Wednesday, December 14, 2011

Agak huduh perangai wanita sekarang


Dalam dunia ni ade 73 perkara yang aku aku benci
Perkara ke 27 dalam list kebencian aku adelah naik komuter

kalau aku jadi PM,memang menatang komuter ni aku kasi upgrade cukup2. nak harapkan pak najib?die ape tau.die bukan pegi kerje naik komuter.die hidup senang dari kecik. #demitstrue

Ni kesah lame.saja ungkit, kisah aku,makcik dan komuter


****

hari jumaat aku nak balik rumah
transport termudah mase tu komuter.
Naik kt midvalley
nampak je lampu komuter dari jauh org da mule main tolak2.cilake
tu blom amik kire mase komuter tu bukak pintu.lagi la kecelakaan. tp aku kuat.so.dengan mudah aku dapat menyelinap masuk.

Dalam komuter,
bau toksah cakap.mmg terbaik.lagi terbaik kalau lu berdiri betul2 bawah ketiak bangla.
Lagi indah kalau aircond komuter tu rosak.
Kurang sikit je bau dari indah water
kesesakan?ikan sardin pon boleh give up brader.tapi time tu la best kalau u all nak raba,mengorek awek.


****

Aku usha keliling,
dalam hati da mula nak mencarut
cilake ape ramai gadis, makcik2 dalam gerabak ni?da bagi coach gegurl, mengada pulak masuk port jantan. "dasar gatal".
eh?ke aku yang kat gerabak gadis ni?
tak tak.kompem aku betol.



Seat depan aku berdiri, ade sorang makcik.
tua da, baya2 makcik aku. pakai baju kurung kaler hijau.
"mesti penyokong PAS ni" ~
aku try borak2 ngan makcik tu.peramah kan?
sebab aku rakyat malaysia yang spastik.duk sebelah2, tapi masing2 buat bisu, buat pekak, konon rajin bace buku.dasar maliesia.


aku try cucuk satu soalan ang mengundang jawapan maut dari makcik tu.

"makcik, kenape makcik duk gerabak ni?bukan gerabak gadis2?"

"makcik tak tau ker ade gerabak gadis tu?"


jawapan makcik berbaju hijau:

"kalau 10 kali makcik naik gerabak gadis2, 10 kali la makcik kene berdiri sampai la makcik sampai. gadis2 tu kedekut.buat tak tau jer, buat2 tak nampak je"

"lelaki baik sikit. selalu makcik dapat seat bile kat gerabak ni"


p/s : HAHAHA~ cerita ni betul.aku tak tipu. nak lagi bukti teruknya wanita? KLIK SINI

39 comments:

nuurameliya sohimi on December 13, 2011 at 10:27 PM said...

salam..saya rasa awak keterlaluan sgt lah bila sebut perempuan perangai hudh. bukan semua..sesetengah jea. so harap nanti tulis tu biar berlapik sikit ye.

RATU QASEH SAIFUDIN on December 13, 2011 at 10:30 PM said...

aahh,..penah tgk sndiri..makcik tu bwk budak lagi~cucu dye kot~cik2 gadis yg duduk tu buat dek je!..MEMANG minx kena sound laa kn!..daa laa budak yg makcik tu dukung nanges2!..baek laa kat coach campur tu lagi!..err..tapi xsemua wanita begitu kn..=) <3

chemay on December 13, 2011 at 10:31 PM said...

erkkkk.
alaaaa.
maybe gadis2 tuh pakai heals 5 inci.
takut kaki dia sakit kena berdiri lama2.
:)

Cik Nathrah on December 13, 2011 at 10:34 PM said...

ceh. memalukan gadis je.hahaha

EZAN IDMA on December 13, 2011 at 10:49 PM said...

Ahahah. Ketiak berbau jgn angkt tgi2

Rozuan Ismail on December 13, 2011 at 11:05 PM said...

pergh,kesian mak cik tuh,bagusnya laki2 ni

Miss Xyz on December 13, 2011 at 11:16 PM said...

pergh, btul ker? sye jarang nk komuter ni sbb tu x tau sgt.. hehe

umairah on December 13, 2011 at 11:18 PM said...

mmg tensen naik ktm kt mid valley.. t'pksa b'tahan utk 18 hari.. huhu..

cantekk on December 13, 2011 at 11:57 PM said...

=D perghhh lama bebeno tak naek lrt..di waktu puncakk..
* lahai makcik, kesian nye...

FasiHaH SupiaN on December 14, 2011 at 12:04 AM said...

hmm no komen. aku ni kecik selalu je jd mangsa himpit2 ni.

Noraien on December 14, 2011 at 1:21 AM said...

betol3.kalau naik gerabak perempuan,rase nak putus nyawa.dah laa suka main tolak2.tak tipu kayh,serius .

lagi selesa naik gerabak lelaki.

tapi ade jugak lelaki yang naik gerabak perempuan.mungkin lelaki tue tak reti membaca or buta,tak nampak tue coach perempuan.so tak boleh salahkan perempuan kalau perempuan pon ade dekat gerabak lelaki.that why perempuan pon masuk gerabak lelaki,so fair lah kan ;)

ir yien 9897 on December 14, 2011 at 7:52 AM said...

hahahaa..
bijak nyer makcik tu...
entah2 makcik tu kat tempat lelaki buat muka kesian penuh kemanjaan kat coach wanita dia buat muka begis jerk..hehehehe

Kamsiah on December 14, 2011 at 7:55 AM said...

ohh...tolong...berdiri bawah ketiak bangla...tak sanggup..:)

[k]o{q}i[n] on December 14, 2011 at 8:23 AM said...

budak2 muda perempuan zaman skang... ish3...

TiTi on December 14, 2011 at 10:11 AM said...

wow ramainya gadis jual ikan skrg...

♥ MS ♥ on December 14, 2011 at 12:21 PM said...

kalau gitu, nak duduk dekat tempat lelaki gak ah . --" brrrr. HAHA

Eera Shera on December 14, 2011 at 3:41 PM said...

tu spesis yg sombong dan berlagak la tu

qasehraihan on December 14, 2011 at 5:02 PM said...

smua bajet ladies 1st a tu ek..hurmm..tp ok a jg klu bab2 bg tmpt duduk tu..sian mkcik bj kurung ijau yg kmgkinn penyokong pas tersebut.hakhak

umie naziera on December 14, 2011 at 6:07 PM said...

amboihh..hahha,loklaq noo

Ujang9897 on December 14, 2011 at 7:59 PM said...

i tak mcm tu pun..i kasi makcik2 duduk tau...menci2

niezam on December 14, 2011 at 8:05 PM said...

komuter adalah transport paling bermasalah. terima kaseh. harap2 ko jd PM, kasik upgrade sikit biar laju dan cepat. ni asek delay memanjang.
haha. aku ingt apa la cerita ngn tajuk tu. makcik tu jujur la. suke. :))

Sya Syazana on December 14, 2011 at 8:33 PM said...

kesian makcik tu terpaksa naik gerabak laki baru buleh duduk~

~Nana BamBam~ on December 14, 2011 at 8:56 PM said...

x semua wanita tauuuuuu...

kalau makcik tuh ada kat depan mata saya, dah lame swuh die dok seat saya..hehehehe..

Namee Roslan on December 14, 2011 at 9:19 PM said...

ahahahahha, tapi ye ah wey. hari tu aku naik komuter dengan kawan laki aku. pastu ada satu nenek india ni pandang je aku sbb dia nk duduk. serba salah aku, sbb aku tengah migraine so aku mmg nak duduk!! last2 kawan laki aku bangun n bg makcik tu duduk. haha. aku jahat kan ? :P tp aku tgh pening, so ada alasan. heheheh. selalunya aku bg je makcik2 duk tp time aku tak pening ah.

Nurasyiqin on December 14, 2011 at 9:58 PM said...

ahhahahhah!!! dlm bnyk2 entri hang ni wat aku gelakkk..kah3!!

aku suka intro diatas..

ayat mak cik tu aku sebagai gadis..sentap..=D

chok on December 14, 2011 at 10:09 PM said...

layan blog hang..

entri ni best tp x smua perangai perempuan skrang huduh mcm nih...jangan hanya seorng atau beberapa perempuan mcm nih mencerminkan semua perempuan sekarang huduh...hUhu..huduh gile bunyiknyer...

najihah sahami on December 15, 2011 at 9:49 AM said...

haha..manusia tak bertamadun la tu..tp awek ang, mak ang perangai depa xhuduh kan? haha..

naz. pesal rindu gilaaa kat ang nih. lama muncul.

Pida on December 15, 2011 at 12:28 PM said...

bau ketiak bangla mmg asyem! haha

Cik Bulat on December 15, 2011 at 1:06 PM said...

benci kalau baca entry, asal best sangat. tapi cakap pasal ktm koc wanita, aku pernah sound lelaki2 yang bajet 'AYU' Dan 'GAGAH' ni dalam koc wanita dengan suara agak lantang .

"INI KOC WANITA, HELLO! HELLO!"

diana on December 15, 2011 at 2:49 PM said...

kesimpulan nya wanita memang pentingkan diri sendiri..ehehehh

Nazifa on December 16, 2011 at 11:54 AM said...

aku mak aku adik2 aku x huduh perangainye.. org lain xtaw la.hahaha

Meow Meow on December 17, 2011 at 8:12 PM said...

gadis gadis yang jarang naik komuter baik baik kot... XD

deen azmee on December 18, 2011 at 12:50 PM said...

hahaha! kaw2 pun kena.. terbaek disitu.. PADU!

deen: aku suka part ni.. "nak harapkan pak najib?die ape tau.die bukan pegi kerje naik komuter.die hidup senang dari kecik.".. haha! PADU!

MIMIE AIZA on December 18, 2011 at 4:12 PM said...

nampak sgt entri mengenakan gadis2 nih.. hahaha.. tp ada kala betul jgk kan

SyazwanSarawak on December 19, 2011 at 11:04 AM said...

pehh. pedas ayat makcik tu. nasib baik aku dah jarang naik ktm sekarang =.=

LidiaSuraya on December 20, 2011 at 2:13 PM said...

banyak betul yang dibenci... 73 tueeee
huhuhuh

tieha ismail on December 20, 2011 at 7:06 PM said...

aduih bukan semua camto lorhhh

Puteri Iqa Izyan on December 24, 2011 at 1:19 PM said...

ohh. disebabkan baru sekali naik komuter, xtau pulak mcm ni keadaannya. haha.


tapi maybe bukan semua macam tu.segelintir je. cuma kalau nak jumpa yang bagi seat tu susah kot.

Anonymous said...

err... kenapa belog ni suka mengutuk perempuan, memang motip buat belog untuk kutuk perempuan erk. sebab penulis adalah lelaki? cenggitu?

tak semua kot perempuan macam tu~


_Nurul Eman_

 

Designed by #