Wednesday, October 12, 2011

Mase gemok tutup aurat. da kurus tayang sume. da jadi lupe hukum ke ape?

Assalamualaikum :)

Perempuan memang cepat lupa diri ye kalau dah cantik? Contoh macam gambar di bawah :)
h kurus mulalah lupa diri ye? Pakaian kalau boleh semuanya nak bagi nampak bentuk badan yang dah slim tuh. =.=

Mungkin monolog mereka begini ye?
"dulu aku gemuk, aku tak boleh pakai baju ni, masa ni lah aku nak tunjuk yang aku ni ada potongan badan yang menarik,haha.. confirm ramai yang pandang terbeliak biji mata"

ATAU

"pehh.. lawa juga ye kulit aku nie, kasi tayang. tayang! hahaha!!"

Mula-mula elok saja semuanya longgar, labuh.. cantik semuanya tapi bila dah cantik sikit, badan da

ATAU

-sila tambah sendiri ye :)-
Huuu. apakah?? Ini gambaran yang mungkin lagi jelas??
googoooll..
Haaa. nampak tak? nampak ke tidak??

Berpakaian niat biar kerana Allah, cantik pun kerana Allah.. jangan bila kau dah kurus, kau tayang semua kat orang.. salah tuh makcik pakcik,nenek,...

Jagalah penampilan kita, kalau dulu(masa gemuk) kita pakai pakaian yang longgar apa salahnya bila dah cantik sikit kita tetapkan penampilan macam tuh kan? :) Kalau macam nie lah, aku lebih suka tengok yang berisi dari yang tak da isi. HAHA. *tapi ada jugak yang berisi tak sedar diri =.=
Nangka. Nangka. Nangka. Nangka. Siapa nak peluk, bolehlah.. nangka ditayang memang untuk ditatap.. perghh!!
Muahahaha !! Okeylah..
Hiasi peribadi,
Jagalah diri,
Selamat Tengahari
or Mungkin dah petang hari..
Hahaha.

p/s : penggunaan kata-kata diatas memang straight to the point and tak bertapis tapi jangan herankan lah ye. HAHAHA.


~Entry guwa copypaste bulat-bulat dari si bulat, credit untuk beliau~

39 comments:

Adylia Qarissa on October 12, 2011 at 8:52 AM said...

wah...kalau dah cantik tayang body laaaaa...

gambar yang part bawah tu memang sokong sangat2...dulu baju besar, sekarang baju sendat...

nak buktikan yang badan dah langsing dengan produk tooooooooooooooootttt :)

promosi...promosi...promosi :D

cik najihah on October 12, 2011 at 9:31 AM said...

siap free hair terus

oli-go on October 12, 2011 at 9:33 AM said...

mmmm...kena kasi sedar org mcm ni...=)

Ieda Al-Habsyi on October 12, 2011 at 10:09 AM said...

cooiii! tu pasal si perempuan tak kurus2 walau bt camne pon, niat tak betoi

c genk bah ne on October 12, 2011 at 10:13 AM said...

betul tu..ada lagi yg kurus trus hlng tudung..trus pakai seksi2


ENTRI BARU:

WALAUPUN TAK SEMPURNA,TAPI ADA BAKAT YANG TERPENDAM

Golden Rose on October 12, 2011 at 10:37 AM said...

kerap sgt jadi mcm ni...sebelum kurus elok je tutup (sebenarnya tutup utk cover lemak yang berlebihan) lepas kurus baru berani nak tayang konon badan cantik..

Bilal binti Robah on October 12, 2011 at 11:06 AM said...

perasan je benda ni
alah biarkan.
gamaknya diorg nk dirogol kot.
mane la tau kan.
biarkan je.

har har har

diba on October 12, 2011 at 11:20 AM said...

sokong sgt entry ni!..he

Dinar on October 12, 2011 at 11:35 AM said...

Nauzubillahi minazholik.. moga ditetapkan iman dalam berpakaian yang tidak bertentangan hukum,,,

Kathy Tuah on October 12, 2011 at 11:35 AM said...

sebagai perempuan sy akui bnda mcm ni mmg terjadi..ermm..

nurkaloi on October 12, 2011 at 11:46 AM said...

huuhuhu
time kasih
ni khas untuk diri gua


eghh kaloi sila berubah ~__~'

F.H.'s on October 12, 2011 at 12:48 PM said...

Hahah tu laa dlm suratkhabar , majalah . Dah kurus , tunjuk aurat pulak. hmmm

CiK QiQi on October 12, 2011 at 1:07 PM said...

manusia kn ske lpe dri.huhu...

mn idaknye jd lagu tu.huhu

Hansyirah Takezur on October 12, 2011 at 2:47 PM said...

ptutlah macam bukan ayat ko.. huhu

tapi memenglah... mentang2 la hiasan dunia kununnya. habis bnda nak tayang. semak la wei.

Namee Roslan on October 12, 2011 at 3:51 PM said...

kau jeles sebab kau tak gemok kan? haha. alah banyak je kt tv macam ni. time gemuk pakai tudung..tibe2 kurus tudung terbang.

~Nana 귀여운~ on October 12, 2011 at 5:49 PM said...

Pusat Pengurusan berat badan London Weight Management,memang orang skg mampu dah pergi...bile dah kurus mula nak sendat2...tonjol sana sini..baik bukak je tudung tuh..

Noraien on October 12, 2011 at 6:41 PM said...

manusia mmg cepat lupa diri.

kaum hawa,jgnlah berubah hanya disebabkan ingin nmpak cantik kerana cantik rupa paras dan fizikal x kekal selamanya tapi cantik dari hati lah yang paling penting :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) on October 12, 2011 at 7:48 PM said...

perghh pedas..berasap mereka tu baca.ala...mmg hmpr semua camtu kot naz.tgk kat produk2 kuruskan badan tu semua camtu.siap cabut tudung lg ..hehe.lupa Allah tu yg bahaya.peringatan buat diri sendiri gak.

nurdani on October 12, 2011 at 9:00 PM said...

betul2! pelik bila tengok dulu punya cukup cantik pakaian tapi bila dah kurus, pergh....nangka benor

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim on October 12, 2011 at 9:16 PM said...

Biasa lah tu Naz. Manusia ni tak pernah nak bersyukur dan mudah lupa diri. Alhamdulillah, badan atul ni gemuk. HEHE. Agaknya Allah SWT pelihara atul dari berpakaian ketat ketat macam tu kot. Atul bersyukur dgn keadaan skrg dan tak pernah berniat nak kuruskan badan dan merasa pakai pakaian ketat macam tu. :)

Ct Arina on October 12, 2011 at 9:56 PM said...

gemok ke kurus, wa tetap mcm ni ^.^

onie on October 12, 2011 at 10:25 PM said...

biasalah,manusia mudah lupa

Cik Bulat on October 12, 2011 at 10:27 PM said...

hahaha ! entry aku yang nie memang kesat sikit bhsanya. aiyak! haha. thanks weh :)

Cik Bulat on October 12, 2011 at 10:29 PM said...

hahaha ! entry aku yang nie memang kesat sikit bhsanya. aiyak! haha. thanks weh :)

Miscellaneous Smiles on October 12, 2011 at 10:31 PM said...

pyah nk cari baju yg besar tuu..

eyjalukman on October 12, 2011 at 10:47 PM said...

uncle mesti nk cri future wife yg pakai longgar2 kan . bagus ;)
eyja sokong je .

Panggil Aku Han on October 12, 2011 at 11:45 PM said...

body lawa....hmm..

hafiz hafizol on October 13, 2011 at 10:38 AM said...

x bersyukur latu !!

mas saari on October 13, 2011 at 11:10 AM said...

memang ramai yg camtu!
tayang body buang2 lemak kat tvlah..semua orang tengok!

bila dan slim, pakai sendat dan ketat!

erysweetie on October 13, 2011 at 12:02 PM said...

body lawa untuk tayang kat suami jek. bukan public.

Sunah Sakura on October 13, 2011 at 1:35 PM said...

patutla ceq rasa macam pelik aje baca entri ni...rupanya tulisan CB..ehehe...

.: pn yazlynn :. on October 13, 2011 at 1:40 PM said...

dalam islam da cakap wajib menutup aurat.. so xyah la kt pertikaikan hukum Allah

najihah sahami on October 13, 2011 at 4:40 PM said...

hihihi..setuju nazz!

Syazwan Che Deraman on October 13, 2011 at 10:47 PM said...

Gemuk, pastu nak kuruskan badan, niat nak pakai seksi, niat salah tu.

Ain Zulaikha on October 17, 2011 at 12:53 PM said...

tu lah dah cantik semua pun lupa.... haishh

yaya_flanella on October 18, 2011 at 1:35 AM said...

ni terpaksa nak jaga hati pihak pelangsing yang taja atau bayar dia. selalu nak jaga hati orang, hati Allah selalu kita lupakan. hmm

merahitujambu on October 20, 2011 at 5:15 PM said...

haah betul napa eh cmtu

ayuni rosli on October 31, 2011 at 6:44 PM said...

yg tak tahan tu pakai legging. kih kih

aswadz on December 9, 2011 at 12:57 PM said...

tuhan nak uji iman. jd tuhan bg la dr gemuk jd kurus. tgk tahap mana iman... lps kurus nnt, dedah aurat ke x.

 

Designed by #