Monday, July 11, 2011

hukum makan kepak ayam!


"uncle!!bile nak banje makan kFC? ayi tu kate nak banje" ayat yang setiap hari guwa dengar dari nia, anak buah guwa


"pakcik nash!jom la kite mam key ep ci! jom la!" <--ni plak ayat anak sedara guwa yang terpengaruh ngan nia


"untel,te ep ci (KFC bahasa telor) nak" <---haaa, yang ni tica, budak 3 tahun punye bahasa, kecik2 da demand.


*************


disebabkan ketidak mampuan guwa menahan serangan dari anak2 sedara guwa,guwa mengambil keputusan membawa mereka ke KFC nilai, guwa pedulik ape KFC tapak kasut ke hape, kang tak bawak kang cair pulak taik telinga guwa dengan momokkan dari bebudak kecik tu.



tiba di KFC,guwa terus membawa mereka duduk di port biasa guwa. meja hujung sekali, tibe2


"bagi kepsi dua, air milo catu!" nia dengan selamba menjerit order makan


"woi! ingat ni kodai mamak ke?" dengan pantas guwa mencekup mulut beliau yang sememangnya laju dari cahaya bila berkata2


"oooo, takleh ea uncle?ayah clalu buat camtu, nia buat la, cowii "


"memang dasar ayah kencing berdiri, anak kencing berjoget sungguh" jawab guwa dalam hati


"tunggu sini, uncle p beli"



*************

10 minit kemudian,


"jom makannnn!!" jempot guwa

"jooooommmmmmmmm!!" mereka berlapan menyahut



"uncle cop bahagian kepak!jangan amik!!" arah guwa dengan tegas

tiba2,

"eeeeeeeeeeeeee, uncle makan kepak, gelinye" ujar adam, adik si nia

"eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" sahut si tujuh yang lainnye


"pehal eeeeeee pulak?kepak la sedap" tanya guwa kepelikan sambil mengaru kepala guwa yang tidak gatal


"uncle, kepak tu kan dekat engan ketiak ayam! eeeee, geli la makan ketiak, maccam!!!" balas si nia


"err, celake" dengan pelahan, kepak yang guwa makan guwa keluarkan balik


p/s : malas nak layan budak2 lagi.


suke?jom la like:)

77 comments:

Janatul Ashikin on July 9, 2011 at 9:09 PM said...

kah3.......adeh...skit prot trgelak.......pndai bdak kecik tu...

Mel Myera on July 9, 2011 at 9:10 PM said...

hahak, seronoknya layan budak-budak. hakhak ketiak hakhak ketawa gulen-gulen baca entry ni hahak

UNA budak BAEQ on July 9, 2011 at 9:12 PM said...

cilaka . hahahaha


selama ni kita makan ketiak ayam . maccaammmmmmm . hahaha

cx's on July 9, 2011 at 9:16 PM said...

hahahahah. lawak la budak2 kecik zmn skrg. kih3..

sarah-najwan on July 9, 2011 at 9:20 PM said...

kepak ayam byk kulit..hehee

fairuz on July 9, 2011 at 9:22 PM said...

haha dem dem gua tak terpk pon sebelum ni.

Muslimah Optimis on July 9, 2011 at 9:22 PM said...

hahahahahaha... memang bikin gelak baca entry ni.. MOpun suka kepak gak.. ish..ish..ish..budak2 punya pikiran.. tak terpkir oleh kita yang dewasa

iLa VaNiLLa on July 9, 2011 at 9:23 PM said...

terbaek lar nia,...

Miscellaneous Smiles on July 9, 2011 at 9:29 PM said...

eiiiiii..mkn ketiak ayam

Nurfarahana Abdul Aziz on July 9, 2011 at 9:40 PM said...

haiya tertipu disitu..bencik...:p

biyha on July 9, 2011 at 9:43 PM said...

haha , lawak gila . comel je si nia tuh . love kids so much , care dorg ckp mmg spontan habis . hahaha , funny

Siti Mashitah Saidin on July 9, 2011 at 9:53 PM said...

hahah! comel...!

Yuyu Musa on July 9, 2011 at 10:04 PM said...

ciissskek...

aku memang ske mkan kepak ayam..

ingatkan hape rupanya sbb dekat dengan ketiak..

pandai ank buah ko naz..haha

♥yaya budak suka embun♥ on July 9, 2011 at 10:12 PM said...

adessss adesssssss

hahahahahahahaha

xtahan btoiiii

✿ cikcimi on July 9, 2011 at 10:17 PM said...

bagus betol dapat anak saudara cam nih. :D

mas saari on July 9, 2011 at 10:18 PM said...

hahahahaha...lawaklah pulak!
kepak maccam!!

i am S!L4H.. on July 9, 2011 at 10:20 PM said...

ha??? sentap kpd penggemar kepak. T_______T

CT NoArIzAh ArIs on July 9, 2011 at 10:23 PM said...

bebudak pun pandai kencingkan org kan..hehe!!

Dedulu uwan2 kita je yg suka mengencingkan cucunya pasal mkn ayam ni sekarang dh terbalik lak !!

eiela on July 9, 2011 at 10:31 PM said...

haha,,adoi budak-budak nih, parah betul. ingatkan apa la tadi. hish, terkono den.

Latest Entri :
Confirm Bersih

~..Lesung Batu..~ on July 9, 2011 at 10:32 PM said...

muahahahaha~ pandai betol anak2 sedara kamu ye..keh3

||aLeaSaRa|| on July 9, 2011 at 10:45 PM said...

wah kite pun tadi makan2 kat kfc nilai he3...kepaklah best.tapi bila fikir balik yerkkkk bawah ketiak ayam erghhhhh......

Hansyirah Takezur on July 9, 2011 at 10:48 PM said...

ketiak ayam wangi la.. takyah pakai deodoran pon.. :P

Puteri Berangan on July 9, 2011 at 10:50 PM said...

hahahha ingt ape tadi...poyo je....

Black Winter on July 9, 2011 at 10:51 PM said...

hahaha. comel je bebudak ni. :D

Syat0za Zai on July 9, 2011 at 10:57 PM said...

ish, gua igtkan halal haram ke tadi..huhh~ =="

~aYeeN & SuE~ on July 9, 2011 at 10:59 PM said...

huhu..makan ketiak ayam..sabo jela gan budak2..tp kepak mmg terbaik.

suka sugar glider x?
http://shinyumeeca.blogspot.com/2011/07/i-think-im-in-love.html

d_tieah on July 9, 2011 at 11:01 PM said...

Uik.. Kepak tu wing kan??? Aku memang tak makan pun.. Bukan tak makan tapi kurang gemar.. Hahaha..

yaya_flanella on July 9, 2011 at 11:04 PM said...

ni cerita comel yang benar ke bohong bohongan?

haniey on July 9, 2011 at 11:10 PM said...

eh ingtkan xleh mkn kepak ayam td..hehe..sb hani pn suka mkn kepak.. :)

CikBulat on July 9, 2011 at 11:15 PM said...

hahaha ! comel gila. ko slalu cter pasal anak buah ko en. haha. rajin melayan @_@ nice gila :p

Elyana Ahmad ツ on July 9, 2011 at 11:18 PM said...

hehe.tapi kanak kanak comel kan. ;)

NURUL NADIAH MAMAT on July 10, 2011 at 1:07 AM said...

ahaha......kenapa keluarkan balik wan?sedap pe.....keh3....

FarhanahAdzlan on July 10, 2011 at 1:20 AM said...

hahaha..pandai sungguh budak2 ni..=)

Rafidah Farhana on July 10, 2011 at 1:27 AM said...

Hahaha ! Dengan budak pun terpedaya kee ?

dayangkueffazulaikha on July 10, 2011 at 1:43 AM said...

haha~ comel je :P

Taufan Bin Ribut on July 10, 2011 at 7:54 AM said...

kalau lagi sedap kepak ayam yg paki dedoren rexona for men..hahahaha..


Entri terkini : Aku vs Camera dan korang yang gile camera
Entri sebelum :Diorang ni lesbian??
Watch my video songs ^_^

Nurasyiqin on July 10, 2011 at 8:27 AM said...

hahaa..baru nak mkan da patah selera..sian..

siti kektus on July 10, 2011 at 10:36 AM said...

hehe, budak kecik yg bijak, ;)

Black Moon on July 10, 2011 at 11:00 AM said...

hahahaha... itu bukan hukum itu LAWAK hahahahaha

mynameismy on July 10, 2011 at 1:48 PM said...

kahkahkah ayam tu xpakai deodoran ke

cik Dil on July 10, 2011 at 3:05 PM said...

kalau kat rumah dil, dulu, slalu berebut nak drumstick ayam..smpai gaduh2...
pastu suatu hari, abah cakap, eeee x geli ke mkn drumstick..kalau ayam berak, tahi dia mleleh kt drumstick dia tuu..
OK..sampai sekrang x mkn drumstick ayam..ahhaha =.="

Along Usop on July 10, 2011 at 3:09 PM said...

makan ketiak ayam!! hahaha..

dah tu kalau makan peha ayam??
makan celah kangkang ayam.. hahahaha .. :P

~+aSma dAud+~ on July 10, 2011 at 3:47 PM said...

bahana layan budak2 gru la..otak bukan main lagi sorg2..tu belom lg kena y suka kutok2 kt muka ada bintik2 la gigi hitam la n what so ever..outspoken betol budak2 skng nih..

qasehraihan on July 10, 2011 at 3:48 PM said...

kakakakaka....tetiba tingin nak jumpa nia..hakhak

Atiah Zainal on July 10, 2011 at 3:52 PM said...

hahaha. kepak dekat denga ketiak. Macam. Sumpah comel.

izfanora on July 10, 2011 at 3:54 PM said...

hahahaha.. kelakar tapi boleh membantutkan selera yang sedang meluap2.. :P

ishiko on July 10, 2011 at 5:53 PM said...

eerr... suka kepakk jugak cemane neh, keh3x...

Tea on July 10, 2011 at 10:19 PM said...

ahahaha. comel la wehh. :P
ketiak maccammm. :P

bighagenjo on July 11, 2011 at 1:56 AM said...

:) haha!

Nizam on July 11, 2011 at 11:07 AM said...

aku suka je kepak ayam... :)

Isteri Encek Bard on July 11, 2011 at 11:12 AM said...

adeh pakck naz tepengaruh ngan dak tecit lak..... lame tak nenga cite nia.. hehehhee.. nak makan kepci gak lah...

BRO_MONDAY on July 11, 2011 at 11:29 AM said...

naz : adess....nujo lah itu hanya fahaman bebudak...bijak gak diorang tu...koh koh koh

Sunah Sakura on July 11, 2011 at 12:14 PM said...

hahaha! pintar!!! lepas ni ang mesti geli nak makan kepak ayam!

aanie on July 11, 2011 at 12:50 PM said...

haahha...x pernah terfikir la pasal ni...xnak mkn kepak dah....hahaha.....

scha ahmad on July 11, 2011 at 12:59 PM said...

hahahah..
terbaek pny anak sedara!
nwk g mkn kfc tujuh org kew?
dasat!

aizamia3 on July 11, 2011 at 1:58 PM said...

hahaha... terus hilang selera kejap.. ;)

Opah Kentang on July 11, 2011 at 2:56 PM said...

hahaha..sengal..ayam ade ketiak lak kan :P

Qaseh dalia adelia on July 11, 2011 at 3:52 PM said...

xkira lah dekat ketiak ke apa.. feberet tuh kepak ayam !

Namee Roslan on July 11, 2011 at 5:47 PM said...

asal ayam tu shave ketiak dia dah la. layan je. hahah.

ShafiqIzwan on July 11, 2011 at 8:32 PM said...

baca je dah macam kiut bebudak nie, hahah.

hidayah on July 11, 2011 at 11:43 PM said...

this kinda funny story! LOL!

iniialahaku on July 12, 2011 at 1:30 AM said...

pergh...xtrpikir plak aku..hahaha..ngeng tul

Penggemar Coklat on July 12, 2011 at 4:34 PM said...

miahahahaha

rasa naz cute pula sb pandai layan budak2x..LOL

yg hang terpengaruh ngan bebudak, apsal..haha

aswadz on July 12, 2011 at 5:19 PM said...

ngahaha... tergelak aku.

NauRah aLwaNi on July 12, 2011 at 7:59 PM said...

Nia.. syebab maccam la cedapp... hahaha. XD

Aliran Apa Yang Patut Saya Ambil? ;(

ChipCoklat on July 13, 2011 at 1:05 PM said...

Hahahaa... gelak guling2 bace entri ni..hahahaha... adoyai.. kecik2 lagi pandai buat lawak..hahahha

ainaa on July 13, 2011 at 5:55 PM said...

hahaha. terkena dengan budak2. ;p

ayat "memang dasar ayah kencing berdiri, anak kencing berjoget sungguh" terbaek ! hahaha

CouLeur de Chiqu3 on July 14, 2011 at 12:59 AM said...

comellll....

Ima Salsuzaima on July 14, 2011 at 8:46 AM said...

hahahaha..pintarnye budak2 tu. kim salam ek. hehe

yad'z on July 14, 2011 at 3:23 PM said...

ahahahahhaha.....
keciannn uncle naz.. kene perli dengan bebudak2. hahaha

SyazwanSarawak on July 15, 2011 at 4:44 AM said...

tetiba geli tekak pikir pasal ketiak T-T

CikNyz on July 15, 2011 at 11:20 AM said...

Kepak ayam maccam......!!!! tapi sy mmg suker mkn pun....

Nys Zairee on July 17, 2011 at 9:56 PM said...

kalo buntut ayam ape cerr? hahaha

Alexandriana Alia on July 25, 2011 at 1:11 PM said...

eauwww. makan ketiak!

tapi ok apa, ayam selalu kbas kepak dia. mana ada bau ketiak. Lol

::mak incik:: on July 25, 2011 at 7:46 PM said...

haha.. abang naz oh abang naz.. ngan anak2 buah pun ko tachink... hahaha... comel doh anak buah ko..... ;)

Teena Tna on May 10, 2013 at 12:12 AM said...

Haha...best jgk dpt budak2 cmnie...mcm pegi rombongan ke kfc plak

akmall on October 9, 2013 at 9:44 PM said...

Ini lah sebab suka blog gila-gila camni!! hahahha... kelakar sunggoh!

 

Designed by #