Wednesday, September 14, 2011

cilake punye shortform.

guwa jenis manusia yang tak suke chattin. ym pun guwa takde.fesbuk chat?jarang2 yang amat guwa on9, biasenye misti guwa off9. taktau kenape, mungkin gak guwa da tua, da takde feel nak layan permainan bebudak mude.


walaupon tak gemar main chattin, knowldge guwa on shortform ni memang mantop. setakat shortform2 macam "asl" "omg" "imo" "imho" "lol' tu sume celah kangkang guwa je. tp hari ni guwa dapat tau shortform baru yang amat cilake la bagi guwa


*****

lunch tadi, guwa makan kat luar, ade gadis mane ntah tetibe nak blanje. guwa cam biase.kalau gadis punye pasal memang pantas. kitorang makan nasi briyani. dah makan, borak, kenyang sume guwa pon balik. lupe plak nak cakap terima kasih.adeh. guwa ape lagi terus je send sms kat die


"thanks wei sebab blanje guwa makan tadi. konyang giler dow"


5 saat kemudian.


1 new mesej resiv from izara

" =2 "

guwa terpaku seketika tengok mesej balas beliau, menatang ape plak " =2" tu? 1/2 jam jugak la guwa cube mentafsirkan kod rahsia tu, guwa da siap pk bukan2, mane la tau tu simbol die nak ajak p hotel murah ngan guwa ke ape ke.

guwa pon sms beliau semula

"wei zara, =2 tu bende ape?"

selang 5 saat kemudian

1 new mesej resiv from izara


" lol, sama-sama la naz, kan "=" tu simbol sama,2 tu ulang dua kali, jadi la sama2"


"cilake" -


p/s : cilake disini bermaksud cantik

55 comments:

Eyda Syahida on September 14, 2011 at 1:39 PM said...

hahahahahaha =2

♥NuR SyAFiQah♥ on September 14, 2011 at 1:39 PM said...

hahaha first time dengar shortform cenggitu :)

Mialia on September 14, 2011 at 1:51 PM said...

haha, xsuka chatting gak.. ade ke yg pendekkan sampai cmtu skali ? cilakak btol.. ehehe

Alisya on September 14, 2011 at 1:54 PM said...

hahah..lawak. shortform habes.

Namee Roslan on September 14, 2011 at 1:55 PM said...

=2 .. sama sama. hahah. pemalas gila siap yg guna shortform smpai mcm ni skali!

rubi @ cawan2 on September 14, 2011 at 1:59 PM said...

mwahahaha~!! first time daku tengok shortform ni weh!

aizach on September 14, 2011 at 2:07 PM said...

wah.baru taw nie ada jugak shortform gitu..haha

|| A r a W a n i || on September 14, 2011 at 2:12 PM said...

Hahahahaha...
dia yg xpaham, ckp shortform tu plak yang "cantik"

Atoi~~

Pendekar Berkuda on September 14, 2011 at 2:24 PM said...

kau memang tak menahan....cilake...

cik najihah on September 14, 2011 at 2:31 PM said...

hahah mmg x pahamlah kalau cmtu

ishiko on September 14, 2011 at 2:46 PM said...

style !!!
shortfrm baru ni.. ^^

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ on September 14, 2011 at 2:47 PM said...

lo mcm2 kan skg ni....

hana on September 14, 2011 at 2:57 PM said...

hahah...
mmg tak boleh bla la shortform camtu..
ni pun 1st time tahu..
mmg cilake habes...
cilake disini bermaksud cantik..
huhu

meaw on September 14, 2011 at 2:58 PM said...

tension je dapat shortform gitu,huhuhu.....

mas saari on September 14, 2011 at 2:59 PM said...

first time tengok shortform camtu...kita pun tak faham! huhuhuuu

geeds on September 14, 2011 at 3:05 PM said...

HAHA. nice one!

HaiDa HiDa on September 14, 2011 at 3:30 PM said...

hehee..
saya pun kekadang salah tafsir gak ngan shortform ni sbb tu tak gemar sgt gne.. kalau gne pun yg biasa je.. senang orang faham dan senang saya faham.. :)

deqla manjew on September 14, 2011 at 3:44 PM said...

hahaha...mmg cilake!

Eyka on September 14, 2011 at 3:55 PM said...

hahahhaa :P

wanda arry on September 14, 2011 at 3:57 PM said...

adui..sanagt shortform betui..sy pun xpham klu mcmni

Run Away♥ on September 14, 2011 at 3:59 PM said...

/salam kenal..dan slmt hari raya...;d

~Nana 귀여운~ on September 14, 2011 at 4:15 PM said...

sengal kan...guwa pon x tahu itu simbol sama2..LOL :P

! Nurida Ardy on September 14, 2011 at 4:36 PM said...

kesian ko...-_-"

aizamia3 on September 14, 2011 at 4:50 PM said...

hahaha.. betul2 bahasa sms.. ;)

najihah sahami on September 14, 2011 at 5:00 PM said...

hahaha...memang short habis ah..ingtkan smiley td. adeh....

hudahazwani on September 14, 2011 at 5:13 PM said...

hahahaha !!

FasiHaH SupiaN on September 14, 2011 at 7:20 PM said...

hahahaha aku tau dah same2, tp pendek sangat ah, tak berbaloi.haha

Cikgu Jaja™ on September 14, 2011 at 7:31 PM said...

kehkehkeh

tieha ismail on September 14, 2011 at 8:07 PM said...

wah memang cilake...first time atau shortform ni

p/s: cilake disini bermaksud cantik...



p/s : naz yg ajar

Rozuan Ismail on September 14, 2011 at 8:08 PM said...

meletop shortform dia

MIMIE AIZA on September 14, 2011 at 8:29 PM said...

hahaha.. mmg lawak laaa

Sunah Sakura on September 14, 2011 at 8:29 PM said...

perghhh! tak hagak2 kannn shortform gitu sekali..hahahaha

emieysandra on September 14, 2011 at 10:07 PM said...

haha..baru tau, ade gak shortform cmtu. adesss

=2 naz!

:P

Fatin Farhana Binti Ramli on September 14, 2011 at 10:17 PM said...

HAHA .. aku yang mude ni pon tak faham pe =2 .. pelik pelik ..

YAYA AZURA on September 14, 2011 at 10:29 PM said...

kelass gitu ...
xpernah guna lg...akak pinjam ye nas shortform tu...^^

NUR AMINA on September 14, 2011 at 10:35 PM said...

Akak tgk sekali dh faham shortform tu...jiwa muda kut

Tasha on September 14, 2011 at 10:57 PM said...

imo,imho tu pun aku tak paham kot..haha

apetah lg =2!

Miscellaneous Smiles on September 14, 2011 at 10:58 PM said...

huh..wa dah tua tak main shrtform

Bungakopi on September 14, 2011 at 11:09 PM said...

salam.
stat rini, aku pon nk guna.
1st time dtg cni.. nice blog! :)

FariehanIbrahim [LBC] on September 14, 2011 at 11:26 PM said...

ahahahaa..dasat punye shortform! xD

Solihin Zubir on September 15, 2011 at 12:12 AM said...

ada jugak shortform mcm tu? haha.. nohorom btoi..

fairus on September 15, 2011 at 12:29 AM said...

TK.... =2.... :)

dya on September 15, 2011 at 1:38 AM said...

mula2 angkat kening..pastu aku dah paham dah..haha

alexa yussida on September 15, 2011 at 3:31 AM said...

hahhahha nasib aku belom pk bukan2 lagi...ya adui =2

Fara on September 15, 2011 at 7:31 AM said...

dah pendek makin dipendekkan *tepuk dahi*
gv - give
tk - take
bt - but

too advance!

on September 15, 2011 at 11:16 AM said...

memang pendek betollah shortform tu..haha..xpenah dapatt..haiyorkk...cilake punye shortformm..ahaha

Nurul Ezra on September 15, 2011 at 11:26 AM said...

hahahaha... sumpah saya pun baru tau skrg! thanks for the info! klakar siot.

d_tieah on September 15, 2011 at 11:50 AM said...

Memang cileke nazzzzzzzzzzzzzzzz.. Hahaha..

RomeO said...

Macam pernah ku dengar ayat ni =2. Tapi dimana ya!!!

Darulamanku on September 15, 2011 at 3:01 PM said...

bkn kat fb ja gunaa.... kat hpn sma la... apa benda sampai tak phm buat shortform nii.. mcm mana malaysia nak maju kalu dah dok guna ayat mcm nii...ish ish ish...

Qaseh dalia adelia on September 15, 2011 at 9:27 PM said...

hahaha gila ,
tak terfikir langsung punah bahasa

bighagenjo on September 15, 2011 at 11:59 PM said...

haha!
aku pon terkesima jap.
ampehh

A T I K A H L A T I F F on September 16, 2011 at 6:22 PM said...

bhahahaha. fes time gua dengar kot s/f centu

jadah pemalas

CikBulat on September 17, 2011 at 2:57 AM said...

muahahahaha !! =2 naz !

iszieylyanziy on September 17, 2011 at 2:34 PM said...

mak aiii,,,xpenat den jmpe ag shortform cam tu,,

 

Designed by #