Tuesday, September 20, 2011

Vokal bukan sekadar rupa pulak? Buat la lagi rancangan utk menjahanamkan bangsa dan agama

Utamakan Bakat Suara, Bukan Pakej Fizikal

Petaling Jaya, 15 September 2011 – Seperti pepatah cinta tidak mengenal rupa, begitulah perumpamaan yang boleh kita lihat pada Vokal. Setiap insan dikurniakan keistimewaan sendiri untuk mengecapi kejayaan. Sertai uji bakat “Vokal… Bukan Sekadar Rupa”, program realiti hiburan terbaru TV3 yang bakal mencetus fenomena baru di dalam industri penyiaran TV tempatan yang akan bermula tidak lama lagi


*****


Dulu :

Cikgu : karim, nanti besar karim nak jadi ape?
karim : saya nak jadi doktor la cikgu

Cikgu : Azhar pulak?
Azhar : saya nak jadi bomba! boleh tolong orang!

Shima : Saya pulak nak jadi doktor cikgu. nak bantu orang yang susah
Cikgu : bagus anak-anak2 murid cikgu ni


Sekarang :

Cikgu : Akim, nanti besar Akim nak jadi ape?
Akim : Penyanyi! boleh jadi femes!

Cikgu : err, Siticy pulak?
Siticy : saya nak jadi penyanyi jugakla! tapi pelakon ponboleh jugak la cikgu.hehe

Alyah : Cikgu!kite pon nak jugak!nak nak jadi penyanyi, pelakon ngan model!hehe best cikgu
Cikgu : erk!


*****

Dulu

Makcik Peah : Senah oi, anak ko kerje ape skang yer?
Makcik Senah : Kerje engineer kat kolumpor tu,anak ko jadi ape skang peah?

Makcik Peah : Ustaz kt kolumpor tu jugak
Makcik Senah : Alhamdulillah, menjadi anak2 kite kan?


Sekarang

Makcik Peah : Senah oi, anak ko kerje ape skang yer?
Makcik Senah : ko tak kenal aku aku peah?da jadi penyanyi da, menang mentor hari tu.femes gitu.anak ko?

Makcik Peah : Anak aku model kat victoria secret tu.hebat kan?
Makcik Senah : Amboi Peah, kelas gitu, alhamdullilah,menjadi anak2 kite.


*****

Buatla lagi banyak-banyak rancangan macam ni. perosak mase depan bangsa dan agama. tahniahla!


mereka yang buat ni, atau pon mereka yang nak join, atau pon mak ayah nak nak anak mereka joinbende ni, ni tak tau ker andai kate terlibat dengan industri hiburan terang-terang ibaratnye merelakan diri masuk ke port2 yang banyaknye dosa dan maksiat.


nak ke contoh dosa tu? meh la guwa kasi list out, dosa2 dan maksiat yang mungkin di lakukan bile terjebak dengan industri hiburan : aurat (tayang betis, dada, lengan), menyanyi (suara gadis), pelok-pelok laki perempuan dan lain lain lagi. (sahih haram ni, takde hadis or ayat quran kate bende ni boleh diperdebatkan)

guwa tegur ni bukan sebab guwa benci, tegur sebab sayang. if seorang ayah marahkan anak, samapi rotan2 anak die.benci ke namenye tu?takkan?same goes here.tu yang guwa cube buat.nampak teguran kasar.tp dalam hati sayangkan saudara2 seagama dengan guwa.




p/s: ape pon, guwa doakan mereka2 yang berada di industri hiburan cepat sedar dan kembali ke pangkal jalan dan seterusnya tergolong dalam golongan orang2 yang baik. amin~


kat malaysia mane ade artis yang muke tak cun femes dan bertahan lame. toksah nak bohong la, cukup la guwa petik name siti sarah, adibah nor dan dina sebagai contoh.kalau takde rupe dan body sesolid anjelina jolie.tak ade la.


jangan bagi alasan belum sampai hidayah andai kata u all mencari hidayah pon tidak.


-entry ni telah di edit sikit sebab ramai sangat yang butthurt,guwa tak tau la artis mane yang bace dan komen.mungkin pakcik makcik kepada artis kot yang datang bace;p

31 comments:

hana on September 19, 2011 at 10:26 PM said...

betol...
sume bukan main seksi lagi..
x tahu malu betol..
hampeh...

SoLy SoLicious on September 19, 2011 at 10:28 PM said...

smue berebut nak jadik artis ha... dunia akhir zaman..huhu

Pendekar Berkuda on September 19, 2011 at 10:32 PM said...

dem yu~! artis jugak kena... ari tu SEO pasal dia..hari ni hentam dia plak...

p/s : aku baru nak ayat dia... dem~!

cik najihah on September 19, 2011 at 10:37 PM said...

harapkan rupe je lebey

Cik Eka on September 19, 2011 at 10:41 PM said...

den pulak tak minat sangat pasal pertandingan nyanyi2..

entahla..dah banyak sgt kot..tak tahu mana satu nak tengok..

qasehraihan on September 19, 2011 at 10:41 PM said...

ntah pape kan naz..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/09/ada-ketikanyakerana-dia.html

chemay on September 19, 2011 at 10:44 PM said...

bodoh je buad rancangan macam tu.
-.-

zikeryhassan on September 19, 2011 at 10:50 PM said...

sentap membacanya.

naseb guwa takde cita2 sampah mcm tu

FasiHaH SupiaN on September 19, 2011 at 11:04 PM said...

amin, memang aku setuju lah tuee

♥ MS ♥ on September 19, 2011 at 11:07 PM said...

Buatla lagi banyak-banyak rancangan macam ni. perosak mase depan bangsa dan agama. tahniahla! SOKONG SERIBU PERATUS!!!! :) PAKAI SEKSI - SEKSI NAK TUNJUK DIRI KONON CANTIK. GELI-GELEMAN pun ade, duk tayang aurat mcm tadek perasaan kot~~

Mrs. Mazlan on September 19, 2011 at 11:23 PM said...

setuju sangat2..
seme tu nak bagi jahanam anak bangsa kita..
hmm..

Yumida on September 19, 2011 at 11:56 PM said...

seseorg mpunyai bakat tertentu..klo yg kurang pandai...x blh la trus nk diserap jd doktor,akauntan, engineer or etc..klo de vokal yg serak2 basah ala2 seksi gitu...de harapan jd penyanyi diminati umum..or dikembangkn lg bakat hgga ke luar negara..x salah klo dgn cara yg btol..leh tingkatkn eko negara n naikkn nama Malaysia..

sy pon minat mn2 penyanyi yg sora die mggoda jiwa raga..even x cantik/saiz bsr..juz like yg u ckp td..dina, aishah, jennifer hudson, mariah carey, saleem n etc

Amirah Adnan on September 20, 2011 at 12:09 AM said...

sentap retis2 kalo bace.. padan muke.. hehe ;p

lini hasnan on September 20, 2011 at 12:16 AM said...

Setuju! Apa cun sangat ke pakai mekap tebal-tebal?

bukankosong on September 20, 2011 at 1:04 AM said...

nnti takde owg nk hiburkan ko, sbb takde artis

~Nana 귀여운~ on September 20, 2011 at 1:12 AM said...

bila dah jadi popular atau lebih dikenali sebagai artis, biasa akan jadi lupa diri...

zulhilmi.tempoyak on September 20, 2011 at 1:13 AM said...

erkkk....

besa la dl2...
tp kn..

awk pon kiut gak kn..;p

sha my heart on September 20, 2011 at 3:38 AM said...

ah, dunia sekrang ni bnyk sgt hiburannya.. apa la nak jadi kan..

bighagenjo on September 20, 2011 at 3:43 AM said...

betul.

tang siti sarah tu betul
suara dia mantap kot..

rafsan on September 20, 2011 at 6:23 AM said...

jangan nak berlagak baik la kawan.dah itu rezeki artis boleh buat.mane kau taw artis sumer x beribadah?xkan dorang sembahyang pun nak tunjuk kat ko?ni la pemikiran kolot.aku taw niat ko baik tp cara ko tafsir tu salah.kita semua manusia biasa.ko buat blog pasal kutuk2 artis ni pun da berdosa.pokok pangkal diri masing2.pergi cermin diri sendiri dulu.terima kasih

nazirulhazwan~ on September 20, 2011 at 7:56 AM said...

@rafsan:

lol, ade org butthurt ker?ade statement aku kate artis tak beribadah ker? cube copy paste ayat tu kalau ade.

solat is solat, but if solat tak mampu mencegah diri dari menayangkan peha, main peluk2, tayang dada amacam?

dosa ade org boleh elak?kite bukan nabi, ko tau menagih dadah, berzina tu berdosa, ko still nak berzina?


peace

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn on September 20, 2011 at 8:47 AM said...

Mcm2 hal dunia skunk...
yg bakal pguam,dokter pn suma nk jd pyanyi..adess

Rozuan Ismail on September 20, 2011 at 9:25 AM said...

meletop kau jah.itulah,org lebih pandang karier hiburan daripada karier lain.

HaiDa HiDa on September 20, 2011 at 11:22 AM said...

naik sedih plak ble tgk mak ayah turut menangis dan kecewa ble anak2 x dapat masuk..

mas saari on September 20, 2011 at 11:29 AM said...

terlalu banyak program macam ni...semuanya nak tiru orang barat! hurrrmmmm..

Shafiq on September 20, 2011 at 6:14 PM said...

dunia,dunia...

Ashlee Azurin on September 21, 2011 at 11:50 AM said...

betol tu..ni nak ikut rancangan the voice chanel axn tu...asal ada rancangan baru kat barat mesti nak iottt..mcm anda ada 60 saat..ikot rancangan a minute to win.barat juga tu...siot ler.

hamba Allah said...

@rafsan:

setuju dengan ayat kamu. Sy bukan terasa tapi kasar sangat ayat orang nak menegur ni. Dah ala2 Aqashah dlm cerita Ohhh... Haram...

Nak berubah pun boleh tak jadi sebab terlalu tak bertapis ayat. Walaupun ada ******** tapi buat orang terfikir2 apa yg dia nak cakap.

Ni pendapat je ye. *peace*

nazirulhazwan~ on September 21, 2011 at 8:07 PM said...

N@hamba Allah:

thanks mengomen.

Well.da byk act teguran halus..skali skala yg kasar kene keluar gak.sekali skala..bukan slalu.da org buat yak reti je.hehe

bende ni satu perkara yg terang benderang haramnye.ade ke org nk keluarkan hadis o ayat quran yg mengatakan bende ni tak haram?tegedik..tayang dada..tayang betis n so on tu halal.


Err..maaf.cite ohh haram tu guwa x tgk.ehe

P/s : jgn bg alasan hidayah tak sampai kalau kite pon malas nk mencarik

Ct Arina on September 22, 2011 at 1:58 PM said...

petik kate2 wardina, "artis tak layak djadikan idola."

Anonymous said...

i'm not agree with you..yes you are not hate them but the way you said it might be hurt their heart..dont you think that???we can't blame them on what they be or what they want to do...

 

Designed by #