Thursday, August 25, 2011

ape yang gadis perlu tau pasal lelaki

INILAH LELAKI!

Jika kamu melayaninya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta padanya. Jika tidak, kamu akan katanya sombong.

Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang mencuba untuk menggodanya. Jika tidak, dia akan kata kamu out-of-date!

Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala. Jika kamu tetap diam, dia akan kata kamu tak punya otak.

Jika kamu lebih bijak daripada dia, dia akan kehilangan muka. Jika dia yang lebih bijak, dia akan kata dia paling hebat.

Jika kamu tidak cinta kepadanya, dia akan mencuba mendapatkan kamu. Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

Jika kamu beritahu dia masalah kamu, katanya kamu menyusahkan. Jika tidak, dia akan kata kamu tidak mempercayai mereka.

Jika kamu cerewet pada dia, katanya kamu seperti seorang pengasuh baginya. Tapi jika dia yang cerewet pada kamu, katanya itu kerana dia prihatin.

Jika kamu melanggar janji kamu, katanya kamu tidak boleh dipercaya. Jika dia yang ingkari janjinya, dia kata dia melakukannya kerana terpaksa.

Jika kamu merokok, katanya kamu adalah gadis liar! Tapi kalau dia yang merokok, katanya dia adalah seorang gentleman.

Jika kamu menyakitinya, katanya kamu perempuan kejam. Tapi jika dia yang menyakiti kamu, katanya itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sulit untuk dibahagiakan.

26 comments:

iz on August 25, 2011 at 12:01 PM said...

eh..x sume gitula...

btw,new hupdate..hehe

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/08/tanda2-kedatangan-hari-raya-sedih.html

sYafIk-wAy on August 25, 2011 at 12:06 PM said...

betul3x.. hehehe

Afuan Shah on August 25, 2011 at 12:10 PM said...

hahahha..wadda gender bias here...kesian betul pempuan...

bighagenjo on August 25, 2011 at 12:11 PM said...

ah~ boysssss.. pfft

fairuz on August 25, 2011 at 12:18 PM said...

haha sungguh teruk!!

hana on August 25, 2011 at 12:45 PM said...

erm..
jgn lebih2..
kalau bersederhana kire ok la kan..
hehe

Eyka on August 25, 2011 at 12:48 PM said...

nice :)

deqla manjew on August 25, 2011 at 12:50 PM said...

huhh x patot btl! x adil la camnih..lelaki bole wat ape saje??TIDAK ok...huhu

Lynn on August 25, 2011 at 3:04 PM said...

haaa..susah jugak jadi pompuan ni..keh3..giv and take is da most important thing lor..^_^

Photo edit contest

Muslimah Optimis on August 25, 2011 at 3:10 PM said...

errrrrrrrrrrrr.. habis tu???? haha..poning eden

Tholeha Mustapa on August 25, 2011 at 3:57 PM said...

fakta ini boleh digunakan untuk perempuan juga, kerana perempuan juga begitu :D

Ujang9897 on August 25, 2011 at 5:02 PM said...

sukati kau jer.., kau tu GAY mana tau entri lelaki sejati..

Myera Nyera on August 25, 2011 at 6:45 PM said...

yang ni

'Jika kamu tidak cinta kepadanya, dia akan mencuba mendapatkan kamu. Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.'


saya setuju hahahahaha ^^, sukee bace entry bro. rasa macam addict pulak haha

♥ MS ♥ on August 25, 2011 at 6:55 PM said...

saya tak suka lelaki ada banyak bulu. (bulu kaki) errr. *tadek kena mengena* -----------" jangan marah. hehe

MIMIE AIZA on August 25, 2011 at 10:24 PM said...

lelaki.. lelaki...

izfanora on August 25, 2011 at 10:50 PM said...

lelaki macam nie ker? susah sangat nk didekati klu macam nie..

erysweetie on August 25, 2011 at 11:25 PM said...

peninglah pasal lelaki!.

tp still.. Allah ciptakan lelaki dan perempuan untuk melengkapi kehidupan

=D

Cik Mira Hassan on August 26, 2011 at 1:48 AM said...

sabar je lah..=.='

ira-yoshida on August 26, 2011 at 7:50 AM said...

mmg semua lelki macm tu ke?

Siti Mashitah Saidin on August 26, 2011 at 9:59 AM said...

tak jauh beza pon ngan pompuan. hehehe

mynameismy on August 26, 2011 at 2:32 PM said...

ni perangai kamu kah?;D

adrinaqamarina on August 26, 2011 at 8:54 PM said...

aku pernah kena last tu,


sampai sekarang aku ingat apa dia cakap,

"boleh tak sekali ni, awak buat sy rasa bahagia"


pergh, sentap aku, sampai sekarang aku makan dalam dengan dia.


hohoho.

Puteri Iqa Izyan on August 27, 2011 at 9:47 AM said...

lelaki~~

nabByla on August 27, 2011 at 4:48 PM said...

nice info...

Rtp Farra Arisha on August 28, 2011 at 4:35 PM said...

adakah ini fakta yang bisa dipercayai? i thought half of those bisa dipercayai!!

Syara Mohammad on September 4, 2011 at 12:56 PM said...

syara reply kat sini yer...

buku John Gray ni jer ke yg u baca? tak try baca Chicken Soup for Soul? Tu pun best jugak... just suggestion. I ni gila dgn buku. tapi, buku teks skola tak nak baca.

btw, happy Eid! dah 6th Syawal. Takpelah kan? hehehe

 

Designed by #