Monday, June 20, 2011

Peng"KIPAS" dan yang di "KIPAS" - pem" butthurt " jgn baca

bile ko ade kat atas, ko buat la ape sahaja, ko cakap la ape sahaja, orang akan :


1) betulla,respek la abg besar
2) tak sangka la abg ni bijak
3) setuju sangat2! tak ada yang lebih betol la dari ape yang abg besar cakap



bila ada yang cuba melawan arus dan membuat sedikit perubahan, sikit je pon, cube betulkan keadaan, orang itu akan :


1) ko bajet ko da bagus kan?
2) megada2nye mamat ni.eeee
3) eleh, eleh, err *tak tau nak cakap tp nak jugak jadi hero kononnye*



now skang aku tau, kenape orang nak sangat berada di atas:D



try, stop being pen'kipas' mereka-mereka yang diatas, cube gunekan sedikit akal fikiran, logic untuk menilai, dan jangan nak jadi tukang tepuk tangan perhimpuanan agung umno la. sikit tepuk sikit tepuk.ape yang ditepuk pon tak tau.haih

gambar 1 : belajar melukis dari faiz tapit

dan cube fahamkan "eksplenation" seseorang terhadap sesuatu perkara, jangan duk main bantai je bile tak paham, kang jadi macam kartun utusan, sebab bodoh sombong, agama pon nak dimain-mainkan.


pesanan : kalau agak2 kable tak besar, jangan sesekali cube langgar ..................... nanti mati woo


peace no war

entry tiada kaitan dengan dunia blogger, sila jangan sakit punggung *butthurt*


p/s : bukan semuala orang yang diatas yang buruk perangai:)

56 comments:

Ayeem Jemain on June 20, 2011 at 1:52 PM said...

entry ko semenjak dua menjak ni cam nak cari gaduh ngan seseorang je. kah3!

suffer8zine on June 20, 2011 at 1:53 PM said...

aku x de pun pape kable ni, indie je, jom langar2. wakakap

Sunah Sakura on June 20, 2011 at 1:55 PM said...

dulu pun kak IEB de cite sal kipas2 ni... hurmmm... kipas bos kan main kat depan, tapi kat belakang mengutuk2, keje tak buat... kadang2 yang dikipas tu tak betul sangat pun, tapi sebab dia yang bagi duit gaji, ye kan je lah...

ops, de kaitan tak?

Putri Malu @ ima salsuzaima on June 20, 2011 at 2:01 PM said...

Haaa..Kali ni aku setuju sangat..hehe.. Ni la orang sekarang.. Kalau org tu da betul2 kat ats, semuanye iya kan je. x betul pon jadi betul..hmm,

UNA budak BAEQ on June 20, 2011 at 2:01 PM said...

oh aku ada cakap sal kipas tapi rupanya ada org salah erti aku . katanya aku tunjuk hebat . katanya jgn suka kata dekat org atasan . oh katanya semua neraka . heheh


*otak aku otak mereka semua tak sama. otak aku otak fresh . wukiki

Marya Hana . on June 20, 2011 at 2:10 PM said...

sabar naz... :)

::anak jawer:: on June 20, 2011 at 2:17 PM said...

biase la...yg diatas selalu ramai pengaruh... yg di bawah kne nerangkak bru nk naik atas... tu pun kdg2 tersandung batu....jatuh gaung...

yg mengikut je ni kdg2 jenis org kt bawah yg nak naik cre mudah...dok mengipas je..

-Yok mampir diluk = anak jawa masuk paper...hehehe....

Isteri Encek Bard on June 20, 2011 at 2:21 PM said...

hahahha serius comel lukisan lidi, tgk pat kali baru paham... tul tu sunah, akak paling anti golongan pengkipas nie, sebab hari-hari kena menghadapi mereka sampai ke hari ini.. hari-hari sakit mata, semak telinga.. adeh, sabo jer lah

Axie04 on June 20, 2011 at 2:22 PM said...

saya setuju



*X kipas pun leh maju ape?, janji kene usaha

kakchik@ella on June 20, 2011 at 2:23 PM said...

skrg diaorg tk pakai kipas dah .. pakai "blower" terus. hahaha .

Isteri Encek Bard on June 20, 2011 at 2:26 PM said...

http://bintangkita080808.blogspot.com/2011/04/kenapa-kenapa-dan-kenapa.html

Fyzal on June 20, 2011 at 2:40 PM said...

dekat muktamar PAS pun.. kalau tak tepuk, takbir. kalau takbirkan benda yang betul takpa. ni dah kutuk sana kutuk sini entah betul entah tidak, pun takbir juga. dah macam permainkan kalimah yang mulia tu pun ada.

kotak bulat on June 20, 2011 at 2:41 PM said...

harapn si pengipas..yang dikipas tu akn bg tumpuan pada dia setelah dia pnat mengipas.. :P

schaze zainn on June 20, 2011 at 2:44 PM said...

macam-macam jenis kipas ado.

=D

kipas bos, kipas menteri, kipas cikgu, kipas lecturer, kipas susah mati..hihi

p/s: semart pe lukisan encik lidi tu =D

chemay on June 20, 2011 at 2:46 PM said...

haa..
naz dengki ke apa dengan orang yang di-kipas tu?
:P

Faiz Tapit on June 20, 2011 at 2:46 PM said...

ko kena blaja melukis lagi ni. hahaha

FasiHaH SupiaN on June 20, 2011 at 2:49 PM said...

naz, aku nak kipas ko lah, ko panas tak skrg? hahaha

well, biasalah, org diatas byk pengaruh, yg dibawah ni ape lah sgt....

Ujang9897 on June 20, 2011 at 3:02 PM said...

buruk la wei kau lukis...hahahaha


bersepak komen lalang yg aku jmpa..=)


apa pun gua tetap benci lu..!!!!

SyahmiFikri on June 20, 2011 at 3:10 PM said...

hahaha.. biaq jer..

hidup pen'kipas nie tak kemana.. last2 jadi bahan kutukan..

orang atas adalah amanah.. kalau terikut ngan kipas.. hush! sendiri mau tau

A retarded kitty on June 20, 2011 at 3:10 PM said...

sekarang dah upgrade r, orang pakai air-cond

wawaney on June 20, 2011 at 3:33 PM said...

kipas tuh apa? *inesen*

ain revival on June 20, 2011 at 3:34 PM said...

kipas mngipas kalau keje superb leyh tahan lagi..tapi kalau habuk pn tarak mmg hampehh laa...

aida4eva on June 20, 2011 at 3:36 PM said...

kalau kat u ni..yang kaki kipas lect tu yg selalu dapat attention lebih..

dapat markah lebih, dapat pujian melambung dari lect..

tak pahm..tak paham..

sarah-najwan on June 20, 2011 at 3:57 PM said...

jgn hipokrit la..terus terang lagi baik..hipokrit ni lama2 akan terbuka jugak..

Bulan on June 20, 2011 at 4:23 PM said...

kalo den ckp dunia blogging pun ade camne ang setuju?

qasehraihan on June 20, 2011 at 4:25 PM said...

naz...kita suke entry ni..hahahaha
bagos..bijok..hehe

diana on June 20, 2011 at 4:25 PM said...

ingt bila dia besar,semua dia cakap betul ka??jangan pakai sokong ja ..
kita masing2 ada otak..kita boleh fikir sendiri..jangan biar orang lain berfikir untuk kita..

azrijohan on June 20, 2011 at 4:51 PM said...

kah kah kah..
same je ngn faiz tapit...

memang plan nak buat entri ni ea?

Aku Ibu Muda on June 20, 2011 at 5:08 PM said...

panas2 ni on air cond je...pakai kipas lambat!

Zulfikar Hazri on June 20, 2011 at 5:16 PM said...

cuba naik tanpa kipas.

jangan naik helikopter, naik jet peribadi

Подтверждаю on June 20, 2011 at 6:09 PM said...

as salam..
kurang setuju der..
ada pro dan kon.amik contoh :

dalam bidang pakcik, jurang ilmu tu, boleh dikatakan agak jauh..
jurang teknologi kejuruteraan.

mereka dari negara2 maju ada sebilangannya menguasai cabang ilmu tersebut @reasarch, dsb.

selagi mereka yang dikipas tak melampaui batas, kena ler 'kipas' yang bukan mengaibkan diri sendiri mahupun orang lain.

ilmu, selagi tak bertentangan, wajib kita pelajarinya.

iniialahaku on June 20, 2011 at 6:57 PM said...

tu kipas rupanya...nasib ko tulis,klau tak mampus aku pk...

kta2 akhir dari aku...
"kipas mngipas budaya korang"

emieysandra on June 20, 2011 at 7:44 PM said...

mai sini tepuk-tepuk tangan,ehehe. kt dunia blogger pun msti ade gk mnde cmni^^

nunui Joe on June 20, 2011 at 7:53 PM said...

jujur lagi baik.
err kt atas ni ada yg tukang kipaskah? hehehhe ;D

Hishyamuddin on June 20, 2011 at 8:14 PM said...

jgn pen'kipas..pen'ekon xpe..hehehe
kartun utusan ya..hahaha

woot woot on June 20, 2011 at 8:16 PM said...

naz : tolong ,tolong bleh ?

tolong jangan lukis doodle dah lepas ni..ekekkeke

Izamir Ridzwan on June 20, 2011 at 8:19 PM said...

kau panas kat sapa ni sebenarnya naz.. jom kita pi belasah dia

AesyaZealous on June 20, 2011 at 8:19 PM said...

kicap cap kipas udang?? aku suke makan telur dgn kicap..kekeke lari tajukk... mmg banyak kipas..selalu jumpe..hoho

Syafiq Rosli on June 20, 2011 at 8:24 PM said...

kasi langgar je la..kasi pncung..haha..weh p tadika blik blaja mlukis

mynameismy on June 20, 2011 at 8:37 PM said...

errr.. teringat zaman kat kampus dulu..
kipas lecturer supaya dpt markah lebeyyy hehe

skrg org xpakai kipas dah naz.. bagi ekon terus hehe

logorithm on June 20, 2011 at 8:43 PM said...

Panas! Hehe...

Apa jua rentetan peristiwa yang menyebabkan Naz jadik panas semacam nih... try bukakan hati sikit untuk memahami pihak yang satu lagik tuh. Try to be in his shoes.

Untuk menuduh penyokong-penyokongnya sebagai tukang kipas... I tak setuju. Naz sendiri pon ader penyokong jugak kan? Mereka yang bersetuju ngan Naz... adakah mereka tukang kipas Naz? Tentu Naz tak bersetuju, kan?

Tapi elok jugak gaduh-gaduh nih. Trafik meletop-letop oooo!

I pon nak tumpang lah! Klik tau jangan tak klik! Kuang kuang kuang! :-D


Entri terbaru: Gambar Dulu-Dulu...

nazirulhazwan~ on June 20, 2011 at 8:46 PM said...

Uncle logo.haha sy x maksudkan kt dunia blog jela uncle.ni open,jelik la saye tgk.ni more to isu politik skang:D sbb tu sy warning,yg butthurt jgn bace,nanti salah paham.hehe

Alinkiwi on June 20, 2011 at 8:53 PM said...

sokong!!!!!!!!!!!!

lynda salim on June 20, 2011 at 9:09 PM said...

haha .. aku ni kaki kipas jugak time nak mintak duit poket lebih kat abah .. hahaha

erra syahira on June 20, 2011 at 9:26 PM said...

biasa la klu dah jadi orang besar ckp ape pom sume orang sokong je..padahal habuk pom xde

Lydia Miza(Aidyl Azim) on June 20, 2011 at 9:27 PM said...

salam naz...
tak kira dlm dunia blog atau luar,politik atau kerja...semua tu sama je.bukan semua org setuju ngan cara kita.jika org yg rapat dan benar2 kenal kita mereka akan sokong kita....tp jgn la kata mereka kaki kipas pula,kecil hati mereka.camtu juga di pihak yg kita kurang setuju,kadang kala mereka rasa cara mereka betul , penyokong dn rakan baik mereka pasti sokong mereka...tu je.

nak kipas2 orang ni akak mmg mls,sbb akak pun memang cpt panas,baik kipas diri sendiri lg bagus.bila tgh panas akak kipas sendiri je tak harap org kipaskan.

naz panas ke?jgn panas2 hati ye naz encem..kata encem,nnt kurang encem sbb cpt berkedut . Takmo la tgk naz panas2 camni...cool sket ye.politik ke..dunia blog ke,biar mereka dgn cara yg mereka fikir betul.kita teruskan dgn cara kita selagi kita yakin kita benar.setuju tak?

FariehanIbrahim [LBC] on June 20, 2011 at 10:03 PM said...

kipas, kipas, kipas laju-laju.

*mata pndg keats, tgn kebahu* >,<

Alya Esprézzo on June 20, 2011 at 10:38 PM said...

@Ujang9897: wahahahahaha..ujang dok dendiam jela, typo tak habis2 :P

famimahat on June 20, 2011 at 10:49 PM said...

fuh.panas, panassss~
huhu~

:D

regards,
FahmiMahat

Anonymous said...

alahai gaduh ngan ben ashaari ke? haha sedor2la diri ko tu naz

Anonymous said...

banyak gak tukang kipas ko ye naz haha

Benrauf on June 21, 2011 at 3:00 AM said...

manusia sama jek. cara je lain-lain. selagi ada kepentingan, akan sentiasa berangin lah bontot orang atasan dengan kipasan mereka.

nazirulhazwan~ on June 21, 2011 at 7:59 AM said...

@Anonymous:

lah, buat pe la aku nak betumbuk ngan ben ashaari, terang2 aku tulih takdo kaitan ngan dunia blog ade juga org tak paham2.


ben tak kaco aku pun, kalau nak ckp pasal entry sebelum ni, wat pe aku nak angin, ade yang sokong die ade gak yang sokong aku kan?so ape nak kalut. aku ttp aku, mantain jer kalau aku di tembak or menembak.hehe tak tergugut pon derr.hehe


jgn cepat buat spekulasi, tny dulu bek2. cheers

Nyssa Nuar on June 21, 2011 at 10:33 AM said...

saket punggung tak kot.. pns punggoq ye la kot..gagagagaga~

Lydia Miza(Aidyl Azim) on June 21, 2011 at 1:38 PM said...

aduh naz..bahaya komen cik anon tu..huhu.akak kenal naz dah lama.tp akak sahabat blogging naz tau..bkn kaki kipas okey!

eyjalukman on June 22, 2011 at 2:28 PM said...

hahah da mcm jd stu trend kipas2 nih .

 

Designed by #