Monday, December 26, 2011

bila manusia jadi bongok

Hai

Semalam guwa makan pizza hut.
Macam biasa,guwa jenis orang yg suke usha keliling,
Mane la tau kot2 ade gadis hot pakai singlet ngan sluar pendek je
Tapi sayang,takde.
Kalau ade pon jenis2 wong me kim dengan arunasindarajah

***

Tapi guwa dapat tengok satu bende yg bagi guwa adelah satu kecelakaan
Meje sebelah guwa family cine,ade 5 orang
si bapak main ipad,mak temenung,anak 2 orang main psp,lagi sorang main ipod touch

meje depan guwa plak family melayu
4 orang,anak pompuan boleh tahan cun.
si bapak men bbm, mak duk temenung sebab bute it
anak dua ekor duk sengih2 sms pakwe.

Meje sebelah tengara ngan timur laut guwa pon samr
masing2 layan blackberry,iphone,ipad,psp
bongok kan?makan malam keluarga da tak bermakna macam dulu
masing2 buat hal memasing.baik tak payah ade family

ni namenye teknologi membongokkan manusia
Adios~

p/s : kasar betol entry i yang ni.

26 comments:

Fiza on December 25, 2011 at 10:20 PM said...

betul, naseb baik keluarga fiza xde ipad segala tu, hehehe

Eera Shera on December 25, 2011 at 10:30 PM said...

dah terlampau canggih la tu

Ejen 010 on December 25, 2011 at 10:43 PM said...

kesian kat mak² tu kan..

onie on December 25, 2011 at 10:51 PM said...

kelemahan dengan gadget baru,kadang annoying gila

misyamissyou on December 25, 2011 at 11:46 PM said...

hurmm skrg mmg cm ni kan..rasenye elok xde gadjet2 semua tu..nasib baik fmly sy xmacam tu..ayah ibu xlayan gadjet2 cm tu..w/pn ade hp yg xbape nak canggih, tu pn skadar tuk call n sms je..

MiMie AddNin on December 25, 2011 at 11:53 PM said...

hahahhaa!!
btol la tu..
baik makan dlm bilik je kalu 24 jam ng gadget yg memecah belahkan manusia tu...

Cik Yatt on December 26, 2011 at 12:42 AM said...

srius tak best fmily camni..nsem my fmily tak cmnie..klu kuar mkn..msti smbng2 gelak2..itu adalah sangat heaven..

bighagenjo on December 26, 2011 at 1:34 AM said...

memang, aku kalau kumpul dengan fam, aku ketepikan kejadah tu sume. Malangnya adik2 aku tdk,, last2 tetap ada ahli yg termenung.

emieysandra on December 26, 2011 at 1:55 AM said...

kesian la kt mak..dok urus rumahtangga sampai xhirau pd teknologi..anak2 bleh pentingkan IT drp menghabiskan mse sme2 keluarga. urmm..

Yayan. on December 26, 2011 at 2:04 AM said...

huu=h baik makan sendiri2 je kalo cenggitu =.='

nadiya taqwa adam on December 26, 2011 at 2:37 AM said...

'teknologi membongokkan manusia'
setuju ! :)

sailaaf on December 26, 2011 at 7:43 AM said...

fenomena ini. mmg hangat skrg.di kiri dan kanan kita.

Huda Diaz on December 26, 2011 at 7:48 AM said...

kadang-kadang perasan juga benda macam ni. sampai tengah makan pun kat tangan ada gadjet. bila la dorang sekeluarga nak berbual bermesra. patut banyak kes lari rumah

cik miera on December 26, 2011 at 8:53 AM said...

ish.. kesian yg mak duk termrnung sebab buta it.. msti dalam ht dia sedih. makan malam yg nmpak mcm sekadar 1 perjumpaan. bukan untuk bemesra.. teknologi membongokkan manusia. betul, stuju..

Sunah Sakura on December 26, 2011 at 11:36 AM said...

glemer beb idup camtu...cehhh

umie naziera on December 26, 2011 at 12:07 PM said...

oh,boleyh gila kalau smbil makan pong belek enset..haihhs

miss inna on December 26, 2011 at 4:14 PM said...

teruk leh klo gitu..ikaktan family dah lemah klo mcm tu..masing2 hanya fokus dgn ipad,nfon sendiri...takde yg nak memeriahkan ikatan keluarga itu..

si ngokngek on December 26, 2011 at 4:26 PM said...

huih,mmg lar terlalu sgt..bek tak payah dinner dgn family camtue,ye dak??

kalau ayah aku,tak pasal ja handphone kena hempuk..hee

Fatin Farhana Binti Ramli on December 26, 2011 at 5:07 PM said...

bile teknologi menguasai manusia .. kalau macam tu kawen jela dengan mesin mesin tu .. HAHA

snadilaa on December 26, 2011 at 8:13 PM said...

ehh betol jugak tu diorg merata je bawak gedjet . fuuu takde life ok ;p

Ujang9897 on December 26, 2011 at 11:06 PM said...

fmly cina pulak berkata:


ada fmly melayu ni bosan, dan seorang anak lelaki dia terlalu bosan sehingga time makan pun gedik pandang anak dara orang

anak lelaki itu ialah kau..

lalala

Syafiq Rosli on December 27, 2011 at 1:26 AM said...

fuh selamat fmly aku semua tak minat bnd2 mcm tuh..haha

TiTi on December 27, 2011 at 9:27 AM said...

okay mmg bongok! tp bro mmg fakta, semakin canggih dunia semakin kuno manusia jadinya :)

محمد رازيق on December 27, 2011 at 7:20 PM said...

haha.. apa2 la bro.. ke ko yang bagi diorg benda2 canggih tuh masa ko wat part time dengan cik santa?? haha

m!3yr4h_LolLy on December 29, 2011 at 8:19 PM said...

betul3. sokong entry nie, hee

chemay on December 30, 2011 at 9:02 AM said...

baik tak payah keluar dinner nagn family.
keluar dengan gadjet2 harjad tuh je la..
phuihhhh!
-.-

 

Designed by #