Monday, September 12, 2011

blogger otai bajet gud dan garang.shitted!

Guwa ade terbaca satu blog ni.budak2 baru la.menangis2 die kat entry die.keciwa die dengan blogger2 otai.kononnye blogger2 otai ni suke menyound a.k.a menegur secara ganas tidak bertempat.


Katenye banyak blogger yang buat entry kononnye benci blogger/blog yang pasang lagu kat blog..blog kalerful..blog liplap2..comment verification dan masalah2 lain lagi tu yang die sedihkan sangat tu..sebab kt blog die die letak lagu.

*****

Di sini, guwa nasihatkan.kepada sesape yang kononnye rase nak menegur tu,kalau nak mengajar tu toksah la nak garang2 sgt.tajuk pon buat orang kecik hati. Bukan men garang lagi tajuk : "aku benci menyampah blog yang ade bende ni" <-- contoh tajuk

bukan ke lebih baik kalau u all tegur elok2..budak2 kot yang buat tu.dari semangat budak tu nak buat blog da terus rase down.apadaaa. bagitau la baik2,gunela ayat2 yang baik.contohnye :

"rujukan untuk blogger baru"


Disamping itu juge,bgla reason pada setiap bende yang u all tak suke.jgn bagi statement macam taik,contoh :

"blog yg suke pasang lagu ni..menyampah doh.semak giler" <--sape tak taching cmni

Err..setau aku blog irine nadia pon pasang lagu kan?pesal minah tu lu tak hentam?puja bukan main?shitted.nak kipas bontot la tu.

*****

Udah tu.andai kate u all da tegur and dorang taknak follow..toksah la nak maki hamun.rilex suda.bukannye haram pon bende tu.baik korang maki artis yang perangai cam cilake tu.tu lagi la teruk..bukan tak blaja ilmu agama kat skola dulu.lagi pon bukan korang slalu bace pon blog2 tu.kecoh je lebeh.konon nak tunjuk lu orang abang besar kakak besar blog.


agaknye miranda kerr blaja tak kat skolah dulu yang dedahkan aurat tu haram?


Senang kan?baru la blogger baru ni tak rase blogger yang kononnye otai ni sombong or poyo.barula tidak wujudnye blogger berhaluan kiri nanti.


Nota tumit kaki : aku tak rase pon blogger otai yang buat ni.yang buat biasenye yang terase diri otai.yang follower dalam 1000 - 2000. bukan sume la.yang perasan otai je. eleh.stakat follower i follow u u follow back..1000 follower tu..sehari je aku boleh dapat.


p/s takde kaitan entry : aku rase blogger ni boleh pergi jauh : mizz ferra

37 comments:

cik Dil on September 11, 2011 at 7:38 PM said...

ahaa..betul tuu..tegur la elok2..kan2..

adrinaqamarina on September 11, 2011 at 7:43 PM said...

naz, sehati je aku boleh dapat ke sehari je aku boleh dapat?

FarHANa aZwA on September 11, 2011 at 7:44 PM said...

btl btl btl...

cik najihah on September 11, 2011 at 7:54 PM said...

aku sangat2 sokong entry ni..
blogger yang bajet otai tu kadang2 x seda bahase kasar sangat.,yelah otai lah katekan..at least nak tegus bialah ayat manis sikit ni tak..sentap!

Sunah Sakura on September 11, 2011 at 7:55 PM said...

kalo wat tajuk elok2 insya'Allah boleh terima kan u?

p/s: kalo u top referral, tu memang kebetolan aje tu...lalala~

UNA budak BAEQ on September 11, 2011 at 7:56 PM said...

belog aku skrang dah ada lagu. kalao ada sapa hentam gua kaki kasi kudis kat muka dia. haha

*blooger otai yang mcm bajet gudgud ni lah yang merosakkan imej blogger.geezz

UNA budak BAEQ on September 11, 2011 at 7:57 PM said...

eh gua kenal la si mizz ferra tu rajin dia terjah blog gua yang naked tuh . err

yad'z on September 11, 2011 at 8:06 PM said...

abam naz pown garang jugakk.. kitew takowtt,, lalala~~

[k]o{q}i[n] on September 11, 2011 at 8:11 PM said...

entri beremosi dri NH..huhuhu

hoNey peja on September 11, 2011 at 8:15 PM said...

hmmm..bole tak nak cakap "blog kite suke hati kite la nak deco cam mane ponnnnnn.."
kalo die nak ltak lagu ke colourfull ke..blog die..suke hati die la kan?? :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?fed09d6f924496b3d1edbf37d3fafd67

~Kirin Selama Perak~ on September 11, 2011 at 8:30 PM said...

blog saya siap ada mp3 player.
wakakaka

SyazwanSarawak on September 11, 2011 at 8:37 PM said...

shitted? dah berak? wakaka

ramai betul otai komen kat entri ni. hikhik

Cik Miera on September 11, 2011 at 8:57 PM said...

eceh.. blogger yg mcm tu xsedar diri la.. dulu pun dia wat cmtu kan.. aku admit, aku pun penah gak pasang lagu kt blog.. lepak je. kalau xsuka pun, jg la hati org lain..

Aida Azryn on September 11, 2011 at 9:09 PM said...

hehe. sokong! :)

Namee Roslan on September 11, 2011 at 9:35 PM said...

aku pernah buat entry pasal widget! aku tegur elok2!! yay! aku tak terasa dengan entry kau! hahah.plus bukan otai, so ada peluang untuk maki. keh keh

FaKArePa!n on September 11, 2011 at 9:35 PM said...

Kalau Miranda Kerr belajar pasal tutup aurat bro, xde lah dia jadi model Victoria Secret lak..ish2..

Namee Roslan on September 11, 2011 at 9:47 PM said...

kau punya entry tegas2..aku suka, letak dalam bloglist! miranda ker tu lawa gila. gulp.

MissViVio on September 11, 2011 at 9:53 PM said...

btul3!! mostly blogger femes mang ska wat n3 utk kutuk bnda2 cmtu..huhu..

CIK FERRA AWW on September 11, 2011 at 9:59 PM said...

ehem ehem cik naz sayang. what do u mean tag nama i ni. haa. u nak ckp i blogger yg nanges tu or u just nak ckp i buleh pi jauh =.=" i think org dah salah anggap hehe. takpelh. u tag. i okeh je kikikiki :D

Qaseh dalia adelia on September 11, 2011 at 10:27 PM said...

tu lah nape tak sound irene lak eh .. ada lagu gak ce letak lagu sama mcm blog ye , ada tak komen .. kikiki .. biasalah ~ yg berlagak ni bajet bagus huhuhu ~

on September 11, 2011 at 10:35 PM said...

memang sedih kalo setepekk kene kat diri sendiri.. =.=

Syazwan Che Deraman on September 11, 2011 at 11:42 PM said...

aku sokong bro.dulu aku pernah buat entry macma tu..tapi bila fikir balik.tak patot la..walaupun entry tu tak la pedas sangat.tapi siapa kita nak judge blog orang..if ada mana mana yang salah..komen je dengan cara yang baik dan betul..

ps : kena kurangkan politik berblog ni..if tak, ada yang membenci kita..

Ujang9897 on September 11, 2011 at 11:45 PM said...

lagi jahaham pengomen entri tu semua setuju kemain lg..

-haah mmg tah paper dorg tu..
- betul la kita pun benci blog mcm tu

kemain lagi setuju di blog konon otai ni.,padahal insan yg tulis entri makian tu pun pernah buat..hee

♥NuR SyAFiQah♥ on September 12, 2011 at 12:38 AM said...

banyak kali dah kot aku tengok entry pasal hentam blogger especeli bab blog berat,lagu dan sebagainye..

hana on September 12, 2011 at 2:46 AM said...

bajet otai je lebe tu...
tp kalau rasa blog boleh naik tanpa buang lagu or pe2 tu buat tak tahu dah la..
hehe...

A T I K A H L A T I F F on September 12, 2011 at 8:26 AM said...

perasan otai. dem ah.

dalam berblogging memang ada istilah otai bagai eh? ohbarutau

mizzkechique on September 12, 2011 at 8:30 AM said...

hurmm..nk check entry balik.. kot2 ada entry hentam.. adeh la..

missSenget on September 12, 2011 at 8:35 AM said...

ha'a..aku pun rs blogger yg rs otai je buat mcm tu..

huh~

rara pinkmafia on September 12, 2011 at 8:41 AM said...

uyohhhh 1000 sehari je/hebakkkk.hmm ntah lah kan.cara kite membaca lain2,kdg2 ada yg salah faham cara penyampaiannya.

amiey lee on September 12, 2011 at 9:36 AM said...

HEHE NAK KLIK LIKE KT ENTRY BOLEH????

Diana @ bilakukatacinta on September 12, 2011 at 10:45 AM said...

memanglah setuju ngan ape yg blogger otai tu dok komen...aksesori tu memberatkan segala ~~ tapi tak perlulah harsh sgt..dah budak2..mestilah lain cara pemikiran depa...lagi2 bab menghias2 ni...So..tegur elok2

Nurasyiqin on September 12, 2011 at 2:34 PM said...

macam kena tipu jer ngan n3 nih..=p

Hishyamuddin on September 12, 2011 at 6:57 PM said...

betoi2..kesian kitorang yg newbie ni.huhuk

MIMIE AIZA on September 12, 2011 at 9:48 PM said...

blogger tu semua bajet baguss jeee... lalalala

Irine Nadia MaRceLLo on September 12, 2011 at 11:32 PM said...

wakaka. asal nama gua lak yg terselit ni. :P

eyh nak tau tak, irine since 1st time buat blog tahun 2008 sampailah skang, tak pernah buang lagu dlm blog. sape yg cakap blog berat and blog bising and memekik tu, pasang kapas siap2 kat telinga. heheheh. :P

tak kisah pon orang nak komen ape, sbb bising2 camne skalipun,diorang masuk gak menyebok baca. hehe

btw, love this entry ;) sape blogger yg main pakai sound tu?

shada wentz on September 13, 2011 at 1:43 PM said...

haha. naz, ak dh lama nk cakap psal ni jugak. tp ak pendam je, sbb penakut. wuwuwu. nice!

bighagenjo on September 13, 2011 at 11:14 PM said...

:)

 

Designed by #