Monday, August 1, 2011

200 gig video lucah? bagus sangat la tu?

Mejah sedang melilau di kaki lima library kolej beliau, sedang beliau melilau, tenampak beliau akan rakannya ujang yang sedang kusyuk melayan empon galaxy s di ruang terpincil belakang library.

"siot, ni mesti tengok blue ni , tak ajak kawan, dem yu" - hati gersang mejah memulakan kata. diri beliau yang baru je seminggu break dengan makwe beliau menambang kegersangan yang sememangnya sebati dengan beliau

dari belakang perlahan beliau menghampiri ujang yang tak dari tadi kusyuk abes melayan empon

"sial lu! tengok blue"

" wadefak, terperanjat mak mejah oii!" reaksi sepontan ala maknyah ujang bila saje beliau menyedari dirinya udah terkantoi

" agak2 la der, blue ape ko layan ni?syiok tak?" mejah mula mencucuk

"pernah ke blue tak syiok?"- balas ujang endah tak endah, mata beliau tetap fokus pada skrin 4.0" empon beliau

"meh la sket nak tengok ni" rayu mejah sambil menarik2 empon ujang.


*********

" pakoff la! jangan kacau la der, pegi la tempat lain, mane layan tengok sesama" - ujang mula berang bila terasa privacynya mula terancam


" cis, kerek gampang lu, tak heran la der, guwa ade 200g lagi la koleksi blue guwa kat dekstop guwa tu, stakat blue picisan lu tu, tak gentar la" - ujar mejah lantas terus meninggalkan ujang


" 200gig jer ke?guwa yang ade 1 tera blue ni lu taknak cite?"

tamat

*********


guwa bukan team budak2 surau. kirenye, takde la guwa nak kate guwa ni baik. tapi, kepala lutut guwa agak kusut dengan perangai bebudak skang ni. yang pakai legging, kaki mabuk, kaki betina, kaki bangku, kaki k-kpop, kaki bieber, kaki gaga tu sume guwa da tak berape nak heran, guwa benci macam mane pon, guwa layan kan dalam hati sudahla. cukup kot sekadar membenci dalam hati, cakap lebih2 kang orang duk mengata plak


satu lagi jenis manusia yang nak kata baru tak jugak la, da lame kut jenis2 manusia gini bertapak kat industri ke"jahil'an dan ke"maksiat"an, cume guwa je baru nak kasi promosi bebudak ni, bebudak2 ni jenis bebudak yang macam ni, jenis bebudak yang "BERBANGGA DENGAN DOSA" dan berlumba2 nak tunjuk SAPA LAGI GAH dengan dosa memasing


ape makin maju makin bangang ker manusia ni?tu baru satu je, yang siap lawan sapa lagi banyak beromen blom cite lagi, lawan sapa hilang dara dulu, bla bla bla kemonla, haih. nak salahkan sape? kalau da tau diri tu ber dosa, diam2 sudah, toksah kot nak betanding2 dan gah2 dengan dosa. dapat hadiah ker main bangga2 dengan dosa ni?




18 comments:

Ayeem Jemain on July 31, 2011 at 1:00 AM said...

dosa yang dicerita pada orang adalah dosa yang tak diampunkan.

JKKK surau on July 31, 2011 at 1:06 AM said...

kepada ujang dan mejah bawaklah bertaubat... =)

alepridz on July 31, 2011 at 2:01 AM said...

mmg teruk remaja zaman sekarang ni... takleh nak wat apa dah... pakai purdah bagai pun belum tentu lagi ada dara...


aku baru jer ambik baNNER blog ko...

singgah sini EXCHANGE BANNER..

Nurasyiqin on July 31, 2011 at 2:22 AM said...

bangga la beb buat jahat dapat dosa..kira ada bran la tuh..korang ad macam kite orang?? Agaknyer sebab tu la depa wat cam tu kowt..kat dunia bangga-bangga, akhirat nt jwb sendiri lar..=)

jom baca kisah rasukan di dewan bersalin..=D

erysweetie on July 31, 2011 at 2:28 AM said...

hoh. setuju. Allah dah tutup molek keaiban kita. Kita yang nak pi canang apa pasai. moga kita dan keturunan kita terjaga dari semua ni.

hamzah ian on July 31, 2011 at 3:53 AM said...

nasib baik nama gua bukan mejah

♥ MS ♥ on July 31, 2011 at 11:26 AM said...

dah dah :) esok puasa. tehehehe puasa penuh tau ^_^

Ujang9897 on July 31, 2011 at 12:03 PM said...

JIBAUK KAU..


aku alim maaa

Ubey on July 31, 2011 at 1:55 PM said...

bnd2 ni sume laki mst lyn gak. tp xyh nk bgga2 kan bro. x pasal tergolong dlm org2 munafik - brmegah dengan kemungkaran yg dilakukan

Qaseh dalia adelia on July 31, 2011 at 2:08 PM said...

dunia akhir zaman naz..

chemay on July 31, 2011 at 5:22 PM said...

kaki bieber. kaki bangku. kaki gaga.
ape mende nye tu?
hahaha..

maybe diorang suka menunjuk2 dosa sebab diorang rasa diorang cool dengan mende tuh kot.
biasa lahh.
anak kurang kasih sayang.
-.-

bighagenjo on August 1, 2011 at 3:26 AM said...

:) hehe. dasyat la ngko.

Cikgu Jaja™ on August 1, 2011 at 11:40 PM said...

pokoknya..kalo dr awal didikan sempurna i'Allah anak pg jauh tersesat ke mana2 pon akn kembali jugak.. tingkatkan kualiti rumahtangga.bina insan dlm jiwa nak2..serapkan sepenuh kasi sayang..kita berusaha.Allah yg menentukannya.. sebaik2 perancang hanyalah DIA.. usaha dulu.usaha sebelum kita boleh melahirkan benih kehidupan generasi..

cantekk on August 2, 2011 at 12:55 PM said...

tp mmg ujang ada 1 tera mende tu ea? =D haha demit

tah nye, blawan2 plak nk bangga sapa ada paling byk koleksi blue. Astaghfirullah..

hpmurah2u on August 5, 2011 at 8:30 AM said...

macam2la diorg nii

regards,
hpmurah2u(info dan jual handphone online)

eyjalukman on August 6, 2011 at 9:40 AM said...

nk dkat kiamat dah ni . huu ;(

Mr.Oren on August 6, 2011 at 10:39 AM said...

kalau bab pahala...semua buat diam ja.hahaha

asy faro on August 12, 2011 at 12:40 AM said...

blue tu ape? hehe~

http://asyfaro.blogspot.com/

 

Designed by #