharu jugak saye dengar kesah tu yer mak, binatang pon ade perasaan belas dan kasih yer mak yer,
omak : itu la pasal, kucing siap boleh ambik anak angkat,orang kite pulak, dok buang2 anak. dera anak, macam2 lagi la, xtau da mak nak kate ape.haih

nazirul :
saye tak heran la mak, budak2 la ni pandai beromen jer, anak buang dlm tong sampah, haram2, pastu yang buat ni pon ramainyer melayu yang islam. makin bebal la saye tgk manusia2 lani, otak simpan letak kat punggung. huh permpuan pulak da ramai yang jadi macam kad touch n go. mudah sgt bagi body kt jantan2 jongos macam UJANG tu mak.haih
yang jantan suke la, beromen byk kali pon org tak persoalkan keterunaan die, yang pompuan ni, skali kene abes la. inila die jadinyer bile islam tidak dijadikan sebagai cara hidup. sebok sgt wujudkan negara yang maju, tp anak muda ramai jadi sampah!

omak : haih? da macam ahli potitik mak tgk, bagus2, banggo mak dengar care abg berkate2.hehe
nazirul : hahaha, mak jugak yang mengajar untuk menjadi seorang pemidato agong.hauhauahua da la mak, nak nek atas jengok adek baru,nak amek gmbr, boleh masuk blog.hehe

omak : tak abes2 dengar blog. da2 pegila.

segmen mari bekenalan dengan kucing baru :

gambar 1 : err, kaler yang berbeda dari abg2 angkat beliau

gambar 2 : anak angkat takde zat(kiri) anak betol lebih zat(kanan)
bezakan size?biapon den estimate umur dorang same.

penutup : err, yang ni pon tak tau nak letak ape.hehe hurm, mungkin, sayangila kucing utk masa depan negara?err.hahaha

p/s : ade kene mengenekan tajuk den ngan entry??kan kan??:P

Thursday, February 10, 2011

PANAS : HOSNI MUBARAK SAH MELETAKKAN JAWATAN

Cairo, Egypt (CNN) -- President Hosni Mubarak has decided to stand down as president of Egypt, Vice President Omar Suleiman announced on state television Friday.
Suleiman said the Supreme Council of the Armed Forces will "run the affairs of the country."
Tens of thousands of anti-government protesters exploded in cheers on the streets of Cairo after the announcement.
"Egypt is Free!" they chanted. - SUMBER CNN

PANAS : GAMBAR LUCAH/BOGEL ANA RAFFALI

panas panas sensasi!!derm shit, gambar LUCAH ana rafali da kuar ker??camner den boleh miss ni.haaa, u all sume da dapat tgk ke gambar lucah ana rafali tu? jom kite usha sket gmbr ana rafali.gambar berbaju dulu la.hehe


Jom usha gambar yang lucah pulak!!


haaaaaa, nampak tak gambar lucah ana raffali dalam tu??hehe (padan muke ko ujang, semangat sgt nak tgk)

mesti ade yang beranggapan den saje bikin panas, nak menipu nak trafik gune tajuk panas la tu. haih, entry ni bukan bersifat penipuan, nak trafik toksah pakai tajuk lucah pon den boleh dapat trafikk.tp den da lotih da melihat keyword pencarian lucah kat blog suci den ni. tiap2 minggu kompem la ade pencarian lucah kt blog den. haih.


sememangnye den harus akui, rakyat malaysia mmg gile seks dan kelucahan, ini sume den pasti disebabkan entry2 lucah karangan HAMZAH IAN " blogger seks dan lucah no.1 malaysia", serta pelapis beliau UJANG DA SEKS MANIAC.tak caye tgk kt popular post blog beliau.



tebulawak pulak hari ni da buat statistik pulak yang mengatakan lelaki2 di malaysia gemar melihat "tetek" based on kajian yang beliau lakukan.nak heran ape, kompem da tu.

pesanan gua kepada gadis2 ayu dan bek kat lua sane, berhati2 mncari pasangan, kerana udah terbuntang jelas yang sangat kebanyakan jejaka2 di malaysia gemarkan kelucahan dan seks!! jap!!kompem ke lelaki yang cari gambar ana rafali tu, pompuan lesbian pon mungkin jugak kan??:P


ape pon, kepada yang gile seks dan lucah2 ni, udah2 la tu. bawak2 la pegi mengaji. tahan2 la nafsu tu, yang da ade bini, tgk bini udahla. keciwa bini klu tau laki die suke cari bende2 lucah kat internet ni.haih,

pesanan den pada gadis2, udah2 la tayang muke kt FB or blog, jantan2 la ni, boleh bayangkan u all berbogel dan juga boleh jadikan u all bahan lancap atau bahasa saintifiknye onani kalau u all tak tau. u all nak ke jadi bahan mereka2 yang tidak bertanggungjawab??
p/s : den tak campur, den innocent punyer orang.hehe
p/s : klu u all nak sebarkan entry ni, bukan sebarkangmbr lucah tu, sebarkan info yang lelaki boleh jadikan pompuan bahan lancapan mereka, agar gadis2 lebih berhati2. tokan la like byk2 yer:)

Tuesday, February 8, 2011

sinopsis/review : HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (THE MALAY CHRONICLES)

sekiranya ditanya, filem ape yang den amat nantikan tayangannya tahun ini, udah pasti den menjawab : HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (THE MALAY CHRONICLES)

keghairahan den untuk menonton filem terbitan KRU production ini jauh melangkai keghairahan utk menonton filem TRANSFORMER 3.hehe kenapa?byk sebabnya. salah satunya?? ade dalam petikan akhbar dibawah :



KUALA LUMPUR 20 Feb. - Walaupun hanya lapan minit daripada satu jam 50 minit sedutan aksi-aksi menarik filem Hikayat Merong Mahawangsa (HMM) ditayangkan ketika di European Film Market, Berlin, baru-baru ini, ia telah berjaya menarik sebanyak 25 buah negara untuk mendapatkan hak pengedaran filem tersebut.



Menurut Ketua Pegawai Eksekutif KRU Studios, Norman Abdul Halim, antara negara yang bersetuju untuk membeli hak pengedaran filem HMM ialah United Kingdom, Perancis, Jerman, Rusia dan negara Asia Barat.- sumber UTUSAN UMNO

petikan akhbar berikot menjadi salah satu sebab keghairahan untuk menonton filem tersebot telahhampir mencapai taham orgasm!!<--ayat hamzah ian ngan ujang ni. mane taknyer, byk mane sgtla filem tempatan kite yang mampu menarik minat negara2 asing ni. cu citer??

sedikit review dan sinopsis filem hikayat merong mahawangsa ( copy paste dari buddiey.com)




Hikayat Merong Mahawangsa adalah sebuah filem epik yang penuh aksi dengan watak-watak mitos yang sarat penggunaan kesan khas visual (CGI) dan set, busana dan “props” kurun ke 2. Cerita ini mengisahkan seorang nakhoda dan pahlawan yang bernama Merong Mahawangsa yang dikatakan berasal dari keturunan Iskandar Zulkarnain.


Pada tahun 120, Empayar Rom ketika itu dibawah pemerintahan Hadrian sementara di negara China, Dinasti Han merupakan sebuah empayar yang kuat dan telah memperluaskan pemerintahannya ke negara Asia Tengah.


Sewaktu angkatan Rom sedang membaik pulih kapal mereka di Goa, mereka meminta pertolongan Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka (dikatakan terletak di utara Malaysia) untuk berkahwin dengan seorang Puteri China yang cantik dari Dinasti Han.


Bagaimanapun, puak lanun dari Geruda mempunyai perancangan yang berbeza. Mereka memutuskan untuk menculik Puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan. Di hujung pengairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang oleh Geruda.


Dapatkah Merong Mahawangsa menyelamatkan Puteri China dan menyatukan baginda dengan Putera Rom bagi sebuah perkahwinan yang menemukan dua tamadun besar dari negara Timur dan Barat?


Hikayat Merong Mahawangsa dibawah arahan Yusry Abdul Halim yang telah membawa pelbagai kelainan dan pencetus penggunaan teknologi CGI di Malaysia dalam setiap filem arahannya. Filem ini turut menggunakan barisan kumpulan seni mempertahankan diri yang berpengalaman dibawah bimbingan Chan Man Cheng. Beliau pernah terlibat didalam kapasiti yang sama bagi filem – filem blockbuster antarabangsa antaranya Hellboy 2, Rush Hour dan Police Story.

Filem ini menelan belanja RM8juta yang sekaligus menobatkannya sebagai filem termahal dalam tempoh 5 tahun kebelakangan ini dan kedua termahal dalam sejarah industri perfileman tempatan selepas filem Puteri Gunung Ledang. Namun ini tidak bermakna ianya kurang dari segi kualiti berbanding dengan Puteri Gunung Ledang kerana KRU Studios percaya bahawa penjimatan kos dapat dibuat melalui penggunaan teknologi CGI. Dengan adanya CGI,penyediaan set tidak perlu menelan belanja yang sangat besar. Hanya prop dan set utama dibina seperti empat (4) buah kapal, perkampungan Melayu pada kurun ke-2, pelabuhan kapal, set gambaran Istana di Rom, China dan juga pelabuhan Goa di India.
penutup : filem ini akan di tayangkan bermula 10 MAC 2011 di semua pawagam seluruh malaysia. ade sape2 nak jadi den punyer partner p gk citer ni???sila taip saya nak!!hahaha (abes mengamuk firzah ngn aku)
entry copy paste camni adelah salah satu cara mengatasi masalah ketiadaan idea.hahah

PANAS : PENTINGNYA FOLLOWER!!

permulaan kata :
isu melibatkan perkataan follower merupakan isu yang seronok nak diperkatakan dalam berblog.sape setuju dengan den sila angguk kepala dan kate "hurm, betol" macam2 isu da timbol disebabkan perkataan yang best tu. antaranya :


i)isu tak suke pakse2 folo -
den kato : ape yang pakse ntah, bukan die bunuh pon klu tak folo.


ii) follower byk blog tak semestinye popular
den kato : sape ntah follower byk yang tak popular tu.


iii) follower bukan penting sgt pon dalam berblog
den kato : pade yang kato begitu sila removekan widget follower kat blog u all tu.hehe


pembuktian bahawa follower menjadi asset penting dalam berblog :



gambar di atas adalah rekod untuk semalam. berdasarkan gambar, dari mane datangnye pembaca blog den yang paling ramai??sila jawab..!!tak nampak sgt??takpe2, bia den jawabkan ; dari : http://www.blogger.com/home

so ape kene mengene dengan followernyer??

1)haaaa,tula u all tak tau, pastu men cakap je follower tak penting la itu la ini la.link berkenaan adalah muka hadapan yang memaparkan blog2 updated dari list blog yang kite follow. masih idak mengerti??nah! lihat gambar agar lebih mudah untuk dikau memahami :




2)ini menunjukkan sgt ramai yang datang ke blog den adalah follower2 den yang men"klik"kan entry den dari situ. mungkin ade dari mereka tak tau pon yang mereka da follow blog den:) mereka mungkin tertarik dengan tajuk2 panas entry den dan sebagainya. <--so buatla tajuk2 entry yang menarik minat.hehe


3) tula, bile orang folo kite, kite patutnyer bersyukur dan berterimakasih biarpon niat asalnya tak ikhlas or memakse kite folo blk. sbb mungkin satu hari nati,bile beliau secara TIDAK SENGAJA membaca blog kite, beliau mungkin jatuh hati dan jadi die hard fans kite pulak.sape tau??


4) isu folo memakse folo blk tak patut jadi isu pon, bende mudah je, klik aje la button folo,lantak la lepas tu u all taknak bace or tidak. ape ade hal. pasal bende ni pon nak men sound2 orang. kesianla. yang buat cmni bukan blogger2 otai pon, ade u all nampak darkbatman buat cmtu??takde kan??yang buatnyer blogger baru yang tak idak tau ape2 pon. klu nak mengajar pon, biarla secara baik. ni men serang ngn perli jer, mane tak dorg kate blogger otai sombongdan belagak, follower baru seribu, danak sound2, ben ashaari ileks je klik2 butang follow 2.


5) isu tak follower tak menjamin populariti tu isu lain, tp sepanjang den berblog, den tak pernah pulak jumpe blog yang popular tp follower baru 100. tu bergantungpada tahap promosi dan kualiti entry u all la kan.



penutup :

ape yang den nak simpulkan disini, ujang gile!! o0ops, follower ni ade nilai kepentingannye, toksah la membantai orang yang suke kumpul follower. biaq p la kat mereka, sian dorg, baru je nak berjinak2 dgn blog da kene hemtam. masing2 ade pandangan tersendiri. klu nak berdebat pon masing2 nak mng kan??so lebih bek kite diam aje, dan enjoy, kite tgk la pandangan sape yang dapat membawak lebih byk kebaikkan kepada blog masing2 kan??hehehe;p

Sunday, February 6, 2011

HANGET : 12 Perkara Unik/Pelik Yang KITA Pernah Buat

motif entry : berkongsi dengan u all satu entry yang den jumpe di blog sahabat den. si gemokgedempol hehe. setelah menelaah entry tersebut slama 3 jam den membuat keputusan untuk mengshare entry yang den raso best itu;p

berikot adalah 12 perkara yang disenaraikan di tweet @EhSamalah :

  1. Tekan button lif banyak kali dengan harapan lif akan sampai secepat mungkin.
  2. Apabila anda tersesat jalan pada waktu malam, 7eleven dan stesen minyak boleh menjadi kaunter pertanyaan.
  3. Tengok kiri dan tengok kanan ketika melintas jalan sehala.
  4. Curi cili sos KFC semasa zaman sekolah dulu.
  5. Lukis kartun dekat hujung muka surat buku pastu selak laju-laju.
  6. Da lambat nak jumpa kawan, lepas tu kwn msg "kat mana?". Reply balek "otw" padahal masih di rumah.
  7. Suka letak kipas depan muka lepastu nyanyi buat suara mcm robot.
  8. Makan 'gula-gula hantu'. lepas makan sure lidah ada color merah/biru/hijau.
  9. Bila nak keluar rumah, race dgn adik-beradik siapa dapat duduk depan sampai bergaduh. Tapi selalunya mak yang dapat punya.
  10. Dah separuh pinggan makan baru nak baca doa.
  11. Instead of kejutkan member yang tertidur dlm kelas or masa ceramah, kita pakat bgtau kwn2 lain utk tengok.
  12. Kadang-kadang kau rela naik lif yang ke atas walaupun kau nak ke bawah sebab malas nak tunggu luar lif.
ulasan : haaaa, guane, ade tak yang u all biase buat??yang den tau dengan kompem dan kompidennye, sis LM, Jejaka terhangat dan Pendekar berkuda biase buat yang no 7 tu, ujang ngn taufiqhelious biase buat yang no 1 tu, toksah nak bohong la korang.hahaha

so u all taknak share yang mane u all biase buat??:P hehe



gambar 1 : elfira loy : motif??xde.saje nak tayang ;p

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI


SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Moh kite ramai2 menyokong industri blog tempatan, sape yang bajet otai takmo join tu, den taktau nak kate ape la kan.

Saturday, February 5, 2011

HANGIT : Aku Sombong??

1.motif : berkongsi cerita tuduhan sombong yang dikenakan ke atas diri den.

2.modus operandi : pengubahsuaian dan editing terhadap gambar den di facebo0k




3.pelaku :
rakan2 sekolej dan se"course" dengan den di UM dulu

4.niat :
tidak diketahui. mungkin sekadar bergurau. tapi amat terkesan di hati ini=(

5.sebab dan akibat :
den idak lagi meluangkan masa dengan mereka sejak tamat pengajian. bukan den sengajakan, tetapi udah takdir, ada sahaja aral yang menghalang den menyertai program2 yang dorang buat. haih bukan mudah memuaskan hati semua pihak.sob sob sob

6.ucapan :
kepada sahabat2 den, den memohon maaf secara terbuka pada u all sume, bukan la disengajakan segala kegagalan den bersama u all.sob sob den idak pernah melupakan kalian. ='( silala maafkan den yang hina ini.



 

Designed by #