Monday, June 27, 2011

SHIT! suke sangat cari salah orang!

bagus macam mane pon lu orang,baik macam mane pon lu orang,femes ke,tak femes ke,hemsem ke,huduh macam member aku ke,cantik macam awek aku ke, baik lu orang prepare siap2,sebab guwa kompidem,pasti akan ade manusia bebal yg akan mencoba mencari kesalahan lu orang



pelik bebenor kan,tapi itu memang udah lumrah kot,pencarian kesilapan dan kesalahan orang telah menjadi intipati kehidupan serta hobi ke"banyak"an manusia.ape yang best sangat ntah guwa pon tak tau



guwa,seriusly,jijik dengan perangai manusia2 yg begini.macam gud2 je.manusia,surely,will make lot of mistake,no one can deny it,you are not doing anything wrong if you give some advice/critics on anyone mistake. tu orite je,tp yang guwa pertikaikan seboleh2 NAK MENCARI kesilapan orang lain.



come on la,daripada lu orang cari silap orang,lu cari lu orang punya silap dulu,jangan nak belagak MAKSUM plak.jangan jadi bak kate pepatah :



kuman berjuta batu lu nampak,ikan paus biru depan mate lu buat2 buta jer.



pastu,yang tukang dengar pon satu,kalau keburukan orang laju je hebahkan.laju je menaip.hehe



kla,ckp lebih kang guwa plak kene.


pens off

34 comments:

..cik gugu.. on June 26, 2011 at 10:13 PM said...

betol.. dok sebok cri slh owg.. pas2 nyusahkan owg plak..

OKED chokelat on June 26, 2011 at 10:15 PM said...

mmg mudah mencari salah org lain berbanding mengakui salah sendiri...

muhammad iqbal hakimi bin tahir on June 26, 2011 at 10:15 PM said...

biasala typical human being =)

muhammad iqbal hakimi bin tahir on June 26, 2011 at 10:16 PM said...

pokok pangkal diri sendiri..kita decide mana satu kita nak..nak join kutuk?..nak join puji?..nak ambil iktibar?..atau nak diam seribu bahasa..

Ujang9897 on June 26, 2011 at 10:25 PM said...

kejadahnya...


entri lu mcm update status Facebook jer..hahaha


reti gak emo...hahahahahah



* tak phm tuju kt sapa

FasiHaH SupiaN on June 26, 2011 at 10:34 PM said...

naz, ni mesti kes status ko tadi kan? hurm, manusia mana ada yang perfect, everyone does made mistakes lah....xde yg maksum......aku pon sama, tapi sebelum mengutuk orang lain tgk diri sendiri dulu, kadang dok kutuk ulama, tapi diri sendiri bab agama pun failed, ada hati.....

farahin nasir on June 26, 2011 at 10:34 PM said...

tu la manusia.. yg ada pada diri jarang di insafi.. tapi kesalahan pada org lain, itu la yg jelas diperhatikan.. same2 lah kita muhasabah diri.. semuga saling menerima, manusia serba kekurangan..

eyjalukman on June 26, 2011 at 10:37 PM said...

lex dulu , jom ngeteh . haha

Miscellaneous Smiles on June 26, 2011 at 10:41 PM said...

erkk~

chemay on June 26, 2011 at 10:44 PM said...

manusia memang macam tu.
suka cari slah orang.
diri sendiri pun tak perfect.
-.-

Cik Ungu Kamila on June 26, 2011 at 10:47 PM said...

biasa la tu. nak cari publisiti murahan kot. hek hek hek.

Rtp Farra Arisha on June 26, 2011 at 10:48 PM said...

tak salah kita menegur@mencari kesalahan org dgn cara elok demi kebaikannya, but we've to look very best from ourselves dulu laah kann.
that's the correct way i thoughts.

peace, selamat malam :)

isma on June 26, 2011 at 10:56 PM said...

mulut orang kalau macam mulut tempayan.. akulah orang pertama yang tutupkan.. hahaahaaha


jom join contest

http://isma-lovetowrite.blogspot.com/2011/06/contest-ayu-cardigan-topi-tampan.html

meaw on June 26, 2011 at 10:58 PM said...

uit,nape naz? alaaaa,biasa la manusia,salah orang senang je nampak... salah diri sendiri mampuih nak nampak, chill okay ^_^

::blog anak jawer:: on June 26, 2011 at 10:58 PM said...

manusia mcm tu la... asal silap siket pantang... silap sendiri tak nampak...

-Yok mampir diluk = ulat dalam perut...bukan dalam batu...

dilla adilla on June 26, 2011 at 10:58 PM said...

so, tak payah nak mengiyakan mana2 pihak.. duk diam2 sudaa kan?? daa baca daa laa..

JHaZKiTaRo on June 26, 2011 at 10:59 PM said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah ke blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba mengembara ke 46 buah negara.. :)

salina sayang on June 26, 2011 at 11:26 PM said...

erkk, terasa sikett..hehe. maroh benor nampoknye nih. ade orang cari pasal ke??

hana on June 26, 2011 at 11:54 PM said...

kalau jmpe orng macam ni jgn segan2 nak bg die makan sup kasut...
nyampah lak ai..

FarhanahAdzlan on June 27, 2011 at 12:11 AM said...

pepatah tu klaka la..haha..

Tp sya rasa itu memang lumrah manusia..yang kadang2 terlupa dirinya juga mmbuat ksilapan..itu lah gunanya nasihat mnasihati antara satu sama lain dngan cara yg baik..^_^

sumaiyah mokhtar on June 27, 2011 at 12:35 AM said...

heeee saba2 :)

najihah sahami on June 27, 2011 at 1:38 AM said...

hahaa..malas la nak tuding jari kan..tp...err..hahhaa....

nini on June 27, 2011 at 5:32 AM said...

biarlah...kalau itu boleh buat dia bahagia...dan boleh tambah pahala free kita...erk...

Siti Mashitah Saidin on June 27, 2011 at 5:46 AM said...

huhu..sabar ya bro

mizzkechique on June 27, 2011 at 9:15 AM said...

lumrah sifat manusia mmg mcm tu..

Raden on June 27, 2011 at 10:16 AM said...

yg penting hati kene konkrit...dulik la org nk kate ape..

kakchik@ella on June 27, 2011 at 11:11 AM said...

KC pun tak suka perangai cam gud2 ni.

MISS QASEH SAIFUDIN on June 27, 2011 at 12:24 PM said...

biasa laa tu..lumrah!..salah orang memang semua bole nmpak..

khadijah on June 27, 2011 at 12:43 PM said...

biase la manusia kan.. dia akan rs diri betol dan semue org slh..:)

eiela on June 27, 2011 at 1:21 PM said...

ntah la, kalau nak cari kesalahan orang lain pun pastikan diri tak buat salah dulu nanti orang pertikaikan dah haru...

Latest Entri :
Senyum

Sunah Sakura on June 27, 2011 at 1:35 PM said...

manusia...benda buruk cepat je, benda baik buat tak nampak..

bighagenjo on June 27, 2011 at 1:46 PM said...

aku pon mcm tu. :) haha

yaya_flanella on June 27, 2011 at 2:50 PM said...

bukan lu ke naz? hikhik. peace yaw. :p

niena shopping2u on June 28, 2011 at 2:30 PM said...

nk carik salah org mmg terlalu mudah =.='

 

Designed by #