Friday, December 30, 2011

kawan yg cilake

Hai,

Guwa ade satu celita,
Dulu guwa blaja UM,manyak bagus.
Mula2 guwa ingat UM punya budak skema,buku ulat,tapi rupanya guwa silap banyak
budak UM banyak gila.


Satu hali,
guwa punya wallet hilang, wallet tu guwa punye awek kasi mase guwa punye besday
brand renoma,sama brand dengan guwa punya boxer.
Gila, cuak wo ilang wallet
bukan cuak pasal ilang itu ic atau itu duit ka,
tapi cuak sama guwa punya awek.gila,garang wo die



bukan guwa punya

****

Dengan rasa cuak yang amat,
Habis semua barang dalam itu bilik guwa selongkar
Wadefuk, tak jumpe.
Guwa tanya guwa punye roomate yg tengah syiok main komputer

"wey,lu ade nampak wallet guwa x?hilang dow..taik la,sape curik ni"

Member guwa senyap

"wey,guwa tanye ni,nampak tak?"

Sekali lagi beliau senyap,tangan ligat menaip

"kuang jaq, cakap ngan spenda lagi baik,lu nampak tak wallet aku?"

"aku tgh cari la ni bro" - akhirnye beliau bersuala

"fuk, ape yg ko cari?"

"wallet lu la" - jawab beliau lagi

"kejadahnye, guwa x nampak ko cari pon"

"ni ha,guwa tgh cari kat google" - sambil menunjukkan kt skrin komputer beliau yang tertulis "wallet renoma naz" kat google search

"pundek!"


P/s : setiap.perkataan yg berbunyi carutan bermakna comel dalM entry ini.sekian


Intro.cm takde kaitan.dem

22 comments:

Fiza on December 29, 2011 at 9:37 PM said...

kawan prihatin~

♥ shaheizny ma ♥ on December 29, 2011 at 9:48 PM said...

amboii,..gmbaq tu ,.~

umie naziera on December 29, 2011 at 9:53 PM said...

dah ko tanya dya mcm dya tu pak cik google pulak..kah3

محمد رازيق on December 29, 2011 at 9:53 PM said...

gua teringin berkenalan ngan kawan ang tu bro. gua rasa dia genius :) aku pun nak jadi cam dia.

anak abah on December 29, 2011 at 10:07 PM said...

pasni tak payah lah susah-susah pergi jumpa bomoh kalau barang hilang. haha

hana on December 29, 2011 at 10:18 PM said...

hahaha..
habes tu wallet tu jumpa x???
=D

LydSunshine on December 29, 2011 at 11:49 PM said...

Hahaha... Dia gugel. Kreatif punya sarcasm.

Cik Yatt on December 30, 2011 at 12:22 AM said...

hahahaha..lurusnye pnye mmbe..

mau bnuh diri cmni

[k]o{q}i[n] on December 30, 2011 at 8:18 AM said...

hahahaha...like ur fren style.. google je senang... takpun try miskol.. muahahahaha

chemay on December 30, 2011 at 9:00 AM said...

motif nak tayang boxer ke?
hahaha

Haris Khairuddin on December 30, 2011 at 10:37 AM said...

so, berjaye x kawan ko cari wallet ko tu kat gugel? lol. cam haram perangai... XD

SURIA AMANDA on December 30, 2011 at 11:51 AM said...

wakakaakaka...lawak gilos la kawan ko dik..

Lydia Miza(Aidyl Azim) on December 30, 2011 at 12:42 PM said...

huhu...comel boxer

Ujang9897 on December 30, 2011 at 12:57 PM said...

bengap.., org wallet hilang patutnya miskol jer la..apa la

Rozuan Ismail on December 30, 2011 at 4:17 PM said...

kah kah kah.cari dekat gugel

YAYA AZURA on December 31, 2011 at 8:01 AM said...

Itu kawan manyak bijak2 wo!

yana lyana on December 31, 2011 at 3:36 PM said...

kahkahkah..teknologi teknologii..:p


happy new year :)

ayuni rosli on January 1, 2012 at 11:26 AM said...

roomate gile best! haha

EZAN IDMA on January 1, 2012 at 6:13 PM said...

hahhaha kat google pon boleh

Original CikTeddy on January 2, 2012 at 3:51 PM said...

cri kat google?haha

Yasmin Aris ♥ on January 2, 2012 at 8:19 PM said...

comelnyee ! haha

Muna on January 3, 2012 at 1:54 AM said...

http://dumbdiary54.blogspot.com/
Follow Me :')

 

Designed by #