Sunday, September 25, 2011

ko huduh?so what?baik huduh dari chantik

Ramai gegadis yang rase sedih,keciwa dan rase teramat rendah diri sebab rase diri mereka huduh. guwa pelik,kenape nak rase sedih pulak kalau muke huduh? kadang tu siap menangis-menangis menangisi kehuduhan diri.memang dasar perempuan dan dasar kemelayuan


Meh sini gadis2 yang perasan huduh.dengar guwa nak cakap :

1.posibilty u all yg huduh di rogol,dicabul,di raba,di stalk amatla rendah berbanding gadis2 yg hot.betol ke tidak?

2.if u all ketemu pasangan hidup u all, insyaAllah..mereka yg memilih kamu memilih kerana keperibadianmu dan jugak sikapmu.bukan kerana paras rupamu.jadi ape yg bestnye?


if seorang gadis yg cantik berkahwin dgn jantan yg menikahinya kerana paras rupanya..tetibe rupanya disimbah asid waktu sedang shopping membeli tudung dijalan TAR..u all rase laki die tu akan terus menyayanginya sepertimana ketika die masih cantik dulu ker?surely nope.ade chances yg besar laki die nak kawin lain.kompem.

Klu u all da mmg huduh?nak takut ape.da mmg kite huduh :)

3.Orang yg huduh ni actually kuramg chances sket nak buat dosa tayang2.tayang dada..tayang betis..tayang gambar kat blog or fb dan tayang bende2 lain.am i rite?

4.guwa tak pernah lagi dengar yang Allah menilai diri seseorang berdasarkan paras rupa.pastu xde plak guwa dengar yang cantik dapat pahala lebih sbb die chantik.klu si chantik dapat pahala lebih,surely sbb amal yg die buat.

5.so,kepada yg huduh,biarlah u all sekadar huduh di pandangan mata mereka yang tidak tahu menilai.jgn pulak u all jadi huduh di mate manusia dan juga huduh dipandangan Allah.maka huduh benar la u all kalau gitu.

6.kepada si huduh yg selalu rase rendah diri..guwa rase dengan sebab di atas..u all boleh guna akal fikiran uall (kalau ade) untuk berfikir sebaiknya dan buang segala rase rendah diri,sedih, keciwa yang tak sepatutnye tu.gunekan rase sedih,keciwa dam rendah diri tu ditempat yg sepatutnye.

7. Jadila insan yang bersyukur

p/s : camne sebenarnye huduh tu?guwa ni huduh ke comel?ade org kate guwa comel..ade yg kate huduh?jadi?beauty is in d eyes of the beholder.

39 comments:

L on September 25, 2011 at 12:09 PM said...

semua manusia cantik2.. cuma hanya orang2 yang tertentu saja yang nampak kita cantik.

solat ke belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

Airil Azmei(Sky EagLe) on September 25, 2011 at 12:18 PM said...

AGREE WITH U ^^

mOoN on September 25, 2011 at 12:27 PM said...

syukur dengan apa yang ALLAH dah bagi...if bukan kita yang nak hargai diri sendiri,, siapa lagi... betul kan? :)

hana on September 25, 2011 at 12:44 PM said...

erm..
ciptaan Allah kan cantik..
bersyukur je lah dengan apa yg ada..
=D

Namee Roslan on September 25, 2011 at 12:48 PM said...

aku ? tak cantik tapi sedikit manis. hahahh.

nini on September 25, 2011 at 1:04 PM said...

hahaha.....dats rite....
dun worry la..kecantikan tu sibjektif...

macam entry ni cakap (dan dan nak pomote entry sendiri...=p)

http://duniasaya2001.blogspot.com/2011/09/saya-cantiksebab-muka-saya-tiga-segip.html

El-Janna on September 25, 2011 at 1:47 PM said...

guwa pun huduh.. ergh thanks la ye:)gud sharing:)

Alya Esprézzo™ on September 25, 2011 at 2:12 PM said...

wohhhhhhhhhh..abam, point best gila!! hahahahahahahaha suka point no 3..pergh perghh!

miss inna on September 25, 2011 at 2:21 PM said...

yg penting hati mesti cantik punya...^^

Hanih Borhan on September 25, 2011 at 2:48 PM said...

suka yg no 6 tu...

kecantikan tu subjektif sebenaqnya kan...
ingat senang ke jd org cantik2 tu...

kalau sbb takut x jumpa jodoh jgn risau sbb semuanya sudah dijanjikan diciptakan b'pasangan...awal ke lambat ke pasti jumpa jgk...haha

wallahualam... :)

MIMIE AIZA on September 25, 2011 at 2:54 PM said...

proud to me myself :)

yaya_flanella on September 25, 2011 at 3:16 PM said...

tapi awek kau cantik la bang nazirul. hee

~Nana 귀여운~ on September 25, 2011 at 3:30 PM said...

betul tu....saya rasa incik nie kurang hemsem je..haha

unieMARKS :) on September 25, 2011 at 7:39 PM said...

well said. meskipun rupa tak cntik mungkin ada kelebihan lain yg mencantikkan kita :)

Miscellaneous Smiles on September 25, 2011 at 8:29 PM said...

aku suka buat buat huduh serebeh..
cmne lak tu..
okkan =D

Amirah Yusof on September 25, 2011 at 8:29 PM said...

nice entry lol,,tetibe aku rasa aku comel wahh

UNA budak BAEQ on September 25, 2011 at 9:01 PM said...

thank uncle .
segala nasihat mu akan kusemat dalam ketiak ku agar menjadi pedoman hari tua nanti .

*berkobar aku baca entry ni. mmg bertuah jd kurang cantik mcm aku ni rupanya kan kan.

Rtp Farra Arisha on September 25, 2011 at 9:09 PM said...

pretty and handsome come from God. apa yang penting, bersyukur sentiasa.

liyana izzati on September 25, 2011 at 9:59 PM said...

haha. nice entry. okay, ada manfaat jugak jadi huduh ni sebenarnya erk. tapi pandangan saya personally takde manusia yang huduh. i mean, semua org cantik apa? cuma cara kita nilai diri kita tu mungkin berbeza. kan? kan?

Anyyss Shuhaimi on September 25, 2011 at 10:46 PM said...

masih ramai yang lupa. manusia itu seindah-indah kejadian alam. haish

S..U..D..@..I..S on September 25, 2011 at 11:11 PM said...

yang terlebih penting sihat walafiat

syukran

Muslimah Optimis on September 25, 2011 at 11:53 PM said...

huduh atau cantik tu sangat subjektif.. terpulang kepada mata yang melihat

bighagenjo on September 26, 2011 at 12:12 AM said...

saya hodoh dan saya ok. haha!

FaKArePa!n on September 26, 2011 at 12:17 AM said...

masing2 ade kelebihan..

Liyana Ahmad on September 26, 2011 at 12:31 AM said...

perhiasan terindah adalah wanita solehah..xpaya la nk bangga2 dengan kecantikan yg ada tu..sbb ia tidak akan kekal abadi..:D

fairuz on September 26, 2011 at 5:23 AM said...

tapi gua kacak.

ANTI NAZ on September 26, 2011 at 7:24 AM said...

aku hemsem..so? kau jangat tak ngaku yang kau huduh... aku piat tinger kang...

mas saari on September 26, 2011 at 8:22 AM said...

kecantikan luaran tu hanya sementara!

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn on September 26, 2011 at 9:31 AM said...

:D xcantik x huduh...syukur je dgn ape yg ade.

Marya Hana on September 26, 2011 at 11:59 AM said...

gua rase gua sepet. huduh x..?

:D

hafiz hafizol on September 26, 2011 at 2:21 PM said...

manusia dijadikan sebaik kejadian... :)

0nenanina Vanilla on September 26, 2011 at 4:23 PM said...

sy huduh tapi bersyukur masih sempurna ciptaanNya.. (^_^)

Ct Arina on September 26, 2011 at 4:47 PM said...

wa redho wa gemuk =.=

amri lawak kelakar on September 26, 2011 at 11:52 PM said...

huduh ke lawa,semua ada kebaikan dan keburukan masing2.hehe

cikida on September 27, 2011 at 9:09 AM said...

YUP2,,BTOL TU,,setiap org tu da cntik disisi PENCIPTA pun dah alhamdulillah..:) bersyukurlah,,

Eera Shera on September 28, 2011 at 1:34 AM said...

cantik luaran x semestinya cantik dalamannya

LittleGurl on September 28, 2011 at 10:27 AM said...

tade sape pon yang huduh. sume cantiks & kacakss auuwwww auwwwwww

♥Miss Yaanaako♥ on August 1, 2012 at 10:15 PM said...

tu semua ciptaan dia. setiap ciptaan ada hikmah ;')

Hansyirah Takezur on August 1, 2012 at 11:04 PM said...

manusia dijadikan dengan sebaik ciptaan. maka bersyukurlah :)

 

Designed by #