Tuesday, July 26, 2011

aku benci *****

Tepat jam 8.43 malam :

kereta saga r3 kaler purple guwa memasuki anjung rumah, dengan lemah longlai, konon penat bekerja,guwa masuk ke rumah dan terus landing di atas sofa empuk yang mak guwa beli time "sale" kat ikea. satu set rm1500 kot. made in italy


dengan lahap dan gelojoh, keropok double decker yang sememangnya terhidang di dalam balang di atas meja ala2 jepun guwa telan, pada masa yang sama guwa terlihat adik guwa sedang rajin kononnya membuat ulang kaji di satu sudut yang lain


"dasar hipokrit, toksah la nak buat2 rajin" peli guwa sambil terus mengunyah dengan lahap

"eh,abg,da balik? sorry la, adik tak sedar" jawab adik guwa dengan sopan


giler, terpaku guwa seketika mendengar jawapan adik lelaki guwa itu. biasenye punye la kurang ajar. derm mata


" takla, belum balik lagi " jawab guwa menganjing


***************


" tak tau nak jawab tanye la" soal guwa bila melihat adik guwa dok menggaru2 kepala beliau

" aahla, lupe plak, ade abg ingiyer kot. hahaha, tolong bang,jawabkan soalan ni, da seminggu adik fikir ni "



"seminggu?ko ni jawab soalan ke buat soalan?", "bak meh, takde soalan yang abg ko ni takleh jawab"

"tapi, ni soalan add math bang, boleh ker?"



"add math ke, minus math ke, times math ke ape ade hal" jawab guwa dengan lagak bak ayam jantan yang sedang bersedia ke gelanggang sabung

"nah, soalan die "

please show, by using any method :

4cos(2x)+3cosh sin x = cos^2x + 6 sinh x cos x


"cilake! guwa paling anti soalan2 camni ni kot " bisik guwa pelahan

" ko nanti abes blaja nak jadi ape?" soal guwa kat adik guwa



"ingineer la bang! pehal? ape kaitan dengan soalan tu?"

"bagus, tak tau buat soalan camni pon boleh jadi ingineer gak" jawab guwa selamba meninggalkan beliau terpinga2


p/s : guwa memang dari skolah menengah, matrikulasi, membawa ke UM, memang guwa paling menyampah soalan yang macam tu. kalau add math tak dapat 100, sebabnya xde lain, sbb soalan tu la.wakakaka


motif : xde pon.

36 comments:

Salim Harmanain on July 26, 2011 at 11:12 PM said...

aku benci gila add math..tak penah pass kehkeh...seb baik SPM lpas..=.='

luqman zakaria on July 26, 2011 at 11:17 PM said...

kalau aku!! bukan soalan tuh je..kalau math je!! memang pantang!! :P T___T.

~eZmALiZa~ on July 26, 2011 at 11:23 PM said...

grr! mmg tak suke soklan hyperbolic math niee...segala "h" di hujung mmg tak sukeee!!!

FasiHaH SupiaN on July 26, 2011 at 11:25 PM said...

memula dulu tak suka cos sin teetha tu, tapi bila dah tahu..wooo laju je.hehehe

mary ann ;) on July 26, 2011 at 11:27 PM said...

HAHAHAHA..

mmg si adik tu xdpt jwpannye lah kan..hehe

cucu umie on July 26, 2011 at 11:31 PM said...

until now, ayie masih lh bermain dengan soalan2 mcm gitu..dry sek, matrik and U..

nur intan hazirah on July 26, 2011 at 11:37 PM said...

hahahaha sama la kita...lau buang benda alah sin cos tan bagai tue kompom dpt jjwab dah wahahahaha

♥NuR SyAFiQah♥ on July 27, 2011 at 12:13 AM said...

derm den pon xsuke soklan cenggitu..den suke soklan solve quadratic equation jer..hahaha

Ujang9897 on July 27, 2011 at 12:24 AM said...

senang punya soalan pun tak tau.., jwpwn dia x la

yad'z on July 27, 2011 at 1:51 AM said...

hahaha.. cakap je lah ko tak tauuu.. banyak bunyik lak kauu.. hahhaa.. btw.. aku segala macam yang berkaitan dengan math aku anti.,. kehkehkeh

bighagenjo on July 27, 2011 at 1:51 AM said...

:D haha!

Maicher on July 27, 2011 at 2:01 AM said...

yang pasal prove prove nie.
warghh, betol betol.
memang sakai la.

sleeping_maniac90 on July 27, 2011 at 2:17 AM said...

lol.. hahahaha
soklan tuh best dowh.. pe da...
(tp sme la.. xtau jwb lalala)

iqbalhakimi on July 27, 2011 at 5:03 AM said...

haha..soalan2 camni memang mencabar kepala otak..

NooR AzLen BinTi HaRoN on July 27, 2011 at 8:21 AM said...

assalammualaikum

kecian adik..:-)

salam RAMADHAN ya Kareem

wanda arry on July 27, 2011 at 10:03 AM said...

wanda pun xsuka gak..penim kepala nk jwab

adrinaqamarina on July 27, 2011 at 11:04 AM said...

bila amek medic, tak ada math, buat aku rindu math pulak kekadang tu, tapi bila mengenangkan soalan tu, buat aku rasa syukur sebab medic tak ada cos sin dan sekutunya~

Aku Ibu Muda on July 27, 2011 at 11:33 AM said...

ohhh...add maths di hati ku :)

chenta hatie on July 27, 2011 at 12:58 PM said...

agak kojaq jawapan yg diberikan oleh inginyer ni . ! haha

saiazuan on July 27, 2011 at 1:19 PM said...

LOL sbb x pat 100 sbb soalan ni ek..

qasehraihan on July 27, 2011 at 7:48 PM said...

lega kpala baca entry giler ni..rekaan ke kejadian sebenar neh??hehe

eyjalukman on July 27, 2011 at 10:41 PM said...

ahhahahaha

smalahh menyampah kan soalan mcm tu ? gedik XD

farhanieza on July 27, 2011 at 11:07 PM said...

wakakakaaak.... senang jek soklan tuhh.... *dengan berlagak sambil hidung kembang*

Nur Farah Hani on July 28, 2011 at 12:09 AM said...

ahahaha... ingineer tak reti ke jawab soalan ni..w akakkaa... kesian adik die.. :P

Iffah Afeefah on July 28, 2011 at 1:57 PM said...

haha sebab soalan je?

erk novel ke? bese je

Rtp Farra Arisha on July 28, 2011 at 3:49 PM said...

hahaha. arisha pun kurang dalam subject math but most of the questions i can do it by myself tapi berjam2 klo nak siapkan sampai habis. hikhik.
ooohhh ur adik learning about trigonometric???

fatin syahirah :) on July 29, 2011 at 10:43 PM said...

haha. dah termalu sendiri bro ? haha.
aku pun anti soalan macam tu -.- apa daaa siapa tah cetuskan topik tu tah. apa motif pun tak tahu. nak guna dalam kehiduapn harian memang haremm ahh.

_b4rb_ on July 30, 2011 at 10:57 AM said...

wa klau ms skolah dlu blwy jwb pjam mata je kot. hahhahaha

Hishyamuddin on July 30, 2011 at 10:59 AM said...

hahaha...lagak cam blh jawab je kan..

♥ MS ♥ on July 30, 2011 at 11:00 AM said...

HAHAHAHAMPEH punye abang~ tehehehe. :D

Anne Nurain on July 30, 2011 at 11:48 AM said...

"tak tau buat soalan camni pon boleh jadi ingineer gak"

hahaha.. sengal..
tp ada betulnya jugak..
aku mmg x suka add math, slalu je gagal tp skrg dah ada diploma dah.. ijazah otw.. insya Allah.. hihihi..

alexa yussida on July 30, 2011 at 2:15 PM said...

sengal ubi !

aku suka add math saat2 masa dah tnggal sebulan nak SPM..sbb tuh xleh jd inginyer..eja pon xreti:p

A retarded kitty on July 30, 2011 at 6:07 PM said...

susah wo sin cos tan ni

cantekk on August 2, 2011 at 12:59 PM said...

hahaha...
ee..xsuke matematik..
adui caner la nk exam t..

iejjah on August 8, 2011 at 1:59 PM said...

haha...soklan trigo 2....lau da lme tggl nak slesaikan bapak ssh...haha...

ubabe on August 19, 2011 at 10:17 AM said...

Siryes, bukan nk berlagak. Tapi soalan ni best! sebab susah gile, kalau tengok jawapan orang, pastu buat, PUN dah PUAS gile!

 

Designed by #