Thursday, November 10, 2011

boboi vs gegurl : kasih sayang

Tande kasih sayang perempuan pada kawan perempuannye :

1. Main pegang2 tgn odw pegi kantin skolah
2. Takde.tu je.


Tanda kasih sayang lelaki pada sahabatnye :


1. Kongsi Sabun
2. Kongsi towel
3. Kongsi ubat gigi dan berusnye
4. Stokin pon boleh men kongsi2
5. Nak pinjam boxer?pon boleh.gadis ade bagi pinjam bra?
6. Banyak lagi.malas nak senaraikan


Gadis ade jugak bg kongsi2.tp dalam hati mengumpat mengeji. contoh umpatan :

"ih,tak reti beli sendiri ke" "selalu sgt pinjam2.benci"

Lelaki?memberi seikhlas hati.

kesimpulannye : lelaki lebih menyayangi sahabatnye dari seorang gadis menyayangi sahabatnye.

52 comments:

umie naziera on November 9, 2011 at 9:04 PM said...

betul jugk,laki nie mmg kawan segalanya..semngat setia kawan yunk tinggi..

pompuan??erk!mulut manis,dalam hatii...talam berapa muka pown xtaw la!

mOoN on November 9, 2011 at 9:10 PM said...

Ea? Mcm tu ke? Hehehe.. Banyak lg yg lelaki tak tau sal pompuan rasanya.. Tak semua pompuab mcm kat atas tu and tak semua juga lelaki macam kat atas tu... ;-)

misyamissyou on November 9, 2011 at 9:25 PM said...

eee..gelinye nk kongsi tu..haha..ye la, perempuan aje yg xreti kongsi2 kan..lelaki reti sangat...

♥NuR SyAFiQah♥ on November 9, 2011 at 9:32 PM said...

amboih..haha

aku tak camtu k..xde ngutuk2 dlm ati..hahaha

cikumi_violet on November 9, 2011 at 9:44 PM said...

ye ke..???mcm auta ja.haha..

beLLa on November 9, 2011 at 9:58 PM said...

mybe sebab laki jenis tak kesah berkongsi kot. dah dua2 jenis tak malu meminjam, sebab tu lelaki tak kesa. kan? ;p

zana on November 9, 2011 at 9:59 PM said...

err,bila baca statement dkt atas boleh nampak keikhlasan lelaki dengan kawan...tapi agakla..dalaman2 tu x yah lah kongsi... sendiri2 punya sudah =)

Syara Mohammad on November 9, 2011 at 10:04 PM said...

amboi...

tu dia. bukan main lagi. nasib baik mengata depan2.


p/s: pasal masalah pimple tu, sbb hormone dlm badan tak stable, reaction dgn usual products pun berubah. hahahha... my skin getting healthier each day. =D

adanhayad on November 9, 2011 at 10:09 PM said...

awak tak jadi pompuan kot, mcm mane awak tau pompuan akan mengeji?

seksis.

*and plis jgn kate masing2 ade pendapat masing2. sgt cliche :)

nazirulhazwan~ on November 9, 2011 at 10:27 PM said...

@adanhayad:

mane perempuan tau lelaki suke pk pasal seks? Sbb tu sifat die.lelaki n perempuan dicipta berbeza.

Lelaki sifat die jenis x kesah n gurl tak mcm tu.gurl jenis kisah.y dont u give ur self a try,cari rakan serumah yg suke meminjam cm xde brg sendiri.hehe then ull know :)

i x tulis ikut pendapat..i tulis tru experience.hehe

qasehraihan on November 9, 2011 at 10:42 PM said...

kahkahkah...bijak idea entry ni..tp share bra tu mlampau..nk share kurap2 skali ke?huh..hehe

adanhayad on November 9, 2011 at 10:50 PM said...

sy dah try zaman skolah. satu dorm 18 org, everything kami shared except for panties n bras. like seriously, women takkan share dua bnda tu..

based on my experience as a gegurl, takde masalah pun dlm perkongsian.

encik naz, if u dont mind, share la ape experience b'sama pompuan yg membuatkan awak buat konklusi "lelaki lebih menyayangi sahabatnye dari seorang gadis menyayangi sahabatnye"

NURUL NADIAH MAMAT on November 9, 2011 at 11:05 PM said...

sharing is caring...tak gitu....ngee...

Hishyamuddin on November 9, 2011 at 11:53 PM said...

aku nak setuju ngn entry ko ni..setuju..haha

niesa on November 10, 2011 at 12:23 AM said...

baju kecik tak leh kongsi mane same....laki tak pe la kot tak kisah tp.... ermm agak la yg dalaman pun nk kongsi....sendiri2 punye la...

hana on November 10, 2011 at 12:28 AM said...

erm..
tp saye x macam tu pn..
kalau x puas ati terus terang je..
huhu

BENA on November 10, 2011 at 12:40 AM said...

HAMBOI HAMBOI HAMBOI . kadang2 ada jugak perempuan yang sayang sahabat betol2.



lelaki memang sempoi bab kongsi mengkongsi. heee ;)

izfanora on November 10, 2011 at 1:04 AM said...

nope !

anda tidak akan tahu betapa dalam sayang seorang perempuan terhadap sahabatnya, sbb anda lelaki.

Elie Lily on November 10, 2011 at 1:51 AM said...

yg dalam2 pun nk kasi pinjam? alamak!

fara on November 10, 2011 at 2:01 AM said...

HAHA!

cik-terompah on November 10, 2011 at 3:27 AM said...

suka hati je cakap pompuan gitu ! grr

Ujang9897 on November 10, 2011 at 7:28 AM said...

hahahaha..amik kau ..!!

90% fakta ini benar..


gua suka ayat last tu..=)

cikqila on November 10, 2011 at 8:04 AM said...

xsetuju lgsng...

Sunah Sakura on November 10, 2011 at 10:33 AM said...

erk..kalo dalam hati tu masih ade rasa macam tu, maksudnya belum betul2 sahabat sebantal, sepinggan, setalam la tu...

cik najihah on November 10, 2011 at 10:36 AM said...

s a gurl..yup betul tu..kalau tengok dari segi frenship pon laki lebih kuat banding dengan pompuan..pompuan ni ade je..
nak2 kalau baru kenal..pompuan konpem akn stick kat member yg die kenal je tapi laki x..open je..tu lah kelemahan pompuan..
kekadang dah selalu sangat pinjam ase nak sembur jugak hoho

Kembali Senyum on November 10, 2011 at 10:53 AM said...

Masa aku duduk hostel, ada oh senior pempuan share bra. HAHA.

HaiDa HiDa on November 10, 2011 at 1:06 PM said...

satu je ke tanda kasih syg perempuan?? itu maknanya anda tak betul2 memahami perempuan.. hehee.. no komen la pasal kasih sayang lelaki tu sbb saya pun tak dpt memahami dan selami kasih sayang lelaki.. apa2 pun ok la analisis ni.. :)

eRza farEeha on November 10, 2011 at 1:20 PM said...

haha...ak bek..kasi je sume pnjm..kah3..

Namee Roslan on November 10, 2011 at 4:48 PM said...

ayah aku sendiri ckp..pmpuan ni berkira. hehehe.

Gigi Monster on November 10, 2011 at 7:38 PM said...

haha. xtau arh. kalau dgn org lain yg nk pinjam2 tuh , maybe arhh kot. tp ngan kwn2 rapat, serius x kisah oh. xD

Rozuan Ismail on November 10, 2011 at 9:52 PM said...

haha.lelaki sangat sharing is caring

محمد رازيق on November 11, 2011 at 1:41 AM said...

haha,, aku sokong ko der :)

Mr Lonely on November 11, 2011 at 6:11 AM said...

nice blog~ walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

si cokelattte on November 11, 2011 at 9:14 AM said...

lelaki mmg tak kesah pinjam2 barg ni.. sbb laki mane tau malu.. pompuan mmg ade sifat malu nye kan... so what the hell nak kongsi dalaman wei.. tak penh lak aku jumpe macam tu ye..

*ayat yang last sangat "sesuatau" okkay..

arnissa on November 11, 2011 at 4:14 PM said...

hahaaaa... nice entry..

stuju sangat2.. bagi pinjam tp mengutuk kat blkg. mmg ramai cm tuh.. huhu..

tp adew gak yang ikhlas.. ngee~ :)

aimaniman on November 11, 2011 at 4:50 PM said...

yupppp// sbb tu masa mula2 kawin, akak siap bg sms baik punya kat somi yg x reti balik.. akak kata p dok ngan kawan2 tu je la.. abih dia kata, kawan kita dah kenal lama, isteri br je kenal.. hampeh btool

emieysandra on November 12, 2011 at 12:30 AM said...

honestly, suke tgk p'shbatan llaki mse sekolah tmbahan dok asrama dlu, b"bnding ng pompuan..gduh sket, mula buat citer bukan2 pd kwn. tp alhamdulillah, emiey ade sorang kwn baik (girl) dr sek smpai skg :)

Minah Blur on November 12, 2011 at 3:36 AM said...

noooo.... x semua camtu... byk agy ktorg share.. hehe

Saiazuan on November 12, 2011 at 1:04 PM said...

hahah tp mcm gay pn ada :D

El-Janna on November 12, 2011 at 7:17 PM said...

hehe.. tapi pempuan xleh available sgt. nnti org kata ape lak.. ^^

♥ MS ♥ on November 12, 2011 at 7:40 PM said...

HAHA, betul lettew --"

dayangkueffazulaikha on November 12, 2011 at 8:25 PM said...

Macam tak je -.-

Eera Shera on November 13, 2011 at 11:32 AM said...

stuju2..pompoan mmg berkira pun..
mula2 je iklas..haha

Rtp Farra Arisha on November 13, 2011 at 3:42 PM said...

are these all facts? hihi. probably yes!

gahara_az on November 13, 2011 at 7:19 PM said...

oh.... aku setuju betul... lelaki.... boleh je kasi apa-apa.... asalkan sahabat yang baik...

cik bunga on November 14, 2011 at 12:59 AM said...

tambah satu lagi, pompuan kalau minum/makan kt kedai ramai2 part bayar mesti byr sendiri2 punye. lau laki part byr mesti kongsi2 ( my hubby yg cakap) :D

Amirah Yusof on November 14, 2011 at 1:32 PM said...

ini mmg kebenaran!!
hazwan copy taw hehe :)

misz sheyla on November 15, 2011 at 10:04 AM said...

mane lak pegang2 tangan g kantin... yakssss....sangat tak biase...

Solihin Zubir on November 16, 2011 at 6:40 PM said...

haha.. tepat!

aku dlu slalu jugak saling berkongsi pakaian.. punyalah nk bergaya.. haha..

biar papa asal bergaya..

Nafisah Ruslan on November 17, 2011 at 2:34 PM said...

tak semua perempuan macam tu.. laki pun ade je yang mcm tu juga.

Lydia Miza(Aidyl Azim) on November 21, 2011 at 7:57 PM said...

lelaki mmg sempoi.

Ainul Huda on November 23, 2011 at 3:45 PM said...

haha terbaekkk ;P

 

Designed by #