Thursday, October 13, 2011

Kirim Salam

aku ade 5 beradik. aku yang sulung
cerita ni cerita la lama.


tahun 2009.aku kat UM, tahun 3. kolej 5, blok A, bilik A 215
satu malam, hari khamis, tengah aku kusyuk bace yasiin,kalau tak silap tengah ayat ke 43 kot
adik aku no 3 kol, die kate nak singgah datang jumpe aku (konon adik misali datang jenguk abg)


sempat la satu dua barang yang aku order dari die
maggi, nescaffe 3in1 plastik merah, sabun basuh baju, soflan,ubat gigi darlie, dan syampu rejoice rich


****

30 minit kemudian, die sampai,lepas pasing barang, kitorang borak-borak sikit pasal perempuan.
jumpe sekejap je, dasar perangai manusia, kalau jumpe adik beradik tak sampai 10 minit pon
kalau jumpe awek, sampai lembik lutut pon takpe.


lepas upacara salam menyalam dan peluk memeluk (hubungan yang erat adik beradik)
"balik nanti kirim salam kat mak ayah ye" -sikap biase anak soleh macam aku.so takyah pelik
tibe2 adik aku keluarkan iphone 3gs die
die tekan2 butang ape entah, keluar gambar mak aku tengah posing depan tv dengan word " mummy" kat screen

****

"nah!" sambil menghulurkan iphone 3gs beliau kat aku
"buat ape, aku bukan minat iphone" balas aku ringkas

"kan tadi suruh kirim salam kat mak ayah, kol sendiri bagi salam,bukan takde no phone mak ayah. takde mase aku nak jadi posmen main kirim2 salam" jawab beliau panjang lebar dengan muke paling selenge mintak penampar

*dush* penumbuk sulung aku singgah kat perut adik aku.


p/s : adik aku single,kalau nak boleh tackle.aku?da tunang.sorry


muke adik aku iras2 beliau okey aku tipu

43 comments:

KasutKaripap on October 13, 2011 at 12:29 PM said...

hahahahaha...seronok ada adik..sy xde..hoho~

Yatie Awang on October 13, 2011 at 12:31 PM said...

betul tu, ada kemudahan tak nak guna, kut prepit habis, call awek , abis puluh ringgit pun tak apa hehehhe

elinADNAN on October 13, 2011 at 12:33 PM said...

intro macam nak buat cerite seram jeh..hahaa

dah lame x jadi orang yang kene sampaikan salam...sebab asyik terperap jehh

Si Gadis Semasa on October 13, 2011 at 12:35 PM said...

baik punya adik . bagus bagus .

TiTi on October 13, 2011 at 12:44 PM said...

hahaha lawak je, kirim salam kat adik bloom okay :D

peep on October 13, 2011 at 1:09 PM said...

adik aku pulak hulur iphone 4s.. ok aku tipu :P

Ain Zulaikha on October 13, 2011 at 1:15 PM said...

hehe betul lah apa adik tu cakap... ada phone kol lah bagi salam hahahhahaha

Sunah Sakura on October 13, 2011 at 1:32 PM said...

oh..sweetnye adik ang!

.: pn yazlynn :. on October 13, 2011 at 1:43 PM said...

tahu xpe.. ngan mak ayah kena la kt jaga ati diorg....

Amirah Yusof on October 13, 2011 at 2:07 PM said...

ha!kem salam kat adek ye..kata nak pjm iphone3 lalala

Ujang9897 on October 13, 2011 at 2:10 PM said...

adik kau mesti benci kat kau kan

Norhafiza on October 13, 2011 at 2:16 PM said...

hahahhahaha...sabo je la..besa la adik bradik bergurau sendeeeee,....

Adylia Qarissa on October 13, 2011 at 2:25 PM said...

hahahaa..nampak sangat jarang kol mak ayah...

agaknya adik ko nak tak kat aku ?? lalalalaaaa :P

cikmimmie on October 13, 2011 at 2:26 PM said...

kim salam kat adik ye.. ;P

Novelgurl on October 13, 2011 at 2:38 PM said...

bgs la adik tu.

Namee Roslan on October 13, 2011 at 2:43 PM said...

shampoo rejoice..rambut kau guna jari pun boleh la tu..kim salam adik kau. :P

CikTomyam on October 13, 2011 at 3:47 PM said...

hahaha kang dh kena sedasss...dush3~~

Lydia Miza(Aidyl Azim) on October 13, 2011 at 3:58 PM said...

ermm..jgn asik berkirim2 salam.klu benar2 jauh dan tak jmp pun perlu ckp."kirimkan assalamualaikum buat mereka ye."

betul tak naz?maaf klu silap.

miss inna on October 13, 2011 at 4:30 PM said...

haha! tp betul la apa yg adik ko tu cakap kan..^^

najihah sahami on October 13, 2011 at 4:40 PM said...

haha..lupa mak ayah betul. aishh!

A T I K A H L A T I F F on October 13, 2011 at 8:21 PM said...

adik hang dulu sekolah ghafar baba jugak ke?? sama dengan irine? bhahaha

Hishyamuddin on October 13, 2011 at 8:24 PM said...

hahaha...nk kim slm sgt kn..keh3

Siti Mashitah Saidin on October 13, 2011 at 8:44 PM said...

kim slm kt adik. ada no fon tak? hahaha

~Nana 귀여운~ on October 13, 2011 at 8:46 PM said...

diye single ker? awww ? nak kenal2 lah..haha

zirconia on October 13, 2011 at 8:57 PM said...

keh3..adik ko tu nak menayang iphone ke ape?? hiksss...

Rtp Farra Arisha on October 13, 2011 at 9:21 PM said...

mesranya naz dgn adik ;)
salam to him ;)

Syazwan Che Deraman on October 13, 2011 at 9:42 PM said...

asal kau letak gambar aku tu.
kekekeke

eyjalukman on October 13, 2011 at 9:55 PM said...

dah berkurang adik sorang T__T
nakal2 pun , bila dah takde , sayu hati .

HazUmA ZierAh on October 13, 2011 at 10:30 PM said...

baiknya adk awk...
kim slm ek??haha :P

Eazy Izzuddin on October 13, 2011 at 10:43 PM said...

hahaha..
kan best ada adik yg geng ngn kita hehe
xD



Jom Join MyContest =)
Tarikh tutup semakin hampir =D : Contest Annouced! Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin ?!

Eera Shera on October 14, 2011 at 1:50 AM said...

kimsalam adek tu..nk kol x de no pulak..hehee

oli-go on October 14, 2011 at 12:37 PM said...

hhahahahha...suke perangai adik..sempoi..kakakakaka

miss fatihah on October 14, 2011 at 1:26 PM said...

haha btg hidung!

SnowladieS on October 14, 2011 at 6:57 PM said...

hahaa tujuan cte ni nak pomot adik ke -.-"

Ct Arina on October 14, 2011 at 10:20 PM said...

nape tak jawab je, "kirim salam tu kan budaye kite" ^.^

tieha ismail on October 15, 2011 at 1:29 PM said...

hahah betol jugak ape yg adik ko wat tu....kwang3...padan muke!

♥ MS ♥ on October 15, 2011 at 11:11 PM said...

hai abang naz. nanti kirim salam adik yer? hehehe

ayiel on October 16, 2011 at 1:36 AM said...

hahaha bag0ih gi-la adek mcm tu!tabik spring sama dia

FasiHaH SupiaN on October 16, 2011 at 6:31 PM said...

hehehe terbaik

NuReLLe on October 17, 2011 at 4:02 PM said...

nak ngorat adek ko lah cenggini...#oktipuje

NUR AMINA on October 17, 2011 at 10:37 PM said...

mesti rambut cantik beralun sbb pakai syampu rejoice rich

yaya_flanella on October 18, 2011 at 1:33 AM said...

adik kau mesti lagi hensem dari kau kan naz. hee

ayuni rosli on October 31, 2011 at 6:42 PM said...

ceh kate kirim 1 2 barang. haha

 

Designed by #