Friday, June 17, 2011

PANAS : nazirulhazwan lagi hebat dari zackzukhairi ?


vs

sape lagi kacak? sure la ...............................................

back to business,

guwa tau, ramai antara kita yang teramat mementingkan kedudukan rank alexa. tak kisah la nak top kat dunia or kat malaysia.


tak dapat nak guwa sangkal dan guwa nafikan guwa jugak tergolong dalam golongan ni mase mula2 berblog, guwa jadi gila trafik dan sebagainya. tinggi rank maknye trafik mantap bile trafik mantap income pon cantik. skang hampeh, nufnang tak sampai rm1000 pon sejak kerje ni.


tp bile da menjejak dewasa, guwa lebih matang. guwa tak nampak pentingnya alexa rank. kat dunia mahu pon kat dunia. sebab ape? meh guwa bgtau sebab ape :


cube korang p chek rank alexa rank blog zackzukhairi : http://zackzukhairi.blogspot.com/
pastu check guwa punye : http://nazirulhazwanws.blogspot.com/


guwa lagi up kan? guwa tau ramai lagi blogger yang ranking blog lagi up dari blog realiti konspirasi tu, tapi tapi


1)cube u all tanye member2 bukan blogger yang blogger pon boleh gak kalau nak tanye, kenal tak guwa? takpon kenal tak ujang,kalau tak ujang pon izamir ridzuan la. sure RAMAI tak kenal


2) cube tanya plak, kenal tak zackzukhairi? sure ramai yang akan cakap kenal, paling tidak pon pernah dengar name, tak pon ade yang akan jawab " eh?yang buat katun comel2 tu kan??"



so i guess, dengan penjelasan yang simple di atas u all boleh dapat sebab, kenape kini guwa berblog dengan lebih matang, no more kejar rank, trafik pon tak endah sangat(sikit2 bolehla)



ape yang guwa kejar kini, entry yang dapat menghiburkan, mengajar dan membuat mereka2 diluar sana, kenal guwa sebab kualiti entry guwa dari pada rank tinggi mencanak, tp orang tak sedar pon kehadiran kita kat dunia blog ni.


pens off

p/s : even irine pon guwa rase rank guwa lagi tinggi dari die.hehe tapi tapi ......................................

66 comments:

::blog anak jawer:: on June 17, 2011 at 12:49 PM said...

nice info...sbb ramai blogger dah lari dri tujuan asal berblogging...

-Yok mampir diluk = tiada yang sempurna...ALLAH itu maha adil...

chemay on June 17, 2011 at 12:51 PM said...

wahhh.
okaylah if macamtuh.
semua orang pon makin matang.
:)

muhammad iqbal hakimi bin tahir on June 17, 2011 at 12:52 PM said...

haha..aku alexa dah jauh ..traffic apatah lagi..

tp kadang2 kejar jugak traffic tu..nak cover ..keh3


tp paling penitng fokus isi entri tu jugak..

kakchik@ella on June 17, 2011 at 1:02 PM said...

Ce tanya diaorg "Kenal tak Kakchik-Ella". Sure "TAK KENAL". Hihi.

..cik gugu.. on June 17, 2011 at 1:02 PM said...

b4 gugu ade blog dlu,gugu mmg lbh knl incik zack dr abg ben ;)

UNA budak BAEQ on June 17, 2011 at 1:05 PM said...

serious walaopon aku suka dgn bloger2 femes tuh tp kdg2 pelik jugak knapa selalu kejar rank ?

*jadah blog aku tak penah dpt be tak penah tersenarai tak penah online user 20++ .hepi apa .haha

Cik Miera on June 17, 2011 at 1:09 PM said...

yela kan... zack tu contoh blogger yang dikenali kerana entry2 yang bagus...

zalin onceitalk on June 17, 2011 at 1:12 PM said...

betul la ape yang ko kate tu bro..tapi kira ok la lu.. bila gwa dengar lagu suratan atau kebetulan, teringat blog lu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) on June 17, 2011 at 1:16 PM said...

dia femes pun akak tak heran sbb dia tak kenal akak,tp naz encem kenal akak sejak dr awal akak berblog..tu yg terharu tu..hik3

erysweetie on June 17, 2011 at 1:26 PM said...

hooo..lame dah si zack ni tak up entry..

aizamia3 on June 17, 2011 at 1:28 PM said...

lain orang lain caranya.. janji tak menyusahkan orang lain dengan entry yang kurang sopan + tak elok..

FariehanIbrahim [LBC] on June 17, 2011 at 1:34 PM said...

xpe, yg pntg wa pmbaca setia belog lue. ^_^v

qasehraihan on June 17, 2011 at 1:45 PM said...

stuju ayat ni..

yg penting kualiti entry dari pada rank tinggi mencanak, tp orang tak sedar pon kehadiran kita kat dunia blog ni.


alexa rank hebat ke SEO dasyat ke..kalau duit xmayukkk hampehh jugak naz kan..huhuk

Marya Hana . on June 17, 2011 at 2:10 PM said...

"nuffnang tak sampai rm1000 pon sejak kerje ni."

amboi2.. at least ade hasil lah kan..? i ni habok pon tarak..

Ayeem Jemain on June 17, 2011 at 2:12 PM said...

menyokong entry aku nampaknya. gimme 5!

hana on June 17, 2011 at 2:21 PM said...

erm..
sunyi sepi betol blog zack zukhairi...
=D

HeziqaMushadadLee on June 17, 2011 at 2:36 PM said...

haha..saya kenal sape nazirulhazwanws...haha sebab dia approve request saya..*ayat mintak penyepak*

khairul akmal azman on June 17, 2011 at 2:58 PM said...

syabas!...
jgn dok keje sgt traffic..
sat lg xciden lak..
kah3.

LittLeMyRsHMaLLoW on June 17, 2011 at 3:11 PM said...

p/s : even irine pon guwa rase rank guwa lagi tinggi dari die.hehe tapi tapi ......................................


*berminat nak tahu sambungan ayat nie....hehehe~*
incik Nazirul Hazwan sila jawab...=p
=)

A retarded kitty on June 17, 2011 at 3:11 PM said...

cantek!
hahaha
Aku kenal Zack Zuhairi n hanis Zalikha before aku jadi blogger sebab diorang bagus.

p/s: mu pun femes ma

Sunah Sakura on June 17, 2011 at 3:26 PM said...

hehe..betol2..

zarazueyin on June 17, 2011 at 3:29 PM said...

berblog ni pon boleh jadi penyumbang saham kita di akhirat nnti jika berkongsi benda2 yg berfaedah...
jgn kejar dunia semata ;)
(pesanan utk diri sendiri juga)

SyahmiFikri on June 17, 2011 at 3:30 PM said...

wow.. tapi dorang dah mmg femes amous!

artis.. kecantikan.. semua tuh untuk naik populariti bukan rank alexa.. =)

Ujang9897 on June 17, 2011 at 3:53 PM said...

kalau selari dgn semua tu best kan...=)

takpa la...gua baru 6 bulan...nama2 lu cerita dah bertahun..hihi


woi backlink la kalau guna nama..hahahaha

maisarah sarah on June 17, 2011 at 4:14 PM said...

serius ag kenal zack zukhairi dari nazirul hazwan.hehehe

suffer8zine on June 17, 2011 at 4:27 PM said...

heheh, masing2 ade kehebatan masing2,

emieysandra on June 17, 2011 at 4:35 PM said...

janji tahu pe yg diri sndiri nak^^

Hayati Hamzah on June 17, 2011 at 4:43 PM said...

tapi , irine dh bertunang !
(ada kena mengena tak ?)

adrinaqamarina on June 17, 2011 at 4:46 PM said...

sokong! penangan zackzukhairi tu even bukan blogger pon kenal je dye~


oke, tapi aku kenal sape nazirul hazwan~! :P

mynameismy on June 17, 2011 at 4:51 PM said...

wallaweh..;D

MIMIE AIZA on June 17, 2011 at 5:04 PM said...

nuffnang pun x de.. hahha.. sadis betul blog mimie aiza nih

Yuyu Musa on June 17, 2011 at 5:09 PM said...

tahniah tahniah!!!..

fuhhh ko penah dpt 1 k la????wow!

Zulfikar Hazri on June 17, 2011 at 5:16 PM said...

setuju, aku dah lama kempen pasal ni... aku meluat dengan perangai blogger yang mengampu... masuk segmen mcm org gila... SEO la konon...


semuanya kelakuan blogger tak matang, aku meluat bila blogger otai promote blog tah hape2... semata2 sebab blog tu join segmen dia..

" 5 blog pilihan hati, blog ni entry paling best"

sekali klik, takda entry. dari page 1 sampai 10 semua segmen je... blog apa mcm tu? tu bukan blog, tu flyers iklan.

~Kirin Selama Perak~ on June 17, 2011 at 5:21 PM said...

ada yang kenal KSP tak?
muahahaha

✿ cikcimi on June 17, 2011 at 6:24 PM said...

makin lame kite makin matang dlm bblogging. :)

intan.maisarah on June 17, 2011 at 7:27 PM said...

:)

Faizal Fredley on June 17, 2011 at 7:58 PM said...

setuju 200 peratus..heheh

Affan on June 17, 2011 at 8:09 PM said...

pada aku, benda ni terlalu subjektif. kenal atau tak tu bergantung pada seseorang blogger. yg kenal zackzukhairi pun mungkin komuniti blogger je (walaupun di pnh masuk suratkhabar)

ada blogger yg aku berjaya, tapi sbb die low profile, ramai blogger tak kenal. hehe.

mungkin alexa ko tu blh dijadikan pada kayu ukur kemajuan (untuk diri sendiri je la maksud aku sbb nak ukur kemajuan blog pun bergantung pada blogger masing2, ada org tgk income, ada org tgk trafik, ada yg tgk PR etc)

meaw on June 17, 2011 at 8:22 PM said...

sebenarnya penting sangat ke rank tu?huhu.... yang penting kita berblog bukan sebab alexa :D

FasiHaH SupiaN on June 17, 2011 at 8:22 PM said...

hurmm...aku faham apa yg hang nak sampaikan, identiti itu penting.....alexa aku lagi jauh......jauh beribu ribu ribu batu.

al_hakim on June 17, 2011 at 8:26 PM said...

Lu kenal pilihan hati der?lagi la.=P

yad'z on June 17, 2011 at 8:32 PM said...

wahhh.... dah matang naz.. ley kawen dah ni... #tetibe.. hakhakhak

fatin6789 on June 17, 2011 at 8:37 PM said...

fatin stuju..isi palng pnting(=

Blog nie pon di kenali ape(=

yaya_flanella on June 17, 2011 at 8:37 PM said...

setuju. lepas tu encik peramah singgah balik belog org lain.

♥NuR SyAFiQah♥ on June 17, 2011 at 8:38 PM said...

den setuju ngan ayat ekau

Irine Nadia MaRceLLo on June 17, 2011 at 8:40 PM said...

x pe, irine redha :P

hehehe.

samat berblogging :)
irine pon dah tak sgt daa dlm blog ni. undur diri smntara. (pepeperghhh..ayat ngancam abis..ngehhhh~)

Izamir Ridzwan on June 17, 2011 at 8:46 PM said...

kenal tak izamir ridzwan..?? diorang jawab "entah sapa ek.. wujud ke?? hahahah"

setuju dgn entry ni

Hafidzah Hafidz on June 17, 2011 at 8:59 PM said...

hehe ^^ yep, buat entry yang ada pengetahuan, menghiburkan dan mengajar..tapii tapiiiii hehehe.......

ala naz, semua entry yang naz buat semuanya okai..best je fyza baca..go go keep fighting! ^^

man yusoef on June 17, 2011 at 9:11 PM said...

setuju!! haha..serius aku skrg dah tak kesah trafik aku nak menjunam ke...lantak la...klu aku rasa aku nak update..aku update lah, klu x..mmg aku biar jek blog aku tu

alexa rank pon aku mls nak check...sbb klu nak compare dgn geng2 lain mmg rank aku jauh ketinggalan...tp ada aku kesah??? tak kesah langsung....sbb smpi skrg aku tak tau ape pentingnya alexa rank tu...shame on me =.=

aku bukan nak ckp poyo la..tp lately ramai blogger yg lupa tujuan asal berblog....

d_tieah on June 17, 2011 at 9:13 PM said...

Meh guwa tambah satu lagi komen ni haa.. Guw pun sama macam lu bro.. Takde nak kejar page rank.. Page rank pun guwa tak tahu.. Hahaha.. Tapi yang pasti,, sekarang guwa lebih suka bercerita pasal isu semasa.. Kalau takde guwa cerita lah ape ape pun.. Tadi guwa copy+paste sebab guwa takde masa bro.. Ade BE tengah berjalan dalam blog guwa, jadi guwa mesti update blog.. Guwa bukan dapat gaji beribu sebulan, setengah dari 1K je bro.. Jadi guwa harap dapat kumpul sikit duit dari blog guwa yang buruk tu.. Paling tidak seratus dua guwa dapat.. Dan guwa tak pernah jugak terfikir untuk jadi popular.. Hahaha.. Janji orang baca blog gua itu sudah memadai..

! Nurida Ardy on June 17, 2011 at 10:04 PM said...

dr awal2 guwa berblog wa tak pernah rasa apa yg pntg sgt dgn rank alexa tu. berblog la untuk relexkn diri, meluahkn idea dan bukannya smpi mendtgkn tekanan untuk glamour..:)

Aliza Zeke on June 17, 2011 at 11:07 PM said...

mesti sebelum nie penah dpt 1k ea...wahhh3..ngeh3

Siti Mashitah Saidin on June 18, 2011 at 12:04 AM said...

setiap blog ada kekuatannya sendiri.... belog bro naz pon besh jugak apa... *puji lebih nih, tak da belnja makan ka?*

d_LA on June 18, 2011 at 12:31 PM said...

eh, bkn ke ko mmg pemes naz?hehe..aku ni lglah, entry ringan2 je..x kisah pun alexa jth no brape..lgpun blog tu psl kehidupan aku je..tuk aku bc blk bile dh tua nt..hehe

Ain Zulaikha on June 18, 2011 at 8:44 PM said...

tapi apa lagi? hahahaha agak2 ramai tak kenal blog ain? wuuuuuuuuu relek2 jap buat cam biasa...


jap lagi entry baru ain sila baca ya.. hahahha

farhanieza on June 18, 2011 at 8:54 PM said...

baiklah naz yg pemes... baguslah.. sebab aku pun rasa cm aku dah makin matang..heheheheh

vampire's lovex on June 18, 2011 at 9:15 PM said...

blogging untuk kepuasan diri je senang..nak kejar sana sini,nanti tak terkejar,dah x enjoy blogging,pastu tutup blog,kesian follower..ehh

hehe

HAZWAN17 on June 18, 2011 at 10:28 PM said...

tak feymes pun takpe....
janji puas hati

Solihin Zubir on June 18, 2011 at 11:08 PM said...

gua pun.. dh jd makin matang.. smpai rsa tepu nk blogging ni.. hahaha..

Misz-sakura on June 18, 2011 at 11:26 PM said...

Sampai pon sini dari entry cik ain.. ^^

miss lolly a.k.a luvfareda on June 19, 2011 at 12:05 AM said...

yes =) setuju sgttt. macam me tak pentingkan semua tuh :) belog sekadar suka2 n kepuasan :)

YAYA AZURA on June 19, 2011 at 10:21 AM said...

berblog seadanya..kalau fikir sangat pasal blog tak sempat ler memasak jawabnya..cekeding ler laki ngn anak..hikhik..

uMMUhabibahMohdH!Lm! on June 19, 2011 at 7:26 PM said...

zack zulhazwan?

pandangkedepan on June 20, 2011 at 2:39 AM said...

nice bro...kau mmg jujur..

Opah Kentang on July 7, 2011 at 4:26 PM said...

moga kita same2 post entry matang :)

Faezah Hannah Al Baj on July 8, 2011 at 9:00 PM said...

ok setuju.. dulu blogwalking xhenti2 sebab nk suh org sedar kehadiran kite.. pasang nuff sbb iklan cantik2.. haha skg xkesah dh semua tu..haha.. post sbb nk share sesuatu..could be benefited..but yet still merapu meraban.haha

corat coret cikgu

 

Designed by #