Saturday, September 3, 2011

fesyen baru fida | fesyen rafidah ibrahim nampak leher (gambar)


ulasan ala-ala tun mahathir :

1.ape kes ni?makin lame makin jahil??

2.guwa da kate, kalau da name artis mesti sengal punye.haih

3.so, u all judge la artis yang korang selalu bangga kan dan jadikan idola. guwa?guwa artis-artis malaysia ni memang guwa tak layan punye.

4.sure ramai keciwa kan tengok si rafidah camni. hopefully rakan guwa heliza helmi tak terjebak la ngan fesyen tutup dedah camni.

5.ape pon, sama2 la kite doakan yang terbaik untuk mereka. benci2 jugak, tapi tanggungjawab kita mendoakan yang terbaik untuk mereka:)

6.pada yang rase nak backup fidah and hentam aku kononnye aku mengaibkan die, baik lu orang nasihatkan fidah dulu.sekian

7.selamat hari raya.maaf zahir batin

58 comments:

FaKArePa!n on September 2, 2011 at 11:26 PM said...

nnti dia dedah tang lain plak lpas ni..kita tggu je la..

nurulfairuzzainalabiden on September 2, 2011 at 11:29 PM said...

fesyen siti. dah name pun sepupu dia. hoho

Anisa Hang Tuah on September 2, 2011 at 11:33 PM said...

chanteekk

CikBulat on September 2, 2011 at 11:35 PM said...

mak ai T_______T

lyndaz on September 2, 2011 at 11:36 PM said...

xlama lg tiru gaya siti pulopppp

chemay on September 2, 2011 at 11:36 PM said...

kejadahnye pakai tudung nampak leher?
lepasnie nampak dada lah pulakk.
baru la fesyen namanyeee.
-.-

Namee Roslan on September 2, 2011 at 11:38 PM said...

em entah la. tu aku cakap..bukan pasal tutup kepala. its about observing the aurah.

Nordin on September 2, 2011 at 11:38 PM said...

Aku nak bersangka baik. Dia ni ilmu agama still tak banyak. So, kita doakan je la yang terbaik. Mudah-mudahan lepas ni dia semakin bertambah ilmunya bila ada orang tegur. Kalau ada salah sorang yang boleh tegur dia directly secara peribadi lagi bagus. Baru la dia ada masa untuk berubah tanpa perlu berasa aib :)

nur amalina athman on September 2, 2011 at 11:39 PM said...

what the ?????????dah elok2 pakai tudung, wat cmni lak..
tuu semua dia dengan allah jelaa..

bighagenjo on September 2, 2011 at 11:46 PM said...

haha, sempoi la kau.

syafeeqa on September 2, 2011 at 11:49 PM said...

perhhh shinee lahh dia T___T

syafeeqa on September 2, 2011 at 11:50 PM said...

perhhh shinee lahh dia T___T

Nurasyiqin on September 3, 2011 at 12:03 AM said...

=)..ptg tadi tgk dokumentari kat tv3..tajuk di bawah rimbunan madrasah..kisah siti ayeshah bt abdullah scot..

Buat cek semakin terasa betapa beruntungnyer orang yang dpt hidayah peluk islam atas jemputan-Nya berbanding orang yang sememangnyer dilahirkan dalam islam..

bezanya?? orang yang dapat hidayah nih lebih menghargai n menghayati islam berbanding orang yang sememangnyer dilahirkan islam..=D

akuanakpahang on September 3, 2011 at 12:06 AM said...

Dunia artis penuh dgn tipu dayanya :(

Anonymous said...

ni macam fesyen siti nurhaliza ni..0psss lupe pulak. sepupu kan..

MIMIE AIZA on September 3, 2011 at 12:11 AM said...

waahh.. makin femes makin lain jadinya

Cik Miera on September 3, 2011 at 12:18 AM said...

ish.. artis ni, kalau dh glemer cikit mula lah lupa diri..

Ain Zulaikha on September 3, 2011 at 12:33 AM said...

huhuhu nauzubillah, harap tak jadi pada diri kita semua perempuan yg bertudung jgk huhuhu... wuuuu nauzubillah..

::contengan hati::)) on September 3, 2011 at 12:33 AM said...

hmm kan dulu minat jugaklah dengan dia ni sekarang serious dah tak suka dah,, sebab nye paham2 sendirilah,,

yeah2 hope heliza takkan jadi mcm ni amin

Cik Purple Pinkypuff on September 3, 2011 at 12:45 AM said...

hmm.. tak tau nak kate pe.. kalau tak kuat iman, cenggini la jadinya.

adanhayad on September 3, 2011 at 1:02 AM said...

cantiknye lehermu fida.....

cik ungu on September 3, 2011 at 1:07 AM said...

skrg neh tengok pesen tudung heliza makin labuh. bagus bagus bagus.

NaNaKo HaYaShI on September 3, 2011 at 1:14 AM said...

btol3..x taw lah ae nk jadi ngn dye skarang..keciwa~

Muslimah Optimis on September 3, 2011 at 1:16 AM said...

suka heliza helmi.. pakej..

PaK PiS on September 3, 2011 at 1:48 AM said...

bru nk suke fida,tp dy mcm ni plak,,,reject..

d_LA on September 3, 2011 at 1:53 AM said...

aku x terkejutlah minah ni jadi gini..lgpun aku x suka puji2 @ puja2 artis ni..nak kutuk2 pun x suka jugak..alaa, artis mmg suka reka kontrobasi pun biar up sikit nama..pastu mulalah buat statement membela diri..bosan!

cik qilah on September 3, 2011 at 2:32 AM said...

artis3...haish,,,

najihah sahami on September 3, 2011 at 2:33 AM said...

hohoh..mmg mase mula2 dia muncul lagi xbrapa nak minat dia. xtau nape. pape hal pun artis sememangnya tak layak buat idola...boo..hahaha

beLLa on September 3, 2011 at 2:47 AM said...

uish. aku respek kot fida ni sebab dia tudung penuh. sama macam heliza. npe lak bley amek gambo nampak leher cmni? buruk kan nama jea nty. haiyo

Hansyirah Takezur on September 3, 2011 at 4:27 AM said...

dah nama artis... memang sentiasa jadi artis
...

hud aikara on September 3, 2011 at 9:23 AM said...

kalau namanya artis memang tak boleh harap benda2 yang mengarah kearah keislaman. kalau diorang tahu maksud pakai tudung tu diorang tak jadi artis. sbb tu aku heran bila artis sibuk pakai tudung. konon semakin menuju kearah kebaikkan. betul2 menghina pemakaian wanita islam. ada ke dalam islam wanita bertudung boleh terlalak-lalak menyanyi, berlakon, bergelek sakan atas pentas? tapi masyarakat kita selalu cakap; "ala..sekurang2nye dia bertudung tak macam yang tak pakai lansung tu.."
what??? tahu tak artis yg bertudung tu sama aje dosanya dengan yang tak bertudung. apa yg dapat ? panas aje yg dapat...maaflah tak emo sikit sebab apa yg saya nampak org melayu malaysia terlalu obses dng tudung tapi tak peduli tentang aurat. pelikkan?

Qaseh dalia adelia on September 3, 2011 at 11:28 AM said...

adoiyaiii sakit jiwoooo tengok

Salim Harmanain on September 3, 2011 at 11:48 AM said...

adess...pesal la macam ni pulak..?? terlebih fesyen suda...

Yanyan on September 3, 2011 at 1:23 PM said...

yanyan suka dgn Fida ni. tp tulah, macam kau cakap lah, dah nama pun artis. -.-

ishiko on September 3, 2011 at 1:57 PM said...

apa slhnye dye pakai inner tudg tutp leher siket..

UNA budak BAEQ on September 3, 2011 at 2:22 PM said...

perghh gua tak penah minat retis retis meleis camnih . bila dah naik mula lah nak tayang2 segala . fida nih dah la men peluk peluk ngan laki. dah pkai tdung tuh agak2 la.

dah mcm bangang bila elok2 pkai tdung mula nak bukak2 .

Ujang9897 on September 3, 2011 at 2:33 PM said...

gua tau lu minat maria ozawa jer...

CikGu Ma on September 3, 2011 at 3:58 PM said...

tu la pasal...dh lama tertengok gambar2 anak dara pakcik ibrahim pakai macam ni..baik x payah pakaim tudung...

soooooour on September 3, 2011 at 4:06 PM said...

sape ni..x kenal..lol

k.h.a.l.i.l.a on September 3, 2011 at 4:19 PM said...

suke fida sangat2. tp x suke sangat2 gaya die sekarang -_-"

|| A r a W a n i || on September 3, 2011 at 5:39 PM said...

dah la kutuk..
klau berani, tegur beliau face to face..
tanggungjawab kita as sedara seagama doakn smoga kita sndri xtejebak dgn pelakuan gini..
n as well doakan utk beliau jgak..
hope back to real hijabers..

Myera Nyera on September 3, 2011 at 6:31 PM said...

sobs. kecewa bertubi-tubi

FasiHaH SupiaN on September 3, 2011 at 7:16 PM said...

'terbaik' nieeee aduyaiii

wAnA on September 3, 2011 at 11:47 PM said...

Huuurm... :(

FARAH ATIQAH on September 4, 2011 at 10:14 AM said...

i like her so much.tapi syg dlm drama tu dia xjaga batas antara laki n perempuan lagi2 dia bertudung.sedey.:(

CT on September 4, 2011 at 10:18 AM said...

Bersangka baik, insyallah dia berubah...cam kita juga..kadang2 alpa!

qasehraihan on September 4, 2011 at 12:13 PM said...

laaa...xcomey pong leher tu..tgk pada sanggup tayang tu mcm lawo..hukhuk..

nurayunni on September 4, 2011 at 1:11 PM said...

ai...cmne leh jadi mcm nie??

khadijah on September 4, 2011 at 1:38 PM said...

suke dia sangat.. tapi bile dia pakai macam tu tak sukela..hmm

nuR izyan on September 4, 2011 at 2:02 PM said...

apo jo la die ni..
baru je nk mnt..dah..cancel!!

Aku Ibu Muda on September 5, 2011 at 9:42 AM said...

leher dia cantik :)

Nurul Atiqah Yazid on September 5, 2011 at 12:01 PM said...

mcm ni ke dunia artis ? -,-"

fndrocka on September 5, 2011 at 2:25 PM said...

peh peh peh...atas dasar 'tanggungjawab' sebagai artis lah ni

wanda arry on September 6, 2011 at 9:58 AM said...

apa kes ni??dah nk tiru Ct nurhaliza plak ke?

Kathy Rospin on September 7, 2011 at 11:14 PM said...

aku it CT. haha

Reen Tart Nenas on September 9, 2011 at 5:45 PM said...

x faham ngape skang die makin suka suki nak pegang2 n peluk2 artis lelaki. kot yer pun berlakon sbg adik beradik, tp tetap haram kot. lagi satu, dah sah2 ko pakai tudung. kalo ko tu tiz zaqyah ke yg mmg bertudung dlm drama je, xpe la jugak.

ahmadABQARI on September 9, 2011 at 11:40 PM said...

yg komen ni pon aku tgok xleyh blah.. siap ada yg xpakai tdong lagi..HAHAHA.. pandai cakap orang..huhu

yaya hashim on October 3, 2011 at 4:40 PM said...

rase nyampah tahap xleh nak tengok ar rasenye,,,, memang jijiks... cik fida len kali kalau ade niat nak up...terus je la openg ''SERKUP" You tu...kan sonang...amboi terlebh sudah aku,,,hihihi....

 

Designed by #