Tuesday, September 6, 2011

kalau ko blogger, tolong jangan buat menatang ni !


nak jadi blogger yang bagus?bace ni. taknak bace?lantak ngko la.

sila jangan buat bende-bende ini. ape yang beliau kate adelah benar, dan tiada yang lebih benar dari yang benar.


sombong

Kalau dah pemes tu tak usahla sombong sangat. Still ingat " kau tak kan berjaya ade kat atas kalau tak de orang kat bawah tolong". Mesra la sikit. Baru lah namenye blogger terbaik kan.

bangga diri

"ranking blog aku top 100 mesia doe". Opss! Even terdetik kau nak bangge tu bangge sikit sudahlah. Orang tu follower beriban2 ranking malatop2 tak de nak show off sangat pun.


berlagak

Ni lagi 1 fenomena. Belagak gilos. Tak tuding jari kat sape2 tapi ade blogger yang macam ni. Belagak hebat sangat. Mentang2 dah up kan langsung tak nak tolong blogger2 lain or simply said newbies. Banyak dah aduan kan.


lagi sambungan : blog najihah

*****

Daku bukan nak kate apelah kan,skang ni blogger berlumbe2 nak pemes. Nak tengok traffik sape paling mencanak2.


senyap2 da la. as ape yang guwa pernah kate dulu. biala ko top kat dunia pon, trafik pecah perut ke, nuffnang bejuta ke, bia la. toksah kecoh2.nanti orang anggap kite ni menjengkelkan plak.show off..toksah nak bising2 kan better. then u akan lebih dihormati dan dikagumi. tak percaya? tgk zack zukhairi, tgk eqbalzack dan tengok ujang.


TETAPI, pesanan jugak kepada blogger lain, jangan mudah menuduh seseorang blogger itu sombong, kite takde kat tempat beliau. kite tak tau ape aktiviti harian beliau dan sebagainye:) so, always bersangka baik


p/s : 2 perenggan last je guwa taip, yang lain copy paste.copy paste kan guwa punye hobi.haha

37 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA on September 6, 2011 at 4:25 PM said...

hehe,udah bc di blog najihah..

tepuk dada tanya selera..

jgn nak telan mekdi aje..heheh..

[k]o{q}i[n] on September 6, 2011 at 4:25 PM said...

tau xpe..kdg2 meluat tgk. over sgt riaknye...

____Myera Nyera on September 6, 2011 at 4:27 PM said...

hehe, betul betul betul ^^,

d_tieah on September 6, 2011 at 4:27 PM said...

Kan.. Suka entry iniiiiiiiiiiii.. Show off dengan follower ribu riban pun tak syok jugak tengok nye.. Tapi nak buat lagu mana, kalo dah itu entry SEO.. Ape2 pun, bersangka baik~ Ecewahhhh..

FaKArePa!n on September 6, 2011 at 4:27 PM said...

sokong pnuh cakap ko..sgalanya bermula dari bawah..xde y bawah sudah pasti xde yang di atas..

y u y u Z u l a i k h a on September 6, 2011 at 4:30 PM said...

selamat ai tak pemes nyahhh!! nyah! ai mesej, asal tak reply? nyampah!

cik najihah on September 6, 2011 at 4:30 PM said...

erk..ni entry hentam ke ape haha..
terkezot
bersangke baik & x cepat judge orang lebih baik

Namee Roslan on September 6, 2011 at 4:40 PM said...

entry esok aku pasal ni. lebih kurang n blogger yg aku adore..

tieha ismail on September 6, 2011 at 4:47 PM said...

haaaaaa btol tu...jangan nak show off sangat sampai berlebih-lebih...ta suke blogger camtu...macam dia sorang aje yg ade...

Aku Ibu Muda on September 6, 2011 at 5:00 PM said...

hurmmm....

Nurulchumel on September 6, 2011 at 5:01 PM said...

neh salah satu membe yg sombong!
huhuh.. :p

FasiHaH SupiaN on September 6, 2011 at 5:05 PM said...

aku xambil port sgt dah belog aku weyh....

MR. SYAH on September 6, 2011 at 5:37 PM said...

betul tu.. bersangka baiklah..

FariehanIbrahim [LBC] on September 6, 2011 at 5:45 PM said...

blogger pom ada hidup sndiri jgak :p

El-Janna on September 6, 2011 at 5:55 PM said...

huhuk ngaaaaaaaaaaaaa

ok ok xkan buat>.<

mynameismy on September 6, 2011 at 6:00 PM said...

kamu pn jgn sombong tawwwwww....;D

beLLa on September 6, 2011 at 6:04 PM said...

betul3~ ;)

chemay on September 6, 2011 at 6:07 PM said...

ayat blogger2 yang hampir nak femes
"tak payah nak suruh aku follow balik. ikut suka hati aku lah nak follow ke tak"
dia tak ingat kot masa dia newbie dulu.
semua blog dia singgah.
suruh orang follow dia balik.
choiiiiiii
-.-

i am S!L4H.. on September 6, 2011 at 6:07 PM said...

ni uncle naz kategori ape? haha. lame gileee x nampak.

HAZWAN17 on September 6, 2011 at 6:19 PM said...

ikut resmi padi lah
semakin tinggi semakin tunduk..

whitecappuccino on September 6, 2011 at 6:23 PM said...

setuju dgn bro

sYafIk-wAy on September 6, 2011 at 6:53 PM said...

yeah i like this entry . haha

SoLy SoLicious on September 6, 2011 at 7:14 PM said...

idup atas dunia ni mcm atas roda..bila do ats kena ingt kita jugak berasal dr bwah..

hana on September 6, 2011 at 7:31 PM said...

ye betol..
saje je nak tunjuk income beribu2..
eleh..hehehe

eqbalzack on September 6, 2011 at 7:44 PM said...

salam,
baru perasan entry ni...hehe. big issue! tapi abg eq tak berani nak komen lebih2 nazirul, kalau abg eq laa...merendah diri tu lebih baik. kalau nak sombong boleh je. abg eq dah level PhD kan...tapi utk apa? buat org meluat je...
lagi satu pasal trafik2 ni, mmg abg eq akui kdg2 dok bosan baca entry kejar trafik ni...apa la sgt trafik kat dunia blog ni? baik kejar ilmu..ada manafaat...

p/s: minta maaf pada sesiap yg terasa hati...selamat hari raya. maaf zahir batin...

SyazwanSarawak on September 6, 2011 at 7:47 PM said...

tak shuke gak yg shuke menunjuk-nunjuk. motivasi konon >_<

Rtp Farra Arisha on September 6, 2011 at 9:35 PM said...

paling penting, kita blogging dgn hati yg ikhlas..bukan ada tujuan tertentu..blogging is just for fun and sharing our stories to let everybody read!! santai saja la!! :D

Fatin Farhana Binti Ramli on September 6, 2011 at 9:42 PM said...

bako je !! bako je !!

delarocha on September 6, 2011 at 10:21 PM said...

peringatan yang bagus

Nadia Nadiana on September 6, 2011 at 11:18 PM said...

blog saya tak femes, tapi saya femes lah...hahahaha....gurau je!!

slmt hari raya owner blog!!! dah femes kan? nak mintak duit raya!!!

woootttt wooott~

anti naz on September 6, 2011 at 11:56 PM said...

aku ada kenal blogger top ni sombong gila...

dah la tak hensem...

nama dia Nazirulhazwan dow...,benci gila aku dekat dia..







*nama aku tu tak sesuai buat contoh la..grrr

NURUL NADIAH MAMAT on September 7, 2011 at 1:15 AM said...

setuju dengan abang eq.....

p/s : guwa suka iyakan pendapat orang....itu hobi guwa...ekeke..

emieysandra on September 7, 2011 at 3:15 AM said...

bese2 sudah..bersederhana kn lebih baikkkk~

Hanis Azla on September 7, 2011 at 8:47 AM said...

yg penting utk diri sendiri jgn tinggi diri dan utk org lain jangan bersangka buruk..itu lebih baik kan..

aanie on September 7, 2011 at 11:19 AM said...

pernah jumpa blogger yg macam ni...huhu...nyampah....

aleen aiden on September 7, 2011 at 6:12 PM said...

hee.yup,stuju sangat! ^_*

bighagenjo on September 14, 2011 at 1:00 AM said...

haha!
ada lak selit kau blogger yg mulia eh.
taniah,

huhu.

 

Designed by #