Monday, October 3, 2011

Koleksi SMS jiwang nokia 3310 : kenangan (10SMS)

barang siapa yang pernah memiliki handfon takde kaler seperti nokia 3310, 3315, buterfly dan sebagainya, guwa percaya u all tergolong dalam golongan2 yang pernah memfoward sms-sms jiwang yang bukan korang buat pon. berikut 10 SMS jiwangs yang guwa percaya u all pernah foward. (utk golongan2 sebaya guwa je kot)

****

1.bila jauh,
saya rindu sangat2

bila awak tak sms,
saya setia menunggu

bila awak diam,
saya mulai bimbang

kerana saya takut

takut

awak lupakan saya

****

2. Kalau saya jadi squidward..
Saya akan buli awak selalu.

Jika saya jadi mr. crab..
Saya akan kikis semua harta awak..

Dan bila saya jadi patrick..
Saya selalu buat awak tension..

Tapi..
Saya tak nak jadi squidward..
Saya tak nak jadi mr. crab..
Dan..
Saya tak nak jadi patrick..

Kerana..
Saya nak jadi spongebob..
Yang selalu setia..
Dan sayang pada awak..

****

3. bisakah ku menyatakan rasa rindu ini yang kian terasa tatkala kita berhenti berhubung..
setelah lama tidak mendengar kabar, kenangan manis mula menguasai memori ku ini...
memori kita brsama suatu ketika dahulu, kenangan terindah didalam hidup ku ini.
dan bila ku kesepian, terbayang2 wajah mu di antara bintang2 yg bertaburan di langit biru...
sesungguhnya aku rindu pada mu...

****

4. gud night....sweet dream...
hope to see u in ur dream...
kalaupun saya sekadar pohon pokok dalam mimpi awak...saya dah puas hati sgt
asalkan saya tetap berada dalam mimpi awak

****

5. kalau saya mampu...saya nak petik bulan simpan di laut
sebab saya nak gantung awak di langit...
langit malam saya akan lebih indah...dan saya dapat lihat awak setiap mlm
dan awak mampu teman saya setiap mlm

****

6.Klu sy jD
AiRmAtA.sY iNgiN
LaHiR dr mAtA
AwkHiduP d PiPi

Awk & mAti d
BiBiR Awk.tApi
Klu Awk jD
AirmAtA sY. sY X

Kan mEnAnGiS
sBb sY X nK
keHiLaNgAn
awk.!

p/s : yang ni byk sangat guwa dapat. ape kes? guwa taknak jadi air mate la.haha

****

7.Aku
mungkin
bukan
teman

sempurna

yg
kau
cari

bukan
juga
yg

TERBAIK

di antara
semua
nya..

tapi yg pasti
aku
teman

yg akan selalu
kau rindui..

****

7.kalau saya xbg awak msg, awak ingat sy x?

kalau sy xcall awak, awak akan call sy x?

sy xdpt jwb sbb sy xth

tapi sy tahu satu bnd

tp klu awak xcall dan xmsg sy...saya ttp akan call and msg awak...

sbb sy syg awak

****

8.mgenalimu 1
keindahan..bergurau
dgnmu,1 kbahgiaan..
menyakiti hatimu,

ku cuba elakkan..
dan 1 pmintaanku,
biar phubungan kita
kekal berpanjangan

****

9.Biar rindu asal
x jemu,
biar kasih asal
x sedih,

biar cinta asal
x terseksa,
biar sayang asal
x hilang, &

biar berpisah asal
hati x berubah..

****

10.1st skali sy nk mtk maaf
atas sgla kesalahan sy,
halalkan mkn minum sy,
sy rase kt xkan jmp lg,
mgkin ni msg yg terakhir dr sy,
smpanlah utk m`ingati dri sy,
stiap yg b`temu pasti akn b`pisah

sy tpaksa prgi
ke jepun bgi m`bantu
Ultraman mgalahkan
raksasa belalang

****

mesej mane yang u all pernah bagi kat pakwe/makwe u all?ce citer;)

sumber pencurian : belog ini

28 comments:

bighagenjo on October 3, 2011 at 9:37 AM said...

haha~
tak penah dapat la ayat2 tu.. zaman den zaman yang ada gamba2 bear la, bulan la, bintang la yang buat sendiri pakai huruf2 or simbol.

nurayunni on October 3, 2011 at 10:23 AM said...

pernh jgk mase mule2 dpt hp dulu..haha

kembatolo™ on October 3, 2011 at 10:26 AM said...

gua ta penah amik port pasal ni. skdar baca, pastu hurm... sebab gua takde makwe kot. hehehe

qasehraihan on October 3, 2011 at 11:29 AM said...

kahkahkah...kebudakan kan ms kita budak2..hakhak

nikaviolet on October 3, 2011 at 12:01 PM said...

hahaha...ade bnayk lagi kot...bukan nie jerk.....

Hishyamuddin on October 3, 2011 at 12:28 PM said...

hahaha..dulu mmg zmn forward sms..

Cik Mira Hassan on October 3, 2011 at 1:39 PM said...

jiwang tp sweet! pnh dpt yg spongebob tu je..ahaha

Maya Mayana on October 3, 2011 at 2:18 PM said...

tk tahu nk komen apa2 la...penulisan yg cute dan pencurian yg cute jugak :p, krg sesuai kot kalau akak nk forward kat asben..haha

lol buatlah puisi cinta tangkap leleh punya,sesekali nk juga tgok hasil kreatif naz, manalah tahu ada org berkenan nk buat lagu ke...keh..keh

ShafiqIzwan on October 3, 2011 at 2:30 PM said...

tak penah pon lagi. hahahaha,.

FaKArePa!n on October 3, 2011 at 2:45 PM said...

feeewit... hahhaha.. jiwang berkarat dekoh.. haha

~@mOi ~~ on October 3, 2011 at 3:04 PM said...

penah dpt... hahahaha

TiTi on October 3, 2011 at 3:30 PM said...

haha klakar! haah dulu selalu dpt sms mcmtu, tp siapa lar pengarangnye ye :D

Syara Mohammad on October 3, 2011 at 3:37 PM said...

suka sms yg last... comel jer. gadoh dgn boyfie masa tu. hahaha... =D

♥ MS ♥ on October 3, 2011 at 3:52 PM said...

HAHAHAHA. ohh yeah, guna hanset canggih cenggini pun dapat lah bro :P

NURUL NADIA ROSLAN on October 3, 2011 at 6:24 PM said...

hahahhaa gua selalu je dapat msg camni dulu. pastu kadang2 bila henset canggih send mesej yang ada bintang2 or love2 kat fon aku, semua jadi petak2 =.=

Namee Roslan on October 3, 2011 at 7:55 PM said...

tak pernah dapat pun wey !

NaDIa amIRa on October 3, 2011 at 9:05 PM said...

sye slal0 dpt mcg mcm nie...tp ap yg sye dpt xde dlm senarai awk...

"biLe sye kacaU awk, sye tk0wt nak knAL awk, biLe sye kNaL awk, sye tk0Wt nak syg awk, dan BiLe sye syG awk, sye Tk0wt nak khilanGan AwK..."

~Nana 귀여운~ on October 3, 2011 at 10:04 PM said...

hahahhahaa..teringat kisah dulu kala bila baca meseg tuh.... :P

Eera Shera on October 4, 2011 at 12:13 AM said...

pernah dapat..huhu

Cik Miera on October 4, 2011 at 1:19 AM said...

wiweet.. memory ni.. haha.

emieysandra on October 4, 2011 at 1:27 AM said...

xpnah bg & xpnah dapat dr pakwe pun. huhu =.="

Finaz Jaafar on October 4, 2011 at 12:34 PM said...

nak tergelak la aku baca ayat2 ni..sumpah jiwang plus lawak ! hahahah

okay la masa sekolah dulu selalu la jugak dapat mesej2 gini.tapi skrg kalo dpt aku tak rasa seronok pun tp rs nk gelak gila2..hahaha

Cik Ice on October 4, 2011 at 12:48 PM said...

HAHAHA..nostalgia msg dulu2.. :P

Ct Arina on October 4, 2011 at 1:04 PM said...

sumpah, benar2 mengembalikan kenangan indah sewaktu wa pakai 2100 zaman study dulu. ye la, wa ni kuno sket =.=

sarah hanafiah on October 4, 2011 at 2:29 PM said...

haha dah lama tinggal menda ceni :D

cici tembikai on October 18, 2011 at 7:38 PM said...

hahaha terbaik bro . pernah jugak , and siap langgan SMS jiwang lagi . pastu buat 1 folder

najihahfara on November 20, 2012 at 9:11 PM said...

terbaik lah. haha

nick wann on June 23, 2014 at 5:01 AM said...

jiwoberuk

 

Designed by #